31 Ağustos 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Bizim sektör, bizim gözlemimiz…

Havacılık sektöründe önemli gelişmeler bekliyorum. My Technic müşteri almaya başladı. THY yeni açılımlarını açıkladı. MNG Teknik ve Onur Air yeni bir sinerji yaratma peşinde.

 

MNG Havayolları yeni şirket aldı. Kuzu Havayolları hem yabancı ortaklığa gidiyor, hem yeni uçakları filosuna katıyor. AtlasJet Havayolları yeni uçaklar getiriyor. İki uçak anlaşması daha yaptı Saudi Havayolları ile. Kış operasyonları için şirketler planlar yapıyor. Saga Havayolları’nın da yeni bir sürpriz yapacağı konuşuluyor. SKY Havayolları filosuna yeni uçaklar katıyor. Krize rağmen büyümeye gidiyorlar. Cesur adımları alkışlıyoruz. Ama planlı adımların olmasını umuyoruz.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminali kısa sürede inanılmaz bir hızla yükseliyor. Kış gelmeden yeni terminalin çatısının yapılacağı ifade ediliyor. Bu hızla gittiği taktirde kısa sürede tamamlanacak gibi görünüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile temel atma töreninde yapılan pazarlığın işe yaradığı görülüyor.

 

ATM Dalaman Havalimanı yeni müşteriler kazanmak için ülkeler arası mekik dokuyor.

 

Pegasus Havayolları sessiz bir dönem geçiriyor. Yakın zamanda onların da bombası patlayabilir. Yeni bir proje ile yine gündem yaratabilirler. Ancak Pegasus’tan kötü haberler alıyorum. Ekim ayında çok sayıda pilotun istifa edeceği belirtiliyor. Temennim iyi günde şirketin yanında olanlar kötü günde de şirketle beraber olmalı.

 

My Technic’in hizmet vermeye başlayacak olması sektör adına olumlu gelişme. İlk müşterileri de Best Havayolları oldu. Umarım Best Havayolları My Technic’e uğurlu gelir ve bakım yaptırmak isteyen uçaklar şirketin kapısında kuyruk oluştururlar.

 

Onur Havayolları ile MNG Teknik'in Atatürk Havalimanında yapacağı teknik hangar projesi de Türkiye adına önemli bir gelişme. THY’nin HABOM’u da yapıldığı taktirde Türkiye adeta bir bakım merkezi haline gelecek.

 

Hindistan’da artan havayolu taşımacılığı ve sürekli artan uçak sayısı ileride bakım üssü kuranlar için önemli müşteri portföyünü oluşturacak. Keza Çin’de de durum aynı.

 

Son günlerde dünyanın dört bir yanında uçaklar düşmeye başladı. Ağustos ayı havacılık adına biraz acı olayların yaşandığı bir ay oldu. Sık sık uçak düştü.

 

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olumlu işlere imza atıyor. Her gün yeni bir ülke ile anlaşma imzalanıyor. Havacılığımız globalleşiyor iyice.  DHMİ’de vizyonunu yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor. İsim değişikliği ve kurumsal yapılaşma için planlar yapılıyor.

 

İşte bu kadar hareketli olan bir sektörü anlatan bir televizyona ihtiyaç yok muydu? Elbette vardı. Yıllardır içimizde büyüttüğümüz projemize 15 Şubat 2008’de start vermiştik. İnanın o günden sonra hiçbir gün tatil yapamadım. Gecemizi gündüzümüzü bu projenin gerçekleşmesi için harcadık. Enerjimizin tamamını bu projeye enjekte ettik.

 

Ama işte olmaz denileni, yapılamaz deneni yaptık. Bize destek verenlerin veya vermeyenlerin hepsini kucaklıyorum.

 

Artık sorumluluğumuz ve üzerimize düşen görev çok daha ağır ve meşakkatli.  Sektörün tamamını kucaklamaya hazırız.

 

Burası tüm havacılık ve turizm sektörünün aynası, gözü kulağı sorunların tartışılıp, çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform olmalı.

 

Televizyon şov demek. Elbette bizde şov yapmaya yönelik programlara imza atacağız. Ama hiçbir zaman düzeyimizi bozmadan, izleyenlerimizi de eğlendirme görevimiz olduğunun bilincinde hareket edeceğiz.

 

Çok güzel sürprizlerimiz var. İddia ediyorum uçağa binen her vatandaş bu televizyona bakmak zorunda kalacak. Buradan dost veya düşman herkese sesleniyorum. Lütfen görüş bildirin. Çamur atmayın. Fikir beyan edin, fikirlere karşı fikir sunun. Bizleri yönlendirin. Çığır açtığımız yolda çorbada tuzunuz olsun. Bizde sizleri AirportHaber’den, Airport TV’den alkışlayalım.

 

Gelin birlik olalım. Türkiye için birlikte güzelliklere imza atalım.

 

Sevgilerle…

 

Bizim sektör, bizim gözlemimiz…

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000