17 Eylül 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Pilot maaşları korkunç yüksek, thy resmen şoförlere çalışıyor. Bu adamlar bu maaşı hakedecek ne yapıyorlar ki
  • Thy ye gelen yeni kaptan maaşı 8000 dolardan 5000 dolara düştüğü için thy ye 5000dolara daha ucuza yaşamak için geldi. Allah'ım senin aklındaki kişinin ismi sana kalsın. Bu rakamların yarısından fazla atmasyon veya emekliye yakın olan 30 yıllık kaptan maaşı. Bu arada işçiler için dediklerin doğru. Ama senden duyunca kulağa iyi gelmiyor.
  • Madem provakasyon vardıda neden tutuklanan işçiler serbest bırakıldı ? Demekki adamların bir suçu yokmuş. Bilip bilmeden masa başından yazı yazmayın.Verilemeyecek tek hak kul hakkıdır.Bu adamlardan tek tek helallik almanız gerek !
  • İlker aycı İbb adayımı ? Gerçekten komik,ilker aycı kimdir ? Sokakta anket yapın yüz kişiden kaç kişi ismini duymuştur? Yerelde Ankara,İzmir,Bursa,istanbul kazanılamaz o iş bitti,Üsküdar bile hayır dedi seçimde
  • Ali bey Twitter hesabınızdan Teknik A.Ş çalışanlarına müjde sendika harici demişsiniz acıklarmısınızz
  • Kendileri hariç herkes herşeyden sorumlu ! Bu eylem inşaatın %10 tamamlandığında yapılsaydı,havalimanını yaptırmak istemiyorlar denicekti,%97 tamamlanınca yapılınca zamanlaması manidar açmak istemiyorlar deniyor. Her koşulda ve her şartta bahaneler hazır,sorunlara ve çözüme kapalı bir zihniyet ,kendileri hariç herkes herşeyden sorumlu,bende bu kafa yapısında olmak isterdim.haberimiz yok,dış güçler var,hain bunlar vesaire gibi cümlelerle bir on yıl daha devam edebiliriz.Kendilerinin hiçbirşeyden haberi yok,sorumluluğu yok,hep aynı cümleler,hep aynı savunma mekanizması bu kafa ile devam
  • Ali Bey, hiç gidip YHL’de bir günü işçilerle geçirdin mi? Kulaktan duyma haberle yazmak; Bu mudur gazetecilik? İlker Bey geçmişte başarılı olabilir ama THY’de çuvalladı. Bir havayolu şirketi düşünün ki GM pilotlardan nefret ediyor ve diğer yer personeli bundan güç alıp her türlü baskıyı yapıyor. Sen de Y. K. Başkanı olarak seyrediyorsun. Bu yıl yüzde kaç hat kapattın? Kaç uçuşu başka şirketlere verdin? Buradan elde edeceğin ama edemediğin para ne kadardı?
  • Bu ülkeyi kavgaya, kutuplaşmaya, nefret ve kin'e şakşakladığın iktidar getirdi başkası değil ! Allah iradesini bunların iradesiyle karıştırman günaha ortak olmaktır, biat etmenin son noktasıdır. Sabırları taşan, boyuna oyalanan, hakları yenen işçiler ne yapsaydı senin gibi biat mı etselerdi? Bu insanların terörist oldukları onca sene sonra mı anlaşıldı, peki ya değillerse ne olacak? Hani her zaman mazlumun, haklının, güçsüzün yanındaydın ne oldu? Sen 6 ay maaş almadan, pireler ile dolu yataklarda yatıp,kalitesiz yemek yeseydin,temizlenmeyen tuvaletlere girseydin, işveren ihmalleri yüzünden gözünün önünde arkadaşların ölseydi ne yapardın eyvallah mı derdin? Bunlar haber olmadıysa, yayınlanmadıysa kimin suçu işçilerin mi? Bu insanların eline bakan kaç kişi var biliyor musun? Kimse durduk yere tepki vermez, her kötü olayı başkalarına, dış güçlere, provokatörlere bağlamaktan vazgeçin biraz da sorumsuz, bencil, insanlara tehdit ve baskı yapmayı marifet sanan, vergi kaçırmak için maaşları elden ödeyen, işçilere insan gibi çalışma ve yaşama imkanı vermeyen yöneticilere, zihniyetlerine ve gerçekleri yazmayan kendinize kızın. Bu kafayla hiçbir zaman ileri gidemeyiz, gidemiyoruz da. Yüce Allah da bu kadar haksızlıģın, sömürünün, kul hakkı yemenin olduğu ülkeye huzur, bereket, mutluluk verir mi, vermiyor ama kimsenin umurunda değil. Ayrıca thy'nin başına işin içinden gelen, yıllarını havacılığa vermiş, torpilsiz, hakkı, hakkaniyeti bilen biri gelsin diyeceğim de bu ülkede hayal tabii.
  • Fatih Altaylı’nın yazısı bide sizin yazınızı Yanyana koyup tekrar okuyun derim
  • THY A.O

Bunun adı resmen suikasttır - İlker Aycı İBB’ye mi gidiyor?

Hep birlikte üçüncü havalimanında olup bitenleri izliyoruz değil mi? Adamların kapağında bile “Kavga, sokak, direniş” yazıyor. Amaç üzüm yemek de değil, bağcı dövmek, bu ülkeye sövmek, kaos yaratmak, ülke çıkarlarına suikast düzenlemek.

Malum üçüncü havalimanının açılışına az bir zaman kaldı. İster bitsin ister bitmesin bir şekilde açılacak. İster kademeli geçiş olsun ister topyekûn geçiş olsun üçüncü havalimanı faaliyete başlayacak.

O halde bize düşen sorumluluk havacılığımıza zarar vermeden “tereyağından kıl çekmek” misali ile bu geçişi sorunsuz atlatmak. Ha, bana kalırsa üç-beş ay geciktirilsin ama siyasi irade “açılacak” dediyse önünde duracak tek şey Allah iradesidir.

Geçen haftaya damgasını vuran olaylara bir göz atalım. İşçiler yağmur altında servis beklerken ıslanmışlar ve buna isyan etmişler.

Hiç mi hiç mantığım almıyor. İşçi kardeşim sen karda boranda, yağmurda ayazda o havalimanının bitmesi için çalışmadın mı? Çalıştın… Şimdi yağmurlu bir havada taşıma servisi geç geldi diye ayaklanacak, inşaatı sabote edecek karakterde misin? Değilsin. Senin alnının teri harca karıştı, demire karıştı, ekmeğine karıştı. Üçüncü havalimanı gururunu en çok sen yaşayacaksın. Ailene, çocuğuna, torunlarına anlatacak hikayen üçüncü havalimanı olacak.

Bir provokasyonun aleti olmayacağına eminim. Türemiş birkaç sendika. Hele hele bir sendika var ki, adamların yolu işçileri korumak, işveren karşısında hak aramak değil tamamen provoke etme üzerine kurulu. İnşaat İşçileri Sendikası adından bir sendika türemiş. Sloganları manidar. “Kavga, sokak, direniş” Kimsiniz kardeşim? Bu ülkenin kavgadan çok barışa, kutuplaşmadan çok kucaklaşmaya, tüketimden çok üretime ihtiyacı olduğunu bilmeyecek kadar vurdumduymaz mısınız?

Ayrıca, üçüncü havalimanı çalışanlarından kaç kişi üyenizdir, işçileri temsil hakkını nereden elde ettiniz, üçüncü havalimanı çalışanları adına kaç kez TİS masasına oturdunuz? Merak ediyorum gerçekten kimsiniz? Bu ülkenin geleceğini kaosa götürmek, suikast yapmak isteyen bir maşa mısınız?

Konunun işçi ölümü, servis sorunu olduğuna asla inanmıyorum. Yaşananların adli makamlarca derinlemesine araştırılması gerektiğini düşünüyorum.

Çıkan olaylardan sonra HDP vekillerinin işçilerin içine alınarak sözde sorunları çözme adına görüşme yaptırılmasını, bir başka siyasi partimiz olan İYİ Parti milletvekiline zor kullanılmasının da altında aranacak çok şey var. Demem o ki, bu işte bir pislik var ve pisliğin altından hangi düşence çıkacak hep birlikte göreceğiz.

Sendikacılara(!) da çağrımdır. Suikastçılık yapmayın. İşçilerin huzurunu bozacak, ülkenin huzurunu bozacak eylemlerden kaçının. Sizin aradığınız hak değil, sloganınızda olduğu gibi kavga ve direniştir.

Size yenecek ekmek kalmadı. Şimdi işçileri rahat bırakın.

İlker Aycı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olursa!

Kulağıma gelmişti. Üstün meziyetli bir THY yöneticisinin Ankara’da İlker Aycı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılması için kendi çapında kulis faaliyetleri yürüttüğüne dair bilgilerim vardı. Olur mu? Olur. THY gibi bir kurumun en tepesine yükselmek, Başak Sigorta Genel Müdürlüğü’nden Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanlığı’na kadar birçok kurumda önemli görevlerde bulunmuş biri olarak İlker Aycı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmasının önünde bir engel yok.

Diyeceksiniz ki THY ne olacak? Bundan önce ne oldu ise o olacak. Yerini dolduracak çok dirayetli, çok isabetli ve çok zeki bir kişi var. Adı bende saklı. Bana göre biçilmiş kaftan. Akıllı yatırımlara, pratik çözümlere yatkın bir isim. Senci-benci değil kurumcu bir kişilik. Gerisini belki sonra yazarım. Şimdilik böyle kalsın. Gündeme gelmek değil, gündemdeki sorunları sessiz sedasız çözen bir kişiden bahsediyorum.

Üstün(!) meziyetli kişilere değil, üstün zekâlı adamlara ihtiyaç var.

Gelelim pilot maaşlarına…

Türkiye şartlarında pilotların maaşları oldukça iyileştirildi. Önümüzdeki yılbaşı gerçekleşecek TİS (Toplu İş Sözleşmesi) ile birlikte daha da iyileşmiş olacak.

Lakin dünyada pilotların ne kadar aldığını da bilmek gerek.

İşte irili/ufaklı havayolu şirketlerindeki pilotların maaşları…

British Airways 16.000 $, Air France 15.400$, Lufthansa 22.275$, Emirates 19.000$, Katar 25.400$, Kuveyt 17.500$, Oman Air 25.000$, Royal Jordan 15.000$, Hainan 25.000$, Fly Nass 19200$, Jet Star 15.717$, Singapur 13.000$, Vista jet (Malta) 13.000$, LuxAir 15.000$, Cebupacific 12.300$, Norvegian 12.357$, Etiopion 12.000$, Vitenam 18.000$, China Sautern 21.000$, Cargolocig 15.000$

Bu rakamları ülkedeki havayolu şirketlerinde polemik konusu olsun diye yazmadım. Sadece pilotlarımızın aldığı maaş ile yabancı havayolu şirketleri ararsındaki fark görülsün diye yazdım.

İyi uçuşlar…

Bunun adı resmen suikasttır - İlker Aycı İBB’ye mi gidiyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (106)

Erhan ~ 5 yıl önce
Pilot maaşları korkunç yüksek, thy resmen şoförlere çalışıyor. Bu adamlar bu maaşı hakedecek ne yapıyorlar ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir cahil yazar daha ~ 5 yıl önce
Thy ye gelen yeni kaptan maaşı 8000 dolardan 5000 dolara düştüğü için thy ye 5000dolara daha ucuza yaşamak için geldi. Allah'ım senin aklındaki kişinin ismi sana kalsın. Bu rakamların yarısından fazla atmasyon veya emekliye yakın olan 30 yıllık kaptan maaşı. Bu arada işçiler için dediklerin doğru. Ama senden duyunca kulağa iyi gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ? ~ 5 yıl önce
Madem provakasyon vardıda neden tutuklanan işçiler serbest bırakıldı ? Demekki adamların bir suçu yokmuş. Bilip bilmeden masa başından yazı yazmayın.Verilemeyecek tek hak kul hakkıdır.Bu adamlardan tek tek helallik almanız gerek !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletsiz dünya ~ 5 yıl önce
Dünya gittikçe adaletsiz bir yer oldu,kıyamet kopsada herkes rahatlasa
Komik ~ 5 yıl önce
İlker aycı İbb adayımı ? Gerçekten komik,ilker aycı kimdir ? Sokakta anket yapın yüz kişiden kaç kişi ismini duymuştur? Yerelde Ankara,İzmir,Bursa,istanbul kazanılamaz o iş bitti,Üsküdar bile hayır dedi seçimde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadık ~ 5 yıl önce
Ali bey Twitter hesabınızdan Teknik A.Ş çalışanlarına müjde sendika harici demişsiniz acıklarmısınızz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zamanlaması manidar ! ~ 5 yıl önce
Kendileri hariç herkes herşeyden sorumlu ! Bu eylem inşaatın %10 tamamlandığında yapılsaydı,havalimanını yaptırmak istemiyorlar denicekti,%97 tamamlanınca yapılınca zamanlaması manidar açmak istemiyorlar deniyor. Her koşulda ve her şartta bahaneler hazır,sorunlara ve çözüme kapalı bir zihniyet ,kendileri hariç herkes herşeyden sorumlu,bende bu kafa yapısında olmak isterdim.haberimiz yok,dış güçler var,hain bunlar vesaire gibi cümlelerle bir on yıl daha devam edebiliriz.Kendilerinin hiçbirşeyden haberi yok,sorumluluğu yok,hep aynı cümleler,hep aynı savunma mekanizması bu kafa ile devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GENE OLMADI ~ 6 yıl önce
Ali Bey, hiç gidip YHL’de bir günü işçilerle geçirdin mi? Kulaktan duyma haberle yazmak; Bu mudur gazetecilik? İlker Bey geçmişte başarılı olabilir ama THY’de çuvalladı. Bir havayolu şirketi düşünün ki GM pilotlardan nefret ediyor ve diğer yer personeli bundan güç alıp her türlü baskıyı yapıyor. Sen de Y. K. Başkanı olarak seyrediyorsun. Bu yıl yüzde kaç hat kapattın? Kaç uçuşu başka şirketlere verdin? Buradan elde edeceğin ama edemediğin para ne kadardı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn yazar ~ 6 yıl önce
Bu ülkeyi kavgaya, kutuplaşmaya, nefret ve kin'e şakşakladığın iktidar getirdi başkası değil ! Allah iradesini bunların iradesiyle karıştırman günaha ortak olmaktır, biat etmenin son noktasıdır. Sabırları taşan, boyuna oyalanan, hakları yenen işçiler ne yapsaydı senin gibi biat mı etselerdi? Bu insanların terörist oldukları onca sene sonra mı anlaşıldı, peki ya değillerse ne olacak? Hani her zaman mazlumun, haklının, güçsüzün yanındaydın ne oldu? Sen 6 ay maaş almadan, pireler ile dolu yataklarda yatıp,kalitesiz yemek yeseydin,temizlenmeyen tuvaletlere girseydin, işveren ihmalleri yüzünden gözünün önünde arkadaşların ölseydi ne yapardın eyvallah mı derdin? Bunlar haber olmadıysa, yayınlanmadıysa kimin suçu işçilerin mi? Bu insanların eline bakan kaç kişi var biliyor musun? Kimse durduk yere tepki vermez, her kötü olayı başkalarına, dış güçlere, provokatörlere bağlamaktan vazgeçin biraz da sorumsuz, bencil, insanlara tehdit ve baskı yapmayı marifet sanan, vergi kaçırmak için maaşları elden ödeyen, işçilere insan gibi çalışma ve yaşama imkanı vermeyen yöneticilere, zihniyetlerine ve gerçekleri yazmayan kendinize kızın. Bu kafayla hiçbir zaman ileri gidemeyiz, gidemiyoruz da. Yüce Allah da bu kadar haksızlıģın, sömürünün, kul hakkı yemenin olduğu ülkeye huzur, bereket, mutluluk verir mi, vermiyor ama kimsenin umurunda değil. Ayrıca thy'nin başına işin içinden gelen, yıllarını havacılığa vermiş, torpilsiz, hakkı, hakkaniyeti bilen biri gelsin diyeceğim de bu ülkede hayal tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 5 yıl önce
Eline sağlık güzel yazmışsın,bunların kulakları vardır duymazlar,gözleri vardır görmezler....Bir tutturmuşlar provakasyon var dış güçler var .somut bir kişi göster desen gösteremez.
Sk ~ 5 yıl önce
Helal. Kalemine saglik. Temel bey’i tekrar goruruz insallah.
Ali bey ~ 6 yıl önce
Fatih Altaylı’nın yazısı bide sizin yazınızı Yanyana koyup tekrar okuyun derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belli ~ 6 yıl önce
THY A.O

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000