07 Mayıs 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

ATLAS SABİHA'YA PEKİ YA DİĞERLERİ?

Atatürk Havalimanı sıkışıklığı şirket yöneticilerini gelecek için karar vermeye zorluyor. İşte Atlasjet ilk hamleyi yaptı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bodrum ve Dalaman seferlerine başlıyor. Sadece Atlasjet ile kalır mı bilinmez ama Atatürk Havalimanı’nın doyduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu Atlasjet’in bu hamlesiyle.

Sabiha Gökçen yavaş yavaş Atatürk Havalimanı olma yolunda ilerliyor. Bir zamanlar “inek bile otlamaz” denilen Sabiha Gökçen havalimanı şimdi havayolu şirketlerinin mecburi istikameti haline geliyor.

Alt yapı eksikliği, mevcut yapının efektif kullanılamayışı Atatürk Havalimanı’nı istenmeyen havalimanı haline getirdi. Kulisler, bürokratik çözümsüzlük, lodos rötarları, hava trafik kontrolörlerinin hak arayışı için yaptıkları kural uygulama bahanesiyle sessiz direniş. Bütün bunlar Atatürk Havalimanı için olumsuz hava yaratıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı tıpkı Atatürk Havalimanı gibi oldu. Onur Air de giderse Atatürk Havalimanı ile bir farkı kalmayacak.

THY ile başlayan Sabiha Gökçen Havalimanı Pegasus Havayolları ile devam etti. Ama damgayı vuran da Pegasus Havayolları oldu.

THY, Pegasus, Sunexpress, Borajet, Atlasjet, THY’nin alt markası Anadolujet kısa süre sonra operasyonlara başlayacak olan SeaBird. Bu şirketlerin hepsi Sabiha Gökçen’den operasyon yapıyor, yapmaya başlayacaklar.

Sabiha Gökçen Havalimanı şimdi rekabetin daha çok yaşandığı bir meydan haline gelecek. Atlasjet Havayolları Bodrum ve Dalaman seferlerinden randıman alırsa Antalya ve İzmir için de hamle yapabilir. Atlasjet’in yolcu hizmet modeli diğer şirketlerden farklı. İkramlarda eli bol bir şirket. Daha çok konfor arayan müşterilerin tercih edeceğini düşünüyorum. Koltuk araları da Pegasus’la kıyaslanamayacak şekilde. Ancak Pegasus Havayolları’nın misafirlerine! ücretle sattığı ikramları “Atlasjet’ten ücretsiz alacağım” diyerek tercih ederler mi yaşayıp göreceğiz.

Atatürk Havalimanı işleticilerinin bu durumu iyi düşünüp hem siyasi hem de DHMİ nezdinde girişimde bulunması gerekir. Atatürk Havalimanı gözden çıkartılmış, herkes 3. havalimanına odaklanmış durumda görünüyor.

DHMİ’nin siyasi söylemlere göre değil halkın rötarlardan en az şekilde etkilenmesi için hareket etmesi gerekir.

Atatürk Havalimanı’nda bir türlü taşınamayan teneke mahallesi dediğimiz yer taşınacak. Günaydın DHMİ. Bu kadar sıkışıklık olana kadar neredeydin? Benim bildiğim 7-8 yıldır taşınacak apronun içindeki teknik bakım merkezleri.

Yöneticiler Atatürk Havalimanı için çalınan çanların bir gün kendileri için çalacağını düşünmeliler.

Son söz,

THY güzel bir uygulamaya imza attı. Lig TV ile ortaklaşa uzun uçuşlarda maç yayını veriliyor. Dünya’da ilk olduğu iddia edilen bu güzel atılım için THY’yi alkışlıyorum. Fenerbahçe-Galatasaray şampiyonluk maçını o uçakta izlemek farklı bir duygu olacak yolcular için.

Umarım THY’nin bu uygulamasını tribün sanarak kötü görüntüye çevirmez taraftarlar.

Haftaya görüşmek üzere, sağlıklı huzurlu uçuşlar.

ATLAS SABİHA'YA PEKİ YA DİĞERLERİ?

Yorumlar

ATC ~ 12 yıl önce
Genel Müdürlük zaten hazır olduğumuz baskıyı meydanlara gönderilen genel müdür imzalı bir yazı ile göstermiştir, bu baskı yapmaya çalışma gayreti bizlerin sadece kuralları daha itinalı uygulamaya başlamamıza yarayacaktır. Ok yaydan çıkmıştır, bizler bir suç ilemiyoruz, sadece kuralları uyguluyoruz, bu husus unutulmasın lütfen, ayrıca uçucu arkadaşların bizlere verdiği desteğe de teşekkür ediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi personeli ~ 12 yıl önce
kimse kusura bakmasın ama dhmi'nin verdiği maaşa ancak o kadar iş olur. thy de çalışan bir işçi kadar maaş alamıyoruz. aslında bakılırsa bu kadar düşük maaşla yine iyi işliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafayı kuma gömmek ~ 12 yıl önce
bu kadar aksaklık, alt yapı yetersizliği, teknolojik/havacılık gelişmesi,rötarlar,personel arasındaki adaletsizlikler, personelin mağduriyeti,hak arayışlar... daha birçok şey. ama sayın dhmi yöneticileri adeta kafayı kuma gömmüş görmezden geliyor. dediği gibi çanlar heran çalabili,r hatta geç bile kalındı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas forever ~ 12 yıl önce
Atlas'ın hizmet kalitesi ve yolculara kendilerini iyi hissettiriyor olması tartışılmaz. Bunu yaşayan bilir. UçanAt'ta ve Avrupa'nın devi RyanAir'de aynı soğukluk, aynı umursamazlık... Öte yandan ücretsiz servis İSG'de de olursa kimse açık atamaz Atlas ile. Düşünsenize İstanbul gibi bir yerde ücretsiz servis! Böyle bir durumda THY bile sıkıntı yaşayabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
kesinlikle tercih ederim delimisiniz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolu açık ~ 12 yıl önce
iki güzide şirketimizlede uçtum ancak atlasjet in bodrum servisleri ve ikramlarının ücretsiz olması + puan ve bodrum ekibinin çok kuvvetli olması atlasjet i uçurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKK ~ 12 yıl önce
Uçacağım hatta Atlas varsa ben de Atlas'ı tercih ederim çok aşırı fiyat farkı yoksa. Merak ettiğim konu ise İstanbul dışında sunduğu Fly Bus hizmetini ISG için de sunacak mı. Eğer Fly Bus uygulaması hayata geçerse Atlas uçar gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bora ~ 12 yıl önce
şimdi görecez uçan atın dramını :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas ~ 12 yıl önce
Atlas Jet'in uçtuğu yere PGS değil THY uçsa bile tercihim her zaman Atlas Jet olur. Olay sadece ikram, koltuk aralığı ya da ücretsiz servis değil Atlas Jet yolcusuna kendisini gerçekten önemli ve değerli hissettirmeyi başarıyor. Belki de ben artık bu görüşe şartlandığım için bana öyle geliyor ama bugüne kadar tersini düşünmemi gerektirecek hiç bir durumla karşılaşmadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000