15 Ağustos 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ANADOLU JET ADINA SUN EXPRES AKARA DA KENDİ EKİBİ VE UÇAKLARIYLA UÇAR. ANKARA BASE ÇALIŞANLARI MALESEF İSTANBUL A ÇEKİLİR. BUDA ACI BİR GERÇEK OLUR :(
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • "halka arzdan gelecek parayı borçların ödemesinde kullanacağız." imza: ali sabancı. şirketin patronu halka arzı borçları ödemek için yapacağız diyor, oradan birisi kasasında para var diye hikaye uyduruyor.o kadar çok parası varsa önce borcunu ödesin.ayrıca mali tablolarda kasasında para var gibi durmuyor.yok eğer pgs devlete yanlış bildirimde bulunuyor,aslında kasası para dolu diyorsanız orasını bilemem.
  • AnadoluJet uçaklarını Sunexpress'e kiralar. Sunexpress kendi ekiplerini kurar AnadoluJet adına uçar. Yani Anadolu Jet ten Sunexpress'e uçaklar Dry Lease . SunExpressten Anadolu Jet'e Wet Lease. Yolcu biletini AJET ten alır. SunExp ACMI uçar.
  • sen pegasusun kasasındaki parayi duysan dudakların ucuklar:))emin thy den daha iyi durumda mali olarak.borsaya açılmamasının nedeni de kriz ortamini mart ayında gormesidir pegasusun. bu ortamda borsaya açılmak kadar aptakca bir hareket olablirmi ?:) açılmayarak borsaya para kazanmiştir pegasus. thy nin hali belli borsada.thy nin zararı katlanarak artiyor. kimse kendisini dari ambarinda gormesin. thy nin şirketlerinden kar eden sadece şu an doco ve thy opetvar.
  • Bir yolcu olarak yazılanları okudum.Bu rekabetli yarışta yarıştan kopmamak için firmaların masrafları kısacağını düşünüyorum.Bununda büyük sorunlar yaratacağın kanısındayım.Kalite düşecek,uçak düşecek...
  • pegasusun 2010 bilançosunda (spk.gov.tr'den ulaşabilirsiniz) özkanyakları 170 milyon tl.buna karşılık kısa vadeli borçları 390 milyon tl.uzun vadeli borçları 675 milyon tl.tabi bu rakamlar thy gibi çarşaf çarşaf yayınlanmadığı için bilinmiyor.thy bu sene zarar etti ama kasasında nakit 1,2 milyar doları var,inanmayan açsın baksın resmi tablolara.peki pegasusun acaba neyi var da tutup ikisini karşılaştırıp bir de alay eder gibi thy'den daha iyi bile olduğunu iddia ediyoruz?
  • sanki pegasus kar rekorları kırıyormuş gibi millet bir rüzgara kapılış ki sormayın.yahu adam şirketi borsaya açacaktı sonra yalan oldu gitti halka arz işi.neden acaba.kar rekorları kırdığı için mi yoksa şirketin mevcut mali durumundan dolayı hiçbir yatırımcının pegasus hissesinin yüzüne bakmayacağını bildikleri için mi?
  • bir yanlış duyum olmuş sanırım aslı şu şekilde sunexpress emirates ve air china ile birleşip pegasusa kafa tutmaya çalışacak ancak o şekilde pegasuslan baş edebilir hatta air americayıda bünyesine katmayı düşünüyormuş ki pegasus la baş edebilsinler:))))))))))
  • insanlık ornegi ali sabancıysa sabancı size mustehak. terfisi geleni işten cıkartan bi onceki ucusta kürdan açık çıkmış para cezası ödemeden ucus ekibini ucurmayan adamdan bahsediyorsunuz. allah daha fazlasını versin madem oyle

ANADOLUJET SUNEXPRESS İLE BİRLEŞECEK Mİ?

Anadolu’nun parlayan yıldızı AnadoluJet ile Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığındaki Sunexpress Havayolları ile güçlerini birleştireceği yolunda ciddi iddialar var. Bu iddialarla ilgili gerekçeleri yazınca birleşmenin olmaması için bir sebep göremeyeceğinizi anlayacaksınız.

Şöyle bir geçmişe göz atacak olursak iç hat uçuşlarının özel sektöre açılmasıyla birlikte THY yetmediği yerlere Sunexpress kartını açarak cevap vermişti. Örneğin İzmir ve Sabiha Gökçen Havalimanları’nda SunExpress iç hat operasyonlarına başlamış İzmir’de İzAir, Sabiha Gökçen’de ise Pegasus Havayolları ile rekabet etmeye başlamıştı.

Pegasus Havayolları ise İzAir ile ortaklığa gidip güçlerini birleştirmiş ve rekabetin çetin geçeceğini göstermişti. Pegasus Havayolları İzAir ile Atatürk Havalimanı’na bağlantı sağlamış, Antalya Merkezli SunExpress ise doğrudan İzmir ve Sabiha Gökçen’e konuşlanmıştı.

Bu tercihlerin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu bugün daha iyi anlaşılmaya başlandı.

SunExpress Havayolları’nın iç hat operasyonlarında ciddi zarar ettiğini havacılık sektöründe bilmeyen yok gibi.

Bu zararların yarısı Türk Hava Yolları hanesine yazıldığına göre, sürekli zarar edilmesine dur denecek formül arayışına gidildi.

Türk Hava Yolları’nın alt markası olan AnadoluJet’in kamuoyu tarafından benimsenmesinden sonra “aranan kan bulundu” hesabıyla Sunexpress’in zararını önleyecek ilk adım önümüzdeki aylarda atılacak.

AnadoluJet ile SunExpress Havayolları arasında gizlice yürütülen görüşmelere göre öncelikle her iki şirketin uçtuğu noktalardaki zararların minumuma indirilmesi için Anadolujet code share (Uçuş paylaşımı) uygulaması başlatılacak.

SunExpress varılacak anlaşmaya göre zarar ettiği uçuş noktalarından yavaş yavaş çekilecek.

Bu çekilme ile SunExpress Havayolları filo sayısında küçülmeye gidecek mi bilinmiyor. AnadoluJet’in SunExpress Havayolları’na nazaran Pegasus Havayolları ile rekabet etme şansının daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Zira Pegasus Havayolları low cost mantığını uygularken AnadoluJet ise daha ucuz bilet satışı ve yolculara getirdiği alternatif seçeneklerle tercih edilme noktasında öne çıkmış durumda.

Pegasus Havayolları ikramsız uçuşlar ve uçak içi ücretli yiyecek satışları ile maliyetini azaltırken AnadoluJet’te yolcuları kapıdan alıp kapıya götürme konusunda başarılı adımlar atıyor. AnadoluJet sadece bununla da yetinmeyerek yolcularına ücretsiz otopark imkanı da sunuyor.

Pegasus Havayolları Sabiha Gökçen’de alternatifsiz olduğunu SKY Havayolları’nın çekilmesi, SunExpress’in de zarar etmesiyle göstermiş oldu. AnadoluJet ise Turkuaz Havayolları’nı Ankara’da deyim yerinde ise paçavra gibi attı.

Bundan sonra Pegasus Havayolları ile Anadolujet kapışmasını izleyeceğiz gibi görünüyor.

Ticaretin acımasız kurallarını sindire sindire yaşayarak öğrenen Ali Sabancı, yoktan var ettiği Pegasus Havayolları ile havacılığa damga vururken Türk Hava Yolları gibi dev bir kuruluşun alt markası AnadoluJet’in nasıl bir rekabet anlayışı geliştirecekleri şimdiden merak konusu diyebiliriz.

Bekleyip hep beraber göreceğiz.

TÜRK HAVA KURUMU’NDA SON DURUM

Geçen hafta AirportHaber’de yer alan haber ve benim köşe yazımdan sonra ilgili kişi ile Türk Hava Kurumu’nun ilişiği kesildiği resmi yazı ile açıklandı. Ancak Türk hava Kurumu’ndan hala olumsuz bilgiler sızmaya devam ediyor. Bu bilgileri şimdilik araştırma safhasındayız.

Hepimize  ait o kurumun şeffaf bir yönetimle emin ellerde olduğunu bilmemiz içimizi rahatlatcaktır.

ANADOLUJET SUNEXPRESS İLE BİRLEŞECEK Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 12 yıl önce
ANADOLU JET ADINA SUN EXPRES AKARA DA KENDİ EKİBİ VE UÇAKLARIYLA UÇAR. ANKARA BASE ÇALIŞANLARI MALESEF İSTANBUL A ÇEKİLİR. BUDA ACI BİR GERÇEK OLUR :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"halka arzdan gelecek parayı borçların ödemesinde kullanacağız." imza: ali sabancı. şirketin patronu halka arzı borçları ödemek için yapacağız diyor, oradan birisi kasasında para var diye hikaye uyduruyor.o kadar çok parası varsa önce borcunu ödesin.ayrıca mali tablolarda kasasında para var gibi durmuyor.yok eğer pgs devlete yanlış bildirimde bulunuyor,aslında kasası para dolu diyorsanız orasını bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AnadoluJet uçaklarını Sunexpress'e kiralar. Sunexpress kendi ekiplerini kurar AnadoluJet adına uçar. Yani Anadolu Jet ten Sunexpress'e uçaklar Dry Lease . SunExpressten Anadolu Jet'e Wet Lease. Yolcu biletini AJET ten alır. SunExp ACMI uçar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen pegasusun kasasındaki parayi duysan dudakların ucuklar:))emin thy den daha iyi durumda mali olarak.borsaya açılmamasının nedeni de kriz ortamini mart ayında gormesidir pegasusun. bu ortamda borsaya açılmak kadar aptakca bir hareket olablirmi ?:) açılmayarak borsaya para kazanmiştir pegasus. thy nin hali belli borsada.thy nin zararı katlanarak artiyor. kimse kendisini dari ambarinda gormesin. thy nin şirketlerinden kar eden sadece şu an doco ve thy opetvar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir yolcu olarak yazılanları okudum.Bu rekabetli yarışta yarıştan kopmamak için firmaların masrafları kısacağını düşünüyorum.Bununda büyük sorunlar yaratacağın kanısındayım.Kalite düşecek,uçak düşecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pegasusun 2010 bilançosunda (spk.gov.tr'den ulaşabilirsiniz) özkanyakları 170 milyon tl.buna karşılık kısa vadeli borçları 390 milyon tl.uzun vadeli borçları 675 milyon tl.tabi bu rakamlar thy gibi çarşaf çarşaf yayınlanmadığı için bilinmiyor.thy bu sene zarar etti ama kasasında nakit 1,2 milyar doları var,inanmayan açsın baksın resmi tablolara.peki pegasusun acaba neyi var da tutup ikisini karşılaştırıp bir de alay eder gibi thy'den daha iyi bile olduğunu iddia ediyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sanki pegasus kar rekorları kırıyormuş gibi millet bir rüzgara kapılış ki sormayın.yahu adam şirketi borsaya açacaktı sonra yalan oldu gitti halka arz işi.neden acaba.kar rekorları kırdığı için mi yoksa şirketin mevcut mali durumundan dolayı hiçbir yatırımcının pegasus hissesinin yüzüne bakmayacağını bildikleri için mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir yanlış duyum olmuş sanırım aslı şu şekilde sunexpress emirates ve air china ile birleşip pegasusa kafa tutmaya çalışacak ancak o şekilde pegasuslan baş edebilir hatta air americayıda bünyesine katmayı düşünüyormuş ki pegasus la baş edebilsinler:))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
insanlık ornegi ali sabancıysa sabancı size mustehak. terfisi geleni işten cıkartan bi onceki ucusta kürdan açık çıkmış para cezası ödemeden ucus ekibini ucurmayan adamdan bahsediyorsunuz. allah daha fazlasını versin madem oyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000