10 Haziran 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sn. Kidik, bu yorumumu yayinlar misiniz bilmiyorum ( daha oncekileri yayinlamamistiniz da)ama havacilik sektorunde neredeyse en cok takip edilen bir sitenin hem yoneticisi hem de bir yazari olarak daha arastirmaci olup daha dogru haberler yayinlamanizi isterdim. is ogretmek gibi olmasin ama asli astari olmayan haberleri yayinlamadan keske dogrulugunu da bir arastirsaniz... hakli olarak bir gece icinde isini kaybetmis ve ne yapacagini bilmeyen bir suru insan bu haberlerinizi okuyor, inaniyor ve yok yere ah ediyor. amac gazetecilik yapmak mi yoksa ortaligi karistirmak mi? yani turkcesi, uzum yemek mi bagciyi dovmek mi?
  • Gti bosfor nobel alfa yı atlamayın. Gençler duysun ögrensin
  • Ali Bey, Yeterli sermayesi olmadan kurulan Havayolu şirketlerinin Kazandıkları paraları,Televizyon Kanallarına,Otellere ,İnşaata sektörüne aktarırsa,batması normaldir.Havacılık sektöründe Nakitte kalmanız ve Maliyetlerinizi iyi kontrol etmeniz lazım.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • sayı ali bey binlerce teşekkürler size işte bu ya adam belli parayı kazandığı ülke belli batırdığı ülke belli kaçırdığı ülke belli eee daha ne duruyor bu devlet ali bey benim mantığım almıyor.. size rica ediyorum ne olur siz açıklarmısınız ???
  • airporthaber tek tarafli is yapmayin, yazilan tüm yazilari silip??????,bütün sky haberleri yoruma kapatmissiniz????????
  • SKY ın haberlerinde ki yorumları neden kaldırdınız yada göremiyoruz acaba? Tahir cim çok mu üzülmüş...
  • Simdi böyle mı oldu sayın kinik???ama unutmayın bu adamlar yine karşınıza çıkabilir bir gün !!!
  • İNANIN Kİ HAVACILIK CAMİASI BU SAHIŞ TOPLADIĞI PARALARI YİYECEK DAHA 1 YIL BİTİRMEDEN TEKRAR PİYASA ÇIKACAK MERAK ETMEYIN FAZLA ÖZLETMEZ KENDİSİNİ ALLAH HERKESİ KORUSUN
  • Kesin yanıtım FİNANSAL YÖNETİM HATALARI dır. Eğer SHGM mevcut denetim prosedürlerine MALİ DENETİM adı altında ciddi bir denetim mekanizmasını ULUSLARARASI DENETİM FİRMALARINA verirse.... Ve her firmayı en fazla 3 ayda bir bağımsız yetkili bu firmalara denetletirse..... Firmalardaki ÜST YÖNETİM ile FİNANSMAN bölümlerini yetki ve sorumluluk açılarından TÜMDEN ayırırsa inanın Bir tek firmaya bir şey olmaz... Fakat BİR TEK SERMAYEDAR DA HAVAYOLU FİRMASI KURMAYA KALKMAZ... Bilmem anlatabildim mi ? Gerisi boş.....

BÜYÜRKEN ÇÖKEN HAVACILIK...

Benim derdim ne Taksim'deki Gezi Parkı olayları ne de siyasilerin kavgaları. Benim derdim havacılık. Son on yılda gelinen nokta belli. Havacılıkta çağ atlarken çığ da yaşadık.

Atıl olan havalimanlarının aktif hale getirilmesinden tutun mevcut havalimanlarının yenilenmesi, ek tesislerle kapasitesinin artırılmasına kadar, yeni havalimanları yapılmasından mevcut havalimanlarının ihale edilmesine kadar bir dizi gelişmeleri hep birlikte gördük gözlemledik.

2003 yılında başlayan havacılık atağı uçak filosu anlamında, havalimanları anlamında yolcu sayısındaki artış anlamında mükemmel diyebiliriz.

Ama gel gör ki bu dönemde 8 havayolu şirketi kapısına kilit vurmuş durumda. Bu şirketlerin bir iki tanesi hariç hepsinin ruhsatı da 2003 yılından sonra verildi.

Her havayolu şirketinin kapısına kilit vurması bizim için üzüntü verici bir durum. Birer birer nedenlerini yazmak istemiyorum. Bu şirketlerle ilgili çokça yazılar yazdık ve söylediklerimiz de harfi harfine gerçekleşti.

Son SKY olayı daha da kötü. Tam yaz sezonunda patlak veren bu kapanış çok soru işaretlerini de arkasında bıraktı. Uçurmak için uçak bulunamadığı sırada gelen bu iflasın açıklaması da tatmin edici değil. Bildiğim kadarı ile beş otel satıldı. Bu oteller de SKY Havayolları'ndan gelen paralarla yapılmış veya satın alınmıştı.

Sormak isterim ki tek bir SKY Havayolları beş otel alıyorsa, beş otel bir SKY Havayolları'nı neden kurtaramadı? Oluk oluk akan paralar ne oldu?

Görgülü kardeşlerden Tahir ve İsa'yı bir tarafa koyarsanız Talha Görgülü bildiğim kadar uyanık bir tüccar. Dolayısıyla bu parayı batırmak istesen batıramazsın. O halde aklıma gelenler ve iddiaları yadsımıyorum. Yani Türkiye'de değilse bile başka bir ülkede Talha Görgülü ismi kısa bir süre sonra duyulmaya başlanacaktır.

Olaya havacılığımız açısından baktığımızda özel şirketlere izin verilen 1985 yılından itibaren 28 yıl geçmiş. Bu 28 yılda toplam 58 havayolu firması kurulup batırılmış. Yani bir yılda iki havayolu şirketi batırma başarısını göstermişiz.

Aslında burada Sivil Havacılık yasamızın kadük olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Yapılması geren şudur. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu şirketlerinin batışlarını önleyecek yasal düzenlemeye gidilmesi için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmalı. Havayolu şirketlerinin yolcu taşımacılığından kazandığı parayı "har vurup harman savuracak" şekilde harcamasını engelleyici hükümler getirmeli. Yasada havayolu şirketlerini korucuyu maddeler yer almalı. Kazanılan paranın belli bir kısmını şirketin kasasında tutacak zorunluluk getirilmeli.

Bir şirketi en az 6 ay ile bir yıl arasında hiç uçmayacakmış gibi götürecek mali birikimin garantiye alınması sağlanmalı.

Başkaca yatırımlara heveslenip havayolu şirketlerini batırmamak gerekir.

Avrupa'ya, Amerika'ya güldüğümüz şeyler başımıza geldi. Antalya'da özel diyeceğimiz bir tek Corendon kaldı. Nazar değmesin, dilinizi ısırın.

SKY'ın sonunu İstanbul Havayolları'na benzettim. İstanbul Havayolları da otel yatırımlarından sonra banka kredisi bulamadığı için şirketi batırmıştı.

Onca kişi işsiz kaldı. Umarım diğer şirketler bu arkadaşlara sahip çıkar.

Büyürken çöken havacılığımızın sonu iyi olsun diyorum.

BÜYÜRKEN ÇÖKEN HAVACILIK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

sky ~ 11 yıl önce
Sn. Kidik, bu yorumumu yayinlar misiniz bilmiyorum ( daha oncekileri yayinlamamistiniz da)ama havacilik sektorunde neredeyse en cok takip edilen bir sitenin hem yoneticisi hem de bir yazari olarak daha arastirmaci olup daha dogru haberler yayinlamanizi isterdim. is ogretmek gibi olmasin ama asli astari olmayan haberleri yayinlamadan keske dogrulugunu da bir arastirsaniz... hakli olarak bir gece icinde isini kaybetmis ve ne yapacagini bilmeyen bir suru insan bu haberlerinizi okuyor, inaniyor ve yok yere ah ediyor. amac gazetecilik yapmak mi yoksa ortaligi karistirmak mi? yani turkcesi, uzum yemek mi bagciyi dovmek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akdeniz ~ 11 yıl önce
Gti bosfor nobel alfa yı atlamayın. Gençler duysun ögrensin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tss ~ 11 yıl önce
Ali Bey, Yeterli sermayesi olmadan kurulan Havayolu şirketlerinin Kazandıkları paraları,Televizyon Kanallarına,Otellere ,İnşaata sektörüne aktarırsa,batması normaldir.Havacılık sektöründe Nakitte kalmanız ve Maliyetlerinizi iyi kontrol etmeniz lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışanınız ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airforce ~ 11 yıl önce
sayı ali bey binlerce teşekkürler size işte bu ya adam belli parayı kazandığı ülke belli batırdığı ülke belli kaçırdığı ülke belli eee daha ne duruyor bu devlet ali bey benim mantığım almıyor.. size rica ediyorum ne olur siz açıklarmısınız ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 11 yıl önce
airporthaber tek tarafli is yapmayin, yazilan tüm yazilari silip??????,bütün sky haberleri yoruma kapatmissiniz????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 11 yıl önce
Ali bey, Sky haberlerini yoruma kapatmışsınız ancak neden yorumlara kapatıldığını belirtmediğiniz için burada sizi takip eden yüzlerce insana haksızlık yapıyorsunuz.
SKY yorumları ~ 11 yıl önce
SKY ın haberlerinde ki yorumları neden kaldırdınız yada göremiyoruz acaba? Tahir cim çok mu üzülmüş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çözüm yolu ~ 11 yıl önce
Sevgili Arkadaşlarım; günlerce burada içimizi döküp bir çözüm bulacağımızı umuyoruz. Sağolsun Airporthaber.com yorumlarımıza yer veriyor. Ama yapabileceği başka da bir şey yok. Hakkımızı arayacağımız mecra burası değil. İnanın kamuoyu Kayıgroup un bankalardan ve ekonomiden dolayı battığına inanıyor. Çünkü bizim sesimiz çıkmıyor. Burada yazmaya devam edelim, ama bunun yanında Antalya' daki yerel gazetelerle görüşelim, Haber Ajanslarına bilgi verelim, SH Genel Müdürü' ne mailler atalım; Binali Bey' e mailler atalım. Burada birbirimizi germeye devam etmenin bir anlamı yok. Lütfen bu yorumun üst taraflara çıkması için yardımcı olun ki içinde bulunduğumuz sıkıntıdan bir çözüm yolu bulalım. Sevgilerimle.
Ali ŞEKERCİOĞLU ~ 11 yıl önce
Simdi böyle mı oldu sayın kinik???ama unutmayın bu adamlar yine karşınıza çıkabilir bir gün !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Venedik maskesi ~ 11 yıl önce
Hangi yüzle çıkacaklar?
EMEKLİ ~ 11 yıl önce
İNANIN Kİ HAVACILIK CAMİASI BU SAHIŞ TOPLADIĞI PARALARI YİYECEK DAHA 1 YIL BİTİRMEDEN TEKRAR PİYASA ÇIKACAK MERAK ETMEYIN FAZLA ÖZLETMEZ KENDİSİNİ ALLAH HERKESİ KORUSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çöküyorlar... ~ 11 yıl önce
Kesin yanıtım FİNANSAL YÖNETİM HATALARI dır. Eğer SHGM mevcut denetim prosedürlerine MALİ DENETİM adı altında ciddi bir denetim mekanizmasını ULUSLARARASI DENETİM FİRMALARINA verirse.... Ve her firmayı en fazla 3 ayda bir bağımsız yetkili bu firmalara denetletirse..... Firmalardaki ÜST YÖNETİM ile FİNANSMAN bölümlerini yetki ve sorumluluk açılarından TÜMDEN ayırırsa inanın Bir tek firmaya bir şey olmaz... Fakat BİR TEK SERMAYEDAR DA HAVAYOLU FİRMASI KURMAYA KALKMAZ... Bilmem anlatabildim mi ? Gerisi boş.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
denetim ~ 11 yıl önce
Kayıgroup yıllardır özel finans denetim ve danışmanlık şirketi ile çalışıyordu; ayrıca mali koordinatörü de vardı... sonuç ortada.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000