14 Ekim 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Valla bravo. Ne hakaret ne saldiri iceren yorumumu yayinlamayan editor; sizin de renginiz belli oldu. Siz de işverenle ortaklaşa calisiyorsunuz anlaşılan. Yaziya muhalif te görünse işinize geleni yayinliyorsunuz.
  • Atilay aga gidecek,başka yolu yok,personel bunu istiyor,saltanat bitecek,agalık donemi bitecek,personel kazanacak,sirketimiz kazanacak,silkeleyin arkadaslar koltuk sevdalısı aycin aga dusmek uzere
  • oyum atilay'a. kazanilan haklarimizi kaybetmek istemiyorum ve isverenimde zerre vicdan yokken, bu adama yine oy vermek zorundayim maalesef!
  • Pardon ama '305 diretmesi' ne demek? Bunu böyle yorumluyorsanız eğer, sendikanın üyesinin arkasında durmasını, ona sahip çıkmasını ne olarak yorumluyorsunuz? Ne deseydi? 305'den vazgeçtim deseydi? yine en başta siz bu sefer haklı olarak yerden yere vurmayacak mıydınız? Peki sizin dediğiniz gibi 305 in çıkarılmasından sorumlu sendika başkanı ise mahkemeler ne işe yarıyor/neye göre karar veriyor? Sizin gördüklerinizi görebilecek durumda değiller mi? Ve son sorum; Atilay Ayçin olmasaydı neyle bu kadar uğraşacaktınız syn Kıdık, vaktinizi nasıl geçirecektiniz?
  • sizler temsilci oldunuz.yönetici oldunuz sonuç,Greve çıkmayan ondörtbin çalışan.Bi gidin artık ya allah aşkına.Tuz koktu artık düşün milletin yakasından.
  • 24 yildir hep thy iscileri kaybettigi için mi thyde garsonlar 6000tl maas aliyor? Allah tan kaybetmişler, birde kazansalarmis pilot olurlarmis herhalde???,:))) komiksiniz reform beyinliler.
  • Bu kadar işçinin ekmeği ile oynayan bu kadar insanı atanlardan işçiler birleşip neden hesap sormazlar neden THY yönetimine kızmazlarda ikide bir Atilay Ayçin'e saldırıp dururlar sizleri atan sendika mı ? Yoksa THY yönetimi mi ? Birleşip hesap sorma vaktiniz gelmiş de geçmiş bu çalışma koşullarını THY yönetimi yapmamış mı ? Sendika yönetimi düzelsin diye uğraşmıyor mu atılan 305 kişinin her gün yanında olan Hamdi Topçumuydu yoksa Atilay Ayçin miydi ? 2010 yılında atılan personel neden birleşip direniş yapmadı ? Neden THY yönetiminden hesap sormadı bir çok arkadas zorla emekli edildi neden direnmediler neden sokaklara çıkmadılar hak aramaktan bu kadar mı korkuyorsunuz ? Pilotlar kaçırıldı tepki nerde arkadaşları hala kuzu kuzu uçuyor korkaksınız kabul edin burdan yazmakla olmuyor haklarınızı aramayı bilmiyorsunuz baştan kaybetmişsiniz adamlarda istedikleri gibi at koştururlar siz de öyle bakarsınız.Şimdi suçlu kim oturun düşünün sizin hakkınızı savunan Ayçinmi yoksa Topçumu ?
  • Bunca senenin toplanan aidatların nerelerde kullanıldıgının hesabını sormanı istiyoruz muhalefet gruplar.Destegimiz sonuna kadar devam edecektir.
  • Sabiha Gökmen'de 700 kişinin işsiz kalmasının yegane sebebi aycın demıssınız? Orda ne yaptıgınıda söyleseydınız yazınızda. Bızım bıldıgımız, orda yer hızmetlerı yapan fırmada sendıkalasma hareketli basarıya ulaşmış ve 700 ıscı sendıkalı olmustur. Toplu ıs gorusmelerı başlama aşamasına gelmeden, iş veren şirketi kapatmış ve tum çalışanlarını işten çıkarmıştır. Biz yanlış bılıyorsak lutfen duzeltın. Ama aycının , çalışanları sendıkalı yapmasımı yanlıstı? Yazınızı bızmı yanlış anlıyoruz, yoksa sız sendıkalı ıscı çalıştırmasak ıcın sırketını kapatıp herkesı kapı önüne koyan işvereni mi destekliyorsunuz? Lutfen aydınlatırsanız sevınırız.
  • 305 kişinin harıcınde yaa atılan 2010 senesındekı thy yer personeli o kişilerde zatı muhterem pos bıyığın sayesınde değilmi kapı önüne konann hatırlayalım..

ATİLAY AYÇİN’İN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEK…

Aslına bakarsanız ve kime sorarsanız sorun “Bu sefer Ayçin gidecek” diyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar çok idi. Hala da aynı tezi savunanlar var. Bu seçimlerin galibinin Atilay Ayçin olmaması için adam akıllı bir muhalefetin olması gerekiyordu. Öyle dallara, budaklara ayrılmış muhalefet anlayışının mevcut sendika anlayışını devirmesi mucizelere kalmış durumda.

Maalesef ki bu sendikal anlayış alternatifsiz Ak Parti iktidarı gibi.

Lidersiz bir Reform Hareketi, şu baskı var bu baskı var deyip teknikte seçimlere girmeyen bir Emek Meclisi, söylemleri ile eylemleri birbirini tutmayan bir Gökkuşağı anlayışı, varlığı ile yokluğu belli olmayan bir Değişim Hareketi. Bunlar mı seçim kazanacaklar? Gülerim ağlanacak hallerine.

Bir kez daha söylüyorum ki Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 700 kişinin işsiz kalmasının tek ve yegane sebebi Atilay Ayçin’dir. Hatta Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesinin kurduğu yer hizmetleri şirketinin kapanmasının müsebbibi de Atilay Ayçin’dir.

THY’de işten çıkartılan 305 kişinin günahkarı da Atilay Ayçin’dir. 305 kişinin işten çıkartılmasının müsebbibi o olmasına rağmen 305 kişi üzerinden sendika siyaseti yapan, greve gidilen sürecin en büyük sebeplerinden biri de Ayçin’in 305 diretmesidir. Hatta grev oylamasında bile 305 kişinin bazılarından faydalanacak. Hatta bazıları delege olarak uçuş işletmede oy vereceklerin karşısına çıkacaklar. Yani 305 hala gündemde.

Ama takdir ediyorum. Çünkü idealinin peşinden koşan bir adam. Doğru bildiğinin savunucusu. Pek zigzag çizdiği söylenemez.

Muhalefetin bir araya gelememesi, ortak bir açıklama yapılamaması, umut bağlanan Reform Hareketi’nin üzerinde yönetim destekli yaftası olması işleri sarpa sardırıyor.

Bu iş hesap kitap işi. Ama görünen şu ki uçuş işletmede Atilay Ayçin'in kazanması halinde diğerleri taksın sepeti koluna. Siyasette 24 saatin çok önemi vardır denir ama bu sendikal siyasette pek öyle olmayacak gibi.

Uçucuların oyu Bahadır Altan’a gidecek diyenler bile yanılacak.

Uçuş işletmede kabin ve kokpitin oyları bayramdan sonra seçimin kaderini belirleyecek.

Öyle çok dedikodu var ki; örneğin teknikteki seçimlerden sonra yöneticilerin seçilen delegeleri çağırıp “Keşke Atilay Ayçin ile hareket etmeseydiniz” dedikleri bile iddia edildi.

Bütün bu dedikodular seçimlerde Atilay Ayçin’e daha çok yaklaştırıyor çalışanları. İstemeyenler bile Atilay Ayçin’e direksiyon çeviriyorlar. Çok daha vahimi “zorla delege olmamı istediler. Seçilsem dahi yönetim seçiminde oyumu Atilay’a vereceğim” diyene bile rastladık.

Bana kalırsa Atilay Ayçin’i saf dışı bırakmanın yolu Atilay Ayçin gibi hitap gücü yüksek, sendikal söylemleri iyi, ağzı laf yapan bir adaya ihtiyaç vardı. İşte bunu sağlayamayan muhalefet şimdi ipe un sermenin gayreti içindeler. Bu yüzden herkes Atilay’a çalışıyor. Yani Atilay Ayçin’in ekmeğine yağ sürüyorlar. Geriye Atilay Ayçin’in bal bulması kalıyor. Ballı, tereyağlı bir ekmek yemek için.

Muhalefetin son şansı uçuş işletme. Benden söylemesi. Gerisi onlara kalmış.

Bol muhalefetli bir seçim Atilay Ayçin’in tam istediği bir durum idi. Bravo Atilay Ayçin bunu da atlattın.

ATİLAY AYÇİN’İN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEK…

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Valla bravo. Ne hakaret ne saldiri iceren yorumumu yayinlamayan editor; sizin de renginiz belli oldu. Siz de işverenle ortaklaşa calisiyorsunuz anlaşılan. Yaziya muhalif te görünse işinize geleni yayinliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 10 yıl önce
Atilay aga gidecek,başka yolu yok,personel bunu istiyor,saltanat bitecek,agalık donemi bitecek,personel kazanacak,sirketimiz kazanacak,silkeleyin arkadaslar koltuk sevdalısı aycin aga dusmek uzere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maalesef ~ 10 yıl önce
oyum atilay'a. kazanilan haklarimizi kaybetmek istemiyorum ve isverenimde zerre vicdan yokken, bu adama yine oy vermek zorundayim maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz T. ~ 10 yıl önce
Pardon ama '305 diretmesi' ne demek? Bunu böyle yorumluyorsanız eğer, sendikanın üyesinin arkasında durmasını, ona sahip çıkmasını ne olarak yorumluyorsunuz? Ne deseydi? 305'den vazgeçtim deseydi? yine en başta siz bu sefer haklı olarak yerden yere vurmayacak mıydınız? Peki sizin dediğiniz gibi 305 in çıkarılmasından sorumlu sendika başkanı ise mahkemeler ne işe yarıyor/neye göre karar veriyor? Sizin gördüklerinizi görebilecek durumda değiller mi? Ve son sorum; Atilay Ayçin olmasaydı neyle bu kadar uğraşacaktınız syn Kıdık, vaktinizi nasıl geçirecektiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
son. ~ 10 yıl önce
sizler temsilci oldunuz.yönetici oldunuz sonuç,Greve çıkmayan ondörtbin çalışan.Bi gidin artık ya allah aşkına.Tuz koktu artık düşün milletin yakasından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
son'a!!!! ~ 10 yıl önce
Sen greve çıkmadın kaybeden sendika mı oldu?? benim güzel ülkemin güzel insanı; bak bu kanun tanımazlar bu insafsızlar nasıl dayatıyorlar REV:3 denilen o çok kapsamlı konuyu, bak nasıl haklarını geri alıyorlar, bak ücret artışlarını nasıl % 1558 yapıyorlar değil mi benim "tuzun koktuğunu" bilen amam bunları bilip te, görmemezlikten gelmeye çalışan onu bile başaramayan kardeşim... sana ve senin gibi düşünenlere rağmen biz sendikal mücadelemize devam edeceğiz sizler inanmasanız ve istemesenizde....
24 yil'a ~ 10 yıl önce
24 yildir hep thy iscileri kaybettigi için mi thyde garsonlar 6000tl maas aliyor? Allah tan kaybetmişler, birde kazansalarmis pilot olurlarmis herhalde???,:))) komiksiniz reform beyinliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yağmur ~ 10 yıl önce
Bu kadar işçinin ekmeği ile oynayan bu kadar insanı atanlardan işçiler birleşip neden hesap sormazlar neden THY yönetimine kızmazlarda ikide bir Atilay Ayçin'e saldırıp dururlar sizleri atan sendika mı ? Yoksa THY yönetimi mi ? Birleşip hesap sorma vaktiniz gelmiş de geçmiş bu çalışma koşullarını THY yönetimi yapmamış mı ? Sendika yönetimi düzelsin diye uğraşmıyor mu atılan 305 kişinin her gün yanında olan Hamdi Topçumuydu yoksa Atilay Ayçin miydi ? 2010 yılında atılan personel neden birleşip direniş yapmadı ? Neden THY yönetiminden hesap sormadı bir çok arkadas zorla emekli edildi neden direnmediler neden sokaklara çıkmadılar hak aramaktan bu kadar mı korkuyorsunuz ? Pilotlar kaçırıldı tepki nerde arkadaşları hala kuzu kuzu uçuyor korkaksınız kabul edin burdan yazmakla olmuyor haklarınızı aramayı bilmiyorsunuz baştan kaybetmişsiniz adamlarda istedikleri gibi at koştururlar siz de öyle bakarsınız.Şimdi suçlu kim oturun düşünün sizin hakkınızı savunan Ayçinmi yoksa Topçumu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 10 yıl önce
Bunca senenin toplanan aidatların nerelerde kullanıldıgının hesabını sormanı istiyoruz muhalefet gruplar.Destegimiz sonuna kadar devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personele ~ 10 yıl önce
üye isen git sendikaya ben gittim defterleri,masrafları herkese gösteriyorlar.
?? ~ 10 yıl önce
Sabiha Gökmen'de 700 kişinin işsiz kalmasının yegane sebebi aycın demıssınız? Orda ne yaptıgınıda söyleseydınız yazınızda. Bızım bıldıgımız, orda yer hızmetlerı yapan fırmada sendıkalasma hareketli basarıya ulaşmış ve 700 ıscı sendıkalı olmustur. Toplu ıs gorusmelerı başlama aşamasına gelmeden, iş veren şirketi kapatmış ve tum çalışanlarını işten çıkarmıştır. Biz yanlış bılıyorsak lutfen duzeltın. Ama aycının , çalışanları sendıkalı yapmasımı yanlıstı? Yazınızı bızmı yanlış anlıyoruz, yoksa sız sendıkalı ıscı çalıştırmasak ıcın sırketını kapatıp herkesı kapı önüne koyan işvereni mi destekliyorsunuz? Lutfen aydınlatırsanız sevınırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap yok ~ 10 yıl önce
Bu sorulara cevap verebilecek yürek göremiyorum ortada.
ISG'li ~ 10 yıl önce
Evet sendikalaşma başarıya ulaşmış ve işveren ile Atilay aga masaya oturmuş, her istediğine evet denilen Atilay aga her seferinde çıtayı biraz daha yükseltmek istemiş sonunda işverenin şirketi kapatarak çalışanların işsiz kalmasına neden olmuştur. Sonuçta adamın kendi şirketi THY gibi sendika ile uğraşmak zorunda değil. Kaldı ki, ISG yer hizmetleri, terminal yapımında sonra birazda devlet isteğiyle "yaptınız bi zahmet hizmette verin" diyerek zorla kurdurulmuş ve inanılmaz avantajlı fiyatlarla hizmet veren bir kuruluştu. ISG terminal işletmeden aldığı paranın hatırı sayılır kısmını ISG Handling'in zararına harcamıştır... Sonuçta yine arkanızdayız naraları atan sendika, ISG personeli işten atılır atılmaz; hemen ertesi gün beş parası olmayan işsiz kalmış personelden dava açma parası istemiştir yüzsüzce... Sonuç olarak sendika yüzünden belkide havacılıkta bir yerlere gelebilecek eğitimli bir çok genç heba olmuş, başka sektörlere geçmek zorunda kalmıştır...
push back ~ 10 yıl önce
305 kişinin harıcınde yaa atılan 2010 senesındekı thy yer personeli o kişilerde zatı muhterem pos bıyığın sayesınde değilmi kapı önüne konann hatırlayalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değil... ~ 10 yıl önce
İşverenin sendikasızlaştırma ve sendikaya en bağlı operator ve işçi grubunu devreden çıkarmasıdır...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000