01 Aralık 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • mesele bu uçağın alınması değil aksine daha yakın bir zaman da zaten bir uçağın alınmış olmasıdır.daha üzerinden altı-yedi yıl geçmeden yeni ve daha lüks bir uçağın fransız-alman ortaklığına sahip şirkete yüzmilyonlarca doların israf edercesine ödenmiş olmasıdır.üstelik daha önce cumhurbaşkanlığına alınan uçak sayın Abdullah Gül'den bile gizlenmiş uçak aylarca hangarda personeliyle bekletilmiştir.ve o sırada ülkenin başbakanı da şu an ki cumhurbaşkanımızdır.Mesele bizim ülkemize bunun maliyetinin ne olduğu ve gerekli olup olmadığıdır.bizden daha zengin ülke başkanlarının emrinde ki uçaklarla bir kıyaslayıp değerlendirme yaparsak bunun tabiri azgınlık olduğunu da söyleyebiliriz.
  • Bavul ticareti ile itham ettiğin gazete kurulduğu günden beri türkiyenin en sansasyonel haberlerine imza atmış gazete. Sizin gibi çıkar ilişkisi için eleştri yazmış olmak için yazılar yazan bir yer değil. Çakma havacılar sizi. Uçak bir kere uçak değil kaçak uçak. Daha neyini eleştireceksin be adam.
  • "Çıkarlar ters düştüğü vakit, her türlü pisliğin atılabileceği bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden mantıklı düşünerek gerçeğe yakın karar verebiliriz. Bu ister bu iktidar olsun, ister gelecek iktidarlar olsun yazacak olduklarımızın gerçekle bağdaşması gerekir." Teşekkürler..
  • Arkadaslar bu cumhurbaskan ucagi. Neden bu kadar buytuldu yeminle soyluyorum. Keske. 747. Alinsaydi. Bizim devlet baskanlarimiza. Layik degilmi.? Biz turkiye cumhuriyetiyiz. Tarih boyunca basimiz. Dik ve hur yasamis. Asil milletiz. Bize diger devletlerin baskanlari gibi 747. Layik. Evet cok fakiler var. amma. Bu deletin mali. Devletin serefidir air bus. 330. Turkiye cumhuriyetinin cumhurbaskanina Azdir. Biliyorum. Bu yazima. Cok kizan olur. Bende emekli bir insanim. Hic bir zamda almiyoruz. Yinede. Devletimin serefidir. Bunun lafi edilmez. Ben ucakci oldugum icin. Boyle bir yorum. Yapmak zaruriyetini gordum . Koseyazarlari hepsi mesai arkadaslarimdir. Hepsine ve herkese saygilar sunuyorum
  • Ali Bey tebrikler doğruları yazmak herkesi en sonunda kazandırır ülkemiz milletimiz dahil. Bizim Cumhurbaşkanımıza da Başbakanımıza da ancak, bu şekilde modifiye edilmiş uçakla seyahat etmek yakışır. Diğer ülkelerden gelen Devlet Başkanlarını saraylarda karşılamak misafir etmek yakışır.Türkiye'nin yani ülkemizin bu gücünün gösterilmesi bazı yabancı menşeli mihrakları onun hain uzantılarını rahatsız etsede milletimiz 2023 yılına kadar asla prim vermeyecektir.Bundan sonrada bu ülkeyi kimse tutamaz inşallah.
  • Ucak alımıñı ĆİFÇİ dizaynı paralel ŞÂŞMAZ sanılan yaptırırsa uçak rehin kalır maliyet HABOM dan ćıkarilır
  • Hazımsızlık işte. Uçak kişiye alındı saray kaçak der dururlar. Oysa saraya kaçak diyen gazete bile artık demiyor. Çünkü yalan haberdi. Sarayın arazi için a.o.c ye 300 milyon ödendi. Devlet kendi arazisine kaçak yapi yaptı demk için ahmak veya muhalif olmalı. Chp ANAP ve dyp den torpille dede ogul gelin torun çalışanlarin zoruna gidiyor ikramdaki kızın işi
  • Ali bey, 2003 de bu işi yapıyor muydun bilmiyorum. Ama sana bir tavsiyem olacak. Sözkonusu uçağı alan emirkulu THY yöneticileri, 2003 de atandıkları zaman neden işi gücü bırakıp, kendilerinden önceki yönetim tarafından alınan başbakanlık uçağı hakkında neden soruşturma açmışlar. Sonucu ne olmuş? Bir araştır bakalım. Yine böyle, ya kim alacaktı? Diyebilecek misin bakalım? Üstelik thy o zaman devlet şirketiydi. Şimdi güya özel! Ben bir hissedar olarak hakkımı helal etmiyorum.
  • Madem yandaş değilsin ikram anlaşmalar müdürünün yerine atanan 2 yıllık uzman kardeşimiz AKP nin hangi il vekilinin kızı? Bi yazsanan ve yorumlasanda öğrensek düşünceni? Hangi sınavla yada diğer adayların arasından hangi elemeleri geçerek hak etmiş?
  • Hayırdır kardeşini niçin kutluyorsun? Ortaya konu ile alakalı satış ve ödemenin belgesini koymadan yoruma dayalı bir haber yaptığı için mi? Abisi olarak kutlayacağına belgesini iste yandaş abi!

BAŞBAKANLIK UÇAĞINI KİM ALACAKTI? MUZ CUMHURİYETİ HAVAYOLLARI MI?

Paralel yapı demek istemiyorum ama, güdümlü medyanın, çıkar medyasının bilmeden, araştımadan saçma sapan bilgiler ile yazdığı haberlere itibar edenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Hele ki, bu saçmalıkların peşine düşenleri de, karın ağrısından kaynaklanan hazımsızlık olarak değerlendiriyorum.

Bavul ticareti yaparak çakma belgelerle yaptığı haberlerden tanıdığımız Taraf Gazetesi'nin başbakanlık emrine, daha doğrusu devleti idare edenlerin emrine alınan uçakla ilgili yapmış olduğu haberden bahsediyorum.

Taraf Gazetesi, devleti idare edenler için alınan uçağın parasını THY'nin ödediğini yazmış. Evet doğru. Ama gerisini yazmamış. Kim alacaktı uçağı? Başbakan mı Cumhurbaşkanı mı? Bu uçağın alınması için ne cumhurbaşkanlığının ne de başbakanlığın elinde ekip yok. Keza ekip olsa bile THY'nin yüzlerce uçak aldığı düşünülürse nasıl pazarlık yapılacağını, teknik kontrolleri, modifikasyon çalışmalarını THY ekiplerinden daha iyi bilebilecek birilerinin olduğunu düşünmek aptallıkla izah edilebilir.

Bu uçağın alış bedelinin THY tarafından ödendiğini ve bunu bir kusur olarak görenlere şu kapağı bilgisayarlarının üzerine yapıştırmalarını öneririm. Uçağa THY tarafından ödenen para, THY tarafından uçağın devri sırasında başbakanlıktan alınmıştır.

İsterseniz başka bir açıdan da izah edeyim. Unutulmamalı ki; THY'nin yüzde 49'u halen devletin. Kim alacaktı devleti idare edenlerin kullanacağı uçağı? Pegasus mu, Atlasjet mi, Onur Air mi yoksa muz cumhuriyeti havayolları mı?

Atarken destekli atılmalı, yazarken belge ve bilgiye dayalı yazıp doğru bilgilendirilmeli kamuoyu. Bu uçağın teknik bakımları nerede yapılacak? Elbette THY'de. Bütün bunlar bilinirken sırf muhalefet olsun, sırf "vurayım da nasıl olursa olsun" mantığı ile yazılmaz.

"İnsanlar giyimleri ile karşılanır konuşmaları ile uğurlanır" atasözünü hatırlatarak şunu belirtmek isterim. "Belirleyici devletim, büyük devletim, söz sahibi devletim" diyorsanız bu tür şeyleri eleştiri malzemesi yapmamak lazım. Elbette uçağı, elbette helikopteri olacak bu memleketin.

Eleştirecek bir noktanız var ise eleştirebiliriz. Örneğin, uçak pahalı alındı ise eleştirelim, içindeki modifikasyonlar gereğinden fazla ise eleştirelim, hatta kullanılan bardak-çanak, çatal-bıçak yabancı marka ise eleştirelim. Ama körü körüne eleştirmek boş sözlerle evreni kirletmekten öteye gitmez.

Başbakanlığa ait diğer uçaklar nasıl alındı? TC-ANA, TC-ATA, TC-GAP. Hepsi aynı yöntemlerle alındı. Şimdi sormak isterim, özellikle Zaman Gazetesi'ne; O zaman bu yazıları neden yazmıyordunuz veya yazdırmıyordunuz?

Benim de eleştirdiğim noktalar var. Ama sizler gibi değil. Örneğin uçak hazırken neden Cumhurbaşkanlığı seçimleri bitene kadar getirilmedi? Aylarca THY teknisyenleri, pilotları Amerika'da bekledi? Ben bunların cevabını ararım.

Bırakın bu iktidarı. Şurada 6-7 ay sonra seçim var. Farzedin ki iktidar değişti. Binmeyecekler mi bu uçağa?

Kemal, Devlet, Demirtaş ve bilcümle parti başkanları iktidar olsalar at arabası ile mi seyahat edecekler?

Değerli okurlar,

Tartışacaksak uçak gerekli mi gereksiz mi onu tartışmalıyız. Yoksa boş sözlerle kendimizi kandırmaya gerek yok. Bana göre gerekli olan size göre gereksiz olabilir. Yukarıda da bahsettiğim gibi ülkenin imajı açısından gerekli olduğunu düşünüyorum. Zamanlama açısından gerekli mi orası tartışılır.

Sözün özü şu: Çıkarlar ters düştüğü vakit, her türlü pisliğin atılabileceği bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden mantıklı düşünerek gerçeğe yakın karar verebiliriz. Bu ister bu iktidar olsun, ister gelecek iktidarlar olsun yazacak olduklarımızın gerçekle bağdaşması gerekir.

İyi haftalar diliyorum.

BAŞBAKANLIK UÇAĞINI KİM ALACAKTI? MUZ CUMHURİYETİ HAVAYOLLARI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

murat varol ~ 9 yıl önce
mesele bu uçağın alınması değil aksine daha yakın bir zaman da zaten bir uçağın alınmış olmasıdır.daha üzerinden altı-yedi yıl geçmeden yeni ve daha lüks bir uçağın fransız-alman ortaklığına sahip şirkete yüzmilyonlarca doların israf edercesine ödenmiş olmasıdır.üstelik daha önce cumhurbaşkanlığına alınan uçak sayın Abdullah Gül'den bile gizlenmiş uçak aylarca hangarda personeliyle bekletilmiştir.ve o sırada ülkenin başbakanı da şu an ki cumhurbaşkanımızdır.Mesele bizim ülkemize bunun maliyetinin ne olduğu ve gerekli olup olmadığıdır.bizden daha zengin ülke başkanlarının emrinde ki uçaklarla bir kıyaslayıp değerlendirme yaparsak bunun tabiri azgınlık olduğunu da söyleyebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bavul ticareti ile itham ettiğin gazete kurulduğu günden beri türkiyenin en sansasyonel haberlerine imza atmış gazete. Sizin gibi çıkar ilişkisi için eleştri yazmış olmak için yazılar yazan bir yer değil. Çakma havacılar sizi. Uçak bir kere uçak değil kaçak uçak. Daha neyini eleştireceksin be adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
"Çıkarlar ters düştüğü vakit, her türlü pisliğin atılabileceği bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden mantıklı düşünerek gerçeğe yakın karar verebiliriz. Bu ister bu iktidar olsun, ister gelecek iktidarlar olsun yazacak olduklarımızın gerçekle bağdaşması gerekir." Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar bu cumhurbaskan ucagi. Neden bu kadar buytuldu yeminle soyluyorum. Keske. 747. Alinsaydi. Bizim devlet baskanlarimiza. Layik degilmi.? Biz turkiye cumhuriyetiyiz. Tarih boyunca basimiz. Dik ve hur yasamis. Asil milletiz. Bize diger devletlerin baskanlari gibi 747. Layik. Evet cok fakiler var. amma. Bu deletin mali. Devletin serefidir air bus. 330. Turkiye cumhuriyetinin cumhurbaskanina Azdir. Biliyorum. Bu yazima. Cok kizan olur. Bende emekli bir insanim. Hic bir zamda almiyoruz. Yinede. Devletimin serefidir. Bunun lafi edilmez. Ben ucakci oldugum icin. Boyle bir yorum. Yapmak zaruriyetini gordum . Koseyazarlari hepsi mesai arkadaslarimdir. Hepsine ve herkese saygilar sunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamsi ~ 9 yıl önce
Devletin şerefi gavurun yaptığı uçağa Arap şeyhleri gibi dünya para saçarak gösteriş yapmak değildir. Ülkesine en iyi refahı sağlayan, dünyaya örnek olan, vatandaşları dünyanın en huzurlu mutlu insanları olan ülkelerin BAŞBAKANLARI BİSİKLETE biniyor. Bu ülkeler şerefsiz mi şimdi? Ben bizim uçağa yorum yapmayacağım, ama yaptığınız yorum hayatımda duyduğum en saçma yorum.
Varan,Milletsevet ~ 9 yıl önce
Ali Bey tebrikler doğruları yazmak herkesi en sonunda kazandırır ülkemiz milletimiz dahil. Bizim Cumhurbaşkanımıza da Başbakanımıza da ancak, bu şekilde modifiye edilmiş uçakla seyahat etmek yakışır. Diğer ülkelerden gelen Devlet Başkanlarını saraylarda karşılamak misafir etmek yakışır.Türkiye'nin yani ülkemizin bu gücünün gösterilmesi bazı yabancı menşeli mihrakları onun hain uzantılarını rahatsız etsede milletimiz 2023 yılına kadar asla prim vermeyecektir.Bundan sonrada bu ülkeyi kimse tutamaz inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamsi ~ 9 yıl önce
Bizim ülkemize esas, ağaç kesip orman kesip, sırf giriş merdivenlerinde kullanılan mermerlere 5 milyon dolar vermek yakışmaz. Bizim ülkemizde ŞEHİT ailelerini ve GAZİ ailelerini saraylarda yaşatmak yakışırdı. Ama 2002'de hibe edilen TOki konutlarında yaşayan şehit ailelerine dün bir yazı gitti, YA 45 MİLYAR VERİN ya BU EVİ 1 ay içinde BOŞALTIN. Şehit ailesine bu ülke BEDELLİ nasıl anlatacak derken, ertesi gün şehitlere evlerinden çıkın deniyor. ÇOOOK MANİDAR... Ama sizin gibiler olduğu sürece, 30 milyarlık hediye KOL SAATLERİ falan normal bunlar
Cavit ~ 9 yıl önce
Ucak alımıñı ĆİFÇİ dizaynı paralel ŞÂŞMAZ sanılan yaptırırsa uçak rehin kalır maliyet HABOM dan ćıkarilır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hazımsızlık işte. Uçak kişiye alındı saray kaçak der dururlar. Oysa saraya kaçak diyen gazete bile artık demiyor. Çünkü yalan haberdi. Sarayın arazi için a.o.c ye 300 milyon ödendi. Devlet kendi arazisine kaçak yapi yaptı demk için ahmak veya muhalif olmalı. Chp ANAP ve dyp den torpille dede ogul gelin torun çalışanlarin zoruna gidiyor ikramdaki kızın işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ali bey, 2003 de bu işi yapıyor muydun bilmiyorum. Ama sana bir tavsiyem olacak. Sözkonusu uçağı alan emirkulu THY yöneticileri, 2003 de atandıkları zaman neden işi gücü bırakıp, kendilerinden önceki yönetim tarafından alınan başbakanlık uçağı hakkında neden soruşturma açmışlar. Sonucu ne olmuş? Bir araştır bakalım. Yine böyle, ya kim alacaktı? Diyebilecek misin bakalım? Üstelik thy o zaman devlet şirketiydi. Şimdi güya özel! Ben bir hissedar olarak hakkımı helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıdık! ~ 9 yıl önce
Madem yandaş değilsin ikram anlaşmalar müdürünün yerine atanan 2 yıllık uzman kardeşimiz AKP nin hangi il vekilinin kızı? Bi yazsanan ve yorumlasanda öğrensek düşünceni? Hangi sınavla yada diğer adayların arasından hangi elemeleri geçerek hak etmiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ergün'e ~ 9 yıl önce
Hayırdır kardeşini niçin kutluyorsun? Ortaya konu ile alakalı satış ve ödemenin belgesini koymadan yoruma dayalı bir haber yaptığı için mi? Abisi olarak kutlayacağına belgesini iste yandaş abi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000