24 Mart 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

BASKI ALTINDAKİ HAVACILIK VE SİYASETE ÇEKİLEN THY...

Çamur haberleri kimler yayıyor ve kim hangi düşünceye hizmet ediyor bilinmez ama kaosdan beslenen bir zümrenin olduğu artık inkâr edilemez. Edilse de kimse bu numaraları yutmaz. Havacılık sektörü de demokratik kanun ve kurallarla yönetiliyor denilse de “içi beni yakar dışı seni yakar” durumunu kimse açık edemez. Havacılık sektöründeki demokrasiyi ve THY saldırılarını yorumlamak istiyorum.

Şu özelleştirmeleri çok iyi yaptığımız, hatta bu başarımızın model olduğunu söyleyebiliriz. İhaleyi yapmak iyi de bir de devamına bakmak gerek.

Devamında sadece denetleyici bir kurum olması gereken DHMİ’nin ne tür baskılar yaptığını bir ALLAH bilir bir de yatırımcı. Al ihaleyi çek çileyi.

Havacılık sektörümüz çok gelişebilir. Baskıcı anlayışlar, dediğim dedik tarzı yönetim tarzları olmasa özel sektör yatırımları daha fazla olabilir ve daha fazla istihdam sağlanabilir.

Elinde bulunan yönetim erk’ini işveren üzerinde negatif kullanan yönetimler sebebiyle sektör köşeye sıkışmış durumda.

Tüm samimiyetimle söylüyorum. Eğer sektör rahat bırakılsa emin olun havacılığımıza yapılacak yatırımlar çok daha fazla olacaktır.

Havayolu işletmeciliği, MRO, yer hizmetleri ve ikram gibi kuruluşlar da aynı dertten muzdaripler. Onlar yönetmelik, kural ve otoritenin baskıcı anlayışı arasında sıkışmış durumda. En küçük imzaya bile binlerce dolar haraç gibi ödemeler yapan sektör, son on yılda başarılı gözükse bile tam bir fiyasko yaşamıştır.

Batan şirketleri saymaya gerek yok.

THY’nin, Pegasus’un atılımları olmasa Atlasjet devamlılığı, Borajet’in her türlü olumsuzluğa karşı yoluna devam etmesi, Sunexpress’in arkasındaki güç olmasa maalesef daha vahim durumda olacağız.

Artık mevcutları koruma ve kollama zamanı gelmiştir. Yatırımcıyı daha fazla ezmek yerine teşvik etmek gerekir.

THY SİYASİ KAVGANIN İÇİNE ÇEKİLMEMELİ
Geçen haftayı tamamen İstanbul dışında geçirdim. Lakin havacılığı da yakından takip ettim. Türkiye’de son üç aydır devam eden siyasi dalgalanmanın Türk Hava Yolları’na da sıçratılmak istenmesini doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.

Üçüncü havalimanı ile ilgili uluslararası lobi faaliyetlerini takip ediyoruz. Dünya ölçeğinde silahlı savaşların değil ekonomik savaşların daha etken olacağını düşünürsek, THY’nin başarısını engellemek isteyenler çok olacaktır. Her ne kadar THY’nin siyasal atamalar tarafından yönetildiğini bilsek bile uluslararası arenada THY’yi yem etmemek gerekir. Özellikle silah taşıma gibi hassas konuların net olmayan bilgilerle, sosyal medya aracılığıyla yaygın hale getirilmesi ülkenin havacılığına vurulacak olan darbelerin en büyüğü olur.

Siyasi çekişmeleri Türk Hava Yolları’na yamamamak gerekir. Daha önce yazmıştım. Bir kez daha belirtmeliyim ki THY de siyasi otoritenin özel şirketiymiş gibi hareket etmemeli. Kişilerin gelip-gidici olduğunu düşünerek, yarınlarda yüz yüze bakacağımızı düşünerek hareket etmekte fayda vardır. Biz bu ülkenin evlatları olduğumuzu her attığımız adımda düşünerek hareket etmeliyiz.

Birlikten dirlik doğacağını aklımızdan çıkarmadan, yalana yanlışa, baskıya korku salmaya gerek yok.

Adem olarak doğduğumuza göre ADAM olarak ölmeyi kendimize şiar edinelim...

BASKI ALTINDAKİ HAVACILIK VE SİYASETE ÇEKİLEN THY...

Yorumlar

turti ~ 10 yıl önce
Bu ulkede aile fertlerine ucuk rakamlar ile danismanlik v.s yaptirilmasina alistik artik. Ama herseye ragmen sirf siyasi gorusunden oturu bir yolcuya Thy nasil ayrimciluk yapabiliyor onu hic anlamis değilim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KK ~ 10 yıl önce
THY TEKNİK AŞ BAŞINDAKİ tüm harcamalarında kendi ve yakınlarına çıkar sağlamakdadır.çıkarlarına manı olacak kişileride hemen harcamakdadır. Bügüne kadar yaptığı atamalar bunun enbüyük kanıtıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Alı bey, tarıhımzdede onlarca ornekte oldugu gıbı dıs guclerı hallederızde, bılgısız ıq dan yoksun ınsana kopek muamelesı eden kul hakkının alasını yıyen yonetıcılere dıkkat etmek lazım ne geldıyse bu ulkenın basına cok bılenlerden geldı, gerısı booos bos.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TeknikBM ~ 10 yıl önce
Ne güzelde yazabiliyorsunuz, THY siyasetin içine çekilmemeli, hertürlü kalpazanlığı yapacaklar, yasadışı silah taşıyacaklar, banka hortumlarına devam edecekler, birisi bakkal diğeri hafif metro yüksek bilirkişisi alacaklar THY yi ellerine, önce işçiyi, sonra teknisyeni, ardından kabini kendi gönüllerine göre oynatacaklar kusura bakmayın her ne kadar yöneticiside olsalar bunlar THY nin karar alma noktasındaki beyin takımı, yaptıkları yanlışlarda yazılacak varsa ki ben görmüyorum doğrularıda yazılacak. THY bizim dünyaya açılan yüzümüzdü, gezin bi THY çalışanlarını toplu olarak birgün de, onlara sorun. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 10 yıl önce
Ali bey yazılarınızı zevkle takip ediyorum. Sizin bahsettiğiniz THY VE THY TEKNİK AŞ'de bulunan kadroların tamamına yakını AKP kadrolarının yakınları ve ya akrabalarından oluşmakdadır. THY'nin geçmişine bakılınca yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü ikdidar atardı. Bü hükümet yaklaşık 12 yıllık icraatında AKP'li olmayan kişiler işe alınmamıştır.ÜLKENİN MİLLİ HAVAYOLU bu şekilde idare edilmemeli. THY TEKNİK AŞ. Genel müdürü etik dişi davranarak kendi öz oğluna kurumun paralarını danışmanlık altında ANLAŞMA yaparak aktarması TÜRKİYE'de partizanlığın ne kadar çıkarlar ile pekiştirildiğini gözler önüne sermekdedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanalpilot ~ 10 yıl önce
Özelleştirmlerin başarı olduğunu yazabilmek bir başka yetenek olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000