19 Ekim 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sn. Temel bey, insanları birleştirmekten bahsederken hiç düşünüyorlar mı acaba kendi çalışanları ne yapıyor ne durumdalar.THY çalışanı olarak ben cevap vereyim, maaş politikası yüzünden işlerinden ve ailelerinden uzaklaşıyorlar. Sn Fazıl bey efendiler ve denyekçileri imzaladıkları ek protokolün altında kalmamak için zorluk çıkarmaya devam ederken İlker Aycı'nın verdiği sözler hiçe sayılırken Sn. Kotil' in insanları birleştirmeden bahsetmesi ne kadar doğru. Bakıyorum da THY nin sponsor olmadığı yer yok her heyrdeler ama çalışanlarından iki kuruşu sakınırlar. Beni dinlemek isteyen ve olan biteni yazmak isteyen köşe yazarları ile konuşmaya hazırım...
  • ''kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş''havlayın havlayın anca havlarsınız.
  • Eğer Temelin THY Genel Müdürlüğü koltuğunda uzun süre oturmuş olması, bir başarı gibi görülüyorsa, bunun bir nedeni, dönemin gerektirdiği tipik emir kulu bürokrat özelliklerine sahip olması, diğeri de 2003 den önce THY de çalışmaya başlamış olan personele karşı tutunduğu sinsi ve ayrıştırıcı yönetim anlayışı ve uygulamalarıdır. Böylece kendisini o koltuğa oturtanların beklentilerini fazlasıyla karşılamıştır. Buna karşın çok beddua ve vebal almıştır.
  • Yazının konusu, bir peygamber edasıyla kendisine insanları birleştirme misyonu biçen Temel Kotil'in, bu iddiasının aksine 12 yıllık icraatıyla en büyük ayrıştırıcı olduğu gerçeği. Yazar, bu gerçeği, şirket çalışanlarının yorumlarıyla açıkça ortaya koymuş. Bu yalın gerçeğe rağmen anlama özürlü olan ya da konuyu çarpıtmaya çalışan bazı partizanlar yazının ana fikriyle alakası olmayan, değerlendirmeler yaparak Temel kotilin çok başarılı olduğunu iddia edip duruyorlar. Ancak, hiçbiri yorumlarda anlatılan haksızlıklar, ayrıştırıcı ve sahte tavırlar,münafıklıklar için hayır olmamıştır diyemiyor. Demek ki yazar tezinde yüzde yüz haklı. Aslında bu haksızlıkları yaşayanlar her şeyi herkesten iyi biliyorlar. Hariçten gazel okuyanlar ise en az TEMEL kadar samimiyetsiz ve vicdansız oldukları için inkarcılığı tercih ediyorlar.Böylece,hak hukuk iddiasıyla gelip sevgi, barış ve hoşgörüden bahsedenlerin ne denli samimiyetsiz ve içten pazarlıklı davrandıkları da daha iyi ortaya çıkıyor.
  • Sayın temel bey insanları birleştirmiş herhalde başında olduğu havayoluyla ilgili olsa gerek yoksa çalıştırdıklarıyla bir ilgisi yoks.Daha ilk günlerdi yeni gelmişlerdi henüz tanıma aşamasındaydılar harekete geçmemişlerdi gen.müd. mescidinde çalışanlar birbirinin ayağını eziyordu hınca hınç kalabalık herkes birlikte namaz kılmak istemişti .Sonra tanışma toplantısı istedik dediki burası benim babamın çiftliği bende dedimki yol gözüktü bize öylede oldu valla.Şirketi tanıdıktan sonra başbakanın danışmanındanda aldığım bilgiye göre Türkiyeyi cemaatler yönetmeye başlamıştı Thy de de aynı oldu her gün gen müd tek yar ziyaret ettiler cemaat ve her ne haltsa tabii temelde hepsini dinledi ve isteklerini aldı yıllardır beş para etmeyen adamlar temel beye komplekslerini anlattılar dinledi temel ancak sorun vardı thy personeli çok kalifiyeydi okul birincileri 5dil9dil bilen personel vardı yetişmiş lisanslı personel nasıl yapsın da kadrolaşsın naptı etti istifalar geldi sendika bir baş kaldırdı.
  • EVET GEREK SEF GEREK MUDUR PERFORMANCE SURECINE DAHIL EDILSE YINE ILK SIZLER KARSI CIKARSINIZ DAHA ONCE HUKUMETIN YAPMAYA BASLADIGI GIBI SAGLIK KURUMLARINDA DIGER BIR COK KURUMDA YOOK OYLE OLMAZ YAN YATACAK PERFORMANS GOSTERMEYECEK ASKI TAS ESKI HAMAM DEVAME EDECK ONCE BU ALGINIZI BIR KIRIN ASIN ELBETTE EN ADALETLI IS MUDURUNU SEFINI ATARSIN BIR YIL ICERISINDE PERFORMANSINA BAKARSIN 2 YIL SONRADA GERI CEKERSIN HERHANGI BIR DEGISIKLIK GORMEZSEN MAALESEF SIRKETTE BURUN KIRANLIK KUYRUK KIRANLAR UCAGA ZARAR VERENLER DAHI AYNI GOREVLERIND EDEVAM EDIYOR .EN ADALETLI KISI MUDUR ATANIR EKIBINI KURAR BIR YIL IKI YIL BASARISIZ OLURSA O ISTASYONU TAMAMEN DEGISTIRIRSIN . AMA MAMALESEF SIRKETTE YONETICILERIN PERFORMANSI VERDIKLERI UGRATTIKLARI ZARAR ILE DEGIL KENDILERINI PAZALAYA BILMELERI ILE OLCULUYOR YONETICLER GUN GELIR BU ADALETSZLIGIDEGIDERIR BIRDE SU ROTASYON SAFSATASI KORLER SAGIRLAR BIRBIRINI AGIRLAR MISALI AVRUPA AVRUPADA AMERIKA AMRIKADA NE GUZEL ROTASYONMALDIM VERDIM BEN SENI SEVDIM
  • Meyve veren ağacı taşlarlar. Ülkemizde ise bizim bahçemizde değil diye benzin döküp yakmaya çalışıyorlar. Gerisi kuru gürültüden ibaret. Ayrıca bir insanı ismi üzerinden ve etnik yönden hakaret anlamına gelebilecek şekilde eleştirmek sizin gibi birisine hiç yakışmadı, belirtmek istedim...
  • Evet, malesef torpil yok diyorlar ama gercekten cok var THY'da.. Kaliteli Pilot'lardan tut, her bolumde kaliteli elamanlar var senelerdir bas vuruyor yada yukselmek icin bekliyor ama malesef torpilliler parasut gibi havadan gelip bir koltaga oturuyorlar..Herkezin hakini yiyorlar. Allah bunlarin nasil bogazindan o aldiklari paralari helal olarak nasip ediyor bilmiyorum.. Ingilizceye cok onem veriyoruz diyor Temel bey, ama gel gelelim, Pilot'larindan tut, cok zaman yoneticiler'de ingilzce bilmiyorlar.. Herkez, kaliplasmis standart Ingilizce ogrenmis ve Ingilizce biliyormus gibi gecinip gidiyorlar.. Ve gercekten isi bilenler, issiz kalip disarilarda bekliyorlar :((( Cok uzucu..
  • Belediyede müdür değil başkandı. Onu bile yanlış yazmışsın. Herhâlde sana verilen kağıdı sisteme geçirirken yanlışlıkla olmuş. Bu yazıyı yazmandaki amaç neydi açıklayabilir misin?
  • Temel Bey Türkiye Cumhuriyetinin en başarılı bürokratıdır. 2014 yılının CEO'su seçilerek bunu ispatlamıştır.. Ayrıca AEA'nın başkanıdır. Sen yazılarına devam et. Tüm dünya Temel Kotil'i tanıyor ve konuşuyor.

Bu dünyadaki en önemli şey, insanları birleştirmeye hizmet etmektir.(T.Kotil)

Evet, THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Kotil’e Avusturya Liyakat nişanı Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer tarafından Büyükelçilikte düzenlenen bir törenle verildi. BİR TÜRK’ÜN BU ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMESİ TABİİ Kİ ONUR VESİLESİ BİZLER İÇİN. KUTLUYORUZ. Sn. Kotil törende yaptıkları konuşmada, bu dünyadaki en önemli şeyin, insanları birleştirmeye hizmet etmek olduğunu ifade etmişler. Oysaki hitaplarında “ İNSANLARI BULUŞTURMAK, DÜNYAYI BİRLEŞTİRMEKTİR” demiş olsalar hem meramlarını daha net ve doğru bir şekilde ifade etmiş hem de söyledikleri sözün kendilerine bu şekilde geri dönüşünü engellemiş olurlardı. Aslında ifade etmek istediği de büyük bir ihtimal ile buydu. Zira Sn. Kotil “İnsanları birleştirme” konusunda tek kelime söylememesi gereken kişiler listemde ilk sıralarda yer alırlar. Ve de zannederim ki benim gibi düşünen, güncel bilgilere sahip olup biteni benden iyi değerlendiren birçok kimse de var.

Sn Mustafa Yıldırım; İnsanları ayrıştıran unsurları 3 ayrı kategoride inceliyor. Milliyetçilik, Din, İdeoloji. Tabii ki kimin neyi hangi nedenle yaptığını tam olarak bilmiyorum ( ? ). Yine Sn. Yıldırımın görüşüne göre İnsanları birleştiren, onları koşulsuz sevdiren tek bir anlayış, tek bir felsefe var. O da HÜMANİZM. Temel beyin tipi, görünen yapısı buna uygun görünüyor ama tabii ki kimin neden neyi tercih ettiğini de ben bilemem ( ? )

İnsanların birleştirilmesinin nasıl sağlanacağı konusunda hepimizin mutlak bir fikri var. Şimdi yazımıza konu olan sözü ifade eden Temel Kotil Beyefendinin insanları birleştirme konusundaki 5 yıldızlı hizmetlerini ( ? )  bir kenara koyup, yaptığı veya farkında olarak veya olmayarak yapanlara destek olduğu ayrımcılığa bir bakalım. Zira bünyesinde 20.000 civarında çalışan barındıran iş yerlerinde Genel Müdürlerin her şeyden haberinin olmaması kadar doğal bir şey olmaz. Ancak bu konuda yapılan her türlü yanlış uygulamanın kim hayır derse desin tepeye fatura edildiği de gerçek. Yk Başkanı ortada olmadığından Hamdi beyin yerini Temel Bey aldı galiba.

Biz konuya tersten girelim. İnsanları birleştirmeden önce,  çalışanların bir bölümünün Sn. Kotil’in uzmanı olduğuna inandıkları, insanları ayrıştırma özelliğine öncelikle eğilelim.

Düşündüm de, bunları benim yazmam yerine, gelen okur yorumlarından derlemek daha doğru bir yaklaşım olacak. Ne de olsa benden iyi tanıyorlar Genel Müdürlerini. 

İşte; noktasına virgülüne dokunulmamış yorumlar.

  • Ya adamın adı Temel. Daha ne diyelim. Fıkrası da böyle oluyor işte: Temel bir gün davrandığını söylemiş. ( Duyuru Mailinde kullandığım yorumdur )
     
  • Taraf tutmayan temel bey kabin alimlarinda 'suan hic ingilizce konusacak halde degilim' dedigi halde dil yeterliliginden gecip ucmaya baslayan a.k.p. torpillisi citkirildim bayan ve bunun gibi niceleri konusunda yorum yapabilirmi acaba?
     
  • Biz burada THY nin yıllar itibarıyla performansını tartışmıyoruz edepli dejenere arkadaş. Yazının konusu da bu değil zaten. Okuduğunu anladığını zanneden arkadaş! Konumuz Temel KOTİL, THY değil. Benim seni muhatap alıp cevap yazma sebebim ise sen ve senin gibilerin, THY deki adaletsizliklerden, haksızlıklardan suiistimallerden, yöneticilerin riyakârlıklarından bahsedildiğinde, eskiden de vardı diye savunmaya geçmeniz? Seni işten attığını söylediğin adamı eleştiriyoruz burada. Farkında mısın? Bu eleştirilere bir itirazın varsa yaz, Temel KOTİL e haksızlık ettiğimizi yaz, bizi aydınlat ki; senin bu konuda samimi olduğuna inanalım. Mesela bu arkadaşların seni neden uzaklaştırdılar? Bunu da yaz. Medeni bir şekilde tartışalım. Belki o zaman bu partizanlıktan vazgeçip, yapılan haksızlıkları başka şeylerle savunmaya gizlemeye kalkışmazsın. Ben de dejenere sözümü geri alırım. Hodri meydan.
     
  • 28 Şubat faşistlerine duyduğum kızgınlık nedeniyle sandığa heyecanla gitmiş ve oyumu AKP ye vermiştim. Bu, genel seçimlerde verdiğim son oy oldu. Çünkü, adalet iddiasıyla iktidara gelenler, toplumu tam ortadan ikiye böldüler: bizimkiler ve onlar diye. Yazınızda belirttiğiniz gibi, THY ye musallat olanlar da 2003 ü milat kabul edip,bu tarihten önce işe girmiş olanları ötekileştirdiler. Şirket imkanlarını liyakatsiz, görgüsüz yalaka-yandaş sürüsüne peşkeş çektiler. Temel KOTİL, Hamdi TOPÇU ile birlikte bu işin şampiyonudur. En başarılı oldukları alan budur. Kendilerini o koltuklara oturtan ağa babalarına hizmet etmek. Bu arada bana ne mi oldu? İşimi yapmaya devam ettiğim için görevden aldılar, yazdığım raporları örtbas ettiler, maaşımın yarısını gasp ettiler, en sonunda da verimsiz olduğum suçlamasıyla işten attılar. AKP nin adaletine güvenenler ilahi adalete nasıl hesap vereceklerini düşünsünler artık. Çok şükür ben vicdanen çok müsterihim ve bu yaratıklara asla boyun eğmedim.
     
  • TK muhendis olabilir ama kendisi THY'den once hicbir havayolu sirketinde calismamis birisi ve belediyede mudurluk yapiyordu ! Dunya havacilik devlerinin yoneticileri o sirketlerde nasil ise baslamis,hangi bolumlerde calisarak,ne kadar surede o makama gelmisler bir okusun! 2003'den bu yana THY'den 10.000 civarinda calisan kendi yandaslarina yer acilsin diye ya zorla emekli edildi ya da isten atildi,mobbing cabasi!O zamandan bu zamana THY'de ise girip kisa surede sef,mudur,baskan vs olanlar, ise nasil girmis, ne kadar zamanda makam sahibi olmuslar aciklasin adam gibi, aciklayabilirse tabii ! Ben,bu sektorde daha once hic calismamis hatta ucaga dahi binmemis,siveyle konusan,ayakkabilarinin okcesine basarak gezen ama 3-5 ayda yurtdisina mudur tayin olmus bir suru insan biliyorum!Kendileri doneminde torpil,hemsehricilik,yandas,es,dost kayirma,mobbing tavan yapti ama hala yuzu kizarmadan''hic taraf tutmadik veya haberim yok'' diyorsa bende kendisine ve hamdi'ye hakkimiz helal degil diyorum!
     
  • Çetin bey elinize sağlık daha öncede yazılarınıza yazdığım gibi keşke bildiklerimizi döke bilsek, suçlular suçlu değil sürekli gülen ve söz oyunları oynayan 3-4 kişi var birisini bulmuşsunuz bunlar doğruları duymak istemez bunlara duymak istedikleri söylenir aksi takdirde istifa efersiniz. Ne AKP liyim ne CHP ne FET, ama her zaman söylemişimdir en iyi lider Hamdi Bey di doğru bilgiyi ver doğru kararı duyardın, kaypak cevap hiç bir zaman vermedi şirketi yönetti hele hele zor zamanlarında sahte ödüllere sırıtarak değil. 7/24 dinlerdi. Yanlış adam gitti inşallah İlker bey güçlü çıkar. Ah bi anlata bilsek. Kolay gelsin.
     
  • Satış Pazarlama, Yer İşletme ve Muhasebe Başkanlıklarındaki torpillere ve adam kayırmalara değinmeye kalksak burası yetmez. 65 kişilik son atamaların üstüne şimdi daha kalabalıkbir liste söz konusu. Heyecanla bekliyoruz. Performans ve liyakate göre İK Yönetimi ne zaman devreye girer bilmiyoruz ama umut fakirin ekmeği misali dua etmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü ne olursa olsun bu şirket milli havayolu statüsünde olduğu sürece hepimizin. Son yapılan sendika seçimlerine ise değinmek bile istemiyorum. Topçu'nun emri ve tehditleriyle seçimi kazanmış ama şuan kendi içinde bile ayrılmış ve kavgalı bir Hava-İş yönetimi ve bizleri bekleyen bir TİS dönemi var. Hayırlısı olur inşallah.
     
  • Özellikle 2008'den bugüne işe alınan personelin yüzde kaçı imam hatip kökenli, bu oranın içinde Kartal İmam Hatip Lisesi kökenliler yüzde kaç, şirkete hangi ünvanla başlayıp şuan hangi ünvanla çalışmaya devam ediyorlar bir bakılsın bakalım. Yüksek lisans mezunu İngilizce bilen, şirkete yıllarını vermiş personeli "memur" olarak çalıştır, diğer yandan kendi adamını havacılıktan bihaber olmasına rağmen direkt "uzman" olarak istihdam et. Kısa süre sonra da şef, müdür, başkan yardımcısı ve hatta başkan yap. Yönetim kurulu üyesinin damadı olduğu için herhengi bir özel kargo şirketinde süpervizör iken direkt Kargo Başkan Yrd. olarak işe başlayıp 1 sene geçmeden başkan olanı mı istersin, yoksa yine aynı başkanlıkta Amerika'da bulunup! şirkete uzman girip daha senesi dolmadan 8.ayında müdür, 2 sene sonra da başkan yardımcısı olanı mı..? Uçuş İşletme'de lise mezunu Türk pilot istihdam edilmezken yabancı pilot statüsünde şirkete girip 3-4 sene sonra tip müdürü olan lise mezunu yönetici de var.
     
  • İşin ehline verilmemesi, kayırma, dışlama, mobbing Türkiye tarihinin kuruluşundan beri olagelen bir istihdam ve yönetim biçimi. Bu yönetim ise, tüm yanlışlarına rağmen Türkiye'deki havacılığı uçurdu. Utanılacak bir durumdan övünülecek bir duruma getirdi. Çağdaşlaştırdı. Bu kadar net ve kesin başka bir şey var mı Türkiye'de bilmiyorum. Bu başarıda elbetteki baş aktör hükümetin politikası, cesareti yanında icraattaki istikrar ve tek partinin verdiği avantajdır. Eski yönetimin dişe dokunur ve övülecek tarafı ve icraatı yoktur. Teknik yönden, işletmecilik yönünden, istihdam yönünden eski yönetim içler acısıdır. Belki bazı mazeretleri olabilir ama zihniyetler ortada.
     
  • Allah'tan hiç taraf tutmamış ya tutsaydı halimiz ne olurdu Allah bilir!
     
  • Kısaca; takım arkadaşlarının omuzlarında yükselen, ama onları anında satan, sorunca da " Ben yapmadım, Hamdi yaptı."diyen, hiçbir şeyden anlamasa da sırf ona yalakalık yapanları bir yere getiren, Hamdi Bey şimdi belki de İlker Bey'le irtibatı olan herkesi kara listeye alan bir mahluk.
     
  • Çöktüğü koltuğu kendisinden öncekilerden daha uzun süre işgal ediyor olmasındaki başarının gerçek nedeni, Temel KOTİL'in yazınızda, yer yer ironik bir üslupla açıkladığınız kişiliğinde gizli. Tıpkı diğerleri gibi hak yemeyen ve taraf tutmayan Temel'in diğer haramzadelerden farkı da bu zaten. Duygularını hiç belli etmeyen, hiç renk vermeyen yüzüne oturmuş sahte bir gülümseme ile sürekli yalan söyleyen, son derece edilgin ve kendisini o koltuğa oturtanların sözünden bir milim bile şaşmayan, asla risk almayan, zoru görünce alttan alan ama gizli gizli jurnalcilik yapan, kendisine ve temsil ettiği makama güvenerek görevini yapan personelini destekliyormuş gibi yapıp, karşılaştığı ilk engebede satan, kendi ikbal ve menfaati için gerektiğinde şirket çıkarlarını hiçe sayan, hiç bir nesnel ve ahlaki normu olmayan, iliksiz, ilkesiz bir yönetici düşünün. Tam bir "yes minister".Ayrıca "mobing"ci. Ne gidenler ve ne de mevcutlar arasında bu özelliklere sahip bir kişi daha bulamazsınız.
     

BU ARADA TEMEL BEYİN HAKKINI YEMEMEK GEREK. BU TÜR YORUMLARA İTİRAZ EDENLERDE VAR. AMA NEDENDİR BİLMEM, ŞU YAZILAN YANLIŞTIR, BÖYLE DEĞİL, TEMEL BEY AYRIŞTIRICI BİR YÖNETİCİ DEĞİL VB. SÖZLERYERİNE TEMEL BEYLERDEN ÖNCEKİ YÖNETİMDE  ( X ) KONUDA ŞUNU YAPMIŞ, BUNU YAPMAMIŞ BENZERİ ŞEYLER SÖYLÜYORLAR. BU GÜNÜN YANLIŞI 13 SENE ÖNCE YAPILAN HATALARI ORTAYA KOYARAK MAZUR GÖSTERME ÇABASINI ANLAYABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL.

Bu dünyadaki en önemli şey, insanları birleştirmeye hizmet etmektir.(T.Kotil)

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Birleşme, ~ 9 yıl önce
Sn. Temel bey, insanları birleştirmekten bahsederken hiç düşünüyorlar mı acaba kendi çalışanları ne yapıyor ne durumdalar.THY çalışanı olarak ben cevap vereyim, maaş politikası yüzünden işlerinden ve ailelerinden uzaklaşıyorlar. Sn Fazıl bey efendiler ve denyekçileri imzaladıkları ek protokolün altında kalmamak için zorluk çıkarmaya devam ederken İlker Aycı'nın verdiği sözler hiçe sayılırken Sn. Kotil' in insanları birleştirmeden bahsetmesi ne kadar doğru. Bakıyorum da THY nin sponsor olmadığı yer yok her heyrdeler ama çalışanlarından iki kuruşu sakınırlar. Beni dinlemek isteyen ve olan biteni yazmak isteyen köşe yazarları ile konuşmaya hazırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİRLEŞME ~ 9 yıl önce
SİZİNLE GÖRÜŞMEK İSTERİM MAİL ADRESİM [email protected]ŞABİLİRİZ.
birleşme ~ 9 yıl önce
Yarın size mail adresinizden yazacağım teşekkür ederim.
Birleşme ~ 9 yıl önce
Çetin bey mail adresine yazdım geri dönüş yaparsanız daha detaylı görüşebiliriz sanırım iyi günler.
ne ala memleket ~ 9 yıl önce
''kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş''havlayın havlayın anca havlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP NE ALA.. ~ 9 yıl önce
ARKADAŞIM. KEDİLER HAVLAMAZ. YANLIŞ BAĞLANTI.
Temelden arızalı ~ 9 yıl önce
Talihsiz arkadaşım! Bağlantı sorunu yaşıyor olmalısın! İçindeki Temel sevgisine gıpta ettim doğrusu. O'nu savunma adına gülünç olmuşsun.
emir kulu ~ 9 yıl önce
Eğer Temelin THY Genel Müdürlüğü koltuğunda uzun süre oturmuş olması, bir başarı gibi görülüyorsa, bunun bir nedeni, dönemin gerektirdiği tipik emir kulu bürokrat özelliklerine sahip olması, diğeri de 2003 den önce THY de çalışmaya başlamış olan personele karşı tutunduğu sinsi ve ayrıştırıcı yönetim anlayışı ve uygulamalarıdır. Böylece kendisini o koltuğa oturtanların beklentilerini fazlasıyla karşılamıştır. Buna karşın çok beddua ve vebal almıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işte tespit! ~ 9 yıl önce
Tebrik ederim arkadaşım:) Temeli bir cümlede anlatmışsın. Tabi anlayabilene..
münafıklar ~ 9 yıl önce
Yazının konusu, bir peygamber edasıyla kendisine insanları birleştirme misyonu biçen Temel Kotil'in, bu iddiasının aksine 12 yıllık icraatıyla en büyük ayrıştırıcı olduğu gerçeği. Yazar, bu gerçeği, şirket çalışanlarının yorumlarıyla açıkça ortaya koymuş. Bu yalın gerçeğe rağmen anlama özürlü olan ya da konuyu çarpıtmaya çalışan bazı partizanlar yazının ana fikriyle alakası olmayan, değerlendirmeler yaparak Temel kotilin çok başarılı olduğunu iddia edip duruyorlar. Ancak, hiçbiri yorumlarda anlatılan haksızlıklar, ayrıştırıcı ve sahte tavırlar,münafıklıklar için hayır olmamıştır diyemiyor. Demek ki yazar tezinde yüzde yüz haklı. Aslında bu haksızlıkları yaşayanlar her şeyi herkesten iyi biliyorlar. Hariçten gazel okuyanlar ise en az TEMEL kadar samimiyetsiz ve vicdansız oldukları için inkarcılığı tercih ediyorlar.Böylece,hak hukuk iddiasıyla gelip sevgi, barış ve hoşgörüden bahsedenlerin ne denli samimiyetsiz ve içten pazarlıklı davrandıkları da daha iyi ortaya çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
coşkun ~ 9 yıl önce
Temelden daha beteri var. Bekleyin...
Ne diyim ben şimdi ~ 9 yıl önce
Sayın temel bey insanları birleştirmiş herhalde başında olduğu havayoluyla ilgili olsa gerek yoksa çalıştırdıklarıyla bir ilgisi yoks.Daha ilk günlerdi yeni gelmişlerdi henüz tanıma aşamasındaydılar harekete geçmemişlerdi gen.müd. mescidinde çalışanlar birbirinin ayağını eziyordu hınca hınç kalabalık herkes birlikte namaz kılmak istemişti .Sonra tanışma toplantısı istedik dediki burası benim babamın çiftliği bende dedimki yol gözüktü bize öylede oldu valla.Şirketi tanıdıktan sonra başbakanın danışmanındanda aldığım bilgiye göre Türkiyeyi cemaatler yönetmeye başlamıştı Thy de de aynı oldu her gün gen müd tek yar ziyaret ettiler cemaat ve her ne haltsa tabii temelde hepsini dinledi ve isteklerini aldı yıllardır beş para etmeyen adamlar temel beye komplekslerini anlattılar dinledi temel ancak sorun vardı thy personeli çok kalifiyeydi okul birincileri 5dil9dil bilen personel vardı yetişmiş lisanslı personel nasıl yapsın da kadrolaşsın naptı etti istifalar geldi sendika bir baş kaldırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ELBETTTE ADALET ~ 9 yıl önce
EVET GEREK SEF GEREK MUDUR PERFORMANCE SURECINE DAHIL EDILSE YINE ILK SIZLER KARSI CIKARSINIZ DAHA ONCE HUKUMETIN YAPMAYA BASLADIGI GIBI SAGLIK KURUMLARINDA DIGER BIR COK KURUMDA YOOK OYLE OLMAZ YAN YATACAK PERFORMANS GOSTERMEYECEK ASKI TAS ESKI HAMAM DEVAME EDECK ONCE BU ALGINIZI BIR KIRIN ASIN ELBETTE EN ADALETLI IS MUDURUNU SEFINI ATARSIN BIR YIL ICERISINDE PERFORMANSINA BAKARSIN 2 YIL SONRADA GERI CEKERSIN HERHANGI BIR DEGISIKLIK GORMEZSEN MAALESEF SIRKETTE BURUN KIRANLIK KUYRUK KIRANLAR UCAGA ZARAR VERENLER DAHI AYNI GOREVLERIND EDEVAM EDIYOR .EN ADALETLI KISI MUDUR ATANIR EKIBINI KURAR BIR YIL IKI YIL BASARISIZ OLURSA O ISTASYONU TAMAMEN DEGISTIRIRSIN . AMA MAMALESEF SIRKETTE YONETICILERIN PERFORMANSI VERDIKLERI UGRATTIKLARI ZARAR ILE DEGIL KENDILERINI PAZALAYA BILMELERI ILE OLCULUYOR YONETICLER GUN GELIR BU ADALETSZLIGIDEGIDERIR BIRDE SU ROTASYON SAFSATASI KORLER SAGIRLAR BIRBIRINI AGIRLAR MISALI AVRUPA AVRUPADA AMERIKA AMRIKADA NE GUZEL ROTASYONMALDIM VERDIM BEN SENI SEVDIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ELBETTE ~ 9 yıl önce
BU ANLATTIKLARINIZDAN MEMNUN OLANLAR VAR ARKADAŞIM.ALLAH KOLAYLIK VERSİN.
profesyonel yonetici ~ 9 yıl önce
Meyve veren ağacı taşlarlar. Ülkemizde ise bizim bahçemizde değil diye benzin döküp yakmaya çalışıyorlar. Gerisi kuru gürültüden ibaret. Ayrıca bir insanı ismi üzerinden ve etnik yönden hakaret anlamına gelebilecek şekilde eleştirmek sizin gibi birisine hiç yakışmadı, belirtmek istedim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PROFESYONEL . ~ 9 yıl önce
HER NE KADAR ETNİK YAKLAŞIM BANA AİT DEĞİLSE DE, YİNE DE YAYINLADIĞIM İÇİN SORUMLULUĞU TABİİ Kİ ÜSTLENME DURUMUNDAYIM. ANCAK BU YAKLAŞIMDA HAKARET AMACI VEYA NİYETİ OLMADIĞINI İFADE ETMEK İSTERİM. BAHÇEYE GELİNCE İŞTE ESAS KONU BURADA. ESAS KONU; THY'NİN TEK BAHÇESİNİN OLDUĞU VE BU GÜZEL BAHÇENİN BİZİM VEYA SİZİN DİYE BÖLÜNMÜŞ OLMASI.İKAZINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
meyve ! ~ 9 yıl önce
temel, verse verse torpil,hemsehricilik,es,dost kayirma,kul hakki yeme,haksizlik ve adaletsizlik meyveleri verebilir !
meyve ağacı ~ 9 yıl önce
Bir Genel Müdürü ağaca benzetmek! ne denli doğrudur bilmiyorum. Ancak, meyvesinin zehirli olduğunu ve binlerce çalışanı zehirlediğini söyleyebilirim.
COŞKUNKILIÇ ~ 9 yıl önce
Bu temelin birleştirici özelliğini, örtbas ettiği ya da görmezden geldiği şirket zararları ve suistimallerde de çok gördük biz. Ama maalesef bu hırsızlık devri iktidarında kimse ilgilenmiyor böyle şeylerle artık. Deve, terlik, hamam, kese, tellak gibi konular daha çok ilgi çekiyor.Bu arada konumuz TEMEL ama örtbas diyince, Genel Müdür Mal Yardımcısı Coşkun KILIÇ ı da anmadan geçmemek lazım. Bu konuda büyük hizmetleri olmuştur şirkete. İkinci özelliği de Temel den sonra kendi koltuğunda oturma rekoru bu arkadaşa aittir. Bu nedenle ikisi çok iyi anlaşırlar... Ama kuşlar, Coşkunun Temelin koltuğuna göz diktiğini söylüyorlar.
Misafir QF ~ 9 yıl önce
Evet, malesef torpil yok diyorlar ama gercekten cok var THY'da.. Kaliteli Pilot'lardan tut, her bolumde kaliteli elamanlar var senelerdir bas vuruyor yada yukselmek icin bekliyor ama malesef torpilliler parasut gibi havadan gelip bir koltaga oturuyorlar..Herkezin hakini yiyorlar. Allah bunlarin nasil bogazindan o aldiklari paralari helal olarak nasip ediyor bilmiyorum.. Ingilizceye cok onem veriyoruz diyor Temel bey, ama gel gelelim, Pilot'larindan tut, cok zaman yoneticiler'de ingilzce bilmiyorlar.. Herkez, kaliplasmis standart Ingilizce ogrenmis ve Ingilizce biliyormus gibi gecinip gidiyorlar.. Ve gercekten isi bilenler, issiz kalip disarilarda bekliyorlar :((( Cok uzucu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IYI GUZELDE ~ 9 yıl önce
IYI GUZEL KARDESIM SANA SANA ATAME YUKUMLULUGU VE SORUMLULUGU VERILSEYDI ELINI VICDANINA KOYUP HANGI IMAM HATIPLIYI TERFI ETTIRIRDIN . EVET IMAM HAITPLI DIYORUSN SENI NBITIRDIGIN LISENIN IKI KATINI EN ZOR SARTLAR ALTINDA DEVLETTEN ELEKTRIK VE SU VE EN UCUZ OGRETMENLER DISINDA BIR HIZMET ALINAMAYAN OKULLARDAN GECEN SONRADA UNIVERSITE SINAVINDA ONCA CEVAPLARA RAGMEN KATSAYI BARAJINDA SENIN GERINDE KALAN BUNCA ZULME UGRAMIS OGRENCILERE SENIN YAKLASIMIN NE OLURDU . ZATEN CEKMSI CEKECEGINI HERHALDE SANADA SON KAMCIYI VURMAK YAKISIR DI
Amaç? ~ 9 yıl önce
Belediyede müdür değil başkandı. Onu bile yanlış yazmışsın. Herhâlde sana verilen kağıdı sisteme geçirirken yanlışlıkla olmuş. Bu yazıyı yazmandaki amaç neydi açıklayabilir misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AMA ~ 9 yıl önce
YANILIYORMUYUM BİLEMEDİM. BU YAZIDA TEMEL BEYİN BELEDİYEDE ÇALIŞTIĞINA İLİŞKİN BİR SÖYLEV VAR MI? KENDİLERİ 12 SENEDİR THY' DE ÇALIŞIYOR. ESKİ ESKİDİ ARTIK. ÖNEMLİ OLAN KAĞIDI BANA KİMİN VERDİĞİ. ONU DA YAZSAYDIN İYİ OLURDU. YAZININ AMACINI DÜŞÜNÜP BULMAK GEREK.
senin amac ? ~ 9 yıl önce
dunyadaki buyuk havayollari icinde hangisinin ceo'su belediyeden gelmis ? belediyede baskan olsa ne mudur olsa ne? sonucta simdiki makamina torpille geldi mi geldi bitti!
Cvb Senin amaç? ~ 9 yıl önce
Temel Bey, 1993–94 yıllarında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca New York'ta Advanced Innovative Technologies Inc.’de misafir profesör olarak Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığını görevini de üstlenmiştir. Öyle ya da böyle geldi. Ama geçmişinde önemli görevler almış. THY'nin şuan ki konumunu da dikkate alırsak gelmeliymiş. Asıl şimdi bitti!
CVP SENİN AMAÇ ~ 9 yıl önce
ARKADAŞIM. HİÇ BİR DÖNEMDE SİYASİ İRADE TARAFINDAN TANINMAYAN BİRİ BU NOKTALARA ATANMAMIŞTIR. DÜN DE , BU GÜNDE. KALDI Kİ TEMEL BEYİN KARİYERİ YAPTIĞI İŞLE UYUMLUDUR. KİMSENİN TEMEL BEYİN KARİYERİNE SÖYLEYECEK BİR SÖZÜ OLMAMALIDIR. ANCAK KONUMUZ BU DEĞİL.SAPLA SAMANI AYIRABİLMEK GEREKİR.
Cvb Senin amaç? ~ 9 yıl önce
Tamam işte. Eğer gerekli donanıma sahipseniz birileri tabi ki elinizden tutması lazım. Ne var bunda.
CVP SENİN AMAÇ. ~ 9 yıl önce
TABİİ Kİ BUNDA BİR ŞEY YOK. BEN DE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUM. GELİŞİNDE TABİİ Kİ SORUN YOK. KARİYERİ DE UYGUN. ANLAŞAMADIĞIMIZ NOKTA KONUMUZUN TEMEL BEYİN GELİŞİ VEYA KARİYERİ DEĞİL. YAZININ KONUSU DA O DEĞİL. çetin
Vay be ~ 9 yıl önce
Yani çok yönlü insan diyorsunuz tabiki öylede uçurtma yapmamış beldiyeyede tayyip sayesinde girmiş birisi ayrıca tomahawk füzelerinin seramikten turbinlerini yapmak için roketsana gelecektim başbakınımız istedi buraya geldim dedi.Ben eski bir çalışanım bir sebepten çıkarıldım yani bu kadar kaliteli bir adam thy yi tamamen tayyip in hoşuna gider veya öyle ister düşüncesiyle kırana geçirdi 5sene içinde hiç tanıdığım kalmadı hepsi istifa etti beraber rakı içtiğimiz adamlar dini bütün oluverdi eski müdürlerim namaz kaçırmaz oldu elde kehribar tesbih gümüş yüzük sakal mümkünse şalvar potur sanki bangladeş ayrıca alevilerede baskı yetmedi 305 olmadı eski sisteme göre genç emeklilik ne oldu thyde yetişmiş adam kalmadı hepsi özel havayollarına gittiler.Nerden 300sene sonunda 350uçağa yolcu bulundu star alliance karlımı bilinmez devlet denetleme kurulu thynin hisse senetleri %49 olduğu için denetliyemiyor kim ne kadar aldı kim ne kadar yedi kim ne kadar çaldı bütün hısım akraba thyde çalış çalışma maaş tıkır tıkır işliyor.Bu Temeldenmi bahsediyoruz yoksa fıkradaki temelmi evet fıkradakine daha çok benziyor.Ayrıca havacılıkla uzaktan yakından alakası yok.Eski gen müd Yusuf Bolayırlıydu çarşı pazar nerde görsem ayakta buluyorum kendimi bende uyandırdığı saygıya bak hani senin temel yolda görsem suratına tükürürüm.Bir thy gen müd tek yrd.içerden gelir işi bilir ve personelle beraber çalışır saygıda uyandırır temel belediyeden gelip bademiyle tayipin adamı olmasıyla saygıyı değil hakareti hak ediyor.İlk zamanlar fetoşun okullarının olduğu yerlere karlı karsız sefer açıyorlardı şimdi malı bölüşemediler fetoşa yakın akrabası olanı bile atıyorlar bumu kotil hay senin kotilini seveyim şerefli.
yalakaligi birak ! ~ 9 yıl önce
Binlerce insanin hakkini yiyen,sirketi rizeliler ile dolduran,torpilin tillahini yapan,yaptiran temel'e yalakaligi birakta git buyuk sirketlerin ceo'larinin cv'lerini incele ondan sonra yagcilik yap ! Ucak muhendisi olmak ayri bir sey yonetici olmak apayri sey ! Duyanda tek muhendis o sanir ! Ayrica amerika'da temel'in calistigi varsayilan sirket eger oysa ,new york'da guvenlik uzerine arastirmalar yapan bir sirket,havacilikla ilgisi yok ! Ayrica calistigini yazdigin o sirketle ilgili herhangi bir bilgi,web adresi vs varsa onu da acikla da millet de ogrensin! Belediye'de daire baskanligi ne thy gibi bir kurumun yoneticisi olmak ne ? Dunyada akli basinda ulkelerde ornegi olmayan bir sekilde,torpille boyle bir sirketin basina gecmis adama utanmadan,arlanmadan yagcilik yapmak icin bilmiyorsunuz ki ne yapasiniz ?
Temel Bey ~ 9 yıl önce
Temel Bey Türkiye Cumhuriyetinin en başarılı bürokratıdır. 2014 yılının CEO'su seçilerek bunu ispatlamıştır.. Ayrıca AEA'nın başkanıdır. Sen yazılarına devam et. Tüm dünya Temel Kotil'i tanıyor ve konuşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEMEL BEY ~ 9 yıl önce
TABİİ Kİ 20000 KİŞİLİK BİR ŞİRKETTE TEMEL BEYİ VE İCRAATLARINI BEĞENENLER DE OLACAKTIR. YILIN CEO'SU SEÇİLDİĞİNDEN HABERİM YOKTU. ARAŞTIRIP BAKACAĞIM. AVRUPA HAVA YOLLARI BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI İÇİN DE TABİİ Kİ KUTLAMAK GEREKİR KENDİLERİNİ.
CVP TEMEL BEY ~ 9 yıl önce
SN.KOTİL'İN 2014' DE HAVAYOLLARI YILIN CEO'SU SEÇİLDİĞİNİ SÖYLEMENİZ ÜZERİNE ARAŞTIRDIM VE GÖRDÜM. TABİİ GURUR VERİCİ BİZLER İÇİN.TEBRİK ETMEK GEREK. AEA BAŞKANLIĞI İSE AYRI BİR KONU. SİZİ KIZDIRMAK İSTEMEM AMA, BU YILIN CEO'SU SEÇİMİ YAZIDA BELİRTİLEN ÇALIŞANLARLA İLGİLİ KONULARLA BAĞLANTILI DEĞİL.İYİ VE GÜZELİ TAKDİR VE TEBRİK ETMEK, GURURLANMAK GEREK. TABİİ Kİ KÖTÜLERİ DE ZEMMETME HAKKI VAR.
! ~ 9 yıl önce
Sayesinde ucus guvenliginde 144 buyuk firma icinde son 10 icinde olan sirketin basindakine yagciliga,yalakaliga devam et belki seni mudur yapar !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000