12 Ekim 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

BRE AHLAKSIZ BRE DENSİZ

Ağırlıklı olarak Türk Havayolları çalışanlarının sendikası olan Hava-İş’te seçim heyecanı başladı. Oklar yaydan çıktı ve nereye isabet ederse oraya saplanmaya başladı. Delege seçimleri devam ediyor. Hava-İş Sendikası’nın yönetimine 3 ayrı aday talip. Birisi yirmi yıllık iktidarına bir 4 yıl daha eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Diğeri THY’de işten çıkartılan Kaptan Bahadır Altan. Atilay Ayçin’in ekibindendi şimdi muhalefet bayrağı açtı. Bir diğeri ise THY Teknikte Başteknisyen olan Hasan Biçer.

Kim kazanır kim kaybeder tahmininde bulunmak benim işim değil. Kim kazanırsa kazansın, kim kaybederse kaybetsin ama kazanan Hava-İş üyeleri olsun. Çalışan işçiler olsun.

Geçen hafta sendikal gerginlik haftası idi. Adaylardan Hasan Biçer, Airport TV’de Sefa İnan’la Kara Kutu Programı’na katılarak üyelere kendini tanıtma imkânı sundu. Hasan Biçer’le ilgili edindiğim intiba şu. Beyefendi bir kişiliğe sahip. Ama seçimi kazanmak için beyefendi kişilik yetmez, lider olmalısınız, karizmatik olmalısınız, hitap gücünüz iyi olmalı, etkileyici olmalısınız, üyelerin “İşte benim adayım demesine” sebep olmalısınız. Hasan Biçer’in bu meziyetlere sahip olup olmadığına delegeler karar verecek.

Gelelim Bahadır Altan’a. Bahadır Altan, aylar önce yazdığımda inkâr etmişti. Öyle bir niyeti olmadığını söylemişti. Ama ben “Sendika başkanı ben olmalıyım edasıyla yürüyor” demiştim. Dediğimde çıktı. Şimdi meydanlarda dolaşıyor ve “hareketimize oy verin” diyor. Merak ediyorum Atilay Ayçin’in ekibinde iken ne gibi isteklerde bulunmuştu da yapılmadı ve şimdi Atilay Ayçin’e karşı muhalefet cephesinde? Sanıyorum bu sorunun cevabını Bahadır Altan daha iyi verecektir. Şimdi soruyorum Bahadır Altan’a, “Neden o gün inkâr ettin?”

Ve Atilay Ayçin. Senin gibi bir sendika başkanı görmedim hayatımda. Bu nasıl ağızdır, bu nasıl davranış bilimidir, bu nasıl argo ağızdır, bu nasıl bir hitap şeklidir? Atilay Ayçin’in Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaptığı konuşma tam bir rezaletti. Hesapta işten çıkarılanların hakkını arıyor Atilay Ayçin. Hak ararken hakaret edilir mi? Söylemlere bakın. “Benim kellemi alacaklarmış? Ben onlara bir kelle vereceğim” Düşünün ne anlama geldiğini… Bu kadar argo bir cümle kurulur mu? Ne kellesi vereceksin bre edepsiz? Ayıp değil mi?

Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali Sabancı hakkında “Kitapsız oğlu kitapsız, yüzsüz oğlu yüzsüz” diyor Atilay Ayçin. Bu sözleri söyleyen Atilay Ayçin’e oy verecekleri ve verenleri şimdiden kutluyorum, alkışlıyorum, tebrik ediyorum. İşte Türkiye’nin sendika başkanı böyle olmalı. Ey Atilay Ayçin, meydanlarda bağırmaktan öte hangi cemiyetin yüzüne çıktında Ali Sabancı için “yüzsüz oğlu yüzsüz” demeye hakkın var? Sen hangi kitabın mensubusun da “Kitapsız oğlu kitapsız” deme hakkını kendinde buluyorsun?

Sen önce üyelerden alınan aidatları nereye harcıyorsun onları açıkla. Açıkla da görsün üyelerin nereye ne para verdiğini… Üyelerin ceplerinden sana gelen para hangi hesaplarda işlem görüyor. Bu seçimler senin kendini aklama seçimin olsun. Genel kurulda bütün hesapları ortaya dök. İnternet sayfandan açıkla her ay aidatlardan ne alındı ne satıldı. Açıkla ki öğrensin üyeler öğrensin kamuoyu.

THY çalışanları ülkene ve oyuna sahip çık. Atilay Ayçin’e oy vereceksen “aidatlarım nerede harcanıyor” hesabını soracaksan oy ver. Bahadır Altan’a oy vereceksen “Benim için ne yenilik getireceksin” sorusunu sor aldığın cevaba göre oy ver. Hasan Biçer’e oy vereceksen “Benim hakkımı nasıl koruyacaksın” sorusunu sor ve ona göre oy ver. Ayak oyunlarına değil kendi onurun için oy ver, kendi çıkarın için kendi geleceğin için oy ver. Gün senin günün, hesap sorma zamanı senin zamanın. 

Kullan oyunu, boz seni kullananların oyununu.

BRE AHLAKSIZ BRE DENSİZ

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
sizin yazınızın başlığı da pek seviyeli değil hani!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şu anda birinci sırada, yorum yapılması yasaklanan haber için. Tek bir tavsiyem olacak . Allahü tealanın " El Settar" ismi ne anlama gelidiğini dikkatle ve 100 kere tekrar takrar okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın ali kıdık çok teşekkür ediyor ve özellikle de atilay ayçin hakkındaki tespitleri için kendisine yerden göğe kadar hak veriyorum.Tekrar çok teşekkür ediyor ve yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Patronlara karşı olamayışınızın bir bedeli olmalı.O bedel sizin yazdığınız yiğitlere olan özleminizdir.Başınızı yastığa koyarak uyuyan bir siz değilsiniz.Eşimiz,çocuklarımız,annemiz ,babamız ve yaşayan tüm canllar.Biri başını kuş tüyü yastığa koyar,benim taş a baş koyduğumu bildiği hade.Bir i de benim başımı kuştüyü yastığa koyamadım için dert yanar.Çocuklarınızın sizi örnek almamasını arzu ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gün geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet sadece başkanın değil tüm sendika yönetcilerinin 1989 mal varlıklarını ve 2009 mal varlıklarını açıklamalarını bekliyoruz.Böylece hem kendilerine atılan suçlamalara karşı kendilerini aklayabilecekler hemde dürüstlüklerini ispat edebileceklerdir.tabii dedikleri gibilerse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000