30 Kasım 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Serdar bey gitmeyecek.devam edecek.gitse bile yerine gelecek genel müdür belli.hemşerisi olan olmayan herkesin parmakla gösterdiği birisi. Çok büyük ekseriyette sevilen birisi.az sabredin.
  • Dün Sayın Binali Bey bütün bürokratlarını toplamıştı. Herhangi bir haber sızdı mı? Serdar Hüseyin YILDIRIM kalacak mı? DHMİ toto başlasın, haberi olan paylaşsın
  • Adam belediye başkanı bile olamadı kalkıp bakan yaptılar. 21. Asrın Türkiyesindeki durum
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • DHMİ de Orhan Birdal ın adı dahi geçse binlerce insan beddua ediyor. Ağıza alınmayacak sözler sarfediyor. Bakınız Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman görevden ayrıldı. Bir tane dahi demiryolu çalışanı arkasından kötü söz etmiyor. İşte bütün mesele arkada güzel bir iz bırakabilmek...
  • Ali bey Binali Yıldırım'ın atadığı bürokratlardan bu millet çok çekti. Bunu sizde çok iyi biliyorsunuz. Fakat son zamanlarda Binali Yıldırım'a övgüler yağdırmanızı size hiç yakıştıramadım doğrusu. Orhan Birdal ile ilgili olayları bizzat siz kaleme aldınız. Sizde ki bu değişimin sebebi nedir anlayamadım.
  • Evet Dimi, Artık dün "ne anlar denizci adam havacılıktan" diyenlerin Binali Bey'e Yağ çekme günü. Vurur Yüze İfadesi, Bakan Bey Kimin ne olduğunu biliyor bi tanesi.
  • Mevsimi değil ama Ali KIDIK'ı Binali Yıldırım'ın gidişi ile gelişi arasında yazdıkları ile şu yazısı pek bi anlam yüklü!!!!
  • Abi istersen burdan kasma, git ankaraya ordan daha rahat isini halledersin.
  • Ali Bey geçen gün haberinize konu olan THK üniversitesi rektörlüğüne teklif edilen Prof. Saldıraner Yök tarafından onaylamış, istihbaratınız doğruymuş.

Binali Yıldırım ile yeniden...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğuna yeniden Binali Yıldırım oturdu. Şükürler olsun ki havacılık adına umutlarım tam da bittiği sırada yeniden yeşermiş oldu. Ölü toprağı örtülmüş havacılığa şimdi yeniden can suyu verileceğine inanıyorum.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı. Bu kelimelerin içerisinde "havacılık" ibaresini de görmek isterdim. Hissiyatım bu şekilde.

Gazetecilik ömrünün tamamına yakınını havacılığa adamış bir kişi olarak, 2002 yılında Ak Parti'den aday adayı olan birisi olarak "Havacılık Bakanlığı" kurulmalı şeklinde bir proje bakanlık ile aday adayı olmuştum.

Halen aynı fikirde olmakla birlikte; havacılık bakanlığı varmış gibi havacılığa önem veren bir bakanın işbaşında olması da bizim için yeterlidir.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile mecliste hükumet programı okunurken kuliste konuşma fırsatı bulduk. İki yıldır havacılıktan uzak olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, eminim ki yokluğunda kaybedilen iki yılın açığını kapatacaktır.

Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı konuşulurken, 16 Eylül 2013 tarihinde kaleme aldığım "Varmı itirazı olan" başlıklı yazımda, üç dönem kuralına rağmen Binali Yıldırım'ın dışarıdan atama ile  ulaştırma bakanı yapılması gerektiğini savunmuştum.

Niye biliyor musunuz?

Niyesini şu satırlarla ifade etmiştim.

"Duble yollara baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Denize baktığımda Marmaray ile Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Uzaya baktığımda kendi uydumuzla Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Havalimanlarına baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Havayollarına baktığımda, teknik bakım merkezlerine baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Hızlı trene baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Tünellere, viyadüklere baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Telekom'a, PTT'ye, internete baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Kısacası ulaştırma konusunda hangi aynaya baksam Binali Yıldırım'ı görüyorum."

İşte bu yüzden Binali bey havacılık sektörü için gerekli.

Şimdi geçen yılların açığını kapatmak, havacılığa yeniden ivme kazandırmak Binali beyden beklentilerimiz arasındadır.

Biliyorum ki; birçok yöneticinin yeri değişecek. Başarının mimarları yeniden değerlendirilecek. Ama dikkat edilmesi gereken birkaç isim var. Bunlara dikkat etmek gerekir. Paralelciler de temizlenmeli.

DHMİ'de, SHGM'de önemli değişiklikler olmalı. SHGM, Binali beyden sonra tamamen unutuldu.

Sektöre yeniden can verecek bir yapının tekrardan inşaa edilmesi gerekir. Heyecan kasırgası estirecek, sektörü peşinden sürükleyecek bir çalışma yapılmalı.

Geçmişte konulan hedeflere yeniden koşulmalı.

Binali bey ve ekibi gittikten sonra kaybedilen yetkilerin tekrar geri alınması için çalışma başlatılmalı.

Kısacası, Binali Yıldırım rüzgarı yeniden esmeli.

Nokta...

Binali Yıldırım ile yeniden...

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

dhmi çok şanslı ~ 8 yıl önce
Serdar bey gitmeyecek.devam edecek.gitse bile yerine gelecek genel müdür belli.hemşerisi olan olmayan herkesin parmakla gösterdiği birisi. Çok büyük ekseriyette sevilen birisi.az sabredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dün ~ 8 yıl önce
Dün Sayın Binali Bey bütün bürokratlarını toplamıştı. Herhangi bir haber sızdı mı? Serdar Hüseyin YILDIRIM kalacak mı? DHMİ toto başlasın, haberi olan paylaşsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Raporlu ~ 8 yıl önce
Kesin ilk giden olacak. Birdal esas adam. Oleyy
Bakan ~ 8 yıl önce
Adam belediye başkanı bile olamadı kalkıp bakan yaptılar. 21. Asrın Türkiyesindeki durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey !!! ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ BİRDAL ~ 8 yıl önce
DHMİ de Orhan Birdal ın adı dahi geçse binlerce insan beddua ediyor. Ağıza alınmayacak sözler sarfediyor. Bakınız Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman görevden ayrıldı. Bir tane dahi demiryolu çalışanı arkasından kötü söz etmiyor. İşte bütün mesele arkada güzel bir iz bırakabilmek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hizli tren ! ~ 8 yıl önce
binali ve orhan'in hemsehrisi suleyman efendi icin cikari olan calisanlar kotu soz etmiyor olabilir ama hizli tren faciasinda olenlerin aileleri,yaralananlar ve hapise gonderilen makinistler ve aileleri hem ona hem de diger sorumlularakotu soz soylemekle kalmiyorlar beddua da ediyorlar ! arkada guzel iz birakmak bu olsa gerek !!!
hizli tren ! ~ 8 yıl önce
binali ve orhan'in hemsehrisi suleyman efendi icin cikari olan calisanlar kotu soz etmiyor olabilir ama hizli tren faciasinda olenlerin aileleri,yaralananlar ve hapise gonderilen makinistler ve aileleri hem ona hem de diger sorumlularakotu soz soylemekle kalmiyorlar beddua da ediyorlar ! arkada guzel iz birakmak bu olsa gerek !!!
Terbiye ~ 8 yıl önce
Ağza alınmayacak sözleri söyleyenler hakli oldukları icin oyle konuşmuyorlar terbiye noksanı oldukları icin oyle konuşuyorlar. Benim gördüğüm herkes Orhan beyi cok seviyordu. Sen yanlis insanlarla takılıyorsun bence. Cevreni değiş. Suleyman karamanla karsilastirman komik olmus.
neden ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Ali Bey ~ 8 yıl önce
Ali bey Binali Yıldırım'ın atadığı bürokratlardan bu millet çok çekti. Bunu sizde çok iyi biliyorsunuz. Fakat son zamanlarda Binali Yıldırım'a övgüler yağdırmanızı size hiç yakıştıramadım doğrusu. Orhan Birdal ile ilgili olayları bizzat siz kaleme aldınız. Sizde ki bu değişimin sebebi nedir anlayamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış ~ 8 yıl önce
yanlıştan dönmek te bir erdemdir. herkes biliyor ki orhan birdal bu ülkenin yetiştirdiği en önemli bürokratlardan biri ve havacılık alanında yaptıkları da ortada. millet çok çekti evet, her ile yeni havalimanları yapıldı, engelsiz havalimanları yapıldı, avrupada bile olmayan havalimanları yapıldı, dünyanın en büyük havalimanının ihalesi yapıldı. yurt dışından insanlar dhmi ye gelip bu işi bize de öğretin nasıl yapıyorsunuz bu ihaleleri diye fikir danıştılar. bilet fiyatları ucuzladı, herkes uçağa binebilir hale geldi.dhmi her sene vergi rekortmeni oldu, hazinenin kasasına milyonlarca türk lirası katkı sağladı.çalışanlar kendilerine denk diğer devlet memurlarına göre çok daha fazla ücret aldılar. ne kadar da çekmiş millet değil mi ?
İzmirli ~ 8 yıl önce
Evet Dimi, Artık dün "ne anlar denizci adam havacılıktan" diyenlerin Binali Bey'e Yağ çekme günü. Vurur Yüze İfadesi, Bakan Bey Kimin ne olduğunu biliyor bi tanesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dondurma Mevsimi ~ 8 yıl önce
Mevsimi değil ama Ali KIDIK'ı Binali Yıldırım'ın gidişi ile gelişi arasında yazdıkları ile şu yazısı pek bi anlam yüklü!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günesli ~ 8 yıl önce
Abi istersen burdan kasma, git ankaraya ordan daha rahat isini halledersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Ali Bey geçen gün haberinize konu olan THK üniversitesi rektörlüğüne teklif edilen Prof. Saldıraner Yök tarafından onaylamış, istihbaratınız doğruymuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000