05 Eylül 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • onurdan uçak kiralamışlar göya göz göre göre yalakalığın bu kadarına pes SAGA
  • hala paralarımız verilmedi işten çıkan arkadaşlarımız iş bulamadı borç batağında yüzüyorlar,YÖNETİM AR DAMARI çatlamış! yazıklar olsun hepinize
  • DAHA kolay olacaksa demekki işe yen girecek yandaşlar var
  • saga patronları hangi bi sözlerini yerine getirmişki bunuda getirsinler.adam olsalardı bu kadar insanın ahını alıp,mağdur etmezlerdi kış ortasında.o şirket bizlerin alın teriyle,duasıyla ayaktaydı ama artık bedduamız oldular.içerde çalışan arkadaşlarımız için üzgünüm sadece o kadar.ama şu da bi gerçek ki;hayat sagadan ibaret değil.SHGMnin vereceği olumsuz bi karar halinde hayatlarını idame ettirebilcek başka bir yer bulabilirler.herkesin yolu açık olsun.AMA ADALET DE YERİNİ BULSUN LÜTFEN!
  • sagadan ayrılanların parasını vermedi hala herkes ile mahkemelik.allahtan korkmaz kuldan utanmaz bir şirketmiş ya !!!!!
  • Ancak altındaki porche marka arabasının bakımlarını yaptırır çalışanının parası umrundamı,odasında organik bağ kurmaya devam etsin her zamanki gibi.
  • Adam gibi bakımını yaptığın sürece uçak uçaktır ve uçar kardeşim. Gereken teknolojik gelişmeleri adapte edersin, değişikliğe gidersin olur. Akjsi takdirde bu ülkeye sıfır uçak bile alınsa bize onu çok kısa zaman içerisinde eskimiş hale getirir; bize daha sıfırını getirin deriz.
  • Bir saga calisani olarak son 6 ayda verilen tum sozlerin havada kaldigini varsayarak artik burasi yolun sonu diyorum. Herkes icin hayirlisi olsun, son iki aylik maasimizida alamadik, gelinde bir sirketin icini gorun, nereye gidiyor...
  • sn. yazarı düzeltelim . samsun ihalesi daha çetin geçer samsun şu anda tr de trafik olarak 9 -10 . sırada hele bu yaz adı havalimanı yapılan çoğu yeri geçti. ihalenin bonusunu yada hamallığını herkes biliyor sinop-tokat havaalanları bunları eklerseniz ihale dahamı kolay olur dahamı zor ! zor soru ama kapadokya-samsun ihaleleri dhmi için ilk deneyim ihalelerde olumsuzluklar olursa şartlar çok değiştirilebilir
  • bu yaş sınırı uygulanıyor mu?

ARTIK HEYECANLI SÜREÇ BAŞLIYOR

 Havacılık sektöründe sessizliğin son bulacağı bir haftaya giriyoruz. Önemli konu başlıkları bu haftadan itibaren birer birer gündeme gelmeye başlayacak. Ama merak konusu olan en önemli soru Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yardımcısı kim olacak? Bu atama ile ilgili çeşitli tahminler yürütülse bile sürpriz yaşanabilir diye düşünüyorum.

Bakan yardımcısı olarak ilk isim mevcut müsteşar Habip Soluk'un ismi en çok konuşulanlardandı. Ancak bakanlık kaynaklarından edindiğim bilgiye göre Habib Soluk bakan yardımcılığı konusuna sıcak bakmıyor . Alternatif isimler mutlaka var. Bakanlığın içinde çok deneyimli müsteşar yardımcıları ve genel müdürler var. Örneğin Suat Hayri Aka bunlardan birisi. Ama hiç ummadığımız hatta ihtimal vermediğimiz birisi de bakan yardımcısı olabilir. Ben bu isimler üzerinde spekülasyon yapmak istemiyorum. Zira Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kendi çalışacağı kişiyi en iyisi olarak kamuoyuna sunacaktır.

Gelelim sektördeki diğer sıcak gelişmelerin neler olacağına.

Hemen hafta başında yani bugün bu yazının yayına verildiği gün Adana Havalimanı yerine yapılacak olan Çukurova Havalimanı ihale şartnamesinin görücüye çıkması olacak. Bu ihale ile çok sayıda firmanın şimdiden çalışmalara başladığı ifade ediliyor. Aldığım duyumlara göre ihale şartnamesi de katılımın fazla olması için diğer şartnamelere oranla daha kolay şartlar içeriyor.

Çukurova Havalimanı için yeni oyuncular sahneye çıkabilir. Mevcut işletmecilerin haricinde yeni işletmeci firmalar bu ihaleyi kazanabilir. Zira Ankara'nın tavrı da bu yönde gibi görünüyor. Havalimanı işletmeciliği birkaç firma arasında paylaşılsın istenmiyor.

Bu hafta Çarşamba günü havayolu şirketlerimizden SAGA'nın kader günü. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün üçüncü uçak için verdiği üç aylık süre doluyor.  SAGA kaynaklarından aldığım bilgiye göre henüz uçak alınamadı. Yemen'de bir uçak bulunduğu söylense bile uçağın 20 yaşında olduğu bu yaştaki uçağı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kabul edip etmeyeceği ise merak konusu. Bilindiği gibi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 15 yaş üzeri uçakların tescilini kabul etmiyor. SAGA'nın yaşaması için özel bir imkan tanınır mı tanınmaz mı onu yaşayıp göreceğiz. Ancak böyle bir durum olması halinde SHGM'ye karşı "Türkiye uçak mezarlığına dönecek" eleştirileri gelirse şaşmamak gerekir. SAGA yöneticileri kızacak ama iki ay önce Abdülkadir Kolot AirportHaber'e açıklama yapıp on gün içinde uçak getireceklerini ifade etmişti. Ancak bu açıklama havada kaldı. Söz yerine getirilmedi.

Bir başka ihale de Kapadokya Havalimanı için start alacak. Önümüzdeki aylarda Kapadokya Havalimanı için kıyasıya bir pazarlık söz konusu olacak.

Bu ihaleyi Samsun Havalimanı işletme ihalesi takip edecek. Samsun ihalesine Kapadokya kadar ilgi gösterileceğini pek sanmıyorum. Ama yanında bir bonus verilirse cazibesi artabilir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali de DHMİ'nin ihale listesinde. Kısacası 2011 ve 2012 yılları DHMİ için tam bir ihale yılı olacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ustalık döneminde kendine bağlı tüm kurumlarda yeniden yapılanma süreci başlatması beklenebilir. Özellikle SHGM ve DHMİ'de yeni heyecanlar yaratacak ve bu heyecanlarla yeni atılımların yaşanacağı bir süreç yaşayabiliriz.

Havacılığımızın durağan görüntüsünden bir an önce kurtulması dileğiyle.

 

ARTIK HEYECANLI SÜREÇ BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
onurdan uçak kiralamışlar göya göz göre göre yalakalığın bu kadarına pes SAGA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hala paralarımız verilmedi işten çıkan arkadaşlarımız iş bulamadı borç batağında yüzüyorlar,YÖNETİM AR DAMARI çatlamış! yazıklar olsun hepinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DAHA kolay olacaksa demekki işe yen girecek yandaşlar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saga patronları hangi bi sözlerini yerine getirmişki bunuda getirsinler.adam olsalardı bu kadar insanın ahını alıp,mağdur etmezlerdi kış ortasında.o şirket bizlerin alın teriyle,duasıyla ayaktaydı ama artık bedduamız oldular.içerde çalışan arkadaşlarımız için üzgünüm sadece o kadar.ama şu da bi gerçek ki;hayat sagadan ibaret değil.SHGMnin vereceği olumsuz bi karar halinde hayatlarını idame ettirebilcek başka bir yer bulabilirler.herkesin yolu açık olsun.AMA ADALET DE YERİNİ BULSUN LÜTFEN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sagadan ayrılanların parasını vermedi hala herkes ile mahkemelik.allahtan korkmaz kuldan utanmaz bir şirketmiş ya !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ancak altındaki porche marka arabasının bakımlarını yaptırır çalışanının parası umrundamı,odasında organik bağ kurmaya devam etsin her zamanki gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adam gibi bakımını yaptığın sürece uçak uçaktır ve uçar kardeşim. Gereken teknolojik gelişmeleri adapte edersin, değişikliğe gidersin olur. Akjsi takdirde bu ülkeye sıfır uçak bile alınsa bize onu çok kısa zaman içerisinde eskimiş hale getirir; bize daha sıfırını getirin deriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir saga calisani olarak son 6 ayda verilen tum sozlerin havada kaldigini varsayarak artik burasi yolun sonu diyorum. Herkes icin hayirlisi olsun, son iki aylik maasimizida alamadik, gelinde bir sirketin icini gorun, nereye gidiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sn. yazarı düzeltelim . samsun ihalesi daha çetin geçer samsun şu anda tr de trafik olarak 9 -10 . sırada hele bu yaz adı havalimanı yapılan çoğu yeri geçti. ihalenin bonusunu yada hamallığını herkes biliyor sinop-tokat havaalanları bunları eklerseniz ihale dahamı kolay olur dahamı zor ! zor soru ama kapadokya-samsun ihaleleri dhmi için ilk deneyim ihalelerde olumsuzluklar olursa şartlar çok değiştirilebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu yaş sınırı uygulanıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000