23 Ağustos 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • oğlumun gözünü açtığı şirketti. ama malesef ayrıldı sadece maaşına ihtiyacı ve evli olması ama gününde alamadığı için ayrıldı. yazık oluyor o güzelim işletme ve severek çalışanlarına.
  • Merhaba; bu my- tecnich denilen şirket bozmasına birinin dur demesi gerektiğini düşünüyorum. Zira 4 aylık maaşlarını alamayan işçiler çok zor durumdalar.. Lütfen bu işin incelenmesi için nereye başvurabileceğine dair bi r bilgi edinmeme yardımcı olun. Birçok kişi istifa etti iş bulamayıp kalmak zorunda olanlar sesini çıkaramıyor. Çünkü birşey dedikleri an işten çıkarılıyor ve tazminat dahi alamıyorlar. İstifa edenlerin alacaklarını nasıl olsa yeni çalışacakları yerlerde maaş alırlar diye düşünerek vermeyen bu zihniyete yazıklar olsun diyorum. Lütfen bu konuda yardımcı olun ... [email protected] mailinizi bekliyorum. iyi çalışmalar.
  • ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN ...KENDİNE İYİ BAK ..GÖNLÜNDEN NE GEÇİYORSA O OLSUN......BEN KÜÇÜK HARFLE YAZMAYI ÖĞRENMEYE ÇALIŞACAĞIMM..
  • Uçak bakım işi bakarak öğrenilmez, yaparak öğrenilir. Ben 56 yaşımdayım ama hiç utanmam elimde takım iş yapmaktan. Senin gibi hafta içi saat 11:33'de yorum yapacak vaktim de olmaz, çalışıyorum mesaide çünkü. Yine tekrar edeyim, hariçten gazel okumak kolay....
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • tesekkürler konuyu paylastıgın için dediniz gibi sabiha gökcen çok uzak olmalı burda işler hersey umutla duayla yani alaha emenet edilerek yürüyor
  • para gelmiş deniyor doğru mudur acaba
  • DEMEKKİ HALA TAKIM ELİNDE ÇALIŞIYORSAN SEN UÇAK TEKNİSYENİ OLAMAMIŞSIN ..KUSURA BAKAMA OLURMU..SENİN YANINDAKİ GENÇLERİN SENDEN ÖĞRENECEĞİ BİR VEYA SENİN TECRÜBENDEN YARARLANACAĞI BİR KONU OLAMAZ. BEN SANA HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM..BEKLEMEYE DEVAM ETMEN LAZIM..AYRICA EVDE OYURAN BİRİSİ SİZLERE BÖYLE BİR YAZI YAZMAZ...SADECE OKU OKU SONRA YORUM YAPARSIN...HAYIRLI İŞLER..ALİ BEY KONUYU GIDIKLAYINCA BAZI GERÇEKLERİN YAZILMASINI SAĞLAMIŞ..
  • Klavyede küçük harfler icad olundu. Ben dinazor olmama rağmen bunları kullanmayı öğrendim. Hala da çalışıyorum anahtar elimde. Diğer yandan hariçten gazel okumak kolay. İşin içinde olacaksın ki yazdıklarım manalı olsun. Su kurnazlığı evde oturup eski günlere binaen yorum yazmakla olmuyor. Zaman değişti netekim...
  • Bu şirket ayağına gelen fırsatı tepti. MEHMET TÜRKEŞ gibi bir duayeni kadrosuna alsaydı şimdi olduğu durumda olmazdı. Bundan hem çalışanlar hem yönetim nasiplenirdi. Hadi diyelim kadrosuna almadı. Bari bulup getirdiği uçaklar için istediği komisyonu verseydi de hangar uçakla dolup taşsaydı.. Yazık yazık.. Çok büyük fırsat tepildi.

BİTMEYEN SENFONİ MY TECHNIC

Yine hüsran, yine hüsran... Geçen yıl Nisan ayında "MY TECHNIC'de paralar ödenemiyor" şeklinde bir haber yayınlamıştık AirportHaber'de. Bu haberden sonra o zaman şirketin genel müdürü olan Mehmet Çeçen hiç beklemediğimiz bir tepki göstermişti bizlere. MY TECHNIC'in sahibi Yavuz Çizmeci'nin gönül koyması ise yanında bonus olmuştu.

Oysa hepimiz desteklemiştik, alkışlamıştık bu projeyi. Yavuz Çizmeci ile Cankut Bagana MY TECHNIC projesini basının karşısına geçerek gururla anlatmışlardı.

MY TECHNIC'in açılışı gecikmişti. Sancılı başlayan açılış süreci gibi hizmet süreci de hep sancılı sürdü. Milyon dolarlar yatırılarak dikilen ağacın bir çınar gibi uzun süreli yaşam süreceğini düşünenleri mahcup etti MY TECHNIC.

Çalışanları hiç mutlu olmadı. Direksiyonun başında olan Yavuz Çizmeci'nin el atlından Amerika'ya kafa tutması başta kendisi olmak üzere Yavuz Çizmeci adını taşıyan tüm şirketlerinin kara listeye alınmasına yol açtı.

Yavuz Çizmeci şirket üzerindeki adını gizlemiş olsa bile kök çürümeye başlamıştı bir kere. Çürük büyüdükçe şirketler üzerindeki erime daha da ilerledi. Üstüne üstlük hiç gereği yokken World Focus Havayolları'nın alınması da hatalar zincirinin bir halkasıydı.

Havacılık tarihinin karanlık sayfalarındaki yerini alan World Focus Havayolları'nın ardından MY TECHNIC'de de sular hiç durulmadı. Yavuz Çizmeci'nin şirkette yaptığı Mehmet Çeçen-Cem İpek değişikliği aşısı da tutmadı.

Şirket çalışanları arasındaki huzursuzluk hat safhaya ulaştı. Geciken maaş ödemeleri çalışanlara verilen sözler hep ertelendi. Ha bugün ha yarın mantığı ile çalışan personel pembe sözlerle uyutulurken kredi kartı ödemeleri, taksitler, mecburi ödemeler gibi yaşamsal ödeneklerini ödeyemeyen emektarların canına tak demişti ki MY TECHNIC'den yeni bir manevra geldi.

Manevranın adı sermaye artırımı idi. Yeni ortak alındı açıklamaları ile çalışanlara 12 Ağustos gününe tüm alacakları için yeni bir ödeme sözü daha verildi. Son umutları olan 12 Ağustos'u iple çekmeye başlayan personel o tarih geldiğinde yine hüsran yaşadı.

Gelinen noktada şirket çalışanlarının iş bıraktığı haberleri MY TECHNIC içinde yaşananların dışa yansıyan görüntüsüydü. Şirketten çelişkili haberler gelse bile MY TECHNIC'de artık sular durulacak gibi değil.

MY TECHNIC çalışanları için tutulan lojmanların parası ödenmediği için ev sahipleri tarafından kapı dışarı edildiği haberleri ise tam bir fiyasko.

Şimdi düşünülmesi gereken can alıcı nokta ise bu kadar sancılı bir dönem yaşayan MY TECHNIC ile ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nasıl bir işlem yürütüyor. MY TECHNIC mali sıkıntı yaşayan havayolu şirketlerine uygulanan denetlemeler gibi SHGM tarafından denetleniyor mu?

SAS Havacılık şirketine yetkisiz bakımlar yaptıran ACT Havayolları gibi MY TECHNIC'de de usulsüz işler yapılıyor mu? Yoksa gözden uzak olan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan MY TECHNIC Allah'a emanet mi çalışıyor?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü MY TECHNIC üzerindeki denetlemeleri etkin bir şekilde yapmalı. Yine bana gelen duyumlara göre MY TECHNIC'e bakım yaptırmak üzere gelen uçakların bakımları süresinde yapılamıyor. MY TECHNIC'de bakım yaptıran yabancı şirketlerin uçaklarını alabilmek için kendi Sivil Havacılık yetkililerini bile devreye soktukları ifade ediliyor.

Bütün bu olumsuzluk havacılığımıza zarar verecek türden. "Avrupa'nın bakım üssü olacağız" söylemleri bu görüntü ile bağdaşmıyor.

MY TECHNIC sahipleri veya sivil havacılık yetkilileri bu soruna acil çözüm bulmalı. Bu güzel tesis heba olmamalı. Satılacaksa satılmalı ve satılırsa mutlaka ismi değiştirilerek yola devam etmeli.
BİTMEYEN SENFONİ MY TECHNIC

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 13 yıl önce
oğlumun gözünü açtığı şirketti. ama malesef ayrıldı sadece maaşına ihtiyacı ve evli olması ama gününde alamadığı için ayrıldı. yazık oluyor o güzelim işletme ve severek çalışanlarına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Merhaba; bu my- tecnich denilen şirket bozmasına birinin dur demesi gerektiğini düşünüyorum. Zira 4 aylık maaşlarını alamayan işçiler çok zor durumdalar.. Lütfen bu işin incelenmesi için nereye başvurabileceğine dair bi r bilgi edinmeme yardımcı olun. Birçok kişi istifa etti iş bulamayıp kalmak zorunda olanlar sesini çıkaramıyor. Çünkü birşey dedikleri an işten çıkarılıyor ve tazminat dahi alamıyorlar. İstifa edenlerin alacaklarını nasıl olsa yeni çalışacakları yerlerde maaş alırlar diye düşünerek vermeyen bu zihniyete yazıklar olsun diyorum. Lütfen bu konuda yardımcı olun ... [email protected] mailinizi bekliyorum. iyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN ...KENDİNE İYİ BAK ..GÖNLÜNDEN NE GEÇİYORSA O OLSUN......BEN KÜÇÜK HARFLE YAZMAYI ÖĞRENMEYE ÇALIŞACAĞIMM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak bakım işi bakarak öğrenilmez, yaparak öğrenilir. Ben 56 yaşımdayım ama hiç utanmam elimde takım iş yapmaktan. Senin gibi hafta içi saat 11:33'de yorum yapacak vaktim de olmaz, çalışıyorum mesaide çünkü. Yine tekrar edeyim, hariçten gazel okumak kolay....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tesekkürler konuyu paylastıgın için dediniz gibi sabiha gökcen çok uzak olmalı burda işler hersey umutla duayla yani alaha emenet edilerek yürüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
para gelmiş deniyor doğru mudur acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DEMEKKİ HALA TAKIM ELİNDE ÇALIŞIYORSAN SEN UÇAK TEKNİSYENİ OLAMAMIŞSIN ..KUSURA BAKAMA OLURMU..SENİN YANINDAKİ GENÇLERİN SENDEN ÖĞRENECEĞİ BİR VEYA SENİN TECRÜBENDEN YARARLANACAĞI BİR KONU OLAMAZ. BEN SANA HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM..BEKLEMEYE DEVAM ETMEN LAZIM..AYRICA EVDE OYURAN BİRİSİ SİZLERE BÖYLE BİR YAZI YAZMAZ...SADECE OKU OKU SONRA YORUM YAPARSIN...HAYIRLI İŞLER..ALİ BEY KONUYU GIDIKLAYINCA BAZI GERÇEKLERİN YAZILMASINI SAĞLAMIŞ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Klavyede küçük harfler icad olundu. Ben dinazor olmama rağmen bunları kullanmayı öğrendim. Hala da çalışıyorum anahtar elimde. Diğer yandan hariçten gazel okumak kolay. İşin içinde olacaksın ki yazdıklarım manalı olsun. Su kurnazlığı evde oturup eski günlere binaen yorum yazmakla olmuyor. Zaman değişti netekim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şirket ayağına gelen fırsatı tepti. MEHMET TÜRKEŞ gibi bir duayeni kadrosuna alsaydı şimdi olduğu durumda olmazdı. Bundan hem çalışanlar hem yönetim nasiplenirdi. Hadi diyelim kadrosuna almadı. Bari bulup getirdiği uçaklar için istediği komisyonu verseydi de hangar uçakla dolup taşsaydı.. Yazık yazık.. Çok büyük fırsat tepildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000