04 Mayıs 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Başarısız olsa giderdi

Yaşamın bir planı olmadığını çok uzun bir süre önce yazmıştım. Bu yazımın ne kadar doğru olduğunu geçtiğimiz hafta yaşadığım üzüntü ile bir kez daha anlamış oldum. Fazla uzatıp kendi üzüntümü size yansıtmak istemem ama dayımı ani bir kalp krizi sonrasında kaybetmek üzüntülerin en yoğununu yaşamama sebep oldu. Üzüntümü gerek yazılı ve gerekse telefonlar arayıp paylaşan dostlarıma teşekkür etmek istedim. Allah ani ölümleri kimseye yaşatmasın.

Şimdi gelelim konumuza.

Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede köklü bir revizyona gitti. Havacılık alanı ile ilgili yayın yaptığımız için ilk ilgilendiğimiz isim Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Gerçi kulislerde adı geçmiyordu ama yine de “ne olur ne olmaz” deyip bakıverdik yeni kabine listesine.

Baktık ki Binali Yıldırım yeri değişen yada kabine dışı kalan bakanlar arasında değil. Sonra Ak Parti iktidarının tamamına bir göz atma gereği hissettim. Biliyorsunuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti iktidarının ilk başbakanı değil. Seçim yasaklısı olduğu için şimdiki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül AKP iktidarının ilk başbakanı idi. 2002 yılının kabinesine baktığınızda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt seçimlerinin iptal edilmesiyle birlikte meclise girmesinin ardından başbakanlık makamına oturması ile birlikte değişen kabinede yine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olarak kalıyor.

2007 seçimlerinden sonra AKP yine iktidara geliyor ve kabinede Ulaştırma Bakanı olarak yine Binali Yıldırım’ı görüyoruz. Kısacası tam 7 yıldır Ulaştırma Bakanlığı’nı Binali Yıldırım yapıyor. Ak Parti iktidarının değişmeyen üç bakanı var. Bunlardan biri Binali Yıldırım, diğerleri ise Recep Akdağ ile Vecdi Gönül. Bildiğim kadarı ile Cumhuriyet tarihinde en uzun Ulaştırma Bakanlığı yapan kişi Binali Yıldırım.

Peki neden?

Binali Yıldırım’ı vazgeçilmez yapan nedir? Başbakan’a yakın olmasından dolayı mı? Sanmıyorum. Başbakan kendine yakın olan birçok ismi bakanlıktan uzaklaştırdı. Bunun tek sebebi olabilir. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı icraatlarla iktidarın en başarılı bakanı olmuştur. Bu başarı onun yerini sağlamlaştırmıştır.

Her ne kadar havacılık sektöründe kazalar ve talihsizlikler yaşanmış ise de bu durum onun başarısını gölgelemeye yetmemiştir. Sivil Havacılık sektöründe gerçekleştirilen devrim niteliğindeki uygulamalar Binali Yıldırım’ı tarihin en iyi bakanı olarak altın harflerle yazacaktır.

Eminim başarısız olsa idi o da diğerleri gibi şimdi koltuğundan olmuştu. Benim değerlendirmem böyle.

Hoşcakalın…

Başarısız olsa giderdi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
akp hükümetinin oluşturduğu kabinede değişmeyen isimlerden binali yıldırım ulaştırma bakanı olduğu dönemde gözünü tren kazası ile açmış ülkemizde acı tecrübeler yasayarak şanslı olduğu kadarda şanssız bir bakan ben birinin basarılı olabilmesini oranlardan çok yaptığı icraatlarla degerlendiririm hızlı tren e geçiş olayını acı tecrübeyle,havacılıkta ki ilerlemeleri ısparta ve amsterdamla değerlendirmek bakanı acımasızca eleştirmememize neden olabilir yanlız bence basarısız olduğu yerler bakanlığına bağlı kadrolarda eş,dost, denlklemine uyması yanlış yere yapılan havalanları, inemeyen uçaklar sizin haber portalınız olmasa havada devamlı arıza yapan uçaklar , güdük büyüyen havayolu şirketleri sorumsuzluk bu konulara da el etması gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn Ali Bey, Bakanımız Binali Yıldırımı överken diğer eski bakanlarımıza haksızlık etmiş olmuyor musunuz?Görevini icra etmiş ve zamanı gelince görevini bırakan eski bakanlarımız başarısız mı oluyorlar? Başarısızlar gidiyor demek ki size göre? Bence onlarında bu ülkeye hizmeti emeği geçmiştir. Allah hepsinden razı olsun. Saygılar. Enis DURAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Belki Sayin Bakanin ait oldugu siyasi partiyi desteklemem ancak Sayin Bakani basta havacilik olmak uzere ulastirma alaninda yaptiklarindan dolayi cok basarili buluyorum. Kendisi makul ve saygi dolu bir beyefendidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000