28 Mayıs 2018, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Cumhurbaşkanımız Dövizle borçlanmaya karşı Türkiyede yaşıyoruz Tüm işlemler Tl ile olması konusunda Hükümet yetkilileri uyarıyor THY malesef hükümetimizin uyarılarını dikkate almıyor Tl maaş ödüyorsun Tl kesinti yapılması gerekmezmi Bir defadaha uyarıyorum Lütfen Cumhurbaşkanımıza bilgi verin bu konuda Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde ise bu konu Boynumuz kıldan ince deriz Saygılarımla
  • Birincisi ; havacılığı bir yaşam biçimi olarak gören , yıllardır tutku ile hedeflemiş amaör zihniyetini kaybetmemiş insanlar dışındakiler boşu boşuna gelmesin.Bir baltaya sap olamayıp anne baba parasıyla bröve sahibi olup apolet takarım diyen soytarıları çok görüyorum içim yanıyor..Maalesef eğitim sistemimizin bir hatası bu..Bizler sevdamızdan uçak altında yatarak , internet olmadığı dönemlerde cansiparene çalışarak planörle başladık bu işe..O zaman da çok yüksek egolu hocalar ve cpt lar vardı yine var..Brövenizin kıymetini bilin..Amatör zihniyetinizi hiçbir zaman kaybetmeyin..Ben mühendisim en iyi ben uçarım demeyi de bırakın..Neler gördük halâ görüyoruz..Lise mezunu inanılmaz kabiliyette , efendi saygılı ama maddi imkanı olmayan insanlar var lisans almak için uğraşan..Aklınızı başınıza toplayın..Göğsünüzde ki brövenin değerini bilin..Akademili falan fark etmez benim gözümde..Hakkını verin işinizin..Cockpit ister C-150 uçurun ister 320 ister Casa ister Cougar babanızın çiftliği değil..Sizden daha çok hakedip parası yeterli olmayan binlerce insan var dışarıda..Egosu çok yüksek tüm pilotlara söylüyorum bunu..İster tip şefi ister baş pilot olsun..Gidin ve yerinizi bu işe gönül vermiş , aslan gibi görev yapabilecek zıpkın gibi pilot yetiştirebilecek insanlara bırakın yerinizi..Çocukları okulun kapısından girerken USD işareti olarak görmeyin..Kendi brövelerinizi alırken yaşadığınız sıkıntıları hatırlayın..Süpürge ile lövye direksiyon koordinesi çalıştığımız günleri unutmayın 24 yıl önce..İdealist gençlerin önünü açın..Bana ve benim gibi ne şartlarla ne mücadelerle gelenlere sökmüyor bunlar..Aklınızı başınıza toplayın..
  • Ama uçuş okullarıyla akademi arasında şöyle bi fark var uçuş okuluna giderken dolar/euro neyse hesabını yapıp oduyosun bitiyo THY vadeli aldığı ve maaşını TL verdiği için azalmiyo lira odeyip lira kessin veya euro odeyip euro kessin yoksa yakında yeterki pilot olmak isteyin demek zorunda kalcak iyi dusünün arkadaşlar o uçağın içinde bütün dünyayı gezip ic cekerek asla buralarda calisamicam bu borç ömür boyu bitmez demek var serde.
  • Bugün kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne para vermiyor. Kalifiye personel her meslekte iyi maaş alır. Körfez şirketleri aptal mı sizce? Neden burada şu paraya bile uçarım diyen binlerce vasıfsızı almıyorlarda, 10 bin dolar maaşla üstüne evinin kirasını faturasını hatta çocuğunun okul parasına kadar ödeyerek FO alıyorlar? Nedeni basit adamların kıstasları yüksek, adam geliyor senin iyi pilotlarını toplayıp götürüyor. Dünyada pilot eksiği olmasının tek sebebi eğitiminin pahalı olması değil yani. Lisansı cebe koymakla iş bulunmuyor. Akademi içinde bu geçerli. Ne kadar donanımlı kalifiye aday arıyorlarsa ona göre şartları sağlamaları lazım. Yoksa işte böyle her ilanda kriterleri düşürürler.
  • Dolar ve euro kuru artinca tk hostesleri yabancilara kapak atmaya basladi pasaport icin. Oyle ki 25 yasindski hostesi 48 yasindski 1.60’lik boyuyla cirkin mahmut tipinde italyan bir kaptanla gordum.
  • FOlar ağlamayın çoğunuz papağandan öte değilsiniz. Sadece kitabı ezberliyorsunuz, pilotluk malesef bu değil. Tanıdık, torpil, eş -dost, baba, dayı tanıdığı girmişsiniz veya baba kaptan, ağlamadan yola devam. Yoksa çoğunuz pilotlukluğu bırakın, araba versek kullanamayacak halde, İyiki atari oyunları ile büyüdünüz en azından ordan kurtarıyorsunuz, birde astronot gibi havalar cabası.
  • Türkiye’de iş garantisi veren iki okul var (biri THY, diğeri aslında garanti sayılmaz ama gösterdikleri bir istikrar var), baktıgınızda arada yaklaşık 40000€ gibi bir fark var ama THY ayni zamanda eğitimde maaş da ödüyor, erken sicil alındığı için erken kaptanlık şansı önemli oranda artıyor. Ayrıca istisnalar hariç yurt dışı hayali olmayan her pilotun hedefindeki son durak THY. Bu paralara tip eğitimleri de dahil yani Türkiye’de iş garantisi vermeyen okullara tip eğitim ücretini eklediğinizde benzer ücretlere ulaşırsınız. Bu işi en kısa ve ucuz Avrupa’da eğer ortalama bir okul tercih ederseniz yaklaşık 35000-40000€ mal edersiniz, ama okuldan yeni mezun biri anca Türkiye’de çalışır o yüzden tip parası yaklaşık 30000€ tutar toplamda da 70000€ eder. Yani eğitimini Türkiye’de almayı tercih etmiş biri için THY paha biçilmez bir fırsat. Çünkü peşin paralarla kendi imkanlarını kullanan gençler bu işi borçla yapıyorlar ve hiç bir iş garantileri yok, ödenilen faiz diğer duruma göre belki biraz daha az olsa da çekilen çile kat kat daha fazla, bunu kişilerden bağımsız olarak söylüyorum mezun olundugunda kesintiden sonra dahi alınan maaşı alabilecek mezun sayısı da Türkiye şartlarında oldukça azdır kanaatimce. Sonuç olarak maddi durumu bir çırpıda pilotaj ücretini karşılayamayan arkadaşlarıma akademiyi kesinlikle tavsiye ederim.
  • İmza attıgımızda borcumuz 240bin tl idi. Kac 2 senedir ödüyoruz kalan borç 500bin tl. Euro böyle yükselmeye devam ederse 2 sene sonra kalan borç 700bin bile olur. Şimdi gelipte 180bin euro sözleimeye imza atanlara şaşıyorum. Şimdi imza atıcaksınız 3 sene sonra line da ucmaya baslayacaksınız. 3 sene sonra euro en iyi ihtimalle şe 8 olsa 1.4milyon borç ile işe başlayacaksınız. Geçmiş olsun
  • Neyin tarışması bu anlamak zor tüm dünyadaki zaten pilot açığının ana sebebi eğitim yatırımının çok yüksek olması değilmi, iş bulmanın garatisi olmadığı için o kadar büyük paraları riske etmenin karşılığını alamamak, bence boşuna tartışıyorsunuz. Bırakın bu işi gerçekten yapmak isteyenler zaten bir şekilde yapacaktır. Siz hep ticari gözle baktığınız için evet asla mantıklı değil ne THY nede özel kurslar thy 140k özeller 110k öyle düşünün.
  • 160 bin euro yuksek bir rakam. Ancak mevcut ulke sartlarinda, orta gelir seviyesinde herhangi birine “kesintiden sonra 16-17bin gibi bir maas alacaksiniz” deseniz, cogunluk kabul eder. Ustelik disaridan bakildiginda oldukca cazibeli bir meslek. Ben 100bin euro’ya imza attim, ama 160bin deseler de kabul ederdim cekinmeden. Ancak ve ancak, bu imkani kullanarak pilot olmak isteyen herkesi siddetle uyariyorum: Ya bu meslegi sevmezseniz ne olacak? Kaptaniniz, karsisinda bir cocuk varmiscasina; hatta cogu zaman asla haketmediginiz sebeplerle sizi azarladiginda bunu gururunuza yedirebilecekmisiniz? Hergun baska kisilikteki bir insana uyum saglamaya calismak, turlu turlu huylarina tahammul etmek zorunda kalmak zamanla kendinize olan sayginizi yitirmenize sebep olabilir. Benim icin donum noktasi bu oldu. Arkadaslar disariyi bilmiyorum ancak Turk sirketlerinde insanliktan nasibini almamis kaptan sayisi az degil ne yazik ki (cogunluk iyi, ve onlari tenzih ediyorum, hele muhtesem kisilikteki bazi kaptanlarim var onlarin yeri apayri). Benim icin en onemli nokta buydu. Az tatil, duzensiz yasam, sevdiklerinizden uzak kalmak, hersey guzelken bile stres seviyesinin heran yukselebilmesi, suregelen gerginlik vb gibi ancak yasanildiginda ciddiyeti farkedilebilecek bircok olumsuz yonu var bu meslegin. Ayrica sikici da arkadaslar. Cok cok iyi arastirin, bircok pilotla konusun derim. Ben son derece pismanim ancak ayrilamiyorum borc nedeniyle. Eski meslegime geri donmek istiyorum :(

Bilet fiyatları artacak mı? - THY'nin 1 milyon TL'lik pilot eğitimi!

Dolar/Euro kurunun bu kadar dalgalı seyretmesi havacılık camiasında bilet fiyatı artışıyla ilgili beklentiye neden oldu. Daha doğrusu akıllara ilk önce bunu getirdi.  Şirketlerin gider kalemleri ağırlıklı olarak döviz üzerinden olduğu için bilet fiyatlarına yansıması da muhtemel göründü.

Aslında sadece dövizin artması değil, aynı zamanda petrol fiyatlarındaki artış da bu konuyu hem yurt dışında hem de yurt içinde zaman zaman gündeme getirdi. Çünkü havayolu şirketlerinin en büyük gideri yakıt… Özellikle son 2-3 yıl içinde petrolün varil fiyatındaki artış, şirketleri çok ciddi tedbirler almaya itti.

Bu konu sadece bizim ülkemizi ilgilendiren bir konu değil. Petrolün varil fiyatının 50-60 dolar seviyelerinden 2 yıl içinde 80 dolara kadar çıkmış olması bir çok sektörü olduğu gibi havayolu şirketlerini de zora soktu. Bunların yanına artan döviz kurunu da ekleyince bilet zammı konusu ciddi ciddi konuşulmaya başlanmıştı.

Ancak Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ‘dövizdeki artış biletlere yansımaz, kimse böyle bir beklenti içine girmesin’ diyerek bu konuyu kapattı. Ancak petrol ve dövizin artışı bu seviyelerde devam ederse bilet fiyatlarının artması kaçınılmaz görünüyor.

2008 yılında başlayan ve özellikle Avrupa’yı kasıp kavuran kriz, onlarca şirketin batmasına yada çok büyük zararlar etmesine neden oldu. Son birkaç yıl içinde batan şirketlerin aslında o krizin bir yansıması olduğunu düşünüyorum. İsveçli Nextjet, Alman Air Berlin (Lufthansa’nın da gayretleriyle) İngiliz Monarch, İtalyan Alitalia, Belçikalı VLM en yakın tarihin çok önemli örnekleri.

O kriz Türkiye’yi o dönem çok etkilemedi. Ancak özellikle 2016 yılında yaşananlar bazı şirketlerde büyük sarsıntıya neden oldu. Benim bildiğim, bu sarsıntıyı atlatamayan ve çıkar yol arayan şirketlerin hali hazırda önemli çabalar gösterdiği yönünde. Bu nedenle satış görüşmeleri yapan çok önemli şirketler var. Türkiye’nin havacılıkta dünya ortalamalarının üstünde büyümesinde en büyük pay sahibi olan devletin, şirketlerin iflas noktasına gelmemesi için de büyük gayret gösterdiğini de söylemek gerek. En büyük beklentimiz, bu zorlu süreci Türk şirketlerin hasarsız atlatması…

THY PİLOTLARINA ZAM NE ANLAMA GELİYOR?

Geçen haftanın son gününde Türk Hava Yolları Uçuş İşletme’de çok önemli atamalar gerçekleşti. Daha doğrusu, haberde verdiğimiz şekliyle de söyleyecek olursak; adeta bir neşter vuruldu. Bu atamaların neler getirip neler götüreceğini zaman içinde bekleyip göreceğiz.

Ancak en az onun kadar önemli olan bir diğer konu pilotların şartlarında yapılan iyileştirmeler… Bu konu çok ses getireceğe benziyor. Maaşlara yapılacak zammın yanı sıra enflasyon ve döviz kuruna göre verilecek primler pilotlar için son derece iyi haber. Pilot transferi için dünyada ve Türkiye’de arayış içinde olan bazı körfez şirketlerinin 20 bin dolar seviyelerinde maaş vermesi çok ilgi çekici olsa da, yapılan iyileştirmelerle birlikte şartların Türkiye için hiç de fena olmadığını söyleyebiliriz.

Şimdi bu konu artık Hava-İş sendikasının radarına girmiş durumda. Bu konuyla ilgili kabinden ses çıkar mı? Sendikanın tavrı ne olur? Bunu sendikanın yapacağı açıklamayla anlayacağız.

THY AKADEMİ’NİN 1 MİLYON TL'YE YAKLAŞAN ÜCRETİ!

Uçuş okullarıyla ilgili 2 haftadır yaptığım değerlendirmede pilot adaylarının THY Akademi ile ilgili çok sayıda şikayetine şahit oldum. Çünkü; fiyatının bırakın Türkiye’yi, dünyadaki okulların seviyelerinden çok daha pahalı olduğunu görüyoruz. 160-170 bin Euro’dan bahsediyoruz. Bu rakam neredeyse 1 milyon TL demek! Bu da insanın aklına ‘borçlandırma mantığı’nı getiriyor. Buraya giden pilot adayı, bu parayı kaç yılda ödeyecek? Pilot olup işe başlasa bile 10 bin liradan az kesilecek miktar ile bu yükü ne zaman bitirecek? Bu şartlarda Euro’nun Türk Lirası karşısında değer kaybetmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok.

Bilet fiyatları artacak mı? - THY'nin 1 milyon TL'lik pilot eğitimi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Sn Cumhurbaşkanımızın Bilgisi varmı ~ 6 yıl önce
Cumhurbaşkanımız Dövizle borçlanmaya karşı Türkiyede yaşıyoruz Tüm işlemler Tl ile olması konusunda Hükümet yetkilileri uyarıyor THY malesef hükümetimizin uyarılarını dikkate almıyor Tl maaş ödüyorsun Tl kesinti yapılması gerekmezmi Bir defadaha uyarıyorum Lütfen Cumhurbaşkanımıza bilgi verin bu konuda Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde ise bu konu Boynumuz kıldan ince deriz Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 6 yıl önce
Birincisi ; havacılığı bir yaşam biçimi olarak gören , yıllardır tutku ile hedeflemiş amaör zihniyetini kaybetmemiş insanlar dışındakiler boşu boşuna gelmesin.Bir baltaya sap olamayıp anne baba parasıyla bröve sahibi olup apolet takarım diyen soytarıları çok görüyorum içim yanıyor..Maalesef eğitim sistemimizin bir hatası bu..Bizler sevdamızdan uçak altında yatarak , internet olmadığı dönemlerde cansiparene çalışarak planörle başladık bu işe..O zaman da çok yüksek egolu hocalar ve cpt lar vardı yine var..Brövenizin kıymetini bilin..Amatör zihniyetinizi hiçbir zaman kaybetmeyin..Ben mühendisim en iyi ben uçarım demeyi de bırakın..Neler gördük halâ görüyoruz..Lise mezunu inanılmaz kabiliyette , efendi saygılı ama maddi imkanı olmayan insanlar var lisans almak için uğraşan..Aklınızı başınıza toplayın..Göğsünüzde ki brövenin değerini bilin..Akademili falan fark etmez benim gözümde..Hakkını verin işinizin..Cockpit ister C-150 uçurun ister 320 ister Casa ister Cougar babanızın çiftliği değil..Sizden daha çok hakedip parası yeterli olmayan binlerce insan var dışarıda..Egosu çok yüksek tüm pilotlara söylüyorum bunu..İster tip şefi ister baş pilot olsun..Gidin ve yerinizi bu işe gönül vermiş , aslan gibi görev yapabilecek zıpkın gibi pilot yetiştirebilecek insanlara bırakın yerinizi..Çocukları okulun kapısından girerken USD işareti olarak görmeyin..Kendi brövelerinizi alırken yaşadığınız sıkıntıları hatırlayın..Süpürge ile lövye direksiyon koordinesi çalıştığımız günleri unutmayın 24 yıl önce..İdealist gençlerin önünü açın..Bana ve benim gibi ne şartlarla ne mücadelerle gelenlere sökmüyor bunlar..Aklınızı başınıza toplayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cobretti ~ 6 yıl önce
Çok güzel bir yorum yazmışsınız,keşke sizin gibileri akademinin başına geçirseler,süpürgeyle mezun edersiniz milleti,ucuza mal olur
@aylz ~ 6 yıl önce
Ama uçuş okullarıyla akademi arasında şöyle bi fark var uçuş okuluna giderken dolar/euro neyse hesabını yapıp oduyosun bitiyo THY vadeli aldığı ve maaşını TL verdiği için azalmiyo lira odeyip lira kessin veya euro odeyip euro kessin yoksa yakında yeterki pilot olmak isteyin demek zorunda kalcak iyi dusünün arkadaşlar o uçağın içinde bütün dünyayı gezip ic cekerek asla buralarda calisamicam bu borç ömür boyu bitmez demek var serde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyin.dll ~ 6 yıl önce
Bugün kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne para vermiyor. Kalifiye personel her meslekte iyi maaş alır. Körfez şirketleri aptal mı sizce? Neden burada şu paraya bile uçarım diyen binlerce vasıfsızı almıyorlarda, 10 bin dolar maaşla üstüne evinin kirasını faturasını hatta çocuğunun okul parasına kadar ödeyerek FO alıyorlar? Nedeni basit adamların kıstasları yüksek, adam geliyor senin iyi pilotlarını toplayıp götürüyor. Dünyada pilot eksiği olmasının tek sebebi eğitiminin pahalı olması değil yani. Lisansı cebe koymakla iş bulunmuyor. Akademi içinde bu geçerli. Ne kadar donanımlı kalifiye aday arıyorlarsa ona göre şartları sağlamaları lazım. Yoksa işte böyle her ilanda kriterleri düşürürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Analiz ~ 6 yıl önce
Dolar ve euro kuru artinca tk hostesleri yabancilara kapak atmaya basladi pasaport icin. Oyle ki 25 yasindski hostesi 48 yasindski 1.60’lik boyuyla cirkin mahmut tipinde italyan bir kaptanla gordum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 6 yıl önce
Nesin sen Coni falan mısın? İsim üzerinden tasvir ancak cahilin işi olur.
Kabin ~ 6 yıl önce
Kendine gel ,birinin secimi.,bir hostes deyip de camia asagilanamaz ,2 cocuk annesi bir hostesim, ve bu tavri hakaret olarak gotuyorum. Umarim ilerde kiziniz olur ve onun icin benzer yorum yapilir . Bizi hatirlayin yasadiginizda
FO Dostu ~ 6 yıl önce
FOlar ağlamayın çoğunuz papağandan öte değilsiniz. Sadece kitabı ezberliyorsunuz, pilotluk malesef bu değil. Tanıdık, torpil, eş -dost, baba, dayı tanıdığı girmişsiniz veya baba kaptan, ağlamadan yola devam. Yoksa çoğunuz pilotlukluğu bırakın, araba versek kullanamayacak halde, İyiki atari oyunları ile büyüdünüz en azından ordan kurtarıyorsunuz, birde astronot gibi havalar cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO Dostuna ~ 6 yıl önce
gerçekten süper bir yorum olmuş..aynen yazdıgınız gibi...ama bu ülkede maalesef işler böyle yürüyor...baba dede amaca ebe kariyeriyle bir yerlere yerleşiyorlar...yazık çok yazık ..sivil havacılıgın içler acısı hali...
Ucan garsona ~ 6 yıl önce
Ucakta kaptan bayilinca ucagi belgrad’a kim indirdi sevgili garson? Ezbere mi indi ucak kendisi? Ne de olsa otopilotu var degl mi kendi inmistir. He bu arada, o esnada kabin memurlari nasil korku hissetmistir acaba. Onlari kokpite koysan bon bom bakarlar artik
vasıfsız dostu ~ 6 yıl önce
sana atari almadılar mı, kıyamam.
FO dostu ~ 6 yıl önce
Vasıfsız dostu yazan arkadaş, bu lakap size çok yakışmış, atari konusuna gelince sizin yeni kuşak sonra ğöremeyeceğiniz atarilere, 32 yıldır sahibiz’ki, bu yorumu yapabiliyoruz. Szlerde eksik olan algı, çevresel farkındalık ve insan sevgisi, beyindeki nöranlar gelişmeyip sırf ezbercilik ve atariye takılınca böyle oluyor. Sadece atariye sahip olduğunuz için üzğünüm. FO nun tek kopitte kalıncauçağı indirmesi ile övünen arkadaşa gelince; o fo bir kaç yıl sonra kaptan olacak, bunun ile övünülmesi sektörün geldiği, sizin gibi aslında hava garsonu bile olamyacak boş beyinlerin oluşması, çok acı bir durum. İniş antremanına devam et öğrenebileceğin ve hava atacağın tek o var, tebrikler.
FO Dostuna ~ 6 yıl önce
FO Düşmanı olarak yorum yspsaydın çok daha iyi olurdu
Bence ~ 6 yıl önce
Türkiye’de iş garantisi veren iki okul var (biri THY, diğeri aslında garanti sayılmaz ama gösterdikleri bir istikrar var), baktıgınızda arada yaklaşık 40000€ gibi bir fark var ama THY ayni zamanda eğitimde maaş da ödüyor, erken sicil alındığı için erken kaptanlık şansı önemli oranda artıyor. Ayrıca istisnalar hariç yurt dışı hayali olmayan her pilotun hedefindeki son durak THY. Bu paralara tip eğitimleri de dahil yani Türkiye’de iş garantisi vermeyen okullara tip eğitim ücretini eklediğinizde benzer ücretlere ulaşırsınız. Bu işi en kısa ve ucuz Avrupa’da eğer ortalama bir okul tercih ederseniz yaklaşık 35000-40000€ mal edersiniz, ama okuldan yeni mezun biri anca Türkiye’de çalışır o yüzden tip parası yaklaşık 30000€ tutar toplamda da 70000€ eder. Yani eğitimini Türkiye’de almayı tercih etmiş biri için THY paha biçilmez bir fırsat. Çünkü peşin paralarla kendi imkanlarını kullanan gençler bu işi borçla yapıyorlar ve hiç bir iş garantileri yok, ödenilen faiz diğer duruma göre belki biraz daha az olsa da çekilen çile kat kat daha fazla, bunu kişilerden bağımsız olarak söylüyorum mezun olundugunda kesintiden sonra dahi alınan maaşı alabilecek mezun sayısı da Türkiye şartlarında oldukça azdır kanaatimce. Sonuç olarak maddi durumu bir çırpıda pilotaj ücretini karşılayamayan arkadaşlarıma akademiyi kesinlikle tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademili ~ 6 yıl önce
İmza attıgımızda borcumuz 240bin tl idi. Kac 2 senedir ödüyoruz kalan borç 500bin tl. Euro böyle yükselmeye devam ederse 2 sene sonra kalan borç 700bin bile olur. Şimdi gelipte 180bin euro sözleimeye imza atanlara şaşıyorum. Şimdi imza atıcaksınız 3 sene sonra line da ucmaya baslayacaksınız. 3 sene sonra euro en iyi ihtimalle şe 8 olsa 1.4milyon borç ile işe başlayacaksınız. Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademiliye ~ 6 yıl önce
Haklısın, onlar da senin gibi bu sözleşmeyi bilerek ve isteyerek imzalamış reşit kişiler olmalarına rağmen biraz palazlanınca senin gibi ağlayacaklar.
NETTTT ~ 6 yıl önce
BORÇ diyorsun ama beş kuruş para vermeden eğitim alıyorsun işe başlayınca EĞİTİM Ücretini kesince 10.000 tl aylıkla devam ediyorsun. ve BEĞENMİYORSUN. AMA eğitime girmek için o yıllarda yeterki BENİ ALSINLAR her şeyi YAPARIM diyorsun. İÇİN İÇİNE SIĞMIYOR. ŞİMDİ ise THY beni eğitti DİĞER ÜLKELER İYİ PARA veriyor KAÇARSAM İYİ OLUR diyorsun. ama sözleşme var tabi .YAWW THY ENAYİYDİ SANA dünyanın MAAŞINI verecek yatırım yapacak sonra sen ÜLKEYİ Satacaksın.......
Akademiliye yazan ~ 6 yıl önce
Akademiliye diye yazan cahil ! maaşlar tl olarak ödendiği halde döviz geliri olmadan döviz borcu ödeyen herkesin bu sıkıntısı vardır. Yönetimlerin basiretsizliği döviz kurlarını artırmıştır. Burda akademili fo ların şikayeti haklıdır. Bilmeden tenkit etme.
Neyin Kavgası ~ 6 yıl önce
Neyin tarışması bu anlamak zor tüm dünyadaki zaten pilot açığının ana sebebi eğitim yatırımının çok yüksek olması değilmi, iş bulmanın garatisi olmadığı için o kadar büyük paraları riske etmenin karşılığını alamamak, bence boşuna tartışıyorsunuz. Bırakın bu işi gerçekten yapmak isteyenler zaten bir şekilde yapacaktır. Siz hep ticari gözle baktığınız için evet asla mantıklı değil ne THY nede özel kurslar thy 140k özeller 110k öyle düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
160 bin euro yuksek bir rakam. Ancak mevcut ulke sartlarinda, orta gelir seviyesinde herhangi birine “kesintiden sonra 16-17bin gibi bir maas alacaksiniz” deseniz, cogunluk kabul eder. Ustelik disaridan bakildiginda oldukca cazibeli bir meslek. Ben 100bin euro’ya imza attim, ama 160bin deseler de kabul ederdim cekinmeden. Ancak ve ancak, bu imkani kullanarak pilot olmak isteyen herkesi siddetle uyariyorum: Ya bu meslegi sevmezseniz ne olacak? Kaptaniniz, karsisinda bir cocuk varmiscasina; hatta cogu zaman asla haketmediginiz sebeplerle sizi azarladiginda bunu gururunuza yedirebilecekmisiniz? Hergun baska kisilikteki bir insana uyum saglamaya calismak, turlu turlu huylarina tahammul etmek zorunda kalmak zamanla kendinize olan sayginizi yitirmenize sebep olabilir. Benim icin donum noktasi bu oldu. Arkadaslar disariyi bilmiyorum ancak Turk sirketlerinde insanliktan nasibini almamis kaptan sayisi az degil ne yazik ki (cogunluk iyi, ve onlari tenzih ediyorum, hele muhtesem kisilikteki bazi kaptanlarim var onlarin yeri apayri). Benim icin en onemli nokta buydu. Az tatil, duzensiz yasam, sevdiklerinizden uzak kalmak, hersey guzelken bile stres seviyesinin heran yukselebilmesi, suregelen gerginlik vb gibi ancak yasanildiginda ciddiyeti farkedilebilecek bircok olumsuz yonu var bu meslegin. Ayrica sikici da arkadaslar. Cok cok iyi arastirin, bircok pilotla konusun derim. Ben son derece pismanim ancak ayrilamiyorum borc nedeniyle. Eski meslegime geri donmek istiyorum :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle katılıyorum ~ 6 yıl önce
Bende borç içinde yüzüyorum ve çok pişmanım. TK’da değilim ama aynen benim düşüncelerimi yazmışsınız. Keşke zamanı geri alabilsem. Çok pişman oldum bende. İnsanlara söyleyince inanmıyorlar.
B737cpt ~ 6 yıl önce
Ah be Abim bizim zamanimizda olsan naapacaktin? Insallah o tarz insanlar son bulur.onemli olan sen birgun cpt olunca aynı davranısı gostermemen.”aaaa olur mu cptim” deme cunku olan cok var.emniyetli ve mutlu ucuslar
320 kpt ~ 6 yıl önce
Güzel kardeşim benzer yollardan geçtik, hattaki ilk 2 senem benim için de pişmanlıkla dolu. Ne zamandır hattasın bilmiyorum ama muhtemelen bu hislerin zamanla azalacak. Bu süre içinde nasıl biri olacağından çok, nasıl biri olmayacağını da sen şekillendireceksin.yazdıklarında haklı tarfın çok. Kötü örneklere çok da takılmamalı. Bu arada sıkıcı bir meslek de sayılmaz. Dünyanın en pahalı oyuncağını kullandığını düşün, hem keyif verir, hem de stresini azaltır ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000