06 Haziran 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yada, %10 ludur
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Birlik olarak Bu ulke nasil ki kurtulus savasinda kurtulmussa yine kurtulabiliriz kimin hangi dusuncesi olurasa olsun zaman birlik zamanidir Bu kadar dis mihraklar yillarca acimasizca ulkemi elestirdi evet tum dunyaya fisimizi cekelim Bu ulkede cok zeki insanlar var her seyi yapabilcek bir ulkeyiz
  • thk nın son seçiminde verilen vaadler şu anda yakıt alamayışı personel maaşlarını ödeyemeyişi yani zaten kötü bir süreçten sonra yeni yönetim ve başkanın verdiği sözlerin hiç birini yerine getiremeyişi işten çikardıgı kişiler yerine kendi tanıdıklarını benzer ücretler ile işe alışını kaprisleri yüzünden yabancı yatırımcılar ile anlaşamaması gibi konulara hiç değinmeyip daha fazla aile ve öğrencinin madur edilmemesi için yök ün almış olduğu karara değinmenize anlam veremiyorum.
  • Öğrenciler mağdur edilmemeli kardeşim kimlerse yetkililer bir çaresi bulunmalı
  • Borç takmadiklari dolandirmadiklari kimse kalmadı hatta alman airbusa japonlara bile borç taktilar, e öğrencilere de takacaklar doğal olarak
  • Okulda adam akıllı hoca varmış gibi bir de tematik falan demiş.Kurum borcunu bizden çıkarmaya çalışıyor ve aldığı öğrencilerine daha doğru düzgün hizmet veremiyo.
  • Bence birseyler yazarak kendimizi ulkemizi anlatmaya ve kendimizi rahatlatmaya calisiyruz. Lakin diyecegim bu olanlar icin hepimiz sucluyuz...
  • çalışanlarına maaşlarını vermiyor pilot adaylarını uçurmuyor paralar iç olmuş durumda üni hocaları maaş alamadıklarından gittiler hala niye öğrenci alamazsınız demelerini niye anlayamıyorsunuz ? ilginç, demekki ciddi anlamda ŞAİBE OLAN BİR KURUM ORASI.
  • mersedese kurulup, evde bosch marka buzdolabından su içip, grundig tv seyrederken bunları yazmak ne kadar ironik

Bu bedel ödetilmeli. THK’ya haksızlık…

Neresinden başlayacağımı pek kestiremiyorum. Ama “bu kaçıncı ihanet” diyesim geldi. Saçma sapan, uyduruk Ermeni lobisinin yalanının arkasına takılıp sözde Ermeni soykırımı yalanına Almanya gibi bir devletin “evet” demesine okkalı cevap verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Daha önce de bu konuya değinmiştim. Size karşı bir savaş yürütülüyor ise aynı ölçekte karşılık vermek sizin hakkınızdır.

Elimizde o kadar çok koz var iken Avrupa’nın, Türkiye üzerinde oynadığı oyuna karşı sessiz kalışımıza anlam veremiyorum.

Kendi sektörüm adına konuşacak olursam, vereceğimiz o kadar cevap var ki inanın Almanya’ya değil Avrupa’nın tamamına Osmanlı tokadı gibi inecek imkanlarımız var.

Daha önce Airbus örneği vermiştim. Bu kez durum daha da farklı.

Çok övündüğümüz üçüncü havalimanı için gerek Cumhurbaşkanımızın ve gerekse Başbakanımızın yerli mal üzerinde telkinde bulunmasına rağmen halen özellikle Almanya markalı ürünlerin tercih edilmesi bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir.

Bir örnek vereceğim.

Malum yolcu köprüleri havalimanları için vazgeçilmezdir. Bu köprüler Türkiye’de de üretiliyor. Diyarbakır Havalimanı’nda test edildi ve devletimizin en tepesindekiler tarafından beğenilmiştir.

O halde neden tercih edilmez?

İmkan verdiniz de yapılmadı mı?

Öğrendiğim kadarı ile Türk şirketi pazarlık masalarında yem olarak kullanılıyor. Alman menşeili ThyssenKrupp’a verildiği yönünde bilgiler mevcut.  Kapıda pazarlık kozu için bekletilen Türk firmasına verilmeyen yolcu köprüleri, Ermeni soykırımı diyen Almanya şirketine veriliyor.

Şimdi gel de yazma!

Bizim, bizden başka dostumuz yok. Vesselam. Kimse boşuna kendini avutmasın. Birbirimizin elini tutmadığımız sürece her daim güç odaklarının maşası olmak zorunda kalacağız.

O yüzden havacılık adına Almanya’ya verilecek en sıcak ders yolcu köprüleri ile olmalı.

Gelelim Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne…

Yaptığı işlerden dolayı kuruma verdiği zarardan dolayı THK’nın eski başkanı Osman Yıldırım’dan hiç haz etmiyorum. Lakin daha önce de yazdığım gibi Yıldırım’ın yaptığı tek olumlu iş kuruma üniversite kazandırmaktır.

Ne var ki o üniversite kirli eller tarafından boğulmak isteniyor. Bir çok iddia var ama ben bu iddialardan çok YÖK’ün vermiş olduğu karara takmış durumdayım.

YÖK, kurumları batırmak için teşkil edilmiş bir kurum mudur? THK Üniversitesi'ne hasmane tutumunuz kimden kaynaklanmaktadır? YÖK’ün bu kararını derhal gözden geçirmesi gerekmektedir.

Ben iddia ediyorum; kendi alanında en iyi alt yapıya sahip üniversitedir THK Üniversitesi. “Öğrenci alamazsın” demek de ne oluyor? Ülkemizde işsizliğin kol gezdiğini düşünürsek tamamen tematik eğitim veren bir kuruluşun önünü kesmek hangi aklı evvelin, hangi vicdansızın haddi olabilir ki?

Yazık. Gelişime, eğitime destek verileceği yerde köstek olunuyor!

Nasıl bir anlayış bu? Biri anlatsın da ikna olalım.

Bu bedel ödetilmeli. THK’ya haksızlık…

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Yada, %10 ludur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birlik olarak ~ 8 yıl önce
Birlik olarak Bu ulke nasil ki kurtulus savasinda kurtulmussa yine kurtulabiliriz kimin hangi dusuncesi olurasa olsun zaman birlik zamanidir Bu kadar dis mihraklar yillarca acimasizca ulkemi elestirdi evet tum dunyaya fisimizi cekelim Bu ulkede cok zeki insanlar var her seyi yapabilcek bir ulkeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paşa ~ 8 yıl önce
thk nın son seçiminde verilen vaadler şu anda yakıt alamayışı personel maaşlarını ödeyemeyişi yani zaten kötü bir süreçten sonra yeni yönetim ve başkanın verdiği sözlerin hiç birini yerine getiremeyişi işten çikardıgı kişiler yerine kendi tanıdıklarını benzer ücretler ile işe alışını kaprisleri yüzünden yabancı yatırımcılar ile anlaşamaması gibi konulara hiç değinmeyip daha fazla aile ve öğrencinin madur edilmemesi için yök ün almış olduğu karara değinmenize anlam veremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenciler ~ 8 yıl önce
Öğrenciler mağdur edilmemeli kardeşim kimlerse yetkililer bir çaresi bulunmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takik ~ 8 yıl önce
Borç takmadiklari dolandirmadiklari kimse kalmadı hatta alman airbusa japonlara bile borç taktilar, e öğrencilere de takacaklar doğal olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci ~ 8 yıl önce
Okulda adam akıllı hoca varmış gibi bir de tematik falan demiş.Kurum borcunu bizden çıkarmaya çalışıyor ve aldığı öğrencilerine daha doğru düzgün hizmet veremiyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ulkem ne hallerde... ~ 8 yıl önce
Bence birseyler yazarak kendimizi ulkemizi anlatmaya ve kendimizi rahatlatmaya calisiyruz. Lakin diyecegim bu olanlar icin hepimiz sucluyuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niyesi mi var * ~ 8 yıl önce
çalışanlarına maaşlarını vermiyor pilot adaylarını uçurmuyor paralar iç olmuş durumda üni hocaları maaş alamadıklarından gittiler hala niye öğrenci alamazsınız demelerini niye anlayamıyorsunuz ? ilginç, demekki ciddi anlamda ŞAİBE OLAN BİR KURUM ORASI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
mersedese kurulup, evde bosch marka buzdolabından su içip, grundig tv seyrederken bunları yazmak ne kadar ironik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000