26 Ocak 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Niye sansür yedim?
  • Ali bey siz sorduğunuz soruların cevabını biliyorsunuz. Ben gene de bazı konuları açıklayayım. WF uçaklarında sürekli arızalar vardı. Pilotlara sadece arızalı uçakla uçun değil başka konularda da A. Kızıltan baskı yapılıyordu SHT-6 A. SHGM bu şirkete kolaylık sağlıyordu. Uçaklar ucuza kiralandığı için Atlas Jetin işine geliyordu. AJet kabini MD eğitimi almıştı. Düşen uçakta kabin Atlas Jet'in di. AJ Kalite Md WF u denetlemedi mi? WF Kalite Md neden yargılanmadı? Bilirkişi raporları kendi içlerinde de çelişkilerle dolu. Neden TALPA'nın görüşü alınmıyor? Bu nedenlerden cezalar verildi. Diğer kazalarla çok ilgisi yok. Soru çok, cevap yok. Simülatör uçuşu yapılsa ne olacak? O kadar insan öldü. Acaba bir yakınınız o kazada ölseydi bakış açınız ne olurdu?
  • Sayin Ali Kidik, Murat Ersoy'un mahkemede " ucagi kisa bir sure icin kiraladik o yuzden eksikliklerini bilmemiz mumkun degil" demis midir?
  • Sn Ali Kidik Murat Ersoy'un ve Atlasjet in Isparta Davasi'ndan ceza almadan kurtulmasini nasil yorumluyorsunuz?
  • Ali bey her zaman farklısınız, bu kararlılığınızı ve dik duruşunuzu kutlarım, Allah yardımcınız olsun. Ey SHGM size iki çift lafım var fazla bir şey demiyeceğim, insanların ihtiyacı olmazsa emekliliğinden sonra da çalışmak istemez herhalde, güzel ülkemizde her şey o kadar adil ki çalışanların ücret eşitliği ortada, neyse esas mesele şu 45 yaşından sonra adama diyor ki git fizik ve matematik modüllerini ver, bu zihniyeti Allah'a havale ediyorum, son 5 yılda alınan, sınırlama kaldıran lisansları bir incele be ey büyük OTORİTE nerelerden ve ne kadar zamanda alınmış. Yüreğiniz, Allah korkunuz varsa gidin bakalım, saygılarımla otoriteli insanlar.
  • THY Eğitim sınavları gayet düzgün adil ve kalitelidir ve tüm şaibelere kapalıdır. 3-4 öncesinin hikayelerini bırakın artık. Nasıl yapıldığını zahmet edip araştırın biraz.
  • kardeşim sen onu bunu bırak THY EĞİTİM nasıl sınav yapıyor senin haberin var mı? insanlar tek sayfa ezberleyerek modulleri patır patır geçti. onlar şu anda uçucu teknisyen olarak uçuyor. bu adamlar mı hakkıyla aldı lisansı? ya da THY'nin TYP PROGRAMINDA stajer kızları ayartıp modul sorularına araklayan tipler mi? ya da typ'de kendi hazırladığı sorularla sınava girenler mi? ya da gold air'e gidip tek kelime ingilizce bilmeden tüm modulleri geçenler mi? gold air'de doğru cevaplar ezberlenerek geçiyorlar.kimin ne olduğunu biliyoruz. madem o kadar delikanlısınız yapın adam gibi ingilizce sınavı ya da CS olmak için yds'den minumum 65 puan sınırı koyun.ak kara belli olsun. talta'nın yaptığı sınavlardan önce hiç değilse bir eğitim verildi.
  • parayı basıp lisans alanlar ve alınacak olanlara yüce rabbim cezasız bırakmasın. İnsanları bu yola gitmeye zorluyanlara , okuyanla okumuyanı aynı kefeye koyulmasına göz yumanlara , teknisyenlerin haklarını hiçe sayarken 100 200 lira zammı çok görürken, kendilerine binlerce lira zam yapan yöneticilere .. Suçu olan herkezin Allah cezasını versin..
  • Sayın Ali Kıdık, 3 yılda bir bürokrasiyi harman edersen, devlet veya kuruluşlar kilitlenir. Her yönetimin kendi insiyatifindedir alt yöneticilerini değerlendirmek/değiştirmek. Sen mesela (bu sitede) 3 yılını doldurduğunda başka biriyle değiştirilseydin, bugünkü tecrübe ve birikime sahip olur muydun acaba? Bu eleştiriyi yayınlamayacağını biliyorum, zaten amacım da senin okuman.
  • Ali bey, ellerinize sağlık gerçekten de çok aydınlatıcı bir yazı olmuş. Herşey sarih sizi ve sizin anlayamadıklarınızı biz anladık. Benim sizden bir özel ricam olacak, o da şu; Airporthaber'in verdiği habere göre SHGM'ye alınacak Uzman Yardımcılarının sınavını THK Üniversitesi yapacakmış. Bildiğiniz gibi yazınızda bahsi geçen uçak kazasının Bilir Kişi Raporunu yazan ve SHGM'yi mesnetsizce suçlayan ekibin büyük çoğunluğunu THK Üniversitesinden hocalar oluşturuyordu bu hocalarla birlikte davrandığını söyleyerek Atatürk Havalimanın VIP Oto Parkında bu davada yargılanan zanlıdan 1 milyon Dolar rüşvet isteyen birikişi hakkında Savcılığa suç duyurusnda da bulunulmuştur. Hocalardan benim ricam Uzman Yardımcılarına bu konda da bir soru sorabilirler mi? Rüşvet pazarlığı nasıl yapılmalıdır? Nelere dikkat edilmelidir? VIP'ten Oto Parka giderken koşaradım mı gidilmeli yoksa siyah gözlük mü takılmalıdır? vs. Birlikte hareket ettikleri veya etmediklerini dahi açıklamadıkları için bu konuyu bilirle

ANLAYAMADIKLARIM... ANLAYAMAYACAKLARIM...

Bugünün şartlarına baktığımda, geçmişi gözümün önüne getiriyorum ve birçok şeyi anlamakta güçlük çekiyorum. Anlam veremiyorum. Saplantıları bol olan, koltuk sevdalılarının hallerine bakıyorum: acınacak hallerini görüyorum. İşte anlayamadıklarım ve anlayamayacaklarım...

Türk Hava Yolları'ndaki mevcut konumunu kullanıp, EASA'nın Türk Sivil Havacılığının elinden aldığı yetkiyi kendi çıkarları için kullanan zihniyeti anlayamıyorum. Sırf para kazanma amacı güderek çakma şirketlerle teknisyenlerin hayalleri ile oynayıp üç-beş kuruşa tamah edenleri anlayamıyorum.

Yunanlı paravan şirketlerle ortak olup, teknisyen adaylarının eurolarını cebine indiren Yavuz Güver'i anlamıyorum. Aynı yola tevessül edenleri anlayamıyorum. SHGM'nin bu lisansları verenleri incelememesini, çifte standardını anlamıyorum. EASA harekete geçmese sistemin aynen devam edeceğini göremeyen SHGM'nin hiçbir şeyden habersiz olacak olmasını anlayamıyorum.

EASA'nın uyarısı üzerine açıklama yapan SHGM'nin, lisansların iptal edildiği duyurusuna rağmen sessiz kalan Yavuz Güver'in "Paraları iade edeceğim" açıklaması yapmamasını anlayamıyorum. Buradan açıkça yazıyorum. Yavuz Güver bu konuda açıklama yap. Kanına girdiğin teknisyenlerin yüzüne bakacak gözün olsun.

Anlayamadıklarım o kadar çok ki!

Mesela havacılık sektörünün koltuk sevdalılarını anlayamıyorum.

Kamudan başlamak gerekirse. AK Parti döneminde milletvekilliği seçilme kriterinin üç dönem ile sınırlı olmasına rağmen, aynı kriterin bürokratlara uygulanmamasını anlayamıyorum. Yıllarca koltuklarda oturup şirketlerle içli-dışlı olup, dallanıp-budaklananları, havacılık sektörünün canının yakanları "ben ne dersem o" diyenleri anlayamıyorum.

Kendileri hakkında o kadar çok olumsuz düşünceler varken, koltuklarına zamk gibi yapışanları, gitmemek için her türlü takla atanları anlayamıyorum.

Makamlarının gücünü kullanarak çoluğuna, çocuğuna rant kapısı açanları, havalimanlarının her noktasında ticari alan sahibi yapmalarını anlayamıyorum.

Dünyaya kazık çakacaklarını sanıp,  temelli aynı yerde kalmak isteyenleri, kendi kurumunun altına dinamit koyanları, çifte karakterli olanları anlayamıyorum.

İnsanların hayatları ile oynanmasını anlayamıyorum.

Atlasjet adına uçuş yaparken düşen World Focus Havayolları kazası ile ilgili verilen cezayı anlayamıyorum.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararları anlayamayacağım. Mahkemenin doğru karar vermeleri için simülatör yapılması önerisini reddetmesini veya Isparta'ya uçuş yapılması önerisini kabul etmemesini anlayamıyorum.

Uçakta "arıza yoktu" diye beyan verip sonra da "yalan beyanda bulundunuz" denilerek pilotlara verilen cezayı anlayamıyorum. Bu pilotlar yalan makinasına mı konuldu da yalan beyanda bulundukları kanaatine varıldı; anlayamıyorum.

İstanbul'dan kalkış yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı kulesi ile konuşup iyi dileklerde bulunan pilotların, Ankara hava sahasında da Esenboğa Havalimanı kulesi ile konuşup Isparta yönüne gidip Antalya hava sahasında da Antalya Havalimanı kulesi ile görüşüp hiçbir sorun olmadığını belirten ve Isparta kule ile de "in-bound" olduk diyen pilotların Türbetepe'de ne işi vardı anlayamıyorum.

Diyarbakır'da, Adana'da, Van'da, Amsterdam'da düşen THY uçaklarının yöneticilerine dava açılmamasını anlayamıyorum.

Aynı davadan Ankara'da beraat edilen, Isparta'da ceza verilen bir davanın mantalitesini anlayamıyorum.

Yedi yıldır süren mahkemenin başkanı tüm kararlara muhalefet ederken, dosyaya sonradan sahip olan hakimlerin kısa sürede onlarca dosyayı nasıl okuyup karar verdiklerini anlayamıyorum.

Üç kez bilirkişi tayin edilip, üç ayrı rapor hazırlandıktan sonra verilen kararın hangi bilirkişi raporuna göre verildiğini anlayamıyorum.

Kısacası ben bu havacılığı anlayamıyorum.

Değerli okurlar; çokça söylenti var. Haziran ayında yapılacak olan mileltvekilliği seçimleri için havacılık bürokrasisinin istifaları gündemde. 9 Şubat son gün. İsimleri geçenleri biliyoruz. Ben bu isimler arasında Bilal Ekşi hariç hepsinin potansiyel aday olduğunu düşünüyorum. 9 Şubat'a ne kaldı ki? Hep beraber göreceğiz.

THY'den de aday olacakların isimleri malum. Ama zaman ne gösterir bilinmez. Meşhur söz; Siyasette 24 saatin çok önemi var. Bu yüzden Ankara siyasetinin havacılık sektörüne vereceği ışık herşeyi belirleyecektir.

Haftaya görüşmek dileğiyle...

ANLAYAMADIKLARIM... ANLAYAMAYACAKLARIM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Niye sansür yedim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ali bey siz sorduğunuz soruların cevabını biliyorsunuz. Ben gene de bazı konuları açıklayayım. WF uçaklarında sürekli arızalar vardı. Pilotlara sadece arızalı uçakla uçun değil başka konularda da A. Kızıltan baskı yapılıyordu SHT-6 A. SHGM bu şirkete kolaylık sağlıyordu. Uçaklar ucuza kiralandığı için Atlas Jetin işine geliyordu. AJet kabini MD eğitimi almıştı. Düşen uçakta kabin Atlas Jet'in di. AJ Kalite Md WF u denetlemedi mi? WF Kalite Md neden yargılanmadı? Bilirkişi raporları kendi içlerinde de çelişkilerle dolu. Neden TALPA'nın görüşü alınmıyor? Bu nedenlerden cezalar verildi. Diğer kazalarla çok ilgisi yok. Soru çok, cevap yok. Simülatör uçuşu yapılsa ne olacak? O kadar insan öldü. Acaba bir yakınınız o kazada ölseydi bakış açınız ne olurdu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen orayı geç.. ~ 9 yıl önce
TALPA'dan adı Kutsal olan ancak bilirkişilerden birisinin AHL'nın VIP Oto Parkında rüşvet pazarlığı yaparken birlikte hareket ediyoruz denen bir adam vardı ya. Bu adam hayır bu yalandır benim bilgim yok. Madem bu rapora şaibe karıştı ben imzamı geri alıyorm demedi unutmayın. TALPA vardı oradaydı birlikte hareket ettiler ve bu rapora şaibe karıştırarak Türk Sivil havacılığına kara bir leke sürdüler. Bunların tek şansı THY'nin Ankara ofisi olan bir SHGM'nin var oluşu başka türlü TALPA temsilcisini çağırıp anlat be kardeşim ne oldu diye sorardı. TALPA oldu da ne oldu yüz karası oldu...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayin Ali Kidik, Murat Ersoy'un mahkemede " ucagi kisa bir sure icin kiraladik o yuzden eksikliklerini bilmemiz mumkun degil" demis midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke o dese ~ 9 yıl önce
Keşke Murat Ersoy dese kararı verenler diyor. "Bu durumda Atlas Jet yöneticileri olan sanıkların, bir gün önce kiraladıkları uçakta mevcut olan eksiklikleri bilmesi mümkün gözükmemektedir. Bu haliyle meydana gelen kaza ile sanıkların eylemleri arasında herhangi bir illiyet bagı olmadıgı, sorumluluklarının bulunmadıgı kanaatine varılmıstır."
pilot ~ 9 yıl önce
nasil 1 gun once kiralamis. o ucaklar aylarca Atlasjet icin uctu
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sn Ali Kidik Murat Ersoy'un ve Atlasjet in Isparta Davasi'ndan ceza almadan kurtulmasini nasil yorumluyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIKLAR OLSUN... ~ 9 yıl önce
Ali bey her zaman farklısınız, bu kararlılığınızı ve dik duruşunuzu kutlarım, Allah yardımcınız olsun. Ey SHGM size iki çift lafım var fazla bir şey demiyeceğim, insanların ihtiyacı olmazsa emekliliğinden sonra da çalışmak istemez herhalde, güzel ülkemizde her şey o kadar adil ki çalışanların ücret eşitliği ortada, neyse esas mesele şu 45 yaşından sonra adama diyor ki git fizik ve matematik modüllerini ver, bu zihniyeti Allah'a havale ediyorum, son 5 yılda alınan, sınırlama kaldıran lisansları bir incele be ey büyük OTORİTE nerelerden ve ne kadar zamanda alınmış. Yüreğiniz, Allah korkunuz varsa gidin bakalım, saygılarımla otoriteli insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY Eğitim sınavları gayet düzgün adil ve kalitelidir ve tüm şaibelere kapalıdır. 3-4 öncesinin hikayelerini bırakın artık. Nasıl yapıldığını zahmet edip araştırın biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikaye ~ 9 yıl önce
bilmesek.. kardeşim bana anlatma.herkese anlat bana anlatma.
gerçek ~ 9 yıl önce
kardeşim sen onu bunu bırak THY EĞİTİM nasıl sınav yapıyor senin haberin var mı? insanlar tek sayfa ezberleyerek modulleri patır patır geçti. onlar şu anda uçucu teknisyen olarak uçuyor. bu adamlar mı hakkıyla aldı lisansı? ya da THY'nin TYP PROGRAMINDA stajer kızları ayartıp modul sorularına araklayan tipler mi? ya da typ'de kendi hazırladığı sorularla sınava girenler mi? ya da gold air'e gidip tek kelime ingilizce bilmeden tüm modulleri geçenler mi? gold air'de doğru cevaplar ezberlenerek geçiyorlar.kimin ne olduğunu biliyoruz. madem o kadar delikanlısınız yapın adam gibi ingilizce sınavı ya da CS olmak için yds'den minumum 65 puan sınırı koyun.ak kara belli olsun. talta'nın yaptığı sınavlardan önce hiç değilse bir eğitim verildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zulm edenlere ~ 9 yıl önce
parayı basıp lisans alanlar ve alınacak olanlara yüce rabbim cezasız bırakmasın. İnsanları bu yola gitmeye zorluyanlara , okuyanla okumuyanı aynı kefeye koyulmasına göz yumanlara , teknisyenlerin haklarını hiçe sayarken 100 200 lira zammı çok görürken, kendilerine binlerce lira zam yapan yöneticilere .. Suçu olan herkezin Allah cezasını versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sa ~ 9 yıl önce
inş canım yaa
3 Yıl ~ 9 yıl önce
Sayın Ali Kıdık, 3 yılda bir bürokrasiyi harman edersen, devlet veya kuruluşlar kilitlenir. Her yönetimin kendi insiyatifindedir alt yöneticilerini değerlendirmek/değiştirmek. Sen mesela (bu sitede) 3 yılını doldurduğunda başka biriyle değiştirilseydin, bugünkü tecrübe ve birikime sahip olur muydun acaba? Bu eleştiriyi yayınlamayacağını biliyorum, zaten amacım da senin okuman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Safsata ~ 9 yıl önce
Adamın ne yazdığı ile senin ne anladığına bakarsak sen tam bir saftiriksin. Bürokrasi ile özel sektörü ayıramayacak kadar da cahilsin. Adam yayınlamış sana da kapak yapmış
Safsata'ya ~ 9 yıl önce
"Kamudan başlamak gerekirse. AK Parti döneminde milletvekilliği seçilme kriterinin üç dönem ile sınırlı olmasına rağmen, aynı kriterin bürokratlara uygulanmamasını anlayamıyorum." Bu cümle Ali Kıdık'a ait değil mi? Bu da sana kapak olmuştur.
saftiriksin ~ 9 yıl önce
kardeşim adam kendi şirketinde istediği kadar çalışır veya çalıştırır. sana ne. sen devlet işi ile özel işi karıştırmamayı öğren saftriik
Soru-1 ~ 9 yıl önce
Ali bey, ellerinize sağlık gerçekten de çok aydınlatıcı bir yazı olmuş. Herşey sarih sizi ve sizin anlayamadıklarınızı biz anladık. Benim sizden bir özel ricam olacak, o da şu; Airporthaber'in verdiği habere göre SHGM'ye alınacak Uzman Yardımcılarının sınavını THK Üniversitesi yapacakmış. Bildiğiniz gibi yazınızda bahsi geçen uçak kazasının Bilir Kişi Raporunu yazan ve SHGM'yi mesnetsizce suçlayan ekibin büyük çoğunluğunu THK Üniversitesinden hocalar oluşturuyordu bu hocalarla birlikte davrandığını söyleyerek Atatürk Havalimanın VIP Oto Parkında bu davada yargılanan zanlıdan 1 milyon Dolar rüşvet isteyen birikişi hakkında Savcılığa suç duyurusnda da bulunulmuştur. Hocalardan benim ricam Uzman Yardımcılarına bu konda da bir soru sorabilirler mi? Rüşvet pazarlığı nasıl yapılmalıdır? Nelere dikkat edilmelidir? VIP'ten Oto Parka giderken koşaradım mı gidilmeli yoksa siyah gözlük mü takılmalıdır? vs. Birlikte hareket ettikleri veya etmediklerini dahi açıklamadıkları için bu konuyu bilirle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok uygun ~ 9 yıl önce
Sınavları THK Üniversitesi mi yapacakmış? Şu hale bakarmısınız? 3-4 ne olduğu belli olmayan adam 20-25 Öğrenci bulup onların omuzuna basarak Öğretim Elamanı olmuş, Öğrencilere neyi öğrettikleri bile belli değil, Eğitim kalitesi yerlerde sürünüyor. , SHGM'ye alınacak uzmanları sınav yapacaklarmış. SHGM ile THK yönetiminin aynı cemaate mensup olmanın ötesinde hangi ortak yanları varmışta bizim haberimiz olmamış. THY'de yıllarce çalıştıktan sonra Havacılıkla ilgili Uluslar Arası kuruluşlarda da çalışmış olan İbrahim Büyükyüksel, SHGM ve DHMİ'de çalıştıktan sonra ICAO'da çalışan Yıldırım Sakdıraner, THY eski Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı, Oya Torun vd çok değerli sivil havacılık uzmanı ve bunların çalıştığı Üniversiteler dururken THK da nerden çıkmış?Bu yapılana eskiden hödüklük denirdi.Bozacı şiracaı misali.
Unutma ~ 9 yıl önce
Eskişehir Anadolu üniversitesini de unutmamakta fayda var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000