18 Ocak 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Evet Bahtıkara denilen kişinin bir zamanlar cimrilikten kuruş hesabı yaparken Allahın adaleti gelip bahtıkarayı vurdu. Birgün bunun olucağını biliyordum ama zamanı bilmiyordum.Amerikada kocası sayesinde birtakım dersler alan evlendiğinde ingilizcenin i sini bilmiyen bir hatundu.Ne mesleği varmış cok merak ediyorum.Allahın Adaleti aslında Dr Tuncayı vurdu arkadaşlar.
  • Ali bey Kani bey ve ailesini nekadar tanıyorsunuz? "Ve ailesini " diyorum çünkü bütün bu olanların arkasında müjgan hanım var.MNG den başlarsak hanımının adına Hann da ve Moncton da şirket kurup MNG yi dolandırdılar.Doğal olarak MNG den KOVULDUlar.Daha sonra Orex i kurdular ama oradada ortaklarına kazık attılar.Makedonyada Starı kurdular ve Arap patronlarını milyon dolarlarla kazıkladılar ve şirketten sülalece kovuldular.En son Türkiyede dikiş tutturamayınca bu sefer kuzey doğu ya gitti,çünkü orada daha bu aile tanınmıyordu.Ama yine bilinen son.Oradan da KOVULDULAR.Sizde yıllardır tanıdığınıza göre Hala istediğini alamadı demeyin.ONLAR İSTEDİKLERİNİ FAZLASIYLA ALDILAR hemde defalarca.
  • Haklısın kardesim Edi- Büdü -Teo hiç enayi değil SU AN YAPTIKLARINI SOYLEYEYIMMI? Su an teminatları tek tek kurtarıp üzerlerinde varolan mal varlıklarını Hem Amerikada hemde Turkiye de başka akrabalarının üzerine yapıyorlar... SİZ ÇALIŞANLAR DAHA UYUYUN.... BILIYORUZDA KONUSUYORUZ...
  • SEVGILI ARKADASLAR BURADA MODERATOR HAKLI OLARAK BAZI KONULARDA HASSASIYET GOSTERIYOR. BURADA YAZAMADIGINIZI VEREMEDIGINIZ BILGILER AGZINIZIN UCUNA GELIYOR AMA YAYINLANMAZ ENDISESI ILE YAZMIYORSANIZ BUYURUN GRUBUMUZDA YAZIN. BIZDE FAYDALANALIM: http://groups.google.com/group/bestairmagdurlari
  • sayın degerli yazar Ali KIDIK bey sizden bir ricamız olacak DHMİ Genel müdürü ile floryada bir söyleşi yemegi görüşmesinde sizde bulunacakmısınız biz Devlet hava meydanları çalışanları olarak diken üzerindeyiz Havaliman ve Havaalanların satılması özelleşmesi gündemde oldugu yazıldı özellikle kapadokya hava limanın kiralanması bu ihalenin öz içerigi ve bu limanda çalışan personelin bu kiralama olursa çalışma durumu ne olacak tüm personel yerindemi kalacak yoksa tayinmi olacak açıklıga kavuştursanız sayın genel müdüre soru olarak yöneltirseniz size şükranlarımız teşekürlerimiz sunarız şimdiden teşekürler başarılar dileriz
  • Ali Bey bu KD'nin sizde hatrı geçiyor galiba bizim yazdıklarımızı yayınlamamaya başladınız...
  • Bak kardeşim Bahtışen veya Ekrem hangisi paramızı veriyorsa versin ondan sonra Best Eyır ister kurtulsun isterse Türkiyenin en birinci Besti olsun sizinle çalışmak için bırak sizin kapınızı çalmayı IDTM'nin önünden geçersem sizin gibi olayım.Sizin gibi belden aşağı güreşen işine gelmeyince binbir iftira atan GM'nün bile yüzüne sövüp sonra şakalaşan insanlarla allah birdaha bırak çalışmayı karşılaşmayı nasip etmesin inşallah.Daha dilimin ucunda neler var neler ama yazarsam moderatör yayınlamaz.Yaptığınız onca şeyden sonra siz yüzünüze burada yazılanlardan fazlasını işittiniz burda yazanlarmı gücüne gidiyor.Ekrem'in her toplantıda bir dahaki pazartesi ödeyecez ödemeyen şerefsizdir dedikten sonra daha buradaki laflardan aşınacak yüzü kalmad
  • Sayın Kıdık, BestAir kurtulacak, ne Bahtışen ne Ekrem ne de Teoman enayi değiller. Enkaz büyük gibi örünüyor ve altında kalanlr için iyi olmaz bu nedenle kurtulacaktır. Sizden ricam aşırı eleştiri ve hadsiz hakarete varan yorumları bir süre vermeyin. En azından BestAir'deki olumlu düşünen personel hatırına vermeyin. Şirket kurtulduğu gün sizine konuşup şimdi atıp tutanlardan hangilerinin geri dönmek istediğini bildireceğim. Selamlar. KD
  • bu şirket biz calışanları öyle bir salak olarak görüyorki bahtışen ve ekrem bir düzmecenin içine girdiler teminatın peşine düştüler sanki teminat onların borçunu karşılayacakmı bizler bu durumu görüp keriz olmadıgımızı gösterecez allah hesap sormuyor bunlara biz soracaz
  • Best Air Faciasından magdur olan herkesin bu gruba katılımasını istiyoruz Grup üyeligi : http://groups.google.com/group/bestairmagdurlari Best Air da magdur olan tüm arkadaslar.... haklarımızı nasıl koruyabileccegimizi ve alabilecegimizi birbirimize danısarak kararlastıracagız. yeri gelecek avukatlara danışacagız. Birlikten kuvvet doğar. TÜM MAGDUR ARKADASLAR LÜTFEN UYE OLUNUZ Grup üyeligi : http://groups.google.com/group/bestairmagdurlari BIR GRUP BEST AIR MAGDURU

Bahtı Şen mi? Bahtı Kara mı?

Bir kadın ve bir adam. İkisinin de durumu talihsizlik anlamında birbirine benziyor. Biri hayatının tamamını havacılığa adamış diğeri ise bana göre havacılığın cazibesine kapılıp milyon dolarları harcamak için gözünü karartmış.

Kimden bahsediyorum?

Bilinen adıyla Bahtışen Tunca gerçek ismi ile Bahtışah Tunca ve Kani Kurtuluş’tan…

Önce yılların deneyimi Kani Kurtuluş’la ilgili birkaç söz söylemek isterim…

Yıllardır tanırım kendisini. Bir türlü istediği anlamda zirveye çıkamadı. Başarılı mı başarısız mı onun kararını sektör veriyordur elbette. Ama benim gözlemime göre bir aksilik bir aksaklık var. 

Kani Kurtuluş, Yap-İşlet-Devret modeli gibi şirket kurup daha sonra da bir vesile ile ortakları ya da finansörlerinden ayrılıyor. Yani şirket elinden uçup gidiyor.

Bunun bir izahı olmalı diye düşünmek lazım. Sanırım Kani Kurtuluş ve ayrıldığı yol arkadaşları bunun izahını en iyi verecek kişilerdir. Geçen hafta “Kani Kurtuluş Yine Ayrıldı” şeklinde bir haber yayınladık AirportHaber’de. İnşallah bu son olur.

Bu kadar çok ayrılık Kani Kurtuluş için iyi bir deneyim olsa bile sektörel pencereden baktığınızda iyi bir vizyon olarak algılanmıyor.

Ve Bahtışen (Bahtışah) Tunca…

Amerika’da yaşayan iş kadını olarak lanse edilmişti Türk Sivil Havacılığı’na…

Aslında O’nun Amerika’da ne iş yaptığına da kimse bakmadı. Sadece parasına bakılıp kuracağı havayolu şirketinde masa kapmak isteyenlerle doldu etrafı. Bahtışen Tunca’nın Amerika’da ne iş yaptığını ben dahil bir çok kimse bilmez. Sadece eşinin doktor olduğunu biliyorum.

Bahtışen, acemi çaylak. Türkiye koşullarını bilmiyor. Türkiye’de ticaret nasıl yapılır bilmiyor.

Paralı bir iş kadını geldi diyen Bahtışen’in önüne bir saltanat kayığı çekti. Bahtışen Tunca’da “bu kayık batar mı batmaz mı” diye düşünmeden biniverdi.

Her bindiği kayık su aldı.

Türkiye’de gemi inşa etmek isteyen Bahtışen Tunca’nın işleri hiç yolunda gitmedi.

Önce ilk genel müdürü Sadettin Gezmek ile takıştı. Sonra Gezmek ile kötü bir şekilde ayrılarak mahkemelik oldu.

Mahkeme geçen hafta AirportHaber’de okuduğunuz gibi Bahtışen Tunca’yı haksız buldu. İftira attığına hükmetti. 1 yıl hapis cezası aldı Bahtışen Tunca. Hapis cezası 10 aya indirildi. Ancak mahkemedeki iyi halinden dolayı hapis cezası ertelendi. Bir kez daha aynı sebeple yargılanıp ceza alırsa bu kez hapis yatacak.

Bahtışen Tunca ile birkaç kez sohbet ettik. Aslında iyi niyetle Türkiye’de bir şeyler yapmak istediğine eminim. Ancak iyi insanlarla ya da iş bilen insanlarla mı yola çıktı bunu bilmiyorum. Kendisi bu konu ile ilgili görüşlerini açıklayacaktır zamanı geldiğinde.

“Çok şeyler biliyorum ama konuşamıyorum” Bu sözler Bahtışen Tunca’ya ait. “Eğer Best Air’i yoluna koyarsam ilk ve son açıklamamı sana yapacağım” demişti aylar öncesinde bana. Ve ben hala bekliyorum bu açıklamayı.

Tabi biz Türklerin deyimiyle “Bahtışen Tunca sözünün eri ise”

İnşallah bahtın açılır Bahtışen (Bahtışah) Tunca

Haftaya görüşmek dileğiyle...

Not: Bu hafta her Cuma akşamı yayınladığımız Fikir Fırtınası Programı’nı benim ve Oktay Erdağı’nın mazeretlerinden dolayı canlı yayınlayamadık. Yüksek tansiyondan dolayı sağlık sorunları yaşıyorum. En kısa süre içerisinde hatta bu hafta kısmetse karşınızda olacağız. Bu aksaklıktan dolayı özür diliyorum.

Bahtı Şen mi? Bahtı Kara mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 14 yıl önce
Evet Bahtıkara denilen kişinin bir zamanlar cimrilikten kuruş hesabı yaparken Allahın adaleti gelip bahtıkarayı vurdu. Birgün bunun olucağını biliyordum ama zamanı bilmiyordum.Amerikada kocası sayesinde birtakım dersler alan evlendiğinde ingilizcenin i sini bilmiyen bir hatundu.Ne mesleği varmış cok merak ediyorum.Allahın Adaleti aslında Dr Tuncayı vurdu arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ali bey Kani bey ve ailesini nekadar tanıyorsunuz? "Ve ailesini " diyorum çünkü bütün bu olanların arkasında müjgan hanım var.MNG den başlarsak hanımının adına Hann da ve Moncton da şirket kurup MNG yi dolandırdılar.Doğal olarak MNG den KOVULDUlar.Daha sonra Orex i kurdular ama oradada ortaklarına kazık attılar.Makedonyada Starı kurdular ve Arap patronlarını milyon dolarlarla kazıkladılar ve şirketten sülalece kovuldular.En son Türkiyede dikiş tutturamayınca bu sefer kuzey doğu ya gitti,çünkü orada daha bu aile tanınmıyordu.Ama yine bilinen son.Oradan da KOVULDULAR.Sizde yıllardır tanıdığınıza göre Hala istediğini alamadı demeyin.ONLAR İSTEDİKLERİNİ FAZLASIYLA ALDILAR hemde defalarca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haklısın kardesim Edi- Büdü -Teo hiç enayi değil SU AN YAPTIKLARINI SOYLEYEYIMMI? Su an teminatları tek tek kurtarıp üzerlerinde varolan mal varlıklarını Hem Amerikada hemde Turkiye de başka akrabalarının üzerine yapıyorlar... SİZ ÇALIŞANLAR DAHA UYUYUN.... BILIYORUZDA KONUSUYORUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEVGILI ARKADASLAR BURADA MODERATOR HAKLI OLARAK BAZI KONULARDA HASSASIYET GOSTERIYOR. BURADA YAZAMADIGINIZI VEREMEDIGINIZ BILGILER AGZINIZIN UCUNA GELIYOR AMA YAYINLANMAZ ENDISESI ILE YAZMIYORSANIZ BUYURUN GRUBUMUZDA YAZIN. BIZDE FAYDALANALIM: http://groups.google.com/group/bestairmagdurlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın degerli yazar Ali KIDIK bey sizden bir ricamız olacak DHMİ Genel müdürü ile floryada bir söyleşi yemegi görüşmesinde sizde bulunacakmısınız biz Devlet hava meydanları çalışanları olarak diken üzerindeyiz Havaliman ve Havaalanların satılması özelleşmesi gündemde oldugu yazıldı özellikle kapadokya hava limanın kiralanması bu ihalenin öz içerigi ve bu limanda çalışan personelin bu kiralama olursa çalışma durumu ne olacak tüm personel yerindemi kalacak yoksa tayinmi olacak açıklıga kavuştursanız sayın genel müdüre soru olarak yöneltirseniz size şükranlarımız teşekürlerimiz sunarız şimdiden teşekürler başarılar dileriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ali Bey bu KD'nin sizde hatrı geçiyor galiba bizim yazdıklarımızı yayınlamamaya başladınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bak kardeşim Bahtışen veya Ekrem hangisi paramızı veriyorsa versin ondan sonra Best Eyır ister kurtulsun isterse Türkiyenin en birinci Besti olsun sizinle çalışmak için bırak sizin kapınızı çalmayı IDTM'nin önünden geçersem sizin gibi olayım.Sizin gibi belden aşağı güreşen işine gelmeyince binbir iftira atan GM'nün bile yüzüne sövüp sonra şakalaşan insanlarla allah birdaha bırak çalışmayı karşılaşmayı nasip etmesin inşallah.Daha dilimin ucunda neler var neler ama yazarsam moderatör yayınlamaz.Yaptığınız onca şeyden sonra siz yüzünüze burada yazılanlardan fazlasını işittiniz burda yazanlarmı gücüne gidiyor.Ekrem'in her toplantıda bir dahaki pazartesi ödeyecez ödemeyen şerefsizdir dedikten sonra daha buradaki laflardan aşınacak yüzü kalmad

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Kıdık, BestAir kurtulacak, ne Bahtışen ne Ekrem ne de Teoman enayi değiller. Enkaz büyük gibi örünüyor ve altında kalanlr için iyi olmaz bu nedenle kurtulacaktır. Sizden ricam aşırı eleştiri ve hadsiz hakarete varan yorumları bir süre vermeyin. En azından BestAir'deki olumlu düşünen personel hatırına vermeyin. Şirket kurtulduğu gün sizine konuşup şimdi atıp tutanlardan hangilerinin geri dönmek istediğini bildireceğim. Selamlar. KD

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu şirket biz calışanları öyle bir salak olarak görüyorki bahtışen ve ekrem bir düzmecenin içine girdiler teminatın peşine düştüler sanki teminat onların borçunu karşılayacakmı bizler bu durumu görüp keriz olmadıgımızı gösterecez allah hesap sormuyor bunlara biz soracaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Best Air Faciasından magdur olan herkesin bu gruba katılımasını istiyoruz Grup üyeligi : http://groups.google.com/group/bestairmagdurlari Best Air da magdur olan tüm arkadaslar.... haklarımızı nasıl koruyabileccegimizi ve alabilecegimizi birbirimize danısarak kararlastıracagız. yeri gelecek avukatlara danışacagız. Birlikten kuvvet doğar. TÜM MAGDUR ARKADASLAR LÜTFEN UYE OLUNUZ Grup üyeligi : http://groups.google.com/group/bestairmagdurlari BIR GRUP BEST AIR MAGDURU

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000