22 Eylül 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Cok hakli.. Mesela ben UNIVERSITE mezunuyum ve İsci olarak calsiyorum.. Boyle adaletsizlik gorulmemstir. Adam ilkokul mesunu/lise mezunu YHM/Harekat da gorev yapiyor. Hyatinda havalimani gormemis insanlar gelmis bu birimlerde calisiyor. Koyden indim sehre misali.
  • Her zaman ki gibi ak sakallı dede hikayeleri .kötü yönetici olduğu için kendi yaptıklarını yazıyor köşesinde sağa sola laf atarak .
  • Çok teşekkür ederim..sendikamıza şirketimize soramadıklarımızı size sorar olduk..allah razı olsun..iyi geceler..
  • hayvan hikayelerini bırak.senin gibi yöneticiler bu şirketi bu hale sokmuşlar. eskiler halen sana küfrediyor. sen ve senin gibi olan eskiler kıskançsınız. çekemiyorsunuz bu yönetimi.
  • 27 yaşındayım 7 senedir havacılık sektöründeyim,vardiyalardan haksızlıklardan çok çektim.yalakalık yapana kolay vardiya benim gibi açık sözlü olup doğruları söyleyene zor vardiyalar verdiler hep.öyle bir oldu ki en son ses çıkaran ben olduğum için işimden oldum.bugun öğrendim ki aynı şirketin genel müdürü 6 ayda istifa vermiş.vaktiyle düzeltemezse istifa edeceğini söylemişti.koca şirketteki sözünün eri tek adammış meğerse.havacılıktaki yalakalık düzeni kalkmazsa yalakalık imparatorlukları kalkmazsa thy tgs tartışmaya gerek kalmıcak zaten herşey bitecek diye düşnüyorum.sadece şöyle özetleyeyim 7 senede 174 sertifika ve neredeyse 50 sınavdan başarıyla geçtim işimden edildim ama hiçbir iş bilmeyen biri sırf eşi thy de çalışıyor diye baştacı edildi.
  • Yazılarınızı zevkle okuyorum ancak şu anda bir iş başvurusu aktif olarak başvuru alıyor TK, bazı arkadaşlarımın siyasi tanıdıkları seni sınavdan kaç puan alırsan al işe alacaklar dediğini duydum benim ne TK'da çalışan bir tanıdığım ne de siyasi kimliğe sahip bir tanıdığım var ben havacılık sektörünü severek takip eden kendimi sürekli gelişime açık tutan biri olarak bunları duydukça ya da gördükçe sinirden kendimi yiyip bitiriyorum bizim tanıdığımız yok diye işe giremeyecek miyiz ? Biz ne yapacağız keşke şu bölümü okumasaydım diyorum bütün emeklerim boşa gitti diye düşünmekteyim. Buna bir dur denmeli artık, işini iyi yapan değil de torpili olanın bir şeyleri kazanması canımı çok sıkıyor.
  • Aynen bende katılıyorum yazılarınız çok değerli,lütfen araştırmaya devam edin,çünkü yazılarınızdan çok daha fazlası da var içeride.Torpilmi istersinız,ayrımcılıkmı hepsi mevcut.Sağlığınızdan olursunuz iş işten geçer...
  • bu kadar saçma bir yazı ne gördüm ne de okudum.
  • Bahsettiniz vardiyalar nerede ??? Ben atadayim ne kendim nede arkadaslarimin bigisi var, boyle bir vardiyada cakismadik calisanda yok çünkü servisler tek
  • Hızlı cevabınız için çok teşekkürler .takipteyim .saygı ve sevgilerimle

BAŞ NEREYE GİDERSE AYAKLAR DA ORAYA GİDER - THY VE TGS

İstihdam şekil ve şartlarının belirlenmesi ve yönetilmesi konusunda “BAŞ NEREYE GİDERSE AYAKLAR DA ORAYA GİDER.” sözünün ne denli doğru olduğunu iki şirketimizin de uygulamalarından görebilmek mümkün. Tabii ki bunu “ TENCERE VE KAPAĞI” gibi bazı sözlerle de ifade edebilmek mümkün.

2001 yılı sonunda Türk Hava Yolları kendi yer hizmetini bizzat yapma kararı almıştı. Ruhsatlar alınmış alt yapıyı tamamlama çalışmaları üzerinde çalışılıyordu. Apron teşkilatı için istihdam temini  bu işin en önemli kısmıydı. Bulunan çözüm ise, konunun o anda apron ağırlıklı olarak yer hizmetlerinde görev yapan personel ile birlikte kotarılmasıydı. Neticeten personel ile toplantılar yapıldı ve THY’de işe girmek isteyen akraba, yakın ve komşularını bize yönlendirmeleri istenildi. Bir şart konmuştu. Örneğin Çetinin ağabeyi Metini iş için önermesi halinde, Çetin bağlı olduğu İstasyon Başmüdürlüğüne bir kefalet yazısı verecek ve bu yazıda Metinin yapacağı her türlü olumsuz davranış ve tutumun sorumluluğunu birlikte üstlenecekti. İş bu çerçevede halledildi ve iş başı yapacak olan personelin bir yandan apron kartları hazırlanırken, diğer taraftan havalimanı dışında bir yerde iş başı yapabilmeleri için gerekli olan eğitime alındılar. Bu oluşum bizzat İstanbul İstasyon Başmüdürünün takibi ve Yer İşletme Başkanlarının bilgisi gözlemi altında yürütülmüştü. Konu ile ilgili gelişmenin aynen böyle olmasına karşın, her dönemde faaliyetini sürdürmeyi beceren bozguncu neşriyat uzmanları tarafından “ istihdamı sağlanacak olan personelin ( x ) partinin İl Başkanlığında, o siyasi teşekkül tarafından hazırlanan listeler dikkate alınarak belirlendiği” bilgisi etrafa yayıldı. Hani sık sık teşekkür ettiğimiz bir Genel Müdür vardı ya. İşte o Genel Müdür görev başındaydı. Projeyi tam olarak desteklememesine rağmen bu konuda yapılan ihbarları dikkate almadı. Ve işimizi bildiğimiz şekilde yürütmemizi sağladı. İşe alınan arkadaşlarımızın arasında ne Yönetim Kurulu Başkanının ne Genel Müdürün ne de Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyelerinin bir akrabası, yakını veya hemşerisi vardı. Böyle bir durum olsaydı bile, yöneticilerimiz bu isteklerini talimaten değil, ilgilenilmesi ricası ile bizlere bildirecek nezakete sahip yaradılışlardı.

Evet, şimdi gelelim bu günün Türk Hava Yollarına ve TGS’ ye. Bu kuruluşlarımız 1000 kişilik yeni bir istihdam yapma durumunda olup gerekli izinleri almış olsalar personelin seçimi ve işe kabulünde İki Başkan ve bir İstasyon Başmüdürü bu kadar etkin olabilirler miydi? Cevap evet olabilirler ise neden bu şirketlerimizin Yönetim Kurulu Başkanının hemşerilerinin istilasında olduğu söyleniyor? Neden şirketlerdeki tayin ve terfilerin sizden, bizden ayırımı ile yapıldığı anlatılıyor. Evet, iki aşağıda yer alan paragrafı da göz önüne alırsanız şikâyete neden olan tüm konulara ilişkin sual sormanın gereksizliği ortaya çıkıyor. Üzücü ama realite bu.

Çalıştığım şirketlerin patronlarından biri eskiden tanıdığım bir arkadaşımın bizimle beraber olduğu takdirde hangi konuda bize faydalı olabileceğini sormuştu. Öyle ya, şirkette kendi konularını iyi bildiğini düşünen birçok insan vardı. Çoğunluğu iyi konumdaydı. Ve bunların büyük bir kısmı tepe’ye veya onların çok güvendiği bir insana yakın kimselerdi. Başka bir deyişle onlar zaten dışarıdan gelecek birini köreltmeğe hazır olduklarını belgelemişlerdi. Hayli düşündüm cevaplamak için.  En sonunda “ İşinizi bilir, hem de iyi bilir, ancak en büyük meziyeti kendisine imkân tanınması halinde kalabalık bir topluluğu bir ekip, takım haline getirebilme özelliğidir ki, bu beceri birçoğumuzda yoktur.  Ve de bizim buna çok ihtiyacımız var. “şeklinde cevapladım. Ve de yaşanmışlardan bir iki örnek sundum. Muhtemelen bana inanmadıkları için veya tesadüfen bir araya gelmiş bir topluluğu, birbirine güvenen bir takım haline getirebilecek özelliklere sahip birinin cephede kendilerine ne tür belalar açabileceğini, çalışanı rahatsız edecek uygulamalara çalışanın takım halinde karşı çıkışı da organize edebileceğini düşünerek bu arkadaşı değerlendirmediler. İyi düşünürseniz kendi açılarından belki de haklıydılar. İnsan başına bela açma ihtimali olan birine ödeme yapmak ister mi?

Şimdi etrafa iyi bakınca, özellikle yapısında devlet hissesi bulunan kurumların birçoğunda bu mantığın çok değişik bir versiyonunun yerleştiğini görülüyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde normalde bulunmayan bu şeklin varlığından bahsetmek abesle iştigal olur. Ancak, bizimkiler biraz daha ileri gidip bu çatı altında birkaç takım kuralım diye düşünmüşler sanki. Bu takımlar çok kısa bir süre sonra birbirine karşı cephelere dönüşmüş. Malum cephe kelimesi belli bir düşünce ve istek çevresinde sağlanan beraberliği ifade ediyor.  Daha sonra ise cephe mensupları birbirlerine olan düşmanlıklarını açık bir şekilde ortaya koymalarının kendilerine getireceği artıları hesap ederek ona göre bir tavır belirlemişler. İşveren taraftarı olanlar, dolayısı ile iktidar partisini destekleyenler, karşı siyasi görüşte olup işverenin icraatlarını desteklemeyenler. Tabii ki bu arada makul miktarda olması halinde yaşamın doğal seyri içerisinde kabulü mümkün olan bazı ilaveleri, büyük ölçüde abartılarak sistem içerisinde müstakil bir cephe haline dönüştürmüşler. Patronla aynı şehirde doğmuş olanların takımı. Ve de hemşeriliğin kendilerine sağladığı iş imkânını ve sağlayacağı yan olanaklarını kaybetmemek için yapılan uygulama hatalarını bilmelerine rağmen destekçi olanlar ve öyle görünenler. Bu arada öyle görünenlerin toplam içindeki oranlarını da küçümsememek gerekir. Evet, bu tablo işyerlerinde çalışanlar arasında iş barışı tesis etmeye çalışmanın ne denli beyhude olduğunu ortaya koymuyor mu? Bir anlamda politize olmuş iş yerlerimizin görünümü işte böyle.

Bunlar hep son dönemde tanıştığımız “şimdi de sıra bizde” zihniyetinin eseri. Yaşımız itibarı ile yaşamımız boyunca epeyce siyasi parti iktidarına şahit olduk. Üşenmeyip saydım. 1924 – 2014 yılları arasında 61 hükümet kurulmuş Türkiye’mizde. Doğduğum tarihten bu güne kadar ise 46 hükümet görev almış. İktidara gelen değişik siyasi görüşlerin sayısı ise 16. Bu güne kadar hiçbir siyasinin kadrolaşma ile ilgili kendisine yöneltilen suali  “ Onlarda başa geçince bizimkileri işten atsınlar “diye cevapladığını duymadım. Belki de bu tür sözler sizden ve bizden şeklindeki ayırıma yol açan ve de bu ayırımı yapma durumunda olan tepe yöneticilere yakılan bir yeşil ışıktı. Sonuç o ki bildiğim ve gördüğüm kadarı ile sıra bizde zihniyeti bu güne dek hiç bu kadar faal ve cevval olmamıştı.

Artık, sormamak gerek. Yanlış okumadınız. Başka bir deyişle sormak boşuna olur ve nafiledir. Neden TGS’ de vardiyalar konusunda istasyonların çektiği sıkıntı ile kimse ilgilenmez? Neden bazı personele daha az izin kullandırılır? Neden bir kısım çalışan 08.00-11.00/12-24 ve de yeni başlatılan 21.00/08 veya 00.00-12.00 vardiyalarında ezilirken, diğerlerine en avantajlı vardiya nöbetleri yazılır? Neden bazı personel havuza atılıp sürekli gece çalıştırılır?  Neden bazı personele mobbing uygulanır, saygıdeğer yöneticiler bu personele istemezseniz çıkın gidin, bir günde 2000 adam bulurum diye neden bir yerlerini yırtarcasına bağırır, İzinsiz çalışan personelin durumunu, vardiya servislerinin nöbet bitiminden bir saat sonra kaldırılmasını, sürekli, rapor alan personele neden bir şey yapılmadığını vb. hiç ama hiç sormamak gerek.

Türk Hava Yolları için ise fazla bir şey söylemek istemiyorum. Yazılarımdan birine gelen yorumu sizlerle paylaşıp bir iki kelime ilave edeceğim. Yorum şöyle. “ (….) senedir görevde olan bir TK personeliyim.  Çalıştığım şirketle her ne kadar gurur duysam da, üzülerek söylemeliyim ki içerideki kokuşmuşluk midemi çok bulandırıyor. Siyasi torpille atanan yeni mezun çocuk yaşta Müdür ve Başkanlar her ay hiçbir emek sarf etmeden on binlerce lira kazanıp kurumun tüm VIP standartlarını yaşarken, şirketin eskileri, tecrübelileri o departmandan bu departmana itilip duruyorlar. Bizler ise yönetimin istediği muhafazakâr bir yapıda olmadığımız için geleceğimizle ilgili bir kariyer hedefi oluşturamıyoruz. Bizim gibiler için sığınacak bir liman da yok. Tabii ki bunlar buzdağının görünen tarafı. İse içeride belli grupların ( falan filan cemaat mensubu, filan şehirli, iktidar partisi mensubu veya sempatizanı vb..) oluşturdukları çeteler.Bunların siyasi ve dini inanışlarına uymadıklarından ötürü sevmedikleri, kendileri açısından tehlikeli gördükleri yeni / eski personele yapmadıkları eziyet kalmıyor”

Hiç bir siyasi iktidar, atanmışların kendilerince öngörülen hususlar dışındaki uygulamalarla itibarının sarsmasına müsaade etmez.  Yazılı ve sözlü basında konu edilerek ayyuka çıkmış olan  hatalı uygulamalara geçen uzun sürede bir müdahalede bulunulmaması yapılan her şeyin, her uygulamanın tepelerin izni ve müsaadesi ile yapıldığının bir göstergesi değil mi? Tıpkı saygıdeğer Genel Müdürün “ falan seneden sonra şirkette 2003’ den önce işe başlayan hiçbir kimse kalmayacaktır “ sözüne Yönetim Kurulu Başkanının müdahalede bulunmaması gibi. Doğru veya yanlış bu bir takım kararı.  Ancak nedenini bilemem, yapmayı planladıkları bu işlem için koydukları date-line hayli gerilerde kaldı.

Zor ama temenni ediyorum ki insafa gelmiş olsunlar. İş yerlerinde istihdam konusunda  filizlenmiş olan düşmanlıklar daha da büyümesin.  Büyürse ne mi olur? Grubun biri dağılır gider. Kuvvetli olan kalır. Bizden, sizden ayırımı da yok olur Hani Albino diye adlandırılan bir yılan türü var ya. Yiyecek bulamayınca kendini kuyruğundan yemeğe başlayan. Acıkınca kendi yavrusunu yiyen timsahı da bilirsiniz. Dileriz ki kimse birbirine düşmeden bu “ Şimdi sıra bizde “ düşüncesi sonlansın. Ve de biz denince akla tüm THY ve TGS çalışanları gelsin. Yoksa nasıl oldu anlamazsınız, bir gün bakarsınız ki sıra hakikaten size gelmiş. Üstelik size bakıp sırıtarak çatala bıçağa uzanan da yabancınız değil. Onlar grubu yok olmadan biz’ler grubunda beraberdiniz ya.  Bilmem anlatabildim mi?

BAŞ NEREYE GİDERSE AYAKLAR DA ORAYA GİDER - THY VE TGS

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok hakli.. Mesela ben UNIVERSITE mezunuyum ve İsci olarak calsiyorum.. Boyle adaletsizlik gorulmemstir. Adam ilkokul mesunu/lise mezunu YHM/Harekat da gorev yapiyor. Hyatinda havalimani gormemis insanlar gelmis bu birimlerde calisiyor. Koyden indim sehre misali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ANDROİD... ~ 10 yıl önce
HANGİ ŞİRKETDE GÖREV YAPIYORSUNUZ BİLEMİYORUM AMA TAHMİN EDİYORUM. SİZDE HAKLISINIZ. VERDİĞİNİZ ÖRNEK ADALETSİZLİKLE BİRLİKTE SİSTEMDEKİ KOKUŞMUŞLUĞUN BİR GÖSTERGESİ. BEN ÖZEL SEKTÖRÜ ÇOK TENKİT EDEN BİRİYİM.HEP ÖZEL SEKTÖRÜNDE DEVLETİNDE DOĞRULARININ OLDUĞUNU BU DOĞRULARI BİRLEŞTİRECEK İNSANLARA İHTİYAÇ OLDUĞUNU SÖYLERİM. AMA ÖZEL KURULUŞLARDA BU VERDİĞİNİZ ÖRNEĞİN OLUŞMASI MÜMKÜN DEĞİL. EN AZINDAN BEN GÖRMEDİM DİYEBİLİYORUM. SÖYLEYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM. MAALESEF İŞ BULMAK HAYLİ ZOR. HERHALDE SİZDE BU NEDENLE ELİNİZDEKİ DİPLOMA İLE BU UNVANDA ÇALIŞMAYI KABUL ETTİNİZ.GÖRÜNTÜNÜN ÇİRKİNLİĞİNE RAĞMEN YİNE DE MORALİNİZİ BOZMAYINIZ. TEMENNİ EDİYORUM Kİ İNSANLAR YAPTIKLARI HATAYI ANLASINLAR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Sky ~ 10 yıl önce
Her zaman ki gibi ak sakallı dede hikayeleri .kötü yönetici olduğu için kendi yaptıklarını yazıyor köşesinde sağa sola laf atarak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SKY ~ 10 yıl önce
MADEM DOĞRUYU BİLİYOR VE TANIYORSINUZ, BİLE BİLE NEDEN OKUDUĞUNUZU ANLAMAK ZOR.
Eren ~ 10 yıl önce
Çok teşekkür ederim..sendikamıza şirketimize soramadıklarımızı size sorar olduk..allah razı olsun..iyi geceler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP EREN ~ 10 yıl önce
RİCA EDERİM. KEŞKE FAYDALI OLABİLSEM.
imla ~ 10 yıl önce
hayvan hikayelerini bırak.senin gibi yöneticiler bu şirketi bu hale sokmuşlar. eskiler halen sana küfrediyor. sen ve senin gibi olan eskiler kıskançsınız. çekemiyorsunuz bu yönetimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İMLA. ~ 10 yıl önce
HAYVAN HİKAYELERİNDEN ÖĞRENECEK VE DERS ÇIKARTACAK ÇOK ŞEYİMİZ VAR. EĞER ŞİRKETİNİZDE BENİMLE /BİZLERLE ÇALIŞMIŞ ESKİ PERSONEL KALDIYSA BANA KÜFRETSELER BİLE ONLAR HALEN ÇALIŞIYOR DİYE MUTLU OLURUM. BİZ THY'NİN HER ZAMAN BAŞARILI OLMASINI İSTERİZ VE BUNDAN SEVİNÇ DUYARIZ.ALLAH SİZE AKIL FİKİR VERSİN.
capt.caveman ~ 10 yıl önce
27 yaşındayım 7 senedir havacılık sektöründeyim,vardiyalardan haksızlıklardan çok çektim.yalakalık yapana kolay vardiya benim gibi açık sözlü olup doğruları söyleyene zor vardiyalar verdiler hep.öyle bir oldu ki en son ses çıkaran ben olduğum için işimden oldum.bugun öğrendim ki aynı şirketin genel müdürü 6 ayda istifa vermiş.vaktiyle düzeltemezse istifa edeceğini söylemişti.koca şirketteki sözünün eri tek adammış meğerse.havacılıktaki yalakalık düzeni kalkmazsa yalakalık imparatorlukları kalkmazsa thy tgs tartışmaya gerek kalmıcak zaten herşey bitecek diye düşnüyorum.sadece şöyle özetleyeyim 7 senede 174 sertifika ve neredeyse 50 sınavdan başarıyla geçtim işimden edildim ama hiçbir iş bilmeyen biri sırf eşi thy de çalışıyor diye baştacı edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CAPT.CAVE.. ~ 10 yıl önce
DEĞERLİ ARKADAŞIM.BİZLER GİDERİZ. KALANLAR HER ZAMAN TARTIŞILIR. MAALESEF DÜZEN BÖYLE. EŞİ THY'DE ÇALIŞTIĞI İÇİN İŞ AKTİ FESHEDİLMEYEN BİRİ OLDUĞUNA GÖRE, BİR İHTİMAL ŞİRKETİNİZ TÜRK HAVA YOLLARINA HİZMET VERİYORDUR. VE DE HANIMEFENDİNİN EŞİ THY' DE YÖNETİCİDİR. İŞ YERLERİNDE DOĞRU SÖYLEYENLERİN BAŞINA HER ZAMAN BİR ŞEYLER GELİR.BU ARA SEKTÖRDEN GİDEN BİR GENEL MÜDÜR VAR. O DA MAAŞLARI DÜZELTEMEZ İSEM GİDERİM DEMİŞTİ. BUNUN İÇİN UĞRAŞTIĞINI ZANNETMİYORUM AMA YİNE DE BİR ŞEKİLDE GİTTİ. ANCAK ALTI AYDAN FAZLA ÇALIŞTI ŞİRKETTE. İKİ SENE DESEM YANLIŞ OLMAZ. HER NE İSE. SEKTÖRDE ŞİRKET PROFESYONELLERİNİN YAPABİLECEĞİ PEK BİR ŞEY YOK. İŞ PATRONLARDA BİTİYOR. TEMENNİM DAHA İYİ BİR İŞ BULMANIZ VE BU SIKINTILARI UNUTMANIZ DIR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Çetin Bey ~ 10 yıl önce
Yazılarınızı zevkle okuyorum ancak şu anda bir iş başvurusu aktif olarak başvuru alıyor TK, bazı arkadaşlarımın siyasi tanıdıkları seni sınavdan kaç puan alırsan al işe alacaklar dediğini duydum benim ne TK'da çalışan bir tanıdığım ne de siyasi kimliğe sahip bir tanıdığım var ben havacılık sektörünü severek takip eden kendimi sürekli gelişime açık tutan biri olarak bunları duydukça ya da gördükçe sinirden kendimi yiyip bitiriyorum bizim tanıdığımız yok diye işe giremeyecek miyiz ? Biz ne yapacağız keşke şu bölümü okumasaydım diyorum bütün emeklerim boşa gitti diye düşünmekteyim. Buna bir dur denmeli artık, işini iyi yapan değil de torpili olanın bir şeyleri kazanması canımı çok sıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 10 yıl önce
MAALESEF DURUM BÖYLE. VE DE BUNU VEYA BENZERİNİ ÇOK KEZ DUYDUK.GALİBA SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULU MEZUNUSUNUZ. SEKTÖRÜN DURUMU MALUM AMA,YİNE DE TK SEKTÖRÜN TEK ŞİRKETİ DEĞİL.BUNA DUR DENMESİ TABİİ Kİ GEREKLİ DE BUNU SÖYLEYEBİLECEK KİMSE ORTADA YOK. EĞER SİZ SİVİL HAVACILIK MEZUNUYSANIZ DİĞER ŞİRKETLERE DE MÜRACAAT EDİNİZ. SİZİNLE ÇALIŞMAK İŞTEYECEK FİRMA MUTLAK VARDIR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
valla ~ 10 yıl önce
bende bi sürü arkdasımız habomu bıraktı baska sektorlerde ucak mezunu kımı host kımı asıstan kımı elektırık teknısyenı mekanık teknısyenı % 60 80 i öğretmen veya ucak mezunu dısı onlarda mecburuyetten cogu kımısıde yuksek maas alacaklarını dusunup gelen kısıler.
özgür kuş ~ 10 yıl önce
Aynen bende katılıyorum yazılarınız çok değerli,lütfen araştırmaya devam edin,çünkü yazılarınızdan çok daha fazlası da var içeride.Torpilmi istersinız,ayrımcılıkmı hepsi mevcut.Sağlığınızdan olursunuz iş işten geçer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖZGÜR KUŞ ~ 10 yıl önce
BENİM YAŞIMA GELİNCE İYİCE ANLAYACAKSINIZ HİÇ BİR ŞEY SAĞLIĞINIZDAN OLMAYA DEĞMİYOR.EMİNİM İÇERİLERDE BİLDİKLERİMDEN FAZLASI VARDIR. YORUMLAYAN ARKADAŞLARIMA MAİLİMİ VERİYORUM. AMA THY VE TGS' DEN BENİ İYİ TANIYANLAR DIŞINDA KİMSEDEN BİR BİLGİ GELMİYOR. İNSANLARIN BİRBİRİNE GÜVENİ KALMADI.YA YÖNETİME DUYURURSA DÜŞÜNCESİ / KORKUSU VAR. YADIRGAMIYORUM. [email protected] TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
saçmalık ~ 10 yıl önce
bu kadar saçma bir yazı ne gördüm ne de okudum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SAÇMALIK ~ 10 yıl önce
SEVİNDİM ARKADAŞIM. GÖRMEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ GÖRMÜŞ OLDUNUZ.BEN ÖYLE DÜŞÜNMEM AMA BAZILARI GÖRMEMİŞLİK AYIPTIR DERLER YA.
yerkusu ~ 10 yıl önce
Bahsettiniz vardiyalar nerede ??? Ben atadayim ne kendim nede arkadaslarimin bigisi var, boyle bir vardiyada cakismadik calisanda yok çünkü servisler tek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YERKUŞU ~ 10 yıl önce
HANGİ ŞİRKETTE ÇALIŞIYORSUNUZ BİLMİYORUM AMA, SAĞA SOLA BİR BAKIN. YAŞAM ATA'DAN İBARET DEĞİL.
Antalya İstasyonu ~ 10 yıl önce
Antalya ve İzmir İstasyonlarına bakmanızı rica ediyorum. Bir bakın bakalı insanlar nasıl çalışmaya zorlanıyor
CVP AYT.İST ~ 10 yıl önce
YERKUŞU RUMUZLU ARKADAŞIMIZIN ÇALIŞTIĞI İSTASYONDA YAZIDA SAATLERİ BELİRTİLEN VARDİYALAR UYGULANMIYORMUŞ. DİĞER İSTASYONLARI HERHALDE BİLMİYORLAR.BENİM BİLDİKLERİMİN EKSİK OLDUĞUNU BİLİYORUM. DETAY BİLDİRİRSENİZ ARAŞTIRIRIM. ( [email protected] )
Eren ~ 10 yıl önce
Hızlı cevabınız için çok teşekkürler .takipteyim .saygı ve sevgilerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000