20 Mart 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Maalesef biz daha medeni olamamış, medeniyetin ne olduğunu kavrayamamış, birbirine karşı sevgisiz,saygısız,hoşgörüsüz ve eğitimsiz,çıkarcı bir toplumuz. Daha yolda yürümesini,metro,otobüs vs inip,binmesini beceremiyoruz. Arabaları kaldırımlara park ediyoruz,yayalar caddede yürüyor öyle ya milletin arabası değerli insanın canı değersiz, trafikte slalom yapmayı erkeklik sanıyoruz, öfkemizi,nefretimizi eşimizden,çocuklarımızdan,insanlardan çıkarmaya çalışıyoruz. Bunda devletin de büyük hataları var, doğru,düzgün kanun koyup,uygulamıyor, adam adamı vuruyor tutuksuz yargılanıyor, bir insanın 210 hırsızlık sabıkası olur mu? Trafikte terör estirenlere,kaldırımlarda motor kullananlara ceza yok. Terör olayında da, adam terör suçlamasıyla 24 yılla yargılanıyor 18 yıl ceza alıp 1.5 yılda çıkıyor! Ne iktidar ne muhalefet bir an önce bu sorunlar çözülmeli demiyor,toplumumuzun daha kaliteli,insani yaşaması önemsenmiyor. Devlete,adalete inanç yok oluyor.Böyle ileri toplum,ülke olamayız ne acı ki...
  • dünyadaki olayların background ! u canınızı sıkmıyormu ?
  • Müslüman olmayan (ateist veya başka bir dine mensup) Türk oğlu Türkler, sizin yazınıza göre Türk değiller....
  • Yazı gerçekten güzel olmuş ama Türklüğü sadece Müslümanlarla sınırlayarak azınlık vatandaşlarımızı dışlamasak daha iyi olur bence.
  • Türk Müslüman olmak zorunda mı? Müslüman olmayınca kanıbozuk mu oluyor? Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir ayrımcılıktır? Sizin gibi birinden böyle saçma fikirler çıktığına inanamıyorum. Dini inancını farklı seçen birisi milliyetini de mi yitirmiş oluyor? O zaman söyler misiniz Müslümanlık dışında bir dini, örneğin hristiyanlığı seçen Türk, Amerikalı mı oluyor, Alman mı? ya da direkt vatan haini mi oluyor?
  • Türk kelimesinin "korkulmadan" kullanılabilmesini o kadar özlemişim ki... Yazınızın her kelimesine harfiyen katılıyorum, teşekkür ediyorum.
  • Çetin bey aslında yazıyı okuyunca anladım ki sizin de canınıza tak etmiş içinde bulunduğumuz durum. Neden? Diye soruyorsunuz. Nedeni çok basit aslında. İşi olan işini konuşur, işi olmayan başkasının işini konuşur. Ülkemizde yaşayan vatandaşlar, göçmenler ve sığınmacılara bakın. Herkesin iki eli bir ağız var ama eller boş, üretim yok . Hal böyle olunca çenede kayışı kopmuş motor gibi çalışıyor. Saçma siyaset böyle doğuyor. Uzun yıllardır baskıcı ve güvensiz bir ortamda yaşamaktan dolayı halk zaten bitik. Çalışmak mümkün değil, kazanmak mümkün değil, tüm yollar tutulmuş. Hasta olsanız ne olur belirsiz. Tedavi ederler mi? etmezler mi? kim bilir? Can sıkıntısı ve endişeden dolayı halk birbirine sarıyor. Bugün evin var, paran var, borcun yok diyelim. Mutlu olabilir misin? Neyse ben çok çalıştım, hayatım artık garantide diyebilir misin? Hayır, çünkü hemen yarın herşeyin elden gidebilir.Tesadüfen yaşıyor insanlar. Siz de ben de o da aynı durumda. Üstü açık bir cezaevi gibi bir ortam. Her hareketiniz izleniyor. Dışarı çıkmak yok, mutlu olmak yok. İdare ne isterse yapar, hak hukuk yok. Boş konusursan ve tipini begenmezlerse, yandı gülüm keten helva. Yaşadığımız faunus böyle.
  • Türk; Türk’üm, Müslüman’ım, Uygarım” diyen insandır.... Derken, azınlıklardan olup askerliğini yapan ve Türk kimliği olan insan dışlanmış olmuyormu?bu ifade ile ...
  • Hislerime tercuman olmussunuz. Ama suraya dikkat cekmek isterim. Turk kelimesini kullanmak su anki iktidar partisinin plan ve programinda yoktur. O yuzden hic kullanmazlar. Ayrica lutfen once hayir diyen liderlerin evet diyenler hakkindaki dusuncelerine bakin, sonra evet diyen liderlerin hayircilar hakkindaki dusuncelerine bakin. Bu gerilimi tirmandiranlarin da, insanlari kutuplastiranlarin da kim oldugunu goreceksiniz

Biz 18’e Gelinceye Kadar Bu Amcalar Türk Olduklarını Hatırlarlar mı Acaba?

Evet; küçükler sormaya çalışıyor, dilleri döndüğünce.” Biz on sekiz yaşına gelince bu amcalar Türk olduklarını hatırlayacaklar mı”  Soru bu. Ne cevap vereceğimizi şaşırıyoruz. Sizce onlara ne söylemeliyiz?

Televizyonda bir haber programını izleyip ülkede ne olup bittiğini öğrenmek istiyoruz. Önce terör haberleri bizi üzüntüye boğuyor. Kahroluyoruz. Bitsin, sonlansın diye dua ediyoruz. Arakadan Evet Hayır muhabbeti başlıyor. Önce Cumhurbaşkanının toplu açılış törenleri, arkadan da Başbakanımızın ziyaretleri ve konuşmaları yer alıyor ekranlarda. Ve de muhaliflerin toplantıları. Hayırcılar anayasa değişikliğine evet demeyi savunanların ne denli ülke düşmanı olduğunu haykırıyor ve de referandum sonrası yaşanacaklardan büyük kuşku duyduklarını dile getiriyorlar. Evet; savunucuları,  hayırcıları PKK ve Fetö örgütü ile ele ele olmakla suçluyor. Ülke nüfusunun yarısı terörist ve de Fetö’nün hizmetinde veya ona paralel at sürüyor.. Seçenekler arasında "hayır" ‘ı tercih edecek olanların tümü terörü desteklemekle suçlanabilir mi? Olur mu böyle bir şey. Sanki b Dikkat ederseniz bu arada anayasa değişikliğinden bahsedenler ve bu değişiklikler le ilgiili halkı bilgilendirenler çok az. Tabii; en yüksek perdeden yapılan bu suçlamalar insanların dengesini bozuyor. Sanki bir referandum değil de iki cephe arasında vuku bulacak bir savaşın ön hazırlıkları yapılıyor. Çoğunluk çok kısa bir sürede yine politikacılardan nefret eder duruma geldi.  Bu politika ne çirkin bir şeymiş diye düşünsek de, oy kullanmaya mecburuz zira vatandaşlık görevi. Bu da işin başka ama önemli bir tarafı. Haberler devam ediyor. Başı açık olarak metrobüse binen bir genç kıza saldıran bir adamı görüyoruz ekranda. Daha sonra da başı kapalı bir hanım kardeşimizin. bir şekilde tacize uğraması geliyor ekrana. Herkesin günahı sevabı kendine demeyi öğrenemedik bir türlü.  Bir dizi cinayet haberleri çıkıyor karşımıza. Alacak, verecek vb. Bu da bittikten sonra sistemli olarak eşini öldüren erkek vatandaşları izliyoruz. Namusumu temizledim, dedikodu çıktı mahallede savunmasıyla. Hele bu gün damarlarımızda kanımız dondu. Bir erkek yemeğini beğenmediği eşini öldürmüş ve cesedini de küçük parçalara bölerek bir yere gömmüş. O da geçiyor, araya girecek kırıntı ufaklığında siyasilerde bir haber varsa ne ala. Yoksa bu kez de başlıyoruz cinayet gibi trafik kazalarını izlemeye. Nedenleri aynı. Trafik kaidelerine uymamak, aşırı sürat vb. Anlayacağınız tıpkı kadın cinayetleri gibi trafik kazalarımızda cehaleti hatırlatan nedenlerden ötürü vuku buluyor. Ve de bu tür her haberde bu nedenler tokat gibi yüzümüze çarpılıyor.  Allahtan bu tür haberleri bültenin önüne aldı bazı televizyonlar.  İstemeyenin dinleme imkânı var. Uykunuz kaçmadıysa ne ala. Sabah göz açıp kapanıncaya kadar oluyor. Bu kez de eve gelen gazetelere bakıyorsunuz. Gündem değişik. Bir kısmı bir gün önce TV akşam haberlerinde görüp dinledikleriniz, gerisi ise gazeteler baskıya girene kadar yaşanılanlar.

Akşam saatlerinde görsel olarak büyük bir moral bozukluğu yaşıyor, sabah ise; akşam haberlerinden kalan bir gıdım moralimizi iyice törpüleyen konuların tekrarını okuyoruz.

Gel de, yeni güne iyi başla. Gel de bu günleri, bu yeni günü mutlu yaşa.

Neden bu denli değiştik? Neden birbirimizi hiç sevmiyoruz? Ve neden birbirimizi hiç ama hiç dinlemiyoruz? Neden birbirimizi kırmak, üzmek için fırsat bekliyor gibiyiz. Neden bu kadar gerginiz?  Evet veya hayır demek. Falan veya filan partiyi tutmak bizi nasıl paramparça edebildi. Ahlaki çöküşün neden olduğu konular bir tarafa, sevgiyi unuttuk, saygıyı ise hiç hatırlamıyoruz. Birbirimize bağırıp çağırıyoruz yalnız.  Büyük bir hırsla, düşmanmış gibi. Sanki hepimiz Türk değilmişiz gibi..  Aslında ilk önce yapılması gereken Kaşgarlı Mahmut’a bir bakmak gerekir.  Hele bir bakın Türkü, Türklüğü nasıl tarif etmiş. Dîvânü Lugati’t-Türk; bir sözlük olmakla birlikte, Türk milletinin yüceliğini de anlatan ve Türk milletinin yalnız savaş meydanlarında değil, ahlaki ve kültürel alanlarda da önder, öncü ve örnek olduğunu gösteren bir abide eserdir.

Evet; biz Türkler hangi vasıflara sahibiz / sahiptik. Türk Nasıl bir insandı? Eminim ki; aşağıda yer alan vasıflara ilave edecek birçok özellik bulabilmeniz mümkündür. Deneyin, bakın daha neler çıkacak

Türk; Türk’üm, Uygarım” diyen insandır.- Türk:‘Yaratandan ötürü’ herkesi seven insandır ./ Türk; Kutsallarına dil uzattırmayan, başkalarının kutsallarına karşı da saygılı olan insandır. /  Türk: Bayrağına saygı gösteren şehitlerini saygı ile anan gazisine ise hürmet gösteren insandır. / Türk; Ata’sını tanıyan ve saygıda kusur etmeyen insandır. / Türk; Türk doğmakla övünen, Türk olarak doğmayanlara şefkat gösteren insandır. / Türk: Başkaları hakkında kötü söz söylemeyen, iftirayı ise hiç tanımayan insandır. /  Türk. Zorbalığa boyun eğmeyen insandır. / Türk Şahsi menfaati için başkalarının hak ve hukukuna tecavüz etmeyen saygı gösteren insandır. / Türk; Dünüyle övünürken bugünü değerlendirirken, yarınlara hazırlanan insandır.  / Türk kimsenin özel yaşantısı ile ilgilenmeyen, yalnız kendi ailesinin yaşam tarzına bakan insandır. / Türk; Kadınını döven değil onu baş tacı eden insandır. / Türk; Her türlü haksızlığın karşısında mağdura şefkat eli uzatan insandır./ Türk: Eşitliğe, hukuka ve adalete inanan ve bu hasletlerinden vazgeçmeyen insandır./ Türk: Komşusunun ve tüm canlıların haklarına saygı gösteren insandır. / Türk; Ağzından çıkanı kulağı duyan insandır. / Türk; Kavgada bile mertlik gösteren insandır. / Türk; Sevgi, şefkat, iyilik dolu dürüst insandır.  ÖZETLE TÜRK OLMAK, İNSAN OLMAK DEMEK..

HAYATTA DA, POKER OYUNUNDA OLDUĞU GİBİ KÖTÜ ELİ İYİ OYNAMAK GEREK.

YAŞAM KOŞUSU “Evet; pokerde insanın eline her zaman iyi kâğıt gelmiyor. Oyuna girmek için ödediğiniz meblağa göre yan o kaybı göze alıp oyundan çekileceksiniz ya da o el için ortaya koyduğunuz oyuna giriş bedelini kurtarabilmek için kart almayı sürdüreceksiniz.  Kurtarabilir veya daha fazla kaybedebilirsiniz.  Genel anlamda fırsatları iyi değerlendirmek anlamında söylendiği açık olan bu sözün doğruluğuna tam olarak inanmak mümkün değil. Gerek İş ve gerekse özel yaşamda tıpkı kâğıt oyunlarında olduğu gibi zaman zaman şansın rolü her şeyin önüne geçiyor. Bilginin de, deneyimin de .”

Yaşam Koşusu her ne kadar duygulu olanlar için bir trajedi, düşünebilenler için ise bir komedi olduğu La Bruyer gibi büyük bir düşünür / şair tarafından ifade edilmekteyse de, hayatın mutlulukla bitirilmesi gereken uzun bir yolculuk olduğu açık. Bu noktadan hareketle hayatı  “uzun yaşamaktan ziyade, iyi yaşamanın hedeflendiği, tatlı ile acının karıştığı, tüm düşünen canlıların mutlulukla sonlandırılmasını arzu ettikleri bir süreç “ olarak tarif etmek mümkün.

Yaşam Koşusunda özellikle moralimiz bozukken hayatı bir üzüntü olarak kabul eder ve onu nasıl yeneceğimizi düşünürüz. Bir yarışma olarak kabul edenlerimizde var yaşamı. Katılmaya karar vermenin irademizle olmadığı ancak başarı ile sonlandırmayı hepimizin istediği, engelli bir koşu gibi. Kimilerimiz ise; hayatı bir bisiklete benzetir, pedalı çevirmeyi sürdürdüğümüz sürece düşmeyeceğimiz ve varış noktasını doğru seçtikse bizi ona ulaştıracak bir bisiklet. Yaşam Koşusundaki tüm yarışçıların hayatı kendilerine özgü ve birbirinden çok değişik hikâyelere benziyor. Bu hikâyenin ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel olduğu ve güzel yaşandığı önemli.

Evet; yaşamımızdan mutlu olmayabiliriz. Hiç hatırdan çıkarmamamız gerekir ki, direksiyonda olan biziz. Hayatı ve şartlarını cesurca kabullendiğimiz ve tercihlerimizi doğru yapmamız halinde başarıya ulaşmamız daha kolay olmaz mı?

Yaşam koşusunda örnekleri sıklıkla görüldüğü üzere yaşamda bazen şanslı olmak, akıllı olmaktan iyidir derler ya, Hayat arenasında onur ve ödüllerin, yaptıkları ile kendisini gösterenlerin elinde olduğu görülünce bu sözlerin doğruluğunu kabul etmemek mümkün değil.

Yaşamı nasıl kabullenirseniz öyle kabul edin. Nasıl oynamak isterseniz öyle oynayın ama unutmayınız ki, yaşam yaptığımız tercihlerin bir toplamı. Sonuçta bu yolda yürürken, komik olmak veya saygı değer görünmek sizin elinizde. Evet; bazılarımız hayatı bir komedi olarak görürler. Bu türlerin komedi oyunundaki son espriyi hatırdan çıkartmamaları iyi olacaktır.

NOT: Bu yazının yatık karakterle yazılmış olan bölümleri;  M. Longsdon- Montaigne-Terence- La Bruyere- H.A.Shmitt- C.Papper-Seneca- C. Eguone’in hayata ilişkin görüşlerinden derlenmiştir.

Biz 18’e Gelinceye Kadar Bu Amcalar Türk Olduklarını Hatırlarlar mı Acaba?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

sayın üstadım ~ 7 yıl önce
Maalesef biz daha medeni olamamış, medeniyetin ne olduğunu kavrayamamış, birbirine karşı sevgisiz,saygısız,hoşgörüsüz ve eğitimsiz,çıkarcı bir toplumuz. Daha yolda yürümesini,metro,otobüs vs inip,binmesini beceremiyoruz. Arabaları kaldırımlara park ediyoruz,yayalar caddede yürüyor öyle ya milletin arabası değerli insanın canı değersiz, trafikte slalom yapmayı erkeklik sanıyoruz, öfkemizi,nefretimizi eşimizden,çocuklarımızdan,insanlardan çıkarmaya çalışıyoruz. Bunda devletin de büyük hataları var, doğru,düzgün kanun koyup,uygulamıyor, adam adamı vuruyor tutuksuz yargılanıyor, bir insanın 210 hırsızlık sabıkası olur mu? Trafikte terör estirenlere,kaldırımlarda motor kullananlara ceza yok. Terör olayında da, adam terör suçlamasıyla 24 yılla yargılanıyor 18 yıl ceza alıp 1.5 yılda çıkıyor! Ne iktidar ne muhalefet bir an önce bu sorunlar çözülmeli demiyor,toplumumuzun daha kaliteli,insani yaşaması önemsenmiyor. Devlete,adalete inanç yok oluyor.Böyle ileri toplum,ülke olamayız ne acı ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
terör ~ 7 yıl önce
dünyadaki olayların background ! u canınızı sıkmıyormu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TERÖR ~ 7 yıl önce
DÜNYADAKİ OLAYLARIN ARKA PLANI DÜŞÜNEBİLEN HERKESE SIKINTI ÖTESİ DUYGULAR YÜKLÜYOR. TABİİ BANADA
Ertan ~ 7 yıl önce
Müslüman olmayan (ateist veya başka bir dine mensup) Türk oğlu Türkler, sizin yazınıza göre Türk değiller....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ERTAN ~ 7 yıl önce
GAYRİ MÜSLİMLER AÇISINDAN HATA YAPMIŞIM. ÖZÜRLERİMLE.
CVP ERTAN ~ 7 yıl önce
HATA DÜZELTİLMİŞTİR.BİLGİYE SUNUYORUM.
~ 7 yıl önce
Yazı gerçekten güzel olmuş ama Türklüğü sadece Müslümanlarla sınırlayarak azınlık vatandaşlarımızı dışlamasak daha iyi olur bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ~ 7 yıl önce
HAKLISINIZ. HATA YAPMIŞIM. DÜZELTMEYE ÇALIŞACAĞIM.ÖZÜRLERİMLE.
Çetin bey'e ~ 7 yıl önce
Şu beyefendiliğiniz, eleştiri yapan herkese kibarca cevap vermeniz, özür dilemenin erdem olduğunun bilincinde olmanız size olan saygımı bir kez daha yüceltti. Sizi kutluyorum. Sürçü lisan ettiğiniz herhangibir ark niyetinizin olmadığı çok belli yazınızdan. Airport haberde en aktif olan köşe yazarlarından birisiniz. Bu tempoda sürçü lisan olur. Başarılar dilerim.
CVP 17 S.. ~ 7 yıl önce
HATA DÜZELTİLMİŞTİR.BİLGİYE SUNUYORUM.
CVP ÇETİN BEYE ~ 7 yıl önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.SAĞOLUNUZ.
Elpida ~ 7 yıl önce
Türk Müslüman olmak zorunda mı? Müslüman olmayınca kanıbozuk mu oluyor? Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir ayrımcılıktır? Sizin gibi birinden böyle saçma fikirler çıktığına inanamıyorum. Dini inancını farklı seçen birisi milliyetini de mi yitirmiş oluyor? O zaman söyler misiniz Müslümanlık dışında bir dini, örneğin hristiyanlığı seçen Türk, Amerikalı mı oluyor, Alman mı? ya da direkt vatan haini mi oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ELPİDA ~ 7 yıl önce
HAKLISINIZ. YAZIDA BU AÇIDAN HATA VAR. DÜZELTMEYE ÇALIŞACAĞIM. ÖZÜRLERİMLE.
CVP ELPİDA. ~ 7 yıl önce
GAYRİ MÜSLİMLER KONUSUNDA HAKLISINIZ. DÜZELTMEYE ÇALIŞACAĞIM. ÖZÜRLERİMLE.
CVP ELPİDA ~ 7 yıl önce
HATA DÜZELTİLMİŞTİR.BİLGİYE SUNUYORUM.
Elpida ~ 7 yıl önce
Hassasiyetiniz ve alçakgönüllülüğünüz için sizi tebrik ederim. Ayrıca teşekkür ederim.
Elpida'ya ~ 7 yıl önce
Yanliz şu da var ki, Macarlar ve Bulgarlar kökeninde Türk olmalarına rağmen bugun Türk degil Macar ve Bulgar'dirlar. İslamla Türk ayrıldığında Türk'ün Türklüğü er ya da geç bitiyor. İslam, Türk'ün milli karakterini korurken diger dinler ve dinsizlik Türklükten uzaklaştırıyor. Biraz geniş açı ve tarih bilgisi ile süzersiniz siz de bu gerçeği rahatlıkla göreceksiniz.
Tango#1NeverDies ~ 7 yıl önce
Türk kelimesinin "korkulmadan" kullanılabilmesini o kadar özlemişim ki... Yazınızın her kelimesine harfiyen katılıyorum, teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap basit ~ 7 yıl önce
Çetin bey aslında yazıyı okuyunca anladım ki sizin de canınıza tak etmiş içinde bulunduğumuz durum. Neden? Diye soruyorsunuz. Nedeni çok basit aslında. İşi olan işini konuşur, işi olmayan başkasının işini konuşur. Ülkemizde yaşayan vatandaşlar, göçmenler ve sığınmacılara bakın. Herkesin iki eli bir ağız var ama eller boş, üretim yok . Hal böyle olunca çenede kayışı kopmuş motor gibi çalışıyor. Saçma siyaset böyle doğuyor. Uzun yıllardır baskıcı ve güvensiz bir ortamda yaşamaktan dolayı halk zaten bitik. Çalışmak mümkün değil, kazanmak mümkün değil, tüm yollar tutulmuş. Hasta olsanız ne olur belirsiz. Tedavi ederler mi? etmezler mi? kim bilir? Can sıkıntısı ve endişeden dolayı halk birbirine sarıyor. Bugün evin var, paran var, borcun yok diyelim. Mutlu olabilir misin? Neyse ben çok çalıştım, hayatım artık garantide diyebilir misin? Hayır, çünkü hemen yarın herşeyin elden gidebilir.Tesadüfen yaşıyor insanlar. Siz de ben de o da aynı durumda. Üstü açık bir cezaevi gibi bir ortam. Her hareketiniz izleniyor. Dışarı çıkmak yok, mutlu olmak yok. İdare ne isterse yapar, hak hukuk yok. Boş konusursan ve tipini begenmezlerse, yandı gülüm keten helva. Yaşadığımız faunus böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ifade ? ~ 7 yıl önce
Türk; Türk’üm, Müslüman’ım, Uygarım” diyen insandır.... Derken, azınlıklardan olup askerliğini yapan ve Türk kimliği olan insan dışlanmış olmuyormu?bu ifade ile ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İFADE ~ 7 yıl önce
İLK BAKIŞTA HAKLI SAYILABİLİRSİNİZ. ANCAK TÜRKİYE'DE ASKERLİĞİNİ YAPIP DAHA SONRA TÜRK ASKERİNE KARŞI SAVAŞAN İNSANLARINDA VARLIĞINI UNUTMAMAK GEREK.EĞER BEN TÜRKÜM DİYEBİLİYORSA İFADE AZINLIKLAR DAHİL HERKESİ KAPSAR.BİLMİYORUM YANLIŞ MI DÜŞÜNÜYORUM.
Elpida ~ 7 yıl önce
İlk bakışta haklı sayılabilirsiniz ne demek? Türkiye'de müslüman olup Türk askerine karşı savaşan, bombalar patlatan, eğlence yerlerini, havaalanlarını basıp insanları öldürenlerde var. Bir insanın milliyeti ile dininin ne alakası var? Bir Türk müslüman olunca iyi, olmayınca Türk değil mi?
Tebrim ederim ~ 7 yıl önce
Hislerime tercuman olmussunuz. Ama suraya dikkat cekmek isterim. Turk kelimesini kullanmak su anki iktidar partisinin plan ve programinda yoktur. O yuzden hic kullanmazlar. Ayrica lutfen once hayir diyen liderlerin evet diyenler hakkindaki dusuncelerine bakin, sonra evet diyen liderlerin hayircilar hakkindaki dusuncelerine bakin. Bu gerilimi tirmandiranlarin da, insanlari kutuplastiranlarin da kim oldugunu goreceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEBRİK ED.. ~ 7 yıl önce
KİM TÜRK KELİMESİNİ KULLANIR, KİM KULLANMAZ BİLEMEM. BEN KULLANIRIM. BU KONUYA EVET HAYIR MUHABBETİNİ KARIŞTIRMAK İSTEMEM. KUTUPLAŞTIRMA KONUSUNDA TABİİ Kİ HAKLISINIZ.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000