03 Haziran 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bizler sendika TİS icin calışma yapıyor ,305 icin mücadele ediyor zannediyorduk.Meğer arkadaşlar çaresiz size gelmişler sizin aracılığınız ile bu mücadeleyi kazanabileceklerini düşünmüşler.Olmayınca da sanırım size küstüler. vah vah yazık bu sendikacılara ne yapssak acaba onlara bir TOMA,Yetmezse BİBER GAZI,verelim belki iyi gelir.Bu sendika yönetimini ancak BİNER GAZI Kurtarır selamlar.
  • Ben grevdeyim ve 30 mayisda sirketin acmis oldugu davaya katildim ama siz grevciler durusmaya alinmadi diye haber yapmissiniz????
  • bu süreçte o kadar yanlı haber yaptınız ki sitenizden soğudum
  • ya yazi gene reklam kokuyor.??hemde buram buram .??kimin derseniz ayhan uygun ve ali gulcicekin..yahu tam yaz su isimleride insanlar merakta kalmasin..korkmayin arkadaslar gumbur gumbur geliyoruz..herkes bunu boyle bile..kimmi geliyor.???gokkusagi hareketi...??
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Gezi parkında ki ağaçlar bile bizim grevden kat kat daha fazla adam topaldı yaw. Sendika yönetimin arkasında hiç personel kalmadı. Lakin bırakıp gitmemekte okadar ısrarcılar ki kendilerini koltuğa japon yapıştırıcı ile yapıştırmışlar sanki. Artık bunlar genel kurul için yapılacak olan delege seçimlerinde hiç bir ünitede liste dahi çıkaramazlar. Bu yıl bitmeden tarihe gömüleceklerinden zerre kadar şüphem yok. Amma velakin yerine seçeceğimiz kişilere çok dikkat etmek gerekir. Rakip hava yollarında çalışıyor ise, hele birde eskiden sendikanın mevcut başkanının yanındaki ekipte bulunmuş ise hava-iş'in kapısından bile sokmamak iktiza eder. Allaha emanet olun.
  • Sayın Ali Bey Yazınızda yine talihsiz beyanatlar olmuş. Diğerlerini bilmem ama kendi payıma bir kaç şeyi açık yüreklilikle belirtmek isterim. Mesele aslında taraf olmak değil. Mesele "çalışanlara zarar vermesin" temennisi altına gizlenerek greve giden arkadaşlarımızı korkutmaya yönelik açıklamalar yapmak. Bu baskı yaratıcı sözler sizi ister istemez taraf haline getiriyor Ali bey. Mesela "Çalışanlar mağdur olmasın, yeni 305’ler yaşanmasın." cümleniz. Kanuni grev hakkı olan personele bunu söyleyip, sonra tarafsız olduğunuzu hangi mantıkla söylüyorsunuz merak ediyorum. Kanuni grev hakkı olan sendika çalışanı hukuk dışı eylemler olmadıkça işten çıkarılamaz. Bunu kulağımıza nasıl küpe etsek bilemiyorum. Lütfen insanları basite almayın, zira çok komik duruma düşüyorsunuz. Size yol gösterecek tarafsız bir başlık atayım. Umarım THY yönetimi çalışanlarının seslerine kulak verir.
  • Sizden beklenen taraf olmanız değil; aksine tarafsız olmanız. Objektif olmanız. Yansız olmanız. Grevciler size tepki koyuyorlarsa eğer; bunları sizde görmedikleri içindir. Koydukları tepki de sizin bu hezeyanınız kadar olmadı hiç. Sadece basit bir demo idi gördüğünüz. Oysa onların gördükleri sadece ama sadece üzerlerine gelen Airport. Savunmanız Grevdeki işçilerce değerlendirmeye alınacak. Karar bilahare açıklanacaktır.
  • Ülkede yer yerinden oynuyor yahu! Siteye baktım tek kırıntı haber, thy hisselerinin düşüşüne iliştirilmiş! Hisseler düşmese, Gezi Parkı'ndaki milyonlar yok sayılacak...

ÇİFT YÜZLÜ SENDİKA…

Bu gün hemen hemen herkesin şikayet ettiği taraflı gazetecilik yapmamız isteniyor. Oysa gazeteciliğin özünde tarafsızlık vardır. Biz grev sürecini dakika dakika aktaran tek yayın kuruluşuyuz. Sendikacılar bile yatağında mışıl mışıl uyurken bizim arkadaşlarımız her noktadan haber ulaştırmaya çalışıyordu.

Geçen hafta sendikanın bir eylem görüntüsünü izledim. Çok mutlu oldum. Gösterinin sonunda da işgüzarlık vardı. Airporthaber’e dil uzatılıyordu. Hoşgörü ile karşılayıp şu bilinmeyenleri açıklamak isterim.

AirportHaber, her iki tarafın açıklamalarını yorumsuz olarak haberleştirirken tarafsızlığını ortaya koymuştur.

Peki, Airporthaber’den istenen nedir? Sadece sendikanın açıklamasına yer verin, sadece grevcilerin yanında yer alın.

O halde diğer çalışanların haber alma hakkını kim koruyacak? Sadece sizi yazarsak kendi vicdanımıza nasıl hesap vereceğiz?

Kim ki bizi THY yandaşı görürse kim ki bizi “THY’de çıkarınız var” diye suçlarsa o kişiye “Hadi oradan” derim.

Peki, neden derim?

Sendika yöneticisi Ayhan Uygun canlı şahittir.

Bireysel olarak 305 kişi için ne kadar çaba sarf ettiğimi, hem THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu bilir hem de Ayhan Uygun bilir. Başkanınız Atilay Ayçin de bilir. Hiç olmazsa gerçek anlamda rahatsız olup eyleme katılmayanların işe geri dönüşünün sağlanması için ne kadar çaba sarf ettiğimi siz bilmeseniz bile ilahi adaletin sahibi bilir.

Kusura bakmayın her şeyi reklam yapacak ahlak bizde yok. Bu girişimlerimi de paylaştığım için özür dilerim. Ama bıçak kemiğe dayandıysa yapacak başka şeyiniz de yoktur.

Bir başka girişimimizi de açıklamak isterim.

Tüm görüşmeler tıkandığında ve grev kararı alındığında bile biz ortak yolun bulunması için çaba harcıyorduk. Neden? Çalışanlar mağdur olmasın, yeni 305’ler yaşanmasın diye.

Ne yaptık. Tamamen masumane girişimlerle THY ile sendikayı buluşturduk. Mustafa Yağcı ile Ayhan Uygun THY yöneticileri ile bir araya geldi. Daha sonra da bu görüşme heyetler haline getirildi.

Ama sonuç çıkmadı. Grev gidilmesinin sorumlusu kim olursa olsun biz vazifemiz olmamasına rağmen çalışanların mağdur olmaması duyguları ile aracılık ettik.

Şimdi sizin Airporthaber’e söz etmeye ne hakkınız var? Bütün bu girişimlerimizi bilip ancak hala sendikal içgüdü ile tavır alan yöneticilere de yazıklar olsun. Bu tür söylemlere çanak tutanlara da yazıklar olsun.

Bizi marjinal yayın yapmaya zorlamanız asla sonuç vermeyecektir. Bizim yayın kuruluşumuzda her yazar özgürce yazar. Bugüne kadar hiçbir yazara, şöyle yaz, böyle yaz diye telkinde dahi bulunulmamıştır.

O yüzden sendika, başarısızlığı AirportHaber’de değil kendi düzensizliğinde, beceriksizliğinde, organize bozukluğunda, sendika üyelerini örgütleyememekte aramalıdır.

Bizim vicdanımız rahat. Bütün çalışma arkadaşlarımı da alkışlıyorum.

Dileğimiz çalışanların zarar görmemesi yönünde çözüm bulunmasından yana.

ÇİFT YÜZLÜ SENDİKA…

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

vah vah ~ 11 yıl önce
Bizler sendika TİS icin calışma yapıyor ,305 icin mücadele ediyor zannediyorduk.Meğer arkadaşlar çaresiz size gelmişler sizin aracılığınız ile bu mücadeleyi kazanabileceklerini düşünmüşler.Olmayınca da sanırım size küstüler. vah vah yazık bu sendikacılara ne yapssak acaba onlara bir TOMA,Yetmezse BİBER GAZI,verelim belki iyi gelir.Bu sendika yönetimini ancak BİNER GAZI Kurtarır selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ben grevdeyim ve 30 mayisda sirketin acmis oldugu davaya katildim ama siz grevciler durusmaya alinmadi diye haber yapmissiniz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİYOTİN ~ 11 yıl önce
bu süreçte o kadar yanlı haber yaptınız ki sitenizden soğudum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XF ~ 11 yıl önce
Yalan haber yapmadıkları için değil mi? Güle güle..
haber-ci ~ 11 yıl önce
ya yazi gene reklam kokuyor.??hemde buram buram .??kimin derseniz ayhan uygun ve ali gulcicekin..yahu tam yaz su isimleride insanlar merakta kalmasin..korkmayin arkadaslar gumbur gumbur geliyoruz..herkes bunu boyle bile..kimmi geliyor.???gokkusagi hareketi...??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne olacak ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLUENCE H ~ 11 yıl önce
Gezi parkında ki ağaçlar bile bizim grevden kat kat daha fazla adam topaldı yaw. Sendika yönetimin arkasında hiç personel kalmadı. Lakin bırakıp gitmemekte okadar ısrarcılar ki kendilerini koltuğa japon yapıştırıcı ile yapıştırmışlar sanki. Artık bunlar genel kurul için yapılacak olan delege seçimlerinde hiç bir ünitede liste dahi çıkaramazlar. Bu yıl bitmeden tarihe gömüleceklerinden zerre kadar şüphem yok. Amma velakin yerine seçeceğimiz kişilere çok dikkat etmek gerekir. Rakip hava yollarında çalışıyor ise, hele birde eskiden sendikanın mevcut başkanının yanındaki ekipte bulunmuş ise hava-iş'in kapısından bile sokmamak iktiza eder. Allaha emanet olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezi parkı ~ 11 yıl önce
Gezi parkındaki ağaçlar bile sizden daha akıllı ve değerli oldukları için daha fazla adam topluyor...Allah sizin gibi yalakalarla ilgilenmiyor. O insanı insan olduğu için seviyor, yalaka olduğu için değil..Genel kurulda da Atlay Ayçin i tutacakmış.. Ona göre..
FLUENCE ~ 11 yıl önce
Gezi parkına; Allahın inanmayanlar ile hiç işi olmaz. Biz yalaka değiliz, gerçekçiyiz; tek başına greve çıkan ve hala koltuğundan vazgeçmeyen bir sendika başkanı dünya tarihinde bir ilktir.
Vatandaş Bülent ~ 11 yıl önce
Sayın Ali Bey Yazınızda yine talihsiz beyanatlar olmuş. Diğerlerini bilmem ama kendi payıma bir kaç şeyi açık yüreklilikle belirtmek isterim. Mesele aslında taraf olmak değil. Mesele "çalışanlara zarar vermesin" temennisi altına gizlenerek greve giden arkadaşlarımızı korkutmaya yönelik açıklamalar yapmak. Bu baskı yaratıcı sözler sizi ister istemez taraf haline getiriyor Ali bey. Mesela "Çalışanlar mağdur olmasın, yeni 305’ler yaşanmasın." cümleniz. Kanuni grev hakkı olan personele bunu söyleyip, sonra tarafsız olduğunuzu hangi mantıkla söylüyorsunuz merak ediyorum. Kanuni grev hakkı olan sendika çalışanı hukuk dışı eylemler olmadıkça işten çıkarılamaz. Bunu kulağımıza nasıl küpe etsek bilemiyorum. Lütfen insanları basite almayın, zira çok komik duruma düşüyorsunuz. Size yol gösterecek tarafsız bir başlık atayım. Umarım THY yönetimi çalışanlarının seslerine kulak verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taraf mı? ~ 11 yıl önce
Sizden beklenen taraf olmanız değil; aksine tarafsız olmanız. Objektif olmanız. Yansız olmanız. Grevciler size tepki koyuyorlarsa eğer; bunları sizde görmedikleri içindir. Koydukları tepki de sizin bu hezeyanınız kadar olmadı hiç. Sadece basit bir demo idi gördüğünüz. Oysa onların gördükleri sadece ama sadece üzerlerine gelen Airport. Savunmanız Grevdeki işçilerce değerlendirmeye alınacak. Karar bilahare açıklanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haber sitesi mi ~ 11 yıl önce
Ülkede yer yerinden oynuyor yahu! Siteye baktım tek kırıntı haber, thy hisselerinin düşüşüne iliştirilmiş! Hisseler düşmese, Gezi Parkı'ndaki milyonlar yok sayılacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık Sitesi ~ 11 yıl önce
Hangi tip haberler olmasını umuyordunuz? Terör bitti diye de haberler yapılabilirdi veya elmalar çiçek açtı, bahar geldi diye haberler de mi çıksın istiyorsunuz?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000