05 Mayıs 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Hükümete Devlete sesleniyorum...Zamanında bağcılar şubesinde yüz bin lira civarında pul satışından zimmet oluştu, bir dönem sessiz kaldıktan sonra fatura sadece şube başkanına kesildi.kurumcu arkadaşlar bilirler ki saymanın haberi olmadan kurumdan para çalınmaz.üstelikde pul satşından zimmet bir günde oluşmaz. nerden baksanız bu yuz binliranın yok olması bir yılı bulmuştur.ama nedense bu olaydan sonra şube saymanı ödüllendirildi,şube başkanı harcandı.şimdide bu saymanın annesi bağcılar şubesini açtı...hey yawrum heyyyy... bazı şubelerde ise sayman harcandı başkan korumaya alındı..bu nasıl bir şeydir..şu anda İstanbul Anadolu yakasında THK Kadıköy Şubesi için Cumhuriyet Savcılığına yapılmış suç duyurusu var..isteyen araştırsın.duyumlarıma göre 2014/72016 dosya numarasıyla Savcı Aydın Özdemir de...artık sorumluları bulunsun..THK nın başında olanlar kurumunda,kurum severlerinde başını yedi..Artık bu yönetim ve bu insanlar havacılığın üzerinden ellerini çeksin..kim suçluysa bulunsun...
  • Sn Ali Kıdık nereye kadar bu konuyu yazacaksınız... Adamın yaptıgı zaten cok tartısılacak bir konu degil ki.... Herkes karsı... Herkes eleştirdi.... Ama siz sanırım konu sıkıntısı yasıyorsunuz sürekli aynı konular.............
  • Ezberlemis bir sure atip tutuyor
  • (HAVACILIK ADINA 07 Mayıs 2014, Çarşamba 18:52:13 yok böyle bir dünya thk sevsdalısı günümüzde havacılık büyüyecek sende deri toplayıp ücretsiz kurslar açacaksın sonra kalkıp kurum kalkınmıyor diyeceksin bumu başarı Allah aşkına geçmişte yaşıyorsun biraz ac bak etrafına sanırım bu ülkede havacılığın gelişmesini kimse istemiyor yazık ...) BU YORUMU YAZAN KİMSEYE. BÜYÜK ATATÜRK KURBAN DERİSİNİ FİTRE ZEKATI KURUMA VERİRKEN ÇOK FARKLI KONULARI DÜŞÜNÜP KARAR VERMİŞTİR. DERİ TOPLAYARAK TABİKİ ÜCRETSİZ KURSLAR AÇILMAMALI. KURBAN DERİSİ BİR MİSYONDUR. VERİRSİNİZ YADA VERMEZSENİZ SİZİN BİLECEĞİNİZ KONU BU. TÜRK HAVA KURUMU BİR KİŞİYE VEYA BİR HOLDİNGE AİT OLMAYAN HALKIN KURUMUYDU. PEKİ ŞİMDİ BUNU SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ. GÜNLERDİR OKUDUKLARIMIZ TÜYLERİMİZİ ÜRPERTECEK DÜZEYDE. HALKIN KURUMU SADECE BİR KİŞİNİN EMRİNE TAHSİS EDİLMİŞ DURUMA GETİRİLMİŞ . HAVACILIK YAPILMALI HEMDE BÜTÜN BRANŞLARINDA YAPILMALI. ŞU ANDA TÜRK HAVA KURUMUNUN GÖRÜNTÜSÜNÜ BİLİYORMUSUNUZ. TİCARİ BİR ŞİRKET ÖTESİ VARMI.
  • Ya arkadas kim kimi isterse onu sever.Size ne yeter ki birbirimize saygımız olsun , olmaz ise cezasını cekersiniz
  • yok böyle bir dünya thk sevsdalısı günümüzde havacılık büyüyecek sende deri toplayıp ücretsiz kurslar açacaksın sonra kalkıp kurum kalkınmıyor diyeceksin bumu başarı Allah aşkına geçmişte yaşıyorsun biraz ac bak etrafına sanırım bu ülkede havacılığın gelişmesini kimse istemiyor yazık ...
  • Ve öyle zannediyorum ki kurumdaki personel işsiz kalma korkusundan da öte can güvenliğini düşündüklerinden dolayı hiç bir belge vb.şeyler yollayamıyolar aslında biraz daha gayret ve caba gösterilse bir cok sıkıntıyı aşacağızda ama ne yazık ki sadece kaplumbağa hızında ilerleyebiliyoruz yangın söndürme pilotlarından da hiçbir yorum yok ! onlarda bircok şey biliyorlar…
  • Peygamberler inananlar için Allah'ın bu dünya hayatındaki elçileri , şeriatını öğreticileri ve kullarıdır... Peygamber Efendimiz(s.a.v) ise hem tüm yaratılmışların hem de peygamberlerin en kıymetlisi ve şereflisidir. Bir Müslüman kendi ana babasından çocuğundan dahi Peygamberi daha çok sever ,sevmelidir bu bir aşırılık değil İlahi bir ölçüdür... Kişi Müslüman ise Peygamber sevgisi ve değeri ile diğer yaratılmışların sevgi ve değerini aynı kefeye koyamaz , Peygambere ve diğer yaratılmışlara karşı olan tavır ve sözlere de aynı ölçüde tepki gösteremez... Ölçüyü kaçırmamak , haddi aşmamak esastır...Bunun tersi olarak kişi Müslüman değilse bir insana olan aşırı bağlılık ve sevgisini onu Peygamber sevgi ve değerine bir alternatifmiş gibi görse bile bunu insan olmanın fıtri gereği olan saygı göstermek erdemi ve zorunluluğu hasabiyle dillendiremez , tavsiye ve lanse edemez... Ölçüyü ve haddi aşmamak Müslüman olan olmayan ya da inançsız herkes için bir ihtiyaç ve erdemdir...
  • Linçten bahsediyorsunuz, bu saygısız teknisyenin söylediklerini neden eleştir miyorsunuz? Tabii ki tepki göstereceğiz biz Atatürkçüyüz ve azınlık değiliz. Sesimiz çıkmazsa yarın heykellerini bile yıkarsınız. Bazı kendini bilmezler için Atatürk'ü koruma kanunu çıkartılmıştır. Bu teknisyenin de yargılanıp hüküm giymesi gerekir, çünkü suç işlemiştir. Airporthaber'e de teşekkürler, böyle insanların aramızda olduğunu gösterdiği için. Atatürk'ün kurduğu ülkede yaşayan herkes ona ve silah arkadaşlarına çok şey borçludur. Kin kusacağımıza iki rahmet okuyun.
  • Devletimizin, aydınımızın, toplumumuzun, her görüşten hareketlerimizin, dindar ve dindar olmayan cemaatlerimizin en nihayetinde her görüşten fertlerimizin sadece bir ortak paydası ve başlarına bela bir hastalıkları var.Bu hastalık her iş ve durumda "aşırılıktır".Bir kişinin aşırı yüceltilmesi , aşırı sevilmesi ve aşırı bağlılık..ya da bir kişiye aşırı düşmanlık, onun olumsuz etkisini aşırı büyültüp aslında haketmediği düşmanlığı onun reklamını yaparcasına haykırmak . "Birşey haddini aşarsa zıddına dönüşür" bilge sözü hatırlanmalı hatırlatılmalı..Görüldüğü üzere arkadaş sözlerini aleni söyleyerek aşırı gitmiş aslında sevmediği zatın reklamını yapmıştır.Bu havacılık haber sitesi olduğunu iddia eden site ve yazarları da aşırı sevdiklerinin ve bağlı olduklarının bir tek kişinin hem de gene aşırıya giderek meczup ilan ettikleri bir tek kişinin gereksiz birkaç aşırı cümlesini aleni yazması ile aşırı büyük gördüklerinin aslında zayıf ve mesnetsiz olma ihtimalini kamuyla paylaşmışlardır...

“CEHENNEMLİK!” THY TEKNİSYENİ…

Hiçbir kişi için böyle bir öngörüde bulunabilir miyim? Veya bir kişi hakkında cehennemlik ya da cennetlik kararı verebilir miyim? Kendi haddini bilmeyen bir THY teknisyeninin sarf ettiği o sözler gergin ülke vatandaşları arasında infiale neden oldu. Atatürk için söylenmiş bu sözleri söylenmemiş farz ediyorum.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’de çalışan teknisyen Fatih Yeşilova adında bir aklıevvel, bu ülkenin milli değerine “CEHENNEMLİK LİDER” yakıştırması yapıyor. Sevmezsin, düşüncelerini benimsemezsin, yaptıklarını eleştirebilirsin hatta “bu ülkenin kurtuluşunda bir kurşun dahi atmamış” diyebilirsin.

Ama sen Atatürk için “Cehennemlik Lider” diyemezsin vesselam.

Bu şaşkın teknisyene fazla söz söylememek lazım. Müslüman olup böyle ALLAH kullarına yakışıksız sözler söyleyeni meczup olarak görüyorum.

Asıl sorgulanması gereken de şu;

Bazı yorumcular bizi eleştirerek Fatih Yeşilova’nın özgür iradesine saygımız olması gerektiğini ifade ettiler. Hangi özgür irade bir başkasına küfreder? Hele ki bu küfür edilen insan bir mevta ise, “Müslümanım” diyene yakışır mı?

Bu nasıl Müslümanlıktır?

Sen bir insanın “CEHENNEMLİK” olduğuna nasıl karar verirsin? Sen ALLAH’ın hükmedeceği şeylere nasıl hüküm verirsin?

Daha önce de İsa Al denen bir adam vardı. THY Almanya bölge sorumlusu idi. O da tıpkı bu meczup gibi Atatürk’e ağza alınmayacak sözler söylemiş, ancak THY yöneticileri o meczubu da uzaklaştırmıştı kurumdan.

Şimdi Fatih Yeşilova hakkında verilecek karara bakacağız.

Aslında kimsenin işine mani olmak doğru değil. Lakin kabahati yapan arkadaş özür dileme yerine facebook sayfasını kapattı. Müslümanlık özüyle, sözüyle, ileri bakışıyla, ALLAH korkusu ile olur. Göstermelik Müslüman olunmaz. Sakal bırakma ile, Müslüman görünümlü olmakla Müslüman olunmaz. Müslüman takiyye yapmaz. Müslüman küfretmez, başka insanların kabahatlerini yüzüne vurmaz, arkasından konuşmaz, gıybet yapmaz, hele hele “cehennemlik lider” diyerek ALLAH’a şirk koşmaz.

Ben sana cehennemlik adam demeyeceğim Fatih Yeşilova. Allah inşallah senin kalp gözünü açar. İçindeki kin ve nefret tohumlarını gül ve yeşilliklerle bezer. Allah ıslah etsin.

TÜRK HAVA KURUMU SAHİPSİZ DEĞİL
Haftalardır yazdığım olumsuzluklara sizlerden yoğun destekler geliyor. Türk Hava Kurumu’nun yalnız olmadığını anladım. Duyarlı insanlardan sürekli mesaj alıyorum. Posta ile kargo ile sürekli belgeler akıyor. Ankara’da çalışan bir ekip var. Osman Yıldırım’ın yaptıkları tüm yanlışları bir bir dosyalıyorlar. Yakında bomba patlarsa şaşmayın.

Bu arada geçen hafta Kadıköy şubesinin neden kapatıldığını sormuştum. Kaybolan makbuzları gündeme getirmiştim. Geçen hafta yine onlarla ilgili belgeler geldi. Gelmeye de devam edecek.

Kurumun kurtulması için yazdığım yazılara destek gelirken bazı uyarılar da yok değil. Osman Yıldırım’ın bana fiziki zarar verdirebileceği söyleniyor. Halep orada ise arşın burada. Elinden geleni ardına koymasın.  Bizim derdimiz Osman değil, Osman’ın icraatları.

Bazı Osman yalakalarını görüyorum. Çıkarları için ne tür yalakalık yaptıklarına da şahidim. Bir ara onu da konuşuruz.

Hadi dostlar elinizdeki tüm belgeleri bekliyorum.

“CEHENNEMLİK!” THY TEKNİSYENİ…

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

thk emektarı ~ 10 yıl önce
Hükümete Devlete sesleniyorum...Zamanında bağcılar şubesinde yüz bin lira civarında pul satışından zimmet oluştu, bir dönem sessiz kaldıktan sonra fatura sadece şube başkanına kesildi.kurumcu arkadaşlar bilirler ki saymanın haberi olmadan kurumdan para çalınmaz.üstelikde pul satşından zimmet bir günde oluşmaz. nerden baksanız bu yuz binliranın yok olması bir yılı bulmuştur.ama nedense bu olaydan sonra şube saymanı ödüllendirildi,şube başkanı harcandı.şimdide bu saymanın annesi bağcılar şubesini açtı...hey yawrum heyyyy... bazı şubelerde ise sayman harcandı başkan korumaya alındı..bu nasıl bir şeydir..şu anda İstanbul Anadolu yakasında THK Kadıköy Şubesi için Cumhuriyet Savcılığına yapılmış suç duyurusu var..isteyen araştırsın.duyumlarıma göre 2014/72016 dosya numarasıyla Savcı Aydın Özdemir de...artık sorumluları bulunsun..THK nın başında olanlar kurumunda,kurum severlerinde başını yedi..Artık bu yönetim ve bu insanlar havacılığın üzerinden ellerini çeksin..kim suçluysa bulunsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereye kadar? ~ 10 yıl önce
Sn Ali Kıdık nereye kadar bu konuyu yazacaksınız... Adamın yaptıgı zaten cok tartısılacak bir konu degil ki.... Herkes karsı... Herkes eleştirdi.... Ama siz sanırım konu sıkıntısı yasıyorsunuz sürekli aynı konular.............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes ~ 10 yıl önce
Ezberlemis bir sure atip tutuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tüketici ~ 10 yıl önce
(HAVACILIK ADINA 07 Mayıs 2014, Çarşamba 18:52:13 yok böyle bir dünya thk sevsdalısı günümüzde havacılık büyüyecek sende deri toplayıp ücretsiz kurslar açacaksın sonra kalkıp kurum kalkınmıyor diyeceksin bumu başarı Allah aşkına geçmişte yaşıyorsun biraz ac bak etrafına sanırım bu ülkede havacılığın gelişmesini kimse istemiyor yazık ...) BU YORUMU YAZAN KİMSEYE. BÜYÜK ATATÜRK KURBAN DERİSİNİ FİTRE ZEKATI KURUMA VERİRKEN ÇOK FARKLI KONULARI DÜŞÜNÜP KARAR VERMİŞTİR. DERİ TOPLAYARAK TABİKİ ÜCRETSİZ KURSLAR AÇILMAMALI. KURBAN DERİSİ BİR MİSYONDUR. VERİRSİNİZ YADA VERMEZSENİZ SİZİN BİLECEĞİNİZ KONU BU. TÜRK HAVA KURUMU BİR KİŞİYE VEYA BİR HOLDİNGE AİT OLMAYAN HALKIN KURUMUYDU. PEKİ ŞİMDİ BUNU SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ. GÜNLERDİR OKUDUKLARIMIZ TÜYLERİMİZİ ÜRPERTECEK DÜZEYDE. HALKIN KURUMU SADECE BİR KİŞİNİN EMRİNE TAHSİS EDİLMİŞ DURUMA GETİRİLMİŞ . HAVACILIK YAPILMALI HEMDE BÜTÜN BRANŞLARINDA YAPILMALI. ŞU ANDA TÜRK HAVA KURUMUNUN GÖRÜNTÜSÜNÜ BİLİYORMUSUNUZ. TİCARİ BİR ŞİRKET ÖTESİ VARMI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya arkadas kim kimi isterse onu sever.Size ne yeter ki birbirimize saygımız olsun , olmaz ise cezasını cekersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACILIK ADINA ~ 10 yıl önce
yok böyle bir dünya thk sevsdalısı günümüzde havacılık büyüyecek sende deri toplayıp ücretsiz kurslar açacaksın sonra kalkıp kurum kalkınmıyor diyeceksin bumu başarı Allah aşkına geçmişte yaşıyorsun biraz ac bak etrafına sanırım bu ülkede havacılığın gelişmesini kimse istemiyor yazık ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thksevdalısı ~ 10 yıl önce
VAlahi çiftliğe dönecekse istemiyorum ! ! ! sen yetim nedir bilirmisin? HAVACI.
thksevdalısı ~ 10 yıl önce
Ve öyle zannediyorum ki kurumdaki personel işsiz kalma korkusundan da öte can güvenliğini düşündüklerinden dolayı hiç bir belge vb.şeyler yollayamıyolar aslında biraz daha gayret ve caba gösterilse bir cok sıkıntıyı aşacağızda ama ne yazık ki sadece kaplumbağa hızında ilerleyebiliyoruz yangın söndürme pilotlarından da hiçbir yorum yok ! onlarda bircok şey biliyorlar…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aşırılık ~ 10 yıl önce
Peygamberler inananlar için Allah'ın bu dünya hayatındaki elçileri , şeriatını öğreticileri ve kullarıdır... Peygamber Efendimiz(s.a.v) ise hem tüm yaratılmışların hem de peygamberlerin en kıymetlisi ve şereflisidir. Bir Müslüman kendi ana babasından çocuğundan dahi Peygamberi daha çok sever ,sevmelidir bu bir aşırılık değil İlahi bir ölçüdür... Kişi Müslüman ise Peygamber sevgisi ve değeri ile diğer yaratılmışların sevgi ve değerini aynı kefeye koyamaz , Peygambere ve diğer yaratılmışlara karşı olan tavır ve sözlere de aynı ölçüde tepki gösteremez... Ölçüyü kaçırmamak , haddi aşmamak esastır...Bunun tersi olarak kişi Müslüman değilse bir insana olan aşırı bağlılık ve sevgisini onu Peygamber sevgi ve değerine bir alternatifmiş gibi görse bile bunu insan olmanın fıtri gereği olan saygı göstermek erdemi ve zorunluluğu hasabiyle dillendiremez , tavsiye ve lanse edemez... Ölçüyü ve haddi aşmamak Müslüman olan olmayan ya da inançsız herkes için bir ihtiyaç ve erdemdir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürkçüyüz ~ 10 yıl önce
Linçten bahsediyorsunuz, bu saygısız teknisyenin söylediklerini neden eleştir miyorsunuz? Tabii ki tepki göstereceğiz biz Atatürkçüyüz ve azınlık değiliz. Sesimiz çıkmazsa yarın heykellerini bile yıkarsınız. Bazı kendini bilmezler için Atatürk'ü koruma kanunu çıkartılmıştır. Bu teknisyenin de yargılanıp hüküm giymesi gerekir, çünkü suç işlemiştir. Airporthaber'e de teşekkürler, böyle insanların aramızda olduğunu gösterdiği için. Atatürk'ün kurduğu ülkede yaşayan herkes ona ve silah arkadaşlarına çok şey borçludur. Kin kusacağımıza iki rahmet okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aşırılık ~ 10 yıl önce
Devletimizin, aydınımızın, toplumumuzun, her görüşten hareketlerimizin, dindar ve dindar olmayan cemaatlerimizin en nihayetinde her görüşten fertlerimizin sadece bir ortak paydası ve başlarına bela bir hastalıkları var.Bu hastalık her iş ve durumda "aşırılıktır".Bir kişinin aşırı yüceltilmesi , aşırı sevilmesi ve aşırı bağlılık..ya da bir kişiye aşırı düşmanlık, onun olumsuz etkisini aşırı büyültüp aslında haketmediği düşmanlığı onun reklamını yaparcasına haykırmak . "Birşey haddini aşarsa zıddına dönüşür" bilge sözü hatırlanmalı hatırlatılmalı..Görüldüğü üzere arkadaş sözlerini aleni söyleyerek aşırı gitmiş aslında sevmediği zatın reklamını yapmıştır.Bu havacılık haber sitesi olduğunu iddia eden site ve yazarları da aşırı sevdiklerinin ve bağlı olduklarının bir tek kişinin hem de gene aşırıya giderek meczup ilan ettikleri bir tek kişinin gereksiz birkaç aşırı cümlesini aleni yazması ile aşırı büyük gördüklerinin aslında zayıf ve mesnetsiz olma ihtimalini kamuyla paylaşmışlardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aşırı sevgi ~ 10 yıl önce
Bizim Ülkemizde 2değer çok önemlidir.Birincisi PEYGAMBERİMİZ hakkında asla kötü söz söylenmesi hoş karşılanmaz hatta sonucu bilinmez.Bir ikincisi ise Bu ülkenin kurucusu ATATÜRK tür.Bu iki şahsiyete yönelik kötü sözler sevenleri tarafından hoş karşılanmaz ve sonuçları bilinmez.Biraz dikkat lütfen.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000