23 Temmuz 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin Bey ;15 Temmuz darbe girişimi sonrası THY ile paralel olarak TGS den feto bahanesiyle çıkarılan 78 kişiden biriyim. TGS ve THY içerisindeki İsmailağa/Metin Balkanlıoğlu çetesi içerisinde yer alan bir grubun kumpasları sonucu 30 Temmuz gecesi aranarak iş akdimiz fesh edildi. Çıkartılanlar içerisinde Feto ile ilişkili bulunan kişilerin bir elin parmağını geçeceğini sanmıyorum.Darbe girişimi sonrası şirket içerisinde muhalif avına çıkılmış,kendinden olmayanları tespit etmek için şefler ve şirket içi ispiyoncular kullanılmıştır. Bende dahil tanıdığım bir çok arkadaşım sadece Alevi olduğu için veya siyasi görüşleri farklı olduğu için listelere eklenmiştir. İşten çıkarıldığımız anda BİMER ve İstanbul Valiliği'de dahil olmak üzere üzerimize atılan FETO iftirasını dilekçelerimizle ilettik. 2 yıllık süre zarfında dönüş yapma tenezzülünde bile bulunulmadı.Bizlere ve ailelerimize yaşatılanları unutmuyoruz.Bizlere bu sıkıntıları yaşatanlarda bu dünyada olmazsa öteki alemde hesabını verecek..
  • Çetin bey, hain darbe girişimi ardından iş akitleri fesh edilen kişiler olarak ilk kez bir araya gelmeye başladık. Bunda en büyük paylardam biri size ait. Birbirimizin hikayelerini dinledikçe Bir kurum yöneticileri bu kadar mı düşüncesiz ve vicdansız davranabilir. THY tarihinde çok yöneticiler çalışanla yollarını ayırmıştır ama hiç biri bu kadar ağır, sorumsuz ve zalimce olmamıştır. Fakat artık bu konu gündemde oldukça birileri çok rahatsız olmaktadır. Bu rahatsızlık bir sonuç verecek fakat nasıl bir sonuç olacağını yakın gelecekte göreceğiz.
  • Herkes Cumhurbaşkanı`na ilettik vs yazmış. Bu ülkenin kurumları neden işlemiyor! Cumhurbaşkanı` nın işi az mı ki birde bunlarla uğraşsın! Yani ülkede her sorunun çözümünü tek bir kişiden mi bekleyeceğiz.? Nasıl olacak bu iş?
  • Peki sonuç? Sendika ya cevap verilmiş konu kapanmış mı ? Sendika dan bir şey beklemeyin...Ank.Şub. başkanı! bizzat 2 iş arkadaşını işten attırmış mahkemede aleyhlerine şahitlik yaptırmış biri...bu insanlardan olumlu bir şey beklemeyin...yukarılardan bir ima gelirse o başka...yoksa kendi vicdan ve akılları ile mümkün değil!
  • 14000 PERSONEL İŞİNE DEVAM EDİYODA 211 ler NEDEN TEKMEYİ YEDİ. SEBEPSİZ YERE KOVULMAZ KİMSE. YÖNETİCİLERMİZ HERŞEYİN İYİSİNİ BİLİR. BİZ NEDEN KOVULMADIK. AKILLI OLUN USLU OLUN
  • Arkadaşlar 211 kişi işten SMS ile mi atıldı?Birde tam tarihini hatırlayan var mı?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Email adresinizi verirseniz 211 atılan kişi listesini gönderebilirim.
  • 211 konusunu bir kaç tröl sayfanızda hafife alarak işi sulandırmaya çalışsa bile,basında en ciddi sesimiz oldunuz sağolun.Thy işten çıkarmayı niyet edip kulp bulamadığı personelinden bu yolla iftira atarak bir defa daha müfteriliğini kanıtlayıp 211 kişiyi işten çıkarmıştır.O dönemde sendika 211 e hukuki yardım yapmayacağını belirtip talihsiz açıklama ile gerçek yüzünü ortaya koymuştur.Ne THY durduk yere işe alır nede Sendika menfeatsiz 211 için uğraşır, o nedenle THY Yönetiminin yaptığı bu haksızlık gündemde tutulmalı,hukuki yollar kullanılmalı, kurumlar bilgilendirilmelidir.Çünkü 211 den Thy nin Fetö yaftalaması nedeniyle hala iş bulamayan meslektaşlarımız var, zaten bir çoğunda dönmek istemiyor.Genel talep mahkemece işe iade olunanların işe başlatılması ve/veya hukukı haklarının verilmesi ( emeklilik,pas bilet gibi),Saygılarımla
  • YENİ YOLDA BAŞARI VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM.

Devlet, Fetö Konusundaki Hatalarını Onarıyor. THY 211 Kazazede İçin Ne Yapıyor?



Yeşilköy’ de sekiz, on kişi bir arkadaş yemekteydik. İştirakçilerden birinin akrabası olan beyefendi herhalde karşımda oturuyor nedense bana dik dik bakıyordu. Bir saat sonra gelip yanıma oturdu ve yazılarımla ilgili bir hayli fazla tenkidi kucağıma bıraktı. Meğer Türk Hava Yollarından ayrılmış. Söz döndü dolaştı ve malum 211 kişi de, onlarla ilgili yazdığım yazılara kilitlendi.

Ben de THY’ den ayrılmış olan bu yöneticiye başlıktaki suali sordum. Cevap şaşırtıcıydı. “ Söz konusu personelin işten mesnetsiz bir şekilde çıkartıldığı ortada ve işlemi takip eden ilk gün herkes bunu anlamıştı. Bu çalışanların Fetö ile hiçbir ilgisi yokken yönetimce öyle lanse edildi. İnsanlar kötü günler yaşadılar. Daha sonra yerel mahkemelerde açtıkları davayı kazandılar. THY tabii ki itiraz etti. Konu Yargıtay’a gitti. Ne tuhaftır ki Yargıtay davayı usul yönünden inceledi ve Türk Hava Yolları davayı kaybetti.( Konuşmada bu bilgiyi ben verdim ) Tabii ki çalışanların işe iadeleri THY tarafından kabul edilmedi ve mahkemenin uygun gördüğü tazminatlar ödenerek dosyalar kapatıldı. Evet;  Devlet kademeleri bu konudaki hatasın düzeltti ve kusursuz bulunanları işe tekrar kabul etti ve bir anlamda mevcut hatayı onardı. Siz THY üst Yöneticilerinin yerinde olsanız, kalkışma ortamının karışıklığına ilaveten o süreçte bu konu ile ilgili olarak hiç bir sorgu ve suale muhatap olmayacaklarının bilinci ile yalnız “ bizden değil  ” diye damgaladıkları çalışanları işten atılmak üzere listelemeleri çirkinlik ötesi insafsız bir davranış.  Siz olsanız bu mahkemeleri kazanmalarından ve de suçsuzlukları açık ve net olarak belirlendikten sonra tekrar işe alır mısınız? Aldınız farz edin onları nasıl yöneteceksiniz? Buna ilaveten uzun senelerdir

THY Yönetimlerince bu konuda o kadar hatalı davranışlar sergilendi ki, neredeyse Türk Hava Yollarını mahkemeye veren tüm çalışanlar açıkları davaları kazandılar, Söz konusu olan gruba işe tekrar kabulleri konusunda uygulanacak bir ayrıcalığın “ emsal teşkil edeceğini ” de haliyle düşünmüşlerdir. Ben 2003 sonrası Türk Hava Yollarına girmiş biriyim. Acaba hiç bu 211’lerin kaç tanesi 2003 öncesi işe giren çalışanlardır? Hiç baktınız mı? Buna bakarsanız yapılan tensikatın Fetöculere yönelik olmadığını anlamak ve görmek zor değil. Türk Hava Yollarını çok sevmem, yönetiminin bariz hatalarını söylememe engel değil.  Bu kez ortamın karışıklığından istifade ile kimsenin dönüp ne yaptıklarına bakmayacağına emindiler Ve de öyle oldu. .Genel Müdür kalan kırıntıları temizledi.  Hepsi bu.  

Çalışanlardan biri böyle söylüyordu. Üst yöneticilere yönelik “ İnşallah çocuklarından çekerler ”  bedduasını bu kadar duymamıştım diyordu.  Sohbette dinleyiciydik. Tek kelime etmedik. Ve de konu ile ilgili konuşma bu noktada sonlandı. Düşündüm de aslında benim yazdıklarımda anlatılandan farklı değildi. Farklı falan değil, tıpa tıp aynıydı. Neden tenkit aldığımı anlayamadım. Sormadım da. Bunları dinledikten sonra gerisi önemli değildi.

Şirketin Genel Müdürüne onayı için bir liste götürürler. Listeye bakar Sn. Yönetici. Bir de ne görsün. Daha önce çalıştığı şirketten bizzat getirdiği ve de üzerine titrediği bir çalışanı da yazmışlar sunulan listeye. Emir kesin. Bu adamı hemen çıkartın listeden. Yerine ise başka birini yazın. Emir kulları talimatı yerine getirirler ve de karpuz seçer misali birini koyarlar listeye. Zaman geçer. Genel Müdürün tavassutu ile adı bu listeden silinen zat açık açık Fetö suçlaması ile yeniden çıkartılır işten. Genel Müdür bu kez bir şey yapamaz. Zira belirleme şirket dışı etkili ve yetkililer tarafından yapılmıştır. Bu kez onu kurtarmaya çalışmak “ onunla aynı görüşte olduğunun” göstergesi hatta itirafı sayılabilir. Evet; olan ilk listeden çıkartılan bu adamın yerine yazılmış olan kimseye olur. Vah gidene. Peki, bu Sayın Genel Müdür, devleti aldattığı bir tarafa Yönetim Kurulu Başkanını da, Yönetim Kurulu üyelerini de aldatmış sayılmaz mı?  Ve de aynı yöneticinin daha önce tanıdığı ve bahis konusu liste kapsamına girip iş akdi feshedilen ve kendisine bunun nedenini sorma imkânı bulan bir çalışana “ Bu konu tamamı ile benim dışımda “ demesinin kendisi ile ilgili yapılacak olan bir karakter tahlilini nasıl şekillendireceğini düşünün lütfen. ?

İşten çıkartılanlar tabii ki Türkiye’mizde en geçerli yöntem olan torpil müessesesine başvurur geri dönmek için. Yukarıdaki anlatımda belirtilen eski mağdur (? ) yöneticinin de söylediği gibi kurumdan çıkarılanlardan birinin geri alınması emsal teşkil edecek ve tepeler torpil sağanağına tutulacaktır. Ama hesap öyle değildir İşten çıkartılanların listesi ( isimleri ) açık açık yayınlanmamıştır. El altından falanın yeğeni, filanın kardeşinin çocuğu olan 1, 2 kişi kimseye açık vermeden geri alınır. Demek ki bu işler yalnız Türk Hava Yollarında olmuyormuş. Tabii ki bunlar bir duyumun anlatımıdır. Doğrumudur dersiniz? İnşallah değildir. ( ? )

Evet; Devlet, Fetö’ den ötürü işten atıp, suçsuzluğu saptananları tekrar eski işlerine döndürüyor. Türk Hava Yolları yetkilileri ise Fetö,  bahanesi ile ( bu fırsattan istifade ederek) şirketten uzaklaştırdıkları insanlara Mahkemenin belirlediği miktardaki ödemeyi  “ devlet kesesinden ödüyor ve o iş kapandı diyor. Genel Kurullarda kimse bir şey soramıyor. Kabul edenler ( 1 ) Kabul etmeyenler ( 131 ) Kabul edilmiştir.  Bu oyun orada da oynanıyor.

211 Kazazede ile ilgili bir başka anlatım. 211 kazazede GİSAD binasına çağırıldığında sanki Türk Hava Yollarına mevcudiyeti herkes tarafından bilinen Fetöcüleri bu 211 kişi doldurmuş gibi terörist muamelesi yapıldığını, Şirkete 20 yıl emek vermiş insanların tuvaletlere dahi sokulmadığını, tüm çağırılmalarına rağmen hiç bir müdür ve başkanın kazazedelerin toplandığı alt kata inmeye cesaret edemediğini söylüyordu.

Dönemin basın sözcüsüne hem 211 kişinin hem ailelerinin defalarca “bu insanların iş akitlerinin Fetöden değil işletmesel gereklilikken dolayı feshedildiğini "  belirten bır açıklama yapması konusunda defalarca rica edilmesine rağmen kılını dahi kıpırdatmadığını yaşayanlar bunu hiç bir zaman unutmayacak. Tabii ki bu açıklama yapılamazdı. Şayet yapılsaydı Hükümet Fetöcülerin işten uzaklaştırılmalarına ilişkin hamleyi de THY Yönetiminden bekleyecekti. THY’ nin tepeleri ise atılan bu adımla Fetöcüleri uzaklaştırma talimatını şeklen yerine getirirken başta 2004 öncesi Türk Hava Yollarına girenler olmak üzere kurtulmak istedikleri diğer çalışanları da listeleyerek konuyu yağdan kıl çekercesine ve hiçbir suale muhatap olmadan halletmeyi planlamıştı. Ve de öyle yaptılar. Bu çalışanların tüm beddualarının THY tepelerinin üzerinde olduğunu hissediyorum. Sakın bir boş çuval saçma sapan bir yorumla bunu yalanlamaya kalkmasın. Şahitleri yaşıyor. Birlikte çalıştıkları personelden utanan ( daha doğrusu korkan ) yöneticiler de bu sahneyi anlatıyor. Acaba kimden emir aldılar dersiniz?

THY Hukukçularının mahkemede yaptıkları savunmalarda şirketin zararda olmasından ötürü tensikat yapma durumunda kaldıklarını söyledikleri anlatılmıştı birisi.  Oysaki:  THY’nin faaliyet raporlarındaki rakamlar pek aynı şeyi söylemiyordu.. 2016 yılının 6 aylık raporuna baktığınız takdirde Haziran ayı sonu itibarı ile Türk Hava Yollarındaki çalışan

adedinin 23.997 olduğu görülecektir. Bu rakama Temmuz ayında iş akitleri feshedilen 211 personel tabii ki dâhildir.  Aynı senenin 9 aylık raporuna bakıldığı takdirde Eylül ayı sonunda çalışan miktarının. 24,182 olduğu

görülmektedir, Bu rakama tabii ki Temmuz ayında THY’ den uzaklaştırılan 211 kişi dâhil değildir, Aynı senenin Aralık ayı raporunda ise senenin 24.123 istihdamla noktalandığı görülecektir. Aradaki 59 kişiden ibaret olan ( - ) farkın normal personel devir sonucundan kaynaklandığını düşünmek ve neticeten çıkartılan personelin yerine yenilerinin alındığını söyleyebilmek mümkün. THY sistemdeki normal personel devir hızının ( 0 ) olduğunu ifade etse bile yine de kadroya 152 kişinin alındığı görülür. Tabii ki hesaplama böyle değil. Peryön’ün araştırmasına göre Hizmet sektöründe yıllık personel devir hızı ortalama % 13-14. Biz THY için bu ortalamayı  % 4 kabul edelim isterseniz. Evet;  THY bu 211 kişinin yerine aldığı insanlarla kadrosunu süratle takviye etmiştir.  Sonuç; Bundan önceki Genel Müdür şirkette 2003 öncesi işe girişli olup şirketten uzaklaştırılmaları başka bir bahara bırakılmış olan kırıntıları bu vesile ile temizlemiş oldu.   THY raporlarından alınan bu rakamlar size ne anlatıyor. Farklı şeyler mi söylüyor bilmiyorum. Evet: aynı faali yet raporlarının Finansal durum Net dönem karı hanelerine bakarsanız bu konu ile de bilgi sahibi olabilmeniz mümkün. Bunların hepsinin 211 kişinin iş akitlerinin feshinde şirketin haklılığını göstermek için yapılan uydur kaydır savunma denemeleri olduğu açık.

Geçenlerde Airporthaber’ de bir haber gördüm. “Hava İş Sendikası'ndan flaş adım; 211 kişi için bir umut.”  Evet; geç kalınmış ama yerinde bir karar” . İnşallah samimidir. Türk Hava Yollarına kalırsa onların hiçbir şey yapacakları yok. Haklarını ödedik falan filan. İnşallah diyelim ve Hava-İş’e bu konuda başarılar dileyelim.

211’LERİN VE AİLELERİNİN DAVETİNE RAĞMEN ALT KATA İNEMEYEN YÖNETİCİLER

Yöneticinin dürüstlüğüne inanmak gerek. Yöneticinin tarafsızlığına inanmak gerek. Yöneticinin gördü ve bilgisine inanmak gerek Yöneticinin insani duygularının gelişmiş olduğuna inanmak gerek, Yöneticinin tecrübesine ve iş konusundaki bilgisine inanmak gerek.

Evet, 211’ lerin THY’ne işlemlerin bitirilmesi için çağırıldıkları zaman iş akdi feshedilen çalışanların yaptıkları davette rağmen bir alt kata inmeğe çekinen, korkan bu korkaklar yönetici sayılırlar mı? ? Üstler tarafından atanmış olmak hemen yönetici olacağınız anlamına gelir mi? Bizim ki basit bir seslenişten öte değil.

Evet, seçilen insanın ismi organizasyon şeması içinde mevcut olan o boş kutunun içine yazılır. Seçilmişin maaşı ve kendisine tanınan sosyal imkânlar artar, sekreteri olur belki, emrinde bilmem kaç kişi çalışır. Vb, vb

Seçilen bu insan şimdi yönetici olmuş mudur? Bana göre hayır.  

İşte bizim yöneticilerin bazı özellikleri. Çok daha uzun bir liste yapmak mümkün, ama kısa kesmekte fayda var.

Kayırmacılık çalışanların bir patronda görmek isteyecekleri son şeydir. - Adalet duygusundan yoksun olmak bizdeki türün türün değişmez özelliği. Bizimkilerde mevcut mu? Fazlası ile. Dalkavukların bir yerlere geldiğini görmek, başka bir deyişle onları terfi ettirmek çalışanda çok derin bir hayal kırıklığı yaratır. Hem patrona hem de şirkete olan güveni sarsar ancak bu bozuk karakter bundan bihaberdir. Ben yaptım oldu, der çıkar işin içinden.

Bu türler yasal haklara karşı duyarsızdır. Çalışanın Kişilik haklarına saldırma gibi kötü huyları vardır.

Çalışanı motive etmeyi, performansını arttırmayı beceremez, iyi bir personelin işten soğumasına, verimsizleşmesine sebep olur. Farkında mıdırlar?  Umurlarında değildir.

Bir grup içinde ayrı fikirleri yönetemez. Çalışanına güven duymaz, ona sorumluluk vermez. Zor bir koşulla mücadele etmeye cesaretli değildir. Çalışanlarının haklarını üst yönetime karşı savunma cesaretleri yoktur.

Çalışanına suçlamalar ve yorumlar karşısında cevap verecek zaman tanımazlar. Çalışana gözdağı verir, tehdit eder.

Mobbing uygular. Sorun çıktığında ortadan kaybolur, çalışanına sahip çıkmalar.

Peki;  bu karakterdeki seçilmiş insan nasıl ve ne zaman yönetici olacaktır?  Ona bağlı olarak çalışan personelin onu benimsedikleri, ona, tecrübe ve bilgisine güvendikleri, arkasından gidilmeye değer güvenilir bir insan olduğunu anladıkları ve buna inandıkları zaman.  Evet, süreç böyle gelişiyor. Dolayısı ile bizim şeytanlar hiç bir zaman yönetici olamayacaklardır. Kabul görmeyeceklerdir.

Eğer Organizasyon şemasındaki varlığı astlarınca onaylanmaz ise, o insan üstlerince kendisi için belirlenen noktayı şeklen doldurmaya memur edilmiş bir müşavir olarak kalır.   Birkaç uydu menfaatperest ve yalaka dışında çalışanlar onun yöneticiliğini kabul etmeyecektir. Ne tuhaf değil mi?  Kurumun sahibinin veya vekilinin görevlendirmesinin yeterli olmadığını ve yönetici olabilmek için astların onayının gerekliliğini konuşuyoruz.  Bu yaklaşımın doğru olup olmadığını tespit için etrafınıza bir bakmanız yetecektir. Doğru açıdan bakabildiğiniz takdirde etrafınızdaki kutu doldurmaya memur müşavirlerle yöneticilerin ayırımını yapmanız hiç de zor olmayacaktır. Üzücü ama unvanı ne olursa olsun organizasyon kutuları içerisinde bu müşavirlerin varlığını hissetmeniz ve onları kutularının içerisinde “ var gibi yok ” formatında sakin sakin otururken görmeniz mümkün. Artan maaş ve yan menfaatler o türler için yeterlidir. Bende oturmuş, çalışanların yanında yer almadılar, bir alt kata inme cesaretini gösteremediler diye dert anlatıyorum. Onların derdi aşağı çalışanın yanına inmek değil. Yukarı, tepelere tırmanıp, oradakilere yapılan işlemin ne denli doğru olduğunu anlatmak ve de iyice şeytanlaşmak.

Tabii ki tüm yöneticilerimiz böyle değil. Şeytan görünümünde olmayanları, insan görünümünde olup insan gibi davrananları tenzih ediyorum.

Devlet, Fetö Konusundaki Hatalarını Onarıyor. THY 211 Kazazede İçin Ne Yapıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

TGSLİ ~ 6 yıl önce
Çetin Bey ;15 Temmuz darbe girişimi sonrası THY ile paralel olarak TGS den feto bahanesiyle çıkarılan 78 kişiden biriyim. TGS ve THY içerisindeki İsmailağa/Metin Balkanlıoğlu çetesi içerisinde yer alan bir grubun kumpasları sonucu 30 Temmuz gecesi aranarak iş akdimiz fesh edildi. Çıkartılanlar içerisinde Feto ile ilişkili bulunan kişilerin bir elin parmağını geçeceğini sanmıyorum.Darbe girişimi sonrası şirket içerisinde muhalif avına çıkılmış,kendinden olmayanları tespit etmek için şefler ve şirket içi ispiyoncular kullanılmıştır. Bende dahil tanıdığım bir çok arkadaşım sadece Alevi olduğu için veya siyasi görüşleri farklı olduğu için listelere eklenmiştir. İşten çıkarıldığımız anda BİMER ve İstanbul Valiliği'de dahil olmak üzere üzerimize atılan FETO iftirasını dilekçelerimizle ilettik. 2 yıllık süre zarfında dönüş yapma tenezzülünde bile bulunulmadı.Bizlere ve ailelerimize yaşatılanları unutmuyoruz.Bizlere bu sıkıntıları yaşatanlarda bu dünyada olmazsa öteki alemde hesabını verecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 - Günah keçileri ~ 6 yıl önce
Çetin bey, hain darbe girişimi ardından iş akitleri fesh edilen kişiler olarak ilk kez bir araya gelmeye başladık. Bunda en büyük paylardam biri size ait. Birbirimizin hikayelerini dinledikçe Bir kurum yöneticileri bu kadar mı düşüncesiz ve vicdansız davranabilir. THY tarihinde çok yöneticiler çalışanla yollarını ayırmıştır ama hiç biri bu kadar ağır, sorumsuz ve zalimce olmamıştır. Fakat artık bu konu gündemde oldukça birileri çok rahatsız olmaktadır. Bu rahatsızlık bir sonuç verecek fakat nasıl bir sonuç olacağını yakın gelecekte göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp 2111 günah.. ~ 6 yıl önce
her ne kadar bunu ilk söylediğimde size de güvenemeyiz diyenler oldu ise de, yinede bir katkım oldu ise sevinç duyarım.Yöneticilerinizi hepimiz tanıyoruz. En azından tutumlarını biliyoruz.sizin bu hareketlerinizden rahatsız olanlarda ileride benzerini yaşayacaktır. Hiç kuşkunuz olmasın.Teşekkğrlerimle.
Pilot ~ 6 yıl önce
Herkes Cumhurbaşkanı`na ilettik vs yazmış. Bu ülkenin kurumları neden işlemiyor! Cumhurbaşkanı` nın işi az mı ki birde bunlarla uğraşsın! Yani ülkede her sorunun çözümünü tek bir kişiden mi bekleyeceğiz.? Nasıl olacak bu iş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 6 yıl önce
Peki sonuç? Sendika ya cevap verilmiş konu kapanmış mı ? Sendika dan bir şey beklemeyin...Ank.Şub. başkanı! bizzat 2 iş arkadaşını işten attırmış mahkemede aleyhlerine şahitlik yaptırmış biri...bu insanlardan olumlu bir şey beklemeyin...yukarılardan bir ima gelirse o başka...yoksa kendi vicdan ve akılları ile mümkün değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@sendikaya ~ 6 yıl önce
Şirketten sendikaya henüz resmi bir yazı olumlu veya olumsuz dönüş yapılmamış. Süreç devam ediyor. Umarım hak yerini bulur ve haksız iftira ile atılanlar iade-i itibarlarını tekrar kazanırlar.
Sendika ~ 6 yıl önce
Şahsen benim sendikadan bir beklentim yok çünkü 211 ilk çıkarıldığında sendika işverenin yanında olup biz hukuksal yardım vermeyeceğiz açıklaması yapmıştır.Şimdi konjektür suçsuzların işe dönüşünden yana olduğu için sendika popilis yaklaşımdan yana.
DOĞRUCU ~ 6 yıl önce
14000 PERSONEL İŞİNE DEVAM EDİYODA 211 ler NEDEN TEKMEYİ YEDİ. SEBEPSİZ YERE KOVULMAZ KİMSE. YÖNETİCİLERMİZ HERŞEYİN İYİSİNİ BİLİR. BİZ NEDEN KOVULMADIK. AKILLI OLUN USLU OLUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl ~ 6 yıl önce
Kendine hiç sordunmu 211 neden mahkemelerikazandı. Rabbim sanada hak ettiğinide versin.
Doğrucu'ya ! ~ 6 yıl önce
Senin gibi torpilli akkoyunlar olmayan akıllarıyla yorum yapmasınlar. Asıl akıllı olması gerekenler sen ve senin gibiler, şakşakladığın yöneticilerin, para ve çıkar için her haltı yiyenlerdir.
Cvp dogrucu ~ 6 yıl önce
Eleman, sen haddini bil once! Mahkemeler ise iade vermis, sen kim oluyorsun da af kuruyorsun?? O yalaklandingin yoneticilerin madem oyle isten cikarma sebebi olarak acik bir sekilde fetodan attik diyebilseydi. Niye diyemedi? Isletmesel gereklilik nedir biliyor musun? Biz bu calisani istihdam edecek gucte ve kapasitede degiliz, ekonomik sebeplerden isten cikardik demek. En azindan thy nin yapmis oldugu mahkeme savunmalarinda oyle yaziyor. O yuzden haddini bil ayni sey basina da gelmesin diye de dua et. Belli ki bos islerin adamisin (ya da kadinisin) ve su yaptigin yorumla haklarini yedigin kullarin ne cektigin ancak o zaman anlarsin. Sus otur oturdugun yerde!
DOĞRUCUYA ~ 6 yıl önce
Bak kapıkulu bir gün bu adalet ve adalet arayışı sana da lazım olacak. Başka da yazmıyorun, ashabım ve edebim elvermedi...
Tröl ~ 6 yıl önce
Bunun gibi tröl leri muhatap almayalım arkadaşlar, aklı sıra seviyeyi düşüyüp populizim yapmaya çalışıyorlar.
CVP TROL ~ 6 yıl önce
YANILIYORSUNUZ. SEVİYE DÜŞÜRMEĞE FALAN ÇALIŞTIĞI YOK.NORMAL SEVİYESİ BU ADAMIN .
Ali ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar 211 kişi işten SMS ile mi atıldı?Birde tam tarihini hatırlayan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sms ~ 6 yıl önce
Evet tam iki yil once bugun 24 temmuz 2016 da bir sms ile isten atildik.
Thy fetö ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY FETÖ ~ 6 yıl önce
YORUMUNUZ İSİM ZİKREDİLMESİNDEN ÖTÜRÜ YAYINLANAMAMAKTADIR.
211 ~ 6 yıl önce
Email adresinizi verirseniz 211 atılan kişi listesini gönderebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 211 ~ 6 yıl önce
[email protected]. Temenni ederim ki çalıştıkları ünitelerde kayıtlı olsun.
Email ~ 6 yıl önce
Emaili gonderdi mi arkadas? Listeyi temin edince ne olacak onu anlamis degilim. Bize bilgi verir misiniz?
cvp 211 liste ~ 6 yıl önce
MERAK ETMEYİN. GELEN LİSTE NA TAMAM. KİM HANGİ ÜNİTEDE BELLİ DEĞİL VE DE KİMİN HANGİ NEDENLE DIŞLANDIĞI BELİRTİLMEMİŞ.
211 liste ~ 6 yıl önce
Bu listeyi hangi unitede olduklarini ve ne sebep ile atildiklarini bilmeniz ne gibi bir fayda saglayacak Cetin bey? Bunu anlatirsaniz belki herkes bireysel olarak size mail atar.
CVP MAİL 2 ~ 6 yıl önce
AYLARCA ÖNCE BU LİSTEYİ TALEP ETMİŞTİM. KİMSEYE GÜVENEMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİLER VE REDDETTİLER.ŞU ANDA BİR İŞE YARAYACAĞI YOK. NE ZAMAN KULLANMA ORTAMI DOĞAR BİLEMEM. BU ŞEKİLDE SORGULAYAN BİRİNE VERECEĞİM CEVAP "EĞER SİZ 211'LERDENSENİZ ( Kİ ZANNETMİYORUM ) KIYMETLİ İSMİNİZ SİZDE KALSIN.
Çetin Bey ~ 6 yıl önce
211 konusunu bir kaç tröl sayfanızda hafife alarak işi sulandırmaya çalışsa bile,basında en ciddi sesimiz oldunuz sağolun.Thy işten çıkarmayı niyet edip kulp bulamadığı personelinden bu yolla iftira atarak bir defa daha müfteriliğini kanıtlayıp 211 kişiyi işten çıkarmıştır.O dönemde sendika 211 e hukuki yardım yapmayacağını belirtip talihsiz açıklama ile gerçek yüzünü ortaya koymuştur.Ne THY durduk yere işe alır nede Sendika menfeatsiz 211 için uğraşır, o nedenle THY Yönetiminin yaptığı bu haksızlık gündemde tutulmalı,hukuki yollar kullanılmalı, kurumlar bilgilendirilmelidir.Çünkü 211 den Thy nin Fetö yaftalaması nedeniyle hala iş bulamayan meslektaşlarımız var, zaten bir çoğunda dönmek istemiyor.Genel talep mahkemece işe iade olunanların işe başlatılması ve/veya hukukı haklarının verilmesi ( emeklilik,pas bilet gibi),Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DREAMLİNER ~ 6 yıl önce
YENİ YOLDA BAŞARI VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dreamliner ~ 6 yıl önce
Çok teşekkür ederim..herkesin yolu açık, şansı bol olsun..çetin bey, sizede tanıdık tanimadık herkes vebalıymışız gibi bizden kacarken..sesimizi duyup bize destek olduğunuz için çok teşekkür ederim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000