28 Temmuz 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • On numara bir yazi. Gercekten yasadiklarimi kaleme almişsiniz.fazlasi var eksigi yok yapilanlarin. Bunun da tek sebebinin, kendi basina varolan bireyin yani torpili olmayan kesimin bezdirilip kacmasini saglamak, yerlerine kendi adamlarini almak. Sizin tek basiniza yaptiginiz isi, kendilerinden 3 adama yaptirmak maksat.sorunlari konusmaya calistiginiz ik muduru de ustune "ben cebime girene bakarim" der ise kaymakli ekmek kadayifi
  • Tam tgs ve thy yonetimi . Baktim duruma onca sene haci hoca yalakalari, sozde parti yandaslari ( gece alemlerde ) istifayi bastik artik . Ve simdi yurtdisinda yasiyorum ve gecmise bakinca gercekten cok yazik etmisim thy gozumde cok buyutmekle keske o yillarimi geri alabilsem. Gercekten sizin bu yaziniz beni etkilidi hersey gozumun onunden gecti tebrik ederim.
  • Bravo çetin bey. Sizi tanımam ama duydum. sevildiğinizi biliyorum. İnsan olabilmek zor. Hem iyi insan hem iyi yönetici olmak daha zor. Onur havayollarında çalışan arkadaşlarım adına bu yolcuya verdiğiniz kibar cevap için teşekkür ediyorum.
  • THY'de bir personel iken şimdiki teftiş kurulu başkanı,zamanın İK dan sorumlu GMY sı Orhan İkiz'den randevu almıştım.Beni kapısında tam 8 saat bekletti.Evet yanlış duymadınız.O zamanlar bizi kabul etmesi bile inanılmaz bir lütuftu. Yurt dışı tayin talebimi iletmiştim.Daha sonra tekrar görüşmemiz oldu ve bana seni şuraya atayacağım hazırlıklarını yap sevdiklerinle görüş teleks bekle dedi.Üzerinden bir yıl geçti bir istasyonda karşılaştık;kusura bakma ya unuttum ben o işi dedi...Böyle yönetildi THY....Ha imdi beş beter o da ayrı bir konu.Adamların personelden anladıkları yandaş yalakamısın değil misin.Öyleyse başkanınla herkesin içinde ''abi''diye konuşursun.Değilsen odasına giremezsin.Tecrübeyle sabittir.Aksini iddia eden ya THY'de çalışmıyordur ya da malum yandaş yalakadır...
  • bu yazıyı yazarken herhalde onurair dan birileri size "insider trading" yapmış olmalı.bu nasıl bir mükemmel tanımlamadır anlatamam.son 7 yılda(2014 hariç) kaçan/kaçırtılan kaliteli yetişmiş personelle eminim 3 ayrı onurair sıfırdan kurulur ve mükemmelen çalışırdı.ama yöneticilikten "bi haber"yönetim kurulu üyesi sayın "gargamel" hala yerini koruyor ve sizin gibileri yarım günde" otobüs duraklarından"toplarım diye diye kabinin canına okumaya devam ediyor.kokpitteki rezaleti yazsam editörün onayından geçemeyeceği kesin,çünkü olay resmen "porno".
  • Yabancı doktorlarda yolda ;) Eminim bizimkilerden daha iyi olacaktırlar :D aldıklarına göre millet istiyor . demekki
  • VATAN HAİNİ LİĞİ BENCE YUNANLI TÜRKTEN DAHAMI IYI THY İNGİLİZCE MULAKATINIZI İRANLI KAPTANA YAPTIRSINLAR .PAKITASTAN ONCA ADAM ALDILAR.İSTEDİĞİNİ ALMAK İÇİN OLMADIK ŞARTLAR SUNUYORLAR..SIKIYSA YABANCIYA DOKUNSUNLAR TÜRK PİLOTLARA YAPTIKLARI GIBI.BÜNYENIZDEKILERİ İŞTEN ATMA KORKUSUYLE GÖREV YAPTIRIYORLAR ÇOK DUYUYORUZ.SHGM NEDEN LİSAN SINAVI YAPIYOR P.LİSANSI VERIYOR.BAŞKA ŞİRKETLERDEN ADAM KAÇIRMAK İÇİN EVLERİNİ ARIYORLAR .LUFTANSADAN BAŞARISIZ 87 TANEYI ALDILAR EĞİTİM VERDILER 40 DAN FAZLASI KAÇTI GİTTİ.SIRTLARINA SEMERTAKACAKLAR YAKINDA BEKLEYIN GÖRUN.AB ÜYELERİ ÜLKELER İŞTE PİLOTLARINI SİZE GÖNDERİR. İŞSİZLERİNİ YARAMAZLARINI BURAYA GÖNDERİRLER.BUNLARI BÖYLE KULLANIRLAR .DEVAM EDSİNLER AZ KALDI .KESER DÖNER SAP DÖNER.HESAP DÖNER VE BUNLAR KAYBOLURLAR.YAPINIZ BU ÇÜNKİ VATAN HAİNİ KİME DERLER.KENDİ PİLOTUNU AŞAĞILAYANA DENMEZMI KENDI PİLOTUNU YETERSIZ GÖSTEREN DEĞİLMI.YAZIKLAR OLSUN ALLAHTANDA KORK YALAKA OLDUĞUN BELLI İŞTE DÖNEMLERİN ADAMLARI BUNLAR .DOĞRU HER ZAMAN DOĞRUDUR AMA BUNLARDA DOĞRULUK YOK .
  • Sunex tanimi bu. Hemde %100.
  • Cetin bey bayraminiz mubarek olsun.haftalik yazilarinizi takip ediyorum.degindiginiz konular her sektorden ve herkese bir ders ve nasihat niteliginde .Makami mevkisi hic onemli degil bunlardan anlam cikarmalilar.Bu ik kadrolarini tepeden tirnaga ALLAH nasil biliyorsa oyle yapsin.Sozde ik egitimi aliyorlar unvsite bitiriyorlar fakat bir insanlanla iletisim kurmaktan bir insanla konusmaktan acizler.Bunlar kurulu tezgaha gelip gosterilen koltuga yerlesip sermaye sahiplerinin saltanatini suruyorlar patrondan daha patronlar.yurekleri varsa kendi sermayesiyle bir is kursun o rahatligi adam kayirmaciligi keyfi kararlar almayi isci kiyimi yapmayi uygulasin bakalim.Bir ata sozumuz vardir ELIN ARABASIYLA UZUN YOLA cikilmaz..bunlarinki o hesap saygilarimla
  • Cetin bey bayraminiz mubarek olsun.haftalik yazilarinizi takip ediyorum.degindiginiz konular her sektorden ve herkese bir ders ve nasihat niteliginde .Makami mevkisi hic onemli degil bunlardan anlam cikarmalilar.Bu ik kadrolarini tepeden tirnaga ALLAH nasil biliyorsa oyle yapsin.Sozde ik egitimi aliyorlar unvsite bitiriyorlar fakat bir insanlanla iletisim kurmaktan bir insanla konusmaktan acizler.Bunlar kurulu tezgaha gelip gosterilen koltuga yerlesip sermaye sahiplerinin saltanatini suruyorlar patrondan daha patronlar.yurekleri varsa kendi sermayesiyle bir is kursun o rahatligi adam kayirmaciligi keyfi kararlar almayi isci kiyimi yapmayi uygulasin bakalim.Bir ata sozumuz vardir ELIN ARABASIYLA UZUN YOLA cikilmaz..bunlarinki o hesap saygilarimla

ÇALIŞANI KURUMDAN KOPARTMA YÖNTEMLERİ

DBE Yayınlarının bir kitabının deneme baskısının fotokopisi geçmişti elime. Adı  “Çalışanları elden kaçırmanın 50 muhteşem Yolu “ Yazarı Burcu Çanacık. Tabii ki hemen bu kitabı kimlere hediye etmemin gerektiğini listeledim ve yayınevini aradım. Kitabın deneme baskısında sorun olduğunu ve iki ay sonra okurların istifadesine sunulabileceğini söylediler. Her ne ise o sırada yazı yazdığım bir mecmua için hemen bu konuyu işledim. Yazıda da şaka yollu Burcu Hanım Uzman bir psikolog ama bu konuda bizim İnsan Kaynakları Başkanlığımızın dağarcığında  “ Çalışanları elden kaçırmak için “elli “ den fazla hatta belki de “ yüz “ adet değişik yöntemin bulunduğunu zannettiğimi de ifade ettiğimi hatırlıyorum. Üst Balkonda bulunanlar yüz göz olmamak adına bir şey söylememişlerdi. Ama Alt taraftakilerden bayağı bir serzeniş aldığımı hatırlıyorum. Onlar kendilerini IK konusunda yetişmiş görüyorlardı ya. Alınmışlardı belli ki.

Oysaki kitapta İnsan Kaynakları ünitelerini bu konudaki üstün başarıları ve emsalsiz katkıları nedeni ile ayrı tutmuşlar. Esasen tüm ünitelerin bu tür uygulamalarında yol gösteren bu ünite değil mi? Hele hele İnsan Kaynaklarının başı, şirketin üst makamlarında bulunup bir de  söz sahibi ise yalnız yol göstermekle de kalmaz, talimatende yaptırabilir bu uygulamaları  Nedenini bilmem  Sn. Çanacık’ın  dile getirdiği bu uygulamalar bana hiç yabancı gelmedi. Bir de siz bakın. Size neyi, kimi, kimleri hatırlatacak .İşte bu bölümden satır başları.

Kapınız daima kapalı olsun. ÇÖ notu - İnanmayacaksınız ama şirketlerin birinde IK ünitesinin kapısında “Personel Giremez” levhası görmüş hatta fotoğrafını almıştım. Halen saklarım/  Çalışanların güvenini sarsın / Sadece yapmış olmak için yapın. / Sadece teknik eğitimlere odaklanın ./ Kafanıza göre organizasyon yapın. / Yalnız yöneticiyi dinleyin. / Sistemi en anlaşılmaz ve karışık hale getirin. / Hiç bir zaman şeffaf olmayın ./  Daima şüpheci ve kötümser olun. / İğneleyin. / İşleri zorlaştırın. /  Her zaman suçu başkasına atın

Tüm bunlara rağmen şirketlerimizdeki İnsan Kaynakları ünitelerinin bu gün için en önemli görevi yeteneği şirketin bünyesinde tutabilmek. (Y) kuşağının mutlu olmaması, kendisine bir kariyer planı sunulmaması hele hele üzerinde kendisini anlamayan, dinlemeyen bir yöneticinin de mevcut olması halinde  şirketi  derhal terk ettiğini hem kendileri hem de uzmanlar yaptıkları anket sonuçlarına dayanarak ifade ediyorlar.

Konu bu kadar basit değil. Benim kurguladığım tablo daha karanlık. Evet; personelin iş yerinden uzaklaştırmanın bin bir yolunu uygulayan başta İnsan Kaynakları ve diğer ünite yöneticilerinin dikkatten kaçırdıkları bir husus var ki o da personelin kaçmaması. Uygulamalar, ülkedeki işsizlik nedeni ile çalışanların küçümsenmeyecek bir bölümünü iş yerinden kaçırmıyor. Yeni iş bulmanın zorluğu nedeni ile insanlar yine çalışamaya devam ediyorlar mecburen. Ama yitirilen bir şey var ki, o da kurumdaşlık ve aidiyet duygusu. Kaçabilseler hem kendileri için hem de kurum için daha iyi olacak ama. Olmuyor işte. Görev yaptıkları, kuruma karşı manevi açıdan hiç bir bağ hissetmeyen çalışanlardan meydana gelen bir insan topluluğu. Türkçesi, tamiri mümkün olmayan şekilde zedelenmiş, kopmuş gönüllerin birlikte yürütmeğe çalıştıkları mesai.

Geçen hafta sonu bir gazetenin IK ekinde yine aynı konunun işlendiğini gördüm. Yazılarını zevkle takip ettiğim Burcu Özçelik Sözer kaleme almış. Yazının başlığı “ “İTİNAYLA YETENEK KAÇIRILIR – YETENEĞİ ELDEN KAÇIRMANIN YOLLARI “  Bu gün eve giderek Burcu Çanacık’ın o kitabının fotokopisini aradım. Bakalım aklın yolu bir hesabı aynı şeyleri mi söylüyorlar.  

Sözer’in yazıya girişi DENEYİMSİZ YÖNETİCİLERİ BAŞA GETİRİN “ şeklinde. “Bir aday, çalışacağı şirketi seçerken o şirketin büyüklüğüne, bilinilirliğine, ücret paketine ve kariyer imkânlarına bakıyor. Ama ayrılık sebebi ise genelde yöneticisi oluyor.” diyor Sözer. Sizler hele aşağıdaki maddeleri bir okuyun. Söz konusu bu yöntemler sizin çalıştığınız firmada uygulanıyor mu? Ona bir bakın.

İşi bilmeyen, sektörü ve müşteriyi tanımayan deneyimsiz yöneticileri yetenekli ve deneyimli çalışanların başına getirin, / Şirket içi terfileri kriterleri belirsiz ve şeffaf olmayan yöntemlerle yapın. / Ücret politikalarınız tutarsız, keyfi adamına göre veya sektörün gerisinde olsun. / Şirkette ne olup bittiğini, şirketin stratejik hedeflerini hep kapalı kapılar arasında tutun. / Süreçleri tasarlarken veya iş geliştirmek için yeni kararlar alırken çalışanların fikirlerini almayın. / Hedefleri belirlerken iş yükünü dağıtırken ve çalışanların hedeflerine ulaşabilmeleri için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlarken adil olmayın.  / Bir çalışan ne kadar özverili çalışsa da ne kadar yüksek performans gösterse de “ ağlamıyorsa meme vermeyin./ Çalışanların kariyer gelişimleri konusunda duyarsız olun. / İş ve özel yaşam dengesini önemsemeyin, çalışana kesinlikle çalışma saati esnekliği sağlamayın.

Ülkemizde “En İyi İş Yeri “ araştırmasını yapan Aon Hevitit firmasının Türkiye bacağının Yönetici ortağı Cengiz Gürleyik ise bire bir çalışanlarla yaptıkları görüşmelerde dinlediklerini aşağıdaki şekilde özetleyerek işverenlere sesleniyor.

Önemli bir maça birkaç saat kala,  bir çalışanınızı stadyumdaki locanızın boş kalacağını anlamanızı takiben  “onlar için ne denli önemli bir personel olduğunu “ vurgulayarak davet edin. Muhtemelen o da gelemeyecektir. Ancak davet ediliş nedenini tahmin etmesi de zor olmayacaktır. / Çalışanınızı ofisinize çağırarak adeta kulağına söyler gibi ona takdirinizi iletin. / Çalışanın A’ lık performansını değerlendirirken, evet sen A seviyesindesin, ancak sana bu kademeyi vermem İnsan Kaynaklarının verdiği kotanın dolması nedeni ile mümkün değil. Gelecek yıla inşallah vb.. sözler söyleyin. / Çalışanlarınıza sık sık sizler gibi yüzlercesi dışarıda bu işi bekliyor diyerek onlara ne denli önem verdiğinizi belirtin./ Yeniden yapılanmaya gidiyorsanız sadece gerçekleştirin. Çalışanlarınızın görüşünü almaya gerek yoktur.

Bir süre önce bu konuya eğilmiştim. Çok özetle Burcu hanımın konuya yaklaşımı ve yöneticilere seslenişi şöyle;

Çalışanlarınızın işin bütününe hâkim olmalarıma müsaade etmeyin / Gelişimden ziyade işi bitirmeye önem verin / Çalışanlarınızla aranıza mesafe koyun. / Asla takdir etmeyin / Çalışanları birer makine olarak görün / Çalışanlarınıza zaman ayırmayın / Çalışanlarınızın ensesinde yaşayın / Çalışanlarınıza asla güvenmeyin / Çalışanlarınızdan geri bildirim almayın / Personelinizi asla dinlemeyin /Bol bol ihtar verin. Savunma alın / Sorgulayanları hemen susturun /Geri bildirim verirken acımasız olun / Çalışanlarınızın sevmediğiniz yönlerini törpüleyin / Otoriter hatta agresif olun / Çalışanların sosyal yaşamlarını gözetim altında tutun / Çalışanlara kişisel olarak saldırın / Onları işten atmakla tehdit edin /  Molalarda onları gözetim altında tutun/ Çalışan beklentilerini söndürün /  Üst yöneticilerin mümkün olduğunca personele görünmemesini sağlayın / Ne bahasına olursa olsun statükoyu koruyun / İstekleri isyan olarak görün / Olaylara asla çalışanların gözü ile bakmayın / Mümkünse hiç çalışan anketi yapmayın –  ÇÖ Yaparsanız da çalışanların konuya müspet yaklaşmalarını sağlayın / Yaptığınız çalışan anketleri sonunda hiç bir aksiyon almayın.

Evet, benim üzüldüğüm nokta bu veya benzeri hareketlere maruz kalan çalışanların şirketleri ile gönül bağlarını koparmalarına rağmen, çalışmayı sürdürme mecburiyetinde olmaları. Sitedeki konulara yorumları ile katılan çalışanların iş yerlerine karşı menfi tutumlarının ardında başka bir şey aramaya gerek yok gibime geliyor.

ÇALIŞANI KURUMDAN KOPARTMA YÖNTEMLERİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

bu bir mobbing`dir. ~ 9 yıl önce
On numara bir yazi. Gercekten yasadiklarimi kaleme almişsiniz.fazlasi var eksigi yok yapilanlarin. Bunun da tek sebebinin, kendi basina varolan bireyin yani torpili olmayan kesimin bezdirilip kacmasini saglamak, yerlerine kendi adamlarini almak. Sizin tek basiniza yaptiginiz isi, kendilerinden 3 adama yaptirmak maksat.sorunlari konusmaya calistiginiz ik muduru de ustune "ben cebime girene bakarim" der ise kaymakli ekmek kadayifi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tam tgs ve thy yonetimi . Baktim duruma onca sene haci hoca yalakalari, sozde parti yandaslari ( gece alemlerde ) istifayi bastik artik . Ve simdi yurtdisinda yasiyorum ve gecmise bakinca gercekten cok yazik etmisim thy gozumde cok buyutmekle keske o yillarimi geri alabilsem. Gercekten sizin bu yaziniz beni etkilidi hersey gozumun onunden gecti tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I PHONE ~ 10 yıl önce
YENİ YAŞAMDA BAŞARILAR DİLİYORUM. ARTIK GERİDE BIRAKTIKLARINIZI DÜŞÜNMEYİN. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR HER ŞEYİN GÖNLÜNÜZCE OLMASINI DİLİYORUM.SAĞLIKLA KALIN.
cvp yolcu ~ 10 yıl önce
Bravo çetin bey. Sizi tanımam ama duydum. sevildiğinizi biliyorum. İnsan olabilmek zor. Hem iyi insan hem iyi yönetici olmak daha zor. Onur havayollarında çalışan arkadaşlarım adına bu yolcuya verdiğiniz kibar cevap için teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vakti zamanında ~ 10 yıl önce
THY'de bir personel iken şimdiki teftiş kurulu başkanı,zamanın İK dan sorumlu GMY sı Orhan İkiz'den randevu almıştım.Beni kapısında tam 8 saat bekletti.Evet yanlış duymadınız.O zamanlar bizi kabul etmesi bile inanılmaz bir lütuftu. Yurt dışı tayin talebimi iletmiştim.Daha sonra tekrar görüşmemiz oldu ve bana seni şuraya atayacağım hazırlıklarını yap sevdiklerinle görüş teleks bekle dedi.Üzerinden bir yıl geçti bir istasyonda karşılaştık;kusura bakma ya unuttum ben o işi dedi...Böyle yönetildi THY....Ha imdi beş beter o da ayrı bir konu.Adamların personelden anladıkları yandaş yalakamısın değil misin.Öyleyse başkanınla herkesin içinde ''abi''diye konuşursun.Değilsen odasına giremezsin.Tecrübeyle sabittir.Aksini iddia eden ya THY'de çalışmıyordur ya da malum yandaş yalakadır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YOLCU ~ 10 yıl önce
YORUMUNUZU BEN CEVAPLADIM. ÇETİN ÖZBEY BEN. ÖNEMLİ OLAN SİZİN NE SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ DEĞİL SÖYLEDİKLERİNİZİN NASIL ANLAŞILDIĞIDIR. VE DE YAZDIĞINIZ YORUM NOTU ANCAK BU ŞEKİLDE ANLAŞILABİLİR.
yolcu ~ 10 yıl önce
bu yazıyı yazarken herhalde onurair dan birileri size "insider trading" yapmış olmalı.bu nasıl bir mükemmel tanımlamadır anlatamam.son 7 yılda(2014 hariç) kaçan/kaçırtılan kaliteli yetişmiş personelle eminim 3 ayrı onurair sıfırdan kurulur ve mükemmelen çalışırdı.ama yöneticilikten "bi haber"yönetim kurulu üyesi sayın "gargamel" hala yerini koruyor ve sizin gibileri yarım günde" otobüs duraklarından"toplarım diye diye kabinin canına okumaya devam ediyor.kokpitteki rezaleti yazsam editörün onayından geçemeyeceği kesin,çünkü olay resmen "porno".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YOLCU ~ 10 yıl önce
ARKADAŞIM. SON YAZDIĞINIZ CÜMLE DIŞINDA YAZI KONUSUNDA ŞİRKETLERİMİZİN BAZILARI BİRBİRİNİN AYNI HEMEN HEMEN. SON CÜMLENİZE İSE KATILMIYORUM. ONURDA ÇALIŞAN BİR ÇOK EVLİ SAYGIDEĞER KABİN MEMURU KARDEŞİMİZ VE KOKPİT PERSONELİ VAR. ONLARI BU ŞEKİLDE BİR GENELLEME İLE KARALAMANIZ KANAATİMCE DOĞRU DEĞİL. YAKIŞIK ALMADI KISACA.ASLINDA BUNUN BİLE EDİTÖRÜN ONAYINDAN GEÇMEMESİ GEREKİRDİ AMA.SİZİ CEVAPSIZ BIRAKMAKTA DOĞRU OLMAZDI.GÖRÜŞÜNÜZÜN KABUL EDİLMEDİĞİNİ SİZE DUYURMAK GEREKİRDİ. SİZİ AYIPLADIĞIMI SÖYLEMELİYİM.
yolcu ~ 10 yıl önce
CVP YOLCU rumuzu ile yazan kişi şirketi tanımadığı içinkonuyu kokpit-kabin olarak hatalı yorumlamış.şirketi tanıyanlar kimle-kimi kastettiğimi çooook çok iyi biliyor.konunun kabinle alakası yok.
zaten ~ 10 yıl önce
Yabancı doktorlarda yolda ;) Eminim bizimkilerden daha iyi olacaktırlar :D aldıklarına göre millet istiyor . demekki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ZATEN ~ 10 yıl önce
HERHALDE ARADILAR VE BİZDE THY' YE UYGUN DOKTOR BULAMADILAR. ACABA YÖNETİM KURULU BAŞKANINI GENEL MÜDÜRÜ VE YARDIMCILARINI DA DIŞARIDAN İTHAL ETSEK NASIL OLUR. EMİNİM ÇALIŞANLARIN BİR BÖLÜMÜ MUTLU OLUR.
PİLOTXX ~ 10 yıl önce
VATAN HAİNİ LİĞİ BENCE YUNANLI TÜRKTEN DAHAMI IYI THY İNGİLİZCE MULAKATINIZI İRANLI KAPTANA YAPTIRSINLAR .PAKITASTAN ONCA ADAM ALDILAR.İSTEDİĞİNİ ALMAK İÇİN OLMADIK ŞARTLAR SUNUYORLAR..SIKIYSA YABANCIYA DOKUNSUNLAR TÜRK PİLOTLARA YAPTIKLARI GIBI.BÜNYENIZDEKILERİ İŞTEN ATMA KORKUSUYLE GÖREV YAPTIRIYORLAR ÇOK DUYUYORUZ.SHGM NEDEN LİSAN SINAVI YAPIYOR P.LİSANSI VERIYOR.BAŞKA ŞİRKETLERDEN ADAM KAÇIRMAK İÇİN EVLERİNİ ARIYORLAR .LUFTANSADAN BAŞARISIZ 87 TANEYI ALDILAR EĞİTİM VERDILER 40 DAN FAZLASI KAÇTI GİTTİ.SIRTLARINA SEMERTAKACAKLAR YAKINDA BEKLEYIN GÖRUN.AB ÜYELERİ ÜLKELER İŞTE PİLOTLARINI SİZE GÖNDERİR. İŞSİZLERİNİ YARAMAZLARINI BURAYA GÖNDERİRLER.BUNLARI BÖYLE KULLANIRLAR .DEVAM EDSİNLER AZ KALDI .KESER DÖNER SAP DÖNER.HESAP DÖNER VE BUNLAR KAYBOLURLAR.YAPINIZ BU ÇÜNKİ VATAN HAİNİ KİME DERLER.KENDİ PİLOTUNU AŞAĞILAYANA DENMEZMI KENDI PİLOTUNU YETERSIZ GÖSTEREN DEĞİLMI.YAZIKLAR OLSUN ALLAHTANDA KORK YALAKA OLDUĞUN BELLI İŞTE DÖNEMLERİN ADAMLARI BUNLAR .DOĞRU HER ZAMAN DOĞRUDUR AMA BUNLARDA DOĞRULUK YOK .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PİLOTXX ~ 10 yıl önce
THY YÖNETİMİ YALNIZ PİLOTLARI DEĞİL, TÜM ÇALIŞANLARI BİR ŞEKİLDE AŞAĞILIYOR.YABANCI PİLOTLARI HERKESTEN FAZLA YADIRGIYORUZ. LH PİLOTLARININ KENDİ HAVAYOLLARINDA İSTENMEDİĞİNİ DUYMUŞTUM. BU KONUDA İRANDAN DESTEK ALMAMIZ DA DÜNYA SONU BİR UYGULAMA. ALLAH KAZA BELA VERMESİN DİYE DUA EDİYORUZ. İNSANLARI İŞTEN ATMA KORKUSU İLE ÇALIŞTIRDIKLARI BİR GERÇEK. KİMLER BU YÖNETİMDEN YANA. HAVAYOLU GİBİ MODERN BAKIŞ GEREKTİREN BİR İŞ YERİNİ RÜYALARINDA BİLE GÖRMESİ MÜMKÜN OLMAMASINA RAĞMEN KENDİLERİNE BU İMKAN TANINANLAR. REALİTEYİ GÖREBİLENLER İSE TABİİ Kİ MEVCUT AMA İŞ KORKUSU OLARI SESSİZLİĞE İTİYOR. SİZE İYİ UÇUŞLAR DİLİYOR TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sunex tanimi bu. Hemde %100.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I PHONE ~ 10 yıl önce
ARKADAŞIM. İYİ BAYRAM LAR DİLİYORUM.BU YAZI HİÇ BİR KURULUŞ HEDEF ALINARAK HAZIRLANMADI. SİZİNKİNİN MEALİNDE 4 YORUM GELDİ MAİL İLE. HER BİR OKUYUCU YAZIDA BELİRTİLEN HUSUSLARIN KENDİ ÇALIŞTIKLARI ŞİRKETİN UYGULAMALARININ TARİFİ OLDUĞUNU BELİRTİYOR. SİZİNKİ İLE BEŞ OLUYOR. BUNDAN ANLAYACAĞIMIZ, SEKTÖRÜMÜZÜN ÇALIŞANLARA KARŞI GENEL TUTUMUNUN MAALESEF İÇ AÇICI OLMADIĞI. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Cetin bey bayraminiz mubarek olsun.haftalik yazilarinizi takip ediyorum.degindiginiz konular her sektorden ve herkese bir ders ve nasihat niteliginde .Makami mevkisi hic onemli degil bunlardan anlam cikarmalilar.Bu ik kadrolarini tepeden tirnaga ALLAH nasil biliyorsa oyle yapsin.Sozde ik egitimi aliyorlar unvsite bitiriyorlar fakat bir insanlanla iletisim kurmaktan bir insanla konusmaktan acizler.Bunlar kurulu tezgaha gelip gosterilen koltuga yerlesip sermaye sahiplerinin saltanatini suruyorlar patrondan daha patronlar.yurekleri varsa kendi sermayesiyle bir is kursun o rahatligi adam kayirmaciligi keyfi kararlar almayi isci kiyimi yapmayi uygulasin bakalim.Bir ata sozumuz vardir ELIN ARABASIYLA UZUN YOLA cikilmaz..bunlarinki o hesap saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Cetin bey bayraminiz mubarek olsun.haftalik yazilarinizi takip ediyorum.degindiginiz konular her sektorden ve herkese bir ders ve nasihat niteliginde .Makami mevkisi hic onemli degil bunlardan anlam cikarmalilar.Bu ik kadrolarini tepeden tirnaga ALLAH nasil biliyorsa oyle yapsin.Sozde ik egitimi aliyorlar unvsite bitiriyorlar fakat bir insanlanla iletisim kurmaktan bir insanla konusmaktan acizler.Bunlar kurulu tezgaha gelip gosterilen koltuga yerlesip sermaye sahiplerinin saltanatini suruyorlar patrondan daha patronlar.yurekleri varsa kendi sermayesiyle bir is kursun o rahatligi adam kayirmaciligi keyfi kararlar almayi isci kiyimi yapmayi uygulasin bakalim.Bir ata sozumuz vardir ELIN ARABASIYLA UZUN YOLA cikilmaz..bunlarinki o hesap saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000