02 Ağustos 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ooo Ali bey yine hemşehricilik ön planda. ama olsun elbette yakışır böyle bir proje ORGİ'ye.ne diyelim HAYIRLISI OLSUN.....
  • Bu eser size yakışır sayın bakanım evet daha çok havalimanı açın açınki,şirketler uçak alsın avrupadaki yabancı pilotlar akın etsin adamlar işsiz yazık, ithal mal kullandır teşvik et sayenizde avucumuzu yalıyoruz.
  • giresun ve ordu da 2 üniversite, 2 tane birinci lig takımı ve iki milyon gurbetçi orgi yi bekliyor...
  • teşekkürler Ali Bey... nüfusu 200.000- veya 300.000 olan yerlere bile havaalanı yapılırken, 1.300.000- nüfuslu orgi nin hala yapılmaması anlaşılır değildir. üstelik giresun ve ordu nüfusunun ne kadar hareketli olduğu malum... bu kadar nüfusu olupta havaalanı uzaklığı 140 km (servisle 2 saat 15 dk.)olan başka bir yer yok...
  • trabzon havalimani ne güne duruyor??
  • bakan beye biraz daha gaz verseniz herhalde havaalnı yerine havalimanı dahi yaptırır. şaka bir kenara bence Türkiyenin her iline bir havaalanı şart... Tıpkı otobüs terminalleri gibi...
  • ne kadar saçma giresunda ne işi var havaalanının trabzon çok mu uzak size dolmuş çalışıyor be arada o kadar yakın, yurdum insanı hep gösteriş peşinde allah akıl fikir versin
  • Bu havalanı olacak... Lüks değil, bir ihtiyaç olduğu için... Halk buna inanıyor, gerçek inancın önünde hiçbir engel dur(a)maz... O kadar insanın duası boşa gitmeyecek...
  • Ordu Giresun havaalaninin temel atma törenini umarim canli olarak yayinlarsiniz. Verilen söz tutulur ve her zamanki gibi secim yatirimi olmaz Insallah!
  • Evet Bodrum Havalimanının ihalesi yapıldı, İstanbul'dan yükseldiği de görünüyor olabilir, ama Bodrum'da pek bir ilerleme yok. 2006'dan beri inşaatta yapılan -yapılagelen- tek şey zemin etüdü ve kazık çakma işlemi ki o da henüz bitmedi, 4 işçiyle de bitmez herhalde.

BU ESER SANA YAKIŞIR...

Bu kez çok istediğim iş için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a çağrıda bulunacağım."Havayolunu halkın yolu haline getirdik" "Bu ülkede uçağa binmeyen vatandaş kalmayacak."

Bu sözler Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ait. Bu sözlerin çoğu gerçekleşti. 7'den yetmişe insanımız uçakla tanıştı. Havalimanları Esenler Otogarı'nı aratmaz hale geldi.

Atıl havaalanlarının hemen hepsi işler hale geldi. Zonguldak'tan Siirt'e, Gazipaşa'dan Gökçeada'ya kadar her yerde havaalanları işler hale geldi.

Yolcu sayısı astronomik rakamlara ulaştı. Havayolu şirketleri filolarını büyüttü, yeni havaalanları açıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı Atatürk Havalimanı ile yarışır hale geldi.

Antalya'ya yeni terminal inşaa edildi. Bodrum Havalimanı'nın ihalesi yapıldı ve yepyeni bir terminalin inşaatı yükseliyor.

Esenboğa'ya şaheser bir terminal yapıldı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yeni terminal yapıldı.

İç hatlar özel sektöre açıldı. Havacılığımıza dünya gıpta ile bakmaya başladı.

Trabzon Havalimanı Terminal Binası yeniden yapılarak Trabzonluların hizmetine sunuldu.

"Türkiye kendi uçağını yapacak" diyerek özlem duyduğumuz çalışmalar başladı.

Iğdır'a, Bingöl'e, Hakkari'ye havaalanları yapılması için temeller atıldı.

Zafer Havaalanı ihalesi yapıldı ve kısa sürede temel atılacak.

Bölgesel havacılığa verilen önem sayesinde Türkiye'nin her noktası birbirine bağlanmaya başladı.

Bütün bu çalışmalar ile Uluslararası kuruluşları yanıldı. Uluslararası kuruluşlar Türkiye'nin bugün ulaştığı trafik sayısını ve yolcu sayısını 2015-2020 yılları arası hesaplarken onların hesaplarını alt üst ettik.

Bütün bunlar yapıldı. Kimse inkar edemez.

Eleştireceğimiz çok eksiklikler olabilir. "Alt yapı olmadan büyüdük" diyebiliriz. Çoğu zaman ihtiyaçlar gelişirken ortaya çıkar. Uçak kazalarında bile raporlar hazırlandıktan sonra yeni kurallar geliştirilmez mi? Bu eksikliğe de bu gözle bakmak gerek.

Evet Cumhuriyet tarihinin en iyi bakanı dediğimiz Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a düşen bir görev de Cumhuriyet'in kuruluşunda cansiperane savaşan Giresun uşaklarına bir havaalanı hediye etmek lüks olmamalı. Giresunlular, Ordulular bu havaalanını çok istiyor. Her biri birer havaalanı istemiyor. İkisi ortak bir havaalanı istiyor.

Bir Giresunlu olarak bende bunu çok istiyorum. Bugüne kadar "Devletim ne bilirse iyisini bilir" diyen bu topluma bir havaalanı çok görülmese gerek. Şimdi görev devlete kalmış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a kalmış. Geçtiğimiz hafta verdiğiniz müjdenin devamını getirin Sayın Bakan. Yılsonu çabuk gelir. "Yılsonuna kadar OR-Gİ'nin temelini atacağız" dediniz. O günü iple çekiyoruz Sayın Binali Yıldırım.

Şimdiden tüm Giresunlulara, Ordululara hayırlı olsun.

Giresunlulara, Ordululara buradan seslenmek istiyorum. Bu havaalanını yapmak devlete ait olsa bile yaşatmak sizin görevinizdir.
BU ESER SANA YAKIŞIR...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ooo Ali bey yine hemşehricilik ön planda. ama olsun elbette yakışır böyle bir proje ORGİ'ye.ne diyelim HAYIRLISI OLSUN.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu eser size yakışır sayın bakanım evet daha çok havalimanı açın açınki,şirketler uçak alsın avrupadaki yabancı pilotlar akın etsin adamlar işsiz yazık, ithal mal kullandır teşvik et sayenizde avucumuzu yalıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
giresun ve ordu da 2 üniversite, 2 tane birinci lig takımı ve iki milyon gurbetçi orgi yi bekliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
teşekkürler Ali Bey... nüfusu 200.000- veya 300.000 olan yerlere bile havaalanı yapılırken, 1.300.000- nüfuslu orgi nin hala yapılmaması anlaşılır değildir. üstelik giresun ve ordu nüfusunun ne kadar hareketli olduğu malum... bu kadar nüfusu olupta havaalanı uzaklığı 140 km (servisle 2 saat 15 dk.)olan başka bir yer yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
trabzon havalimani ne güne duruyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bakan beye biraz daha gaz verseniz herhalde havaalnı yerine havalimanı dahi yaptırır. şaka bir kenara bence Türkiyenin her iline bir havaalanı şart... Tıpkı otobüs terminalleri gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne kadar saçma giresunda ne işi var havaalanının trabzon çok mu uzak size dolmuş çalışıyor be arada o kadar yakın, yurdum insanı hep gösteriş peşinde allah akıl fikir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu havalanı olacak... Lüks değil, bir ihtiyaç olduğu için... Halk buna inanıyor, gerçek inancın önünde hiçbir engel dur(a)maz... O kadar insanın duası boşa gitmeyecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ordu Giresun havaalaninin temel atma törenini umarim canli olarak yayinlarsiniz. Verilen söz tutulur ve her zamanki gibi secim yatirimi olmaz Insallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet Bodrum Havalimanının ihalesi yapıldı, İstanbul'dan yükseldiği de görünüyor olabilir, ama Bodrum'da pek bir ilerleme yok. 2006'dan beri inşaatta yapılan -yapılagelen- tek şey zemin etüdü ve kazık çakma işlemi ki o da henüz bitmedi, 4 işçiyle de bitmez herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000