11 Ocak 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

DEVLEŞEN BİR ŞİRKET

Tam 12 yıl öncesini hatırlıyorum. Atatürk Havalimanı’nda hummalı bir çalışma var. İnsanlar arı gibi güce gündüz çalışıyor. Her yer toz duman. Kafasında kask ile ortalarda dolaşan, bakanlara, başbakanlara brifing veren bir adam tanıyoruz.

 

Kimden bahsediyorum. Tabi ki TAV CEO’su Sani Şener’den. Atatürk Havalimanı inşaatının yeni dış hatlar terminalinin ihalesi yapılıp inşaat başladığında Sani Şener ile tozunu birlikte yutmuştuk Atatürk Havalimanı’nın.

 

Geçen hafta Ankara’da hem Atatürk Havalimanı işleticilerinin hem de Antalya Havalimanı işleticilerinin kira ödeme töreni vardı.

 

Her zaman havacılıkla ilgili olan bitenleri takip ettiğiniz AirportHaber ve Airport TV olarak bizde o törenin davetlileri arasındaydık.

 

Mavi Salonda gerçekleşen tören sırasında gözümün önünden film gibi olaylar geçti. Antalya Havalimanı ihalesi, Atatürk Havalimanı ihalesi, Bodrum ihalesi. Nasılda kıran kırana geçmişti o ihaleler. AirportHaber olarak tek başımıza canlı vermiştik o ihaleleri.

 

O gün birbirlerine rakip olanlar bugün DHMİ’nin çözüm ortakları olarak kucaklaşıyorlardı. DHMİ’nin Mavi Salonu’nda Sani Şener, Hamdi Akın, Serhat Çeçen, Yaşar Döngel, Murat Soğancıoğlu bir köşeye çekilmişler ne güzelde sohbet ediyorlar.

 

 Manzara güzel, keşke siyasilerimizde böyle bir araya gelip sohbet edebilseler. Sonuçta onlarda rakip değiller mi birbirlerine.

 

Bu tablonun yaşandığı günün akşamında İstanbul’da bir başka güzel manzara yaşandı. TAV işletmedeki onuncu yılını kutluyordu. Ekibin başında da yine Sani Şener var. Ne kadar da büyümüş TAV. Dünyanın dört bir yanında kök saldılar.

 

1998 yılında kafasında kask ile inşaatın başından ayrılmayan Sani Şener bugün, dünyanın önde gelen CEO’ları arasında.

 

Ankara’da Sani Şener’le ayaküstü sohbet ettik. Çok çarpıcı sözler söyleyerek beni büyüledi. Şöyle diyor Sani Şener“Ben başarıları ekip işi olarak görürüm. Bundan sonra herhangi bir yöneticimiz tek başına 6 milyar dolarlık iş alsa bile yapmayacağız. Ama ekip olarak 10 liralık iş alırlarsa yapacağız. Bilgi saklamak, elindeki dosyayı göğsüne kapatıp saklayanlarla yolumuz aynı değildir”

 

Başarının sırrı burada yatıyor sanırım.

 

Dünya markası olan TAV’ı alkışlarken, Antalya’yı işleten Çeçenlerinde, Sabiha Gökçen’i işleten LİMAK’ın’da, Dalaman’ı işleten ATM’nin de birer TAV olmalarını arzu ediyorum.

 

Hasetlik olmadan birbirlerinin ayağına basmadan büyüsün şirketlerimiz.

 

Kalın sağlıcakla…

DEVLEŞEN BİR ŞİRKET

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
kednisi ile geçen sene bir görüşmem oldu. oldukça akıllı ve profesyonel bir kişilik. ama onun gibi bir kaç beyin olması lazım ki daha iyi yerlere gelsin. emekli de ha me ii cileri toplamasa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
imrenilmeyecek gibi değil. başarılarının devamını dilerim. hoş bir yazı olmuş Ali Bey, tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000