07 Aralık 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Best Air’i alan yok mu?

Havacılık sektöründe sarsıntılar devam ediyor. İnter Havayolları’nın bir anda operasyonlarını durdurarak havacılık sektöründen çekilmesinin ardından Best Air’de yaşanan kriz gün yüzüne çıktı. İnter Havayolları yetkilileri “Sektörden çekildik ama tüm personelimizin ödemelerini yaptık” açıklamasını yaparken, Best Havayolları’dan maaş alamayan teknisyenlerin başkaldırması artık bıçağın kemiğe dayandığını gösteriyor.

 

Havacılık sektörünün en sessiz fakat en deneyimli yöneticilerinden birisi olan Teoman Tosun’un Genel Müdürlüğü’nü yaptığı Best Air’de maaşların ödenememesi okların Bahtışen Tunca’ya çevrilmesine neden oluyor.

 

Havayolu şirketine yatırım yapması gerekirken televizyon açma sevdasına kapılan Bahtışen Tunca’nın Amerika’dan yayın yapacak televizyona Best Havayolları’nın genel merkezinde de bir stüdyo hazırladığı ifade ediliyor.

 

Göz göre göre batağa sürüklenen şirkete destek olunması gerekirken yapılmaması çalışanların da dikkatinden kaçmıyor. Şirketin bir uçağının parasızlık nedeniyle bakımlarının gecikmesi, teknik bakım için gerekli olan parçaların alınamaması da bu mali sıkıntının bir göstergesi olarak görülüyor.

 

Best Havayolları Sahibi Bahtışen Tunca’nın şirketi satın almak için gelen tekliflere de kapıları kapaması “Ne yapmak istiyor?” sorusunu akla getiriyor.

 

Bahtışen Tunca’nın şirkete mali kaynak sağlayamaması durumunda bin bir zorlukla kurulan şirketin mali krize daha fazla dayanamayacağı ifade ediliyor. Havacılık sektöründe deneyimi olmayan Bahtışen Tunca’nın bir bilen tarafından yönlendirilerek ya şirkete ortak olarak birini almasını öğütlemeli ya da tamamen satması sağlanmalı.

 

İnter Havayolları’nın kapanmasıyla birlikte birçok kişi işsiz kaldı. Şimdi Best Air’in kapanması kimin ne işine yarayacak? Onlarca insan yine işsiz kalacak. İşte bu görüntüyü yaşamamak için Bahtışen Tunca şirkete kısa süre içinde müşteri bulmalı.

 

Ali Sabancı’nın kehanetleri doğru çıkacak diye açıkçası üzülüyorum. Ama Sabancı’nın son açıklamasında “Ben şirketler batacak demek istemedim. Birleşeceğiz demek istemiştim” sözünü hatırlatmak istiyorum. O halde Sabancı şimdi Best Air ile birleşsin. Satın alsın ve Best Air kurtulsun. Nasıl olsa İzAir’in yüzde yirmisini satın alarak şirketin idaresini eline geçirmişti. Şimdi Best Air’de aynısını yapabilir.

 

Bunları yazmaktaki tek amacım hiçbir şirketin kapanmasına gönlümün elvermediğini göstermekten başka bir şey değil.

 

Bu arada Mehmet Hasançebi’nin İranlılara sattığı FLY Air’in iflasını açıklayacağı bilgileri geliyor. Belki de resmen müracaat etmiş olabilirler.

 

Umarım Best Air’e ciddi bir alıcı çıkar ve Bahtışen Tunca’da inadından vazgeçerek gerçekleri görür.

 

Tüm havacıların bayramı kutlu olsun…

 

Haftaya görüşmek dileğiyle…

Best Air’i alan yok mu?

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
Eurosun şirketinin teminat mektubu bu anlamda bozulmuş ve alacaklılar ile personel alacakları için kullanılmıştı. Sayın KIDIK çalışanların hakları için bu konuyu araştırıp doğruları ortaya koyacaktır sanırım??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Hadi diyelim bu şirketin teminat mektubunda bir karışıklık oldu ve teminat mektubu SHGM de değil.Ki olması gerekirdi.Diğer iflas eden şirketlerde de aynı durum .Şirketler iflaslarını açıkladıktan sonra çoğu zaman çalışanlar alacaklarını tahsil edebilmek için mahkeme yollarına düşüyor.Bildiğim kadarı ile (yanlış biliyor da olabilirim)SHGM şirketler kurulurken bir teminat mektubu alır.Bu teminat mektubu,çalışanların mağduriyetini,yakıt,ikram,yer hizmetleri,üst geçişler vs.. için.Ama şimdiye kadar bunun kullanıldığını hiç duymadım.Bilen varsa söylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Arkadaş teminat mektubu SHGM de değil diyor!!! Olsa idi dediğin gibi mektup bozdurulup alacaklıların paraları ödenirdi. Enteresan bi durum SHGM mektup almadan ruhsat vermezdi ama bir hata var sanırım ortada???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Şirketler kurulurken SHGM şirketlerin belli kuralları ve şartları sağlamasını şart koşar.Bunların içinde teminat mektupları da vardır.Batan her şirketin arkasından aynı senaryo.Çalışanları içerde paraları kalmakta ve insanlar mahkeme mahkeme dolaşıp alacaklarını kurtarma peşine düşerler.Peki SHGM bu teminat mektubunu niçin almaktadır.Teminat mektubunu çözüp alacaklıların ve çalışanların mağduriyetini bu şekilde gideremezmi shgm bu teminat mektubunu niçin almaktadır.Niçinini ben bilmiyorum bir bilen varsa lütfen açıklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DGRTRAINER63 ~ 15 yıl önce
GÖNÜL İSTERKİ YENİ KURULAN ŞİRKETLER KALICI MANTIKLA KURULSUNLAR. HAVACILIK OYUN OYNAMA YERİ DEĞİLDİR. BENCE ALİ SABANCI BEY BURAYI ALMAK YERİNE IZAIR-PEGASUS ORTAKLIĞINI BÜYÜTSÜN DAHA HAYIRLI OLACAK. SN TUNCANIN HAVACILIK GEÇMİŞİ NEDİR Kİ ? HER NE KADAR PROFOSYONELCE DÜŞÜNÜRSE DÜŞÜNSÜN, HER NE KADAR PROFOSYONEL KADRO İLE ÇALIŞIRSA ÇALIŞSIN ÖNCE HAVACILIK SEVGİSİ ŞART. BU SEVGİ BU AŞK YOKSA NAFİLE. MAYMUN İŞTAHLI OLMAMAK VE BU ŞİRKETTE ÇALIŞAN BİREYLERİN GELECEKLERİNİ DE DÜŞÜNMEK GEREKİYOR. NERDEEEEEEEEEE? SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madur ~ 15 yıl önce
Inter in ucuslarinin durdurmasi aylar oncesinde planlanmis bir uygulamadir! son 3 aydir ucak kiralarini ve eurocontrol ucretlerini odememis, motor ve landing gear masraflarida gelince ve personelin tazminatlarininda yarisini odeyerek ortadan kaybolmustur. isin ilginci SHGM de olmasi gereken teminat mektubuda ortada yok!!! Peki biz madurlar nereden alacagimizi tahsis edecegiz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky airin ne farkı var ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000