11 Ocak 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Arff ne yaw türkçesi itfaiyeci ışte. Kaldırın bunlara tazminatı kuru maaşa talim etsinler. Yok ylisans yapmış vs. Bize itfaiyeci lazım istersen prof ol sonuçta itfaiyecilik bekliyoruz senden. Köpüğü şık yangını söndür ok??
  • ne cekemez, ne hazımsız, ne zırlayan tipler varmış istasyinlarda. hepiniz igrencainiz
  • Bizim davamızı şimdiye kadar dernekler,sendikalar halletti demi biz sosyal medya aracı ile gruplaşarak hakkımızı arıyoruz. Mesela para değil mesele kurumiçi sadece ADALET istiyoruz. Bizi bu durumlara düşürenler utansın siz ve sizin gibiler malzeme oluyoruz mesleğim adına ona üzülüyorum.
  • Lafa gelince hepiniz master doktora yapmış okumuş çocuklarsınız da bunca yazılandan nedense birşey anlayamıyorsunuz etfaiyeciler. Herkesin işi, görevi farklı ama herkes ekmeğinin derdinde. Bazılarınız ümidini yitirmiş bakmışlar ki daha fazla para alamayacaklar, bari yüksek alanların maaşı düşürülsün diyecek kadar küçültmüşsünüz kndinizi. Allah kimseyi sizin durumunuza düşürmesin, bu para hırsı gözünüzü kör etmiş sizin, kibiriniz yüzünden yaptıklarınıza bir bakın. Bu yazdıklarınızı kendi yakınlarınız ve aileleriniz de okuyor. Biraz da elinizdekilerin kıymetini bilin ve Allah'a şükredin. Ayıp yahu.
  • CANKESEN ŞUBELERE ARABA ALMIŞSIN HAYIRLI OLSUN. TABİ SENDE HAKLISIN DÜNYANIN PARASINI AİDAT OLARAK DEVLET SİZE VERİYOR. PARAYI NE YAPACAĞINIZI ŞAŞIRDINIZ.
  • Görev yaptığım istasyona en yakın havaalanı 95 km efendi bey...
  • katılıyorum.aynı işi yapan mühendisle aramda %50 toplamda maaş farkı var evet yanlış duymadınız ½50 fark var.maaşım az demiyorum,kuleciler çok alıyor da demiyorum.güya 2. gruptayız ama 3. grubun tavanına bile yaklaşmıyor oranımız.½126 .Ali KIDIK a sesleniyorum.herkese eşit mesafede davransın.
  • havacılık tazminatınız batsın
  • Metin tahanin sicilini kim temizledi bilmiyorum ama bilen bilir rusya fedarasyonun dagildigi tarihlerde sayin metin beyin santiyede ne yaptığını
  • katılıyorum.aynı işi yapan mühendisle aramda %50 toplamda maaş farkı var evet yanlış duymadınız ½50 fark var.maaşım az demiyorum,kuleciler çok alıyor da demiyorum.güya 2. gruptayız ama 3. grubun tavanına bile yaklaşmıyor oranımız.½126 .Ali KIDIK a sesleniyorum.herkese eşit mesafede davransın.

ARFF'lerin zor savaşı - Binali Yıldırım'ın zor tercihi...

Anlamayanlar için bir kez daha yazmak hasıl oldu. Benim bildiğim havacılık tazminatı seyrüseferciler için hakediştir.. DHMİ'cilerin her birine öyle ya da böyle kılıfına uydurularak verilen ek ödemenin halen paylaşım kavgasına dönüşmesine de anlam veremiyorum.

Geçen hafta ARFF memurlarının başlattığı mücadeleye atfen birkaç satır düşüncemi paylaşmıştım. Oldukça eleştiri ve övgü aldım. ARFF memurları bana 2012 yılında yazmış olduğum bir yazıyı hatırlattı.

O günkü yazımda havacılık tazminatı konusuna nokta koyduğumu belirtmişim. Yani; yazı hatırlatılarak kinaye yapan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Ben yine aynı düşüncedeyim. Bana göre tazminatlar seyrüsefecilerden hasıl olmuş bir kazanımdır.

ARFF memurları kendilerini aynı noktada görüyorlar ise ki buna saygım var; biz sadece mücadele yapıldığını kamuoyu ile paylaşırız. Bu konuda yapılmış ve yapılacak olan mücadelenin de paylaşımını yapmaktan yüksünmeyiz.

ARFF'ciler özellikle sosyal medya üzerinden örgütlenerek gerek başbakana ve gerekse ulaştırma bakanına seslerini duyurma gayretindeler. #ARFFhavaciliktazminatindaadaletistiyor başlığı altında açılan kampanyaya yüzlerce destek olduğunu görüyorum. Zaman zaman ARFF'ci arkadaşlar bizleri de bu kampanyanın bir parçası haline getirerek destek olmaya davet ediyorlar.

Şu biline ki; biz bu kampanyaya karşı değiliz. Ama "hak isteme şekli doğru mu" derseniz burada şüphelerim var. Sonuç olarak devlet memuru olan bu arkadaşların sıkıntıya düşmelerini istemem. Görevlerinin zor olduğunu biliyorum.

Farklı yöntemler olabilirdi.  Bu bağlamda sendikalar devreye girip daha etkin bir çalışma yapılabilir ve gerekirse de eylem yapılabilir idi. Derneklerin yaptığı girişimler etkinleştirilip, gerek bakan nezdinde ve gerekse DHMİ genel müdürü nezdinde etkin çalışma yapılabilir.

Haksızlık olan nokta aproncular ile ARFF'cilerin icat edilen üçüncü grupta yer almasıdır. Havacılık tazminatının gruplar haline indirilip çalışanları katerogize ederek önemsizleştirmeden öteye gitmediği anlaşılıyor.

Silbaştan yapmak gerekir ise; gruplar kaldırılıp oranlama yönüne gidilmeli. Ve yine söylediğim,inandığım gibi seyfüseferciler fazlasını almak kaydı ile diğerlerini eşitleme yapmak huzursuzluğu, iş barışını sağlama adına olumlu bir adım olacaktır.

Bu arada ARFF'ci arkadaşların alınmasına, gücenmesine hiç mi hiç gerek yok. Zira bugüne kadar iletişim kurup, durumu özetleyen bir girişimleri olmadı. Bizim onları görmeme gibi bir lüksümüz olmadığı gibi onların da iletişim kurmadan sorunlarını görmemizi isteme lüksleri yok.

ARFF'ci arkadaşlara başarı diliyorum çıktıkları yolda.

Bu konuya noktayı koyduktan sonra geçelim bir diğer başlığımıza.

Binali Yıldırım'ın zor tercihi...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın göreve gelişinden sonra gözler ekip yenilenmesine çevrildi. O kadar çok fısıltı var ki, anlatmakla bitmez. Binali Yıldırım belki de tercih yapmakta en zor dönemini yaşıyor. Ulaştırma camiasına iki yıl ara verdikten sonra yeniden kendi ekibi ile çalışmak istemesi en doğal hakkı.

Ancak o kadar çok makam isteyen var ki  hangi birine hangi makamı versin ki? Bir yanda bir önceki dönem Lütfi Elvan'ın etrafında pervane olup yaranmak için ellibin takla atanlar. Lütfi Elvan hastanede iken gece-gündüz demeden ziyaret edip, not defterine çeşitli methiyeler düzen şimdilerde Binali Yıldırım'ın gölgesini dahi takip eden bir kişi. Diğer yanda Suat Hayri Aka gibi ulaştırmanın sevgisine mazhar olmuş, mütevazi ve bir o kadar da hakkaniyet abidesi eski müsteşar yardımcısı. Kısacası adam gibi adam.

Öte yanda tam bir görev adamı Ali Arıduru. Sivil havacılığa kimlik kazandırmış ve haksızlığın dik alasına mazhar olmuş bir görev adamı.

Metin Tahan, Süleyman Karaman, Salih Orakçı aklıma gelen diğer makam bekleyenler arasında. Tabi bunlara yenileri de eklemek gerek.

Bazıları makam etrafında fink atarken, bazıları da bakanın taktiri karşısında beklemeyi tercih ediyor. Makul olan da bakan Binali Yıldırım'ı rahat bırakmaktır. Ölü toprağı serpilmiş ulaştırmanın yeniden şahlanması için Yıldırım'ın tercihlerine kimse homurdanmamalı.

Biz iki gözümüz ile ileri bakmanın derdindeyiz. Gelişim, gelişim, gelişim...

ARFF'lerin zor savaşı - Binali Yıldırım'ın zor tercihi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Arff ne yaw türkçesi itfaiyeci ışte. Kaldırın bunlara tazminatı kuru maaşa talim etsinler. Yok ylisans yapmış vs. Bize itfaiyeci lazım istersen prof ol sonuçta itfaiyecilik bekliyoruz senden. Köpüğü şık yangını söndür ok??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sizden değil ~ 8 yıl önce
ne cekemez, ne hazımsız, ne zırlayan tipler varmış istasyinlarda. hepiniz igrencainiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
(Sonuna kadar ARFF) ~ 8 yıl önce
Bizim davamızı şimdiye kadar dernekler,sendikalar halletti demi biz sosyal medya aracı ile gruplaşarak hakkımızı arıyoruz. Mesela para değil mesele kurumiçi sadece ADALET istiyoruz. Bizi bu durumlara düşürenler utansın siz ve sizin gibiler malzeme oluyoruz mesleğim adına ona üzülüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etfaiye ~ 8 yıl önce
Lafa gelince hepiniz master doktora yapmış okumuş çocuklarsınız da bunca yazılandan nedense birşey anlayamıyorsunuz etfaiyeciler. Herkesin işi, görevi farklı ama herkes ekmeğinin derdinde. Bazılarınız ümidini yitirmiş bakmışlar ki daha fazla para alamayacaklar, bari yüksek alanların maaşı düşürülsün diyecek kadar küçültmüşsünüz kndinizi. Allah kimseyi sizin durumunuza düşürmesin, bu para hırsı gözünüzü kör etmiş sizin, kibiriniz yüzünden yaptıklarınıza bir bakın. Bu yazdıklarınızı kendi yakınlarınız ve aileleriniz de okuyor. Biraz da elinizdekilerin kıymetini bilin ve Allah'a şükredin. Ayıp yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CANKESEN ~ 8 yıl önce
CANKESEN ŞUBELERE ARABA ALMIŞSIN HAYIRLI OLSUN. TABİ SENDE HAKLISIN DÜNYANIN PARASINI AİDAT OLARAK DEVLET SİZE VERİYOR. PARAYI NE YAPACAĞINIZI ŞAŞIRDINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vort Latana ~ 8 yıl önce
Görev yaptığım istasyona en yakın havaalanı 95 km efendi bey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vortlayan güve ~ 8 yıl önce
önce aldığınıza şükür edin. bu kafa ile neredeyse THY'dan bile kârdan pay isteyeceksin utanmasan. Deki: YARABBİM bu kadar işsiz insan ve 1000 liralık işe razı insanlar varken bana 4000 liralık rızık verdiğin için Sana şükürler olsun. Sonra düşün DHMİ de güvenlikçi değilde Özel Elektrik dağıtımın 195 km uzaklıktaki santralinde güvenlikçi olsan kaç lira alır kimden ne isteyebilirdin. Ne düşünürsen 1000 mislini göresin kardeş
vortla tana ~ 8 yıl önce
Hala anlamıyorsunuz az veya cok alıyoruz demiyoruz.Sadece bazı birimlerin seyruseferle hic bir alakasi yok iken bu cihazlarin icinde calisanlardan daha fazla almasıyla ilgili.Özel güvenlik olsam bu kadar maas alamıyacagım,ama sen ne is yapıyorsun bilmiyorum ama herhalde sende özelde calıssan benden pek farkli alacagını sanmam.
Vor Dme Ndb Ils ~ 8 yıl önce
Bir Uçak veya Geminin, bir yerden başka bir yere giderken pozisyon ve yön tayinine SEYRÜSEFER denir. Seyir olarak da bilinir. Bu seyir sırasında kullanılan cihazlara Seyrü Sefer Yardımcı Cihazları(SSYC), bu cihazların kurulum, işletim ve bakımlarını yapanlara ise ATSEP Lisanslı SSYC Elektronik Personeli, bu cihazlar sayesinde trafiği yönetenlerede Hava Trafik Kontrolörü(ATC) denir. Yaniii; havacılık tazminatını bu 2 grup hariç havalimanındaki büfeci bile hak ediyor. ANLAŞILMIŞTIR herhalde...
HENDESE ~ 8 yıl önce
katılıyorum.aynı işi yapan mühendisle aramda %50 toplamda maaş farkı var evet yanlış duymadınız ½50 fark var.maaşım az demiyorum,kuleciler çok alıyor da demiyorum.güya 2. gruptayız ama 3. grubun tavanına bile yaklaşmıyor oranımız.½126 .Ali KIDIK a sesleniyorum.herkese eşit mesafede davransın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beter olun ~ 8 yıl önce
havacılık tazminatınız batsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuleci ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Metin tahanin sicilini kim temizledi bilmiyorum ama bilen bilir rusya fedarasyonun dagildigi tarihlerde sayin metin beyin santiyede ne yaptığını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HENDESE ~ 8 yıl önce
katılıyorum.aynı işi yapan mühendisle aramda %50 toplamda maaş farkı var evet yanlış duymadınız ½50 fark var.maaşım az demiyorum,kuleciler çok alıyor da demiyorum.güya 2. gruptayız ama 3. grubun tavanına bile yaklaşmıyor oranımız.½126 .Ali KIDIK a sesleniyorum.herkese eşit mesafede davransın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000