27 Temmuz 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Bu nasıl ahlaksızlık?

Geçen hafta Zonguldak’ta şölen havasında tarihi bir gösteriye şahitlik ettik. Şahitlik ettik etmesine ama maalesef bu güzel günü zehir etmek isteyenlere de şahit olduk. Birazdan bu konuya değineceğim ama öncelikle Zonguldak’tan bahsedelim.

Zonguldak Havalimanı bir rüyanın eseri. Tüm Zonguldaklıların ve havalimanı açılması için bu yola baş koyan Hasan Özşahin’in eseri. Kendisi orda olmasa bile eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen’in eseri. Tüm ticaret odası ve belediye başkanları ile esnafların eseri Zonguldak Havalimanı.

Çok daha önemlisi, Öger Türk Tur’un sahibi Vural Öger’in, Öger’in Genel Müdürü Selim Ataş’ın, Öger Türk Tur Türkiye Genel Müdürü Adil Serim’in ve yardımcısı Aykut Öger’in eseri Zonguldak Havalimanı. Bütün risklere rağmen Zonguldak Havalimanı’na uçma cesareti gösteren Germania Havayolları’nın eseri Zonguldak Havalimanı.

Her türlü mâniaların aşılmasında destek veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün eseridir Zonguldak Havalimanı. Bütün olumsuzluklara rağmen sorumluluğu üzerine alarak uçakların iniş kalkışına izin veren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün eseridir Zonguldak Havalimanı.

Ve en büyük pay tabii ki Zonguldak Havalimanının açılması için tüm imkânları seferber eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın eseridir Zonguldak Havalimanı. Bölge milletvekilleri ve TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın desteğini de unutmamalı.

Bugüne kadar birçok havalimanı açılışına katıldım. Terminal açılışlarında bulundum. Ama böylesine ilk kez şahit oldum. Zonguldaklılar akın akın gelmişti bu tarihi ana şahitlik etmek için. Sanki hepsi birer kuş gibi uçuyorlardı. Ne bir siyasi şov vardı o insanları oraya koşturan ne de büyük bir sanatçının konseri.

Havalimanı açıldı açılmasına ama eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Kendi gözlemime göre havalimanı için gerekli alt yapının daha da güçlendirilmesi gerekiyor.

Uçakların iniş kalkışına mânia teşkil eden bir tepenin tıraşlanması yetmez. O tepenin biraz daha tıraşlanması gerekir. Emeklerin boşa gitmediğini gören Zonguldaklıların bu işi elbirliği ile zaman içinde çözeceklerine inancım sonsuz. Hatta tıraşlanan tepenin karşı yönünde bulunan tepenin de tıraşlanması gerekir. Rüzgâr yönüne göre uçak iniş-kalkış yönünün değişeceği varsayılırsa o dağın da ileride mutlaka tıraşlanması gerekir. Bu gerçekleşirse Zonguldak Havalimanı için hiçbir engel kalmaz. Hatta diğer şirketlerin de gözdesi olabilir.

İçhatlar konusunda da gelişme yaşanabilir. Öncelikle Zonguldak-Trabzon hattı açılabilir. Biliyorum ki, Zonguldak’ta çok sayıda Karadenizli oturuyor. Bolu’ya kadar bütün yörenin o havalimanından yararlanacağını düşünüyorum.

Bu arada Zonguldak vali yardımcısı olduğunu öğrendiğim bir bey ile karşılaştım uçak havalimanına indiğinde. Uçaktan yolcuların inmesi için getirilen merdivenin tam önünde duruyordu. Canlı yayın yaptığımız için istemeden vali beye dokunmak zorunda kaldık. Öyle bir tepki verdi ki anlamak mümkün değil. Sorduğumda kimse adını bile bilmiyordu. “Vali yardımcısı ama adını bilmiyoruz” dediler. Eğer sadece protokol zamanında ortaya çıkarsanız sizi kimse tanımaz sayın vali. Halkla iç içe olacaksınız ve taşın altına elinizi koyacaksınız. Bizden söylemesi.

Şimdi gelelim yazımın başlığının ne anlama geldiğine.

Zonguldak Havalimanı açıldığında AirportHaber’e demeç veren yetkililer aleyhinde yazılan yorumlara istinaden bu başlığı attım. Bizim toplumumuzda bir hastalık var ki bu hastalıktan kurtulmaları imkânsız. Bir haber koyduğumuzda haberle yakından uzaktan alakası olmayan yorumlara maruz kalıyor habere konu olanlar. Zaman zaman bizlerinde gözünden kaçan bu yorumları yazanları “AHLAKSIZ” olarak değerlendiriyorum ben. Hangi iş olursa olsun, hangi şirket olursa olsun bu kişiler ya da şirketlerle ilgili yapılan haberlere yorum yapılması gerekirken bel altı ahlaksızca yazılan yorumları esefle kınıyorum. Varsa sözünüz haberle ilgili olmalı. Yok, eğer başka türlü yazacaksanız bu site artık sizin egolarınızın tatmin yeri olmayacaktır.

Haftaya görüşmek dileğiyle…

Bu nasıl ahlaksızlık?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
zonguldak çaycuma saltukova adı her ne olursa olsun 1998 yılında hizmete açılan açılış haricinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar teyyare tabir edilen uçağın iniş kalkış yaptığı bir yer...insanları havaalanı açılacak söylentisiyle umutlandıran ama yılların geçmesiyle umutların yerini yine karamsarlığa bıraktıran bi yer...cesur insanların girişimleriyle bu güne gelebilinen hayal etmek başarmanın yarısıdır sözünün tekrar tekrar ispatlanmaya çalışıldığı bir yer...her şeyden önemlisi yöre halkının devlete bağladığı hayallerinin güveninin bu konuda kaybolmaya başladığı bi anda hayalin gerçekleştiği umutların tazelendiği bir yer bu havaalanı.olumsuzluklar değil artık ileriye dönük iyi şeyler konuşalım.burası bir hayaldi unutmayalım.saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kimden bahsettiğinizi anlayamadım ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000