26 Kasım 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Siz bide thy nin cirkefliklerini icerde gorseniz heralde bu sirketi yillarca bakkal calistrmis sorada thy ye gelmis biri yonetiyor dersiniz. Rezilliklerin biri binpara daha bugun uc kurusluk yagmurluklari sadece thy personeline veriyorz dediler habonla taseron sirkete vermediler halbuki ayni isi yspiyoruz bu nasil bir rezilliktiryaa yazikk
  • Ali Bey ilginç birşey dikkatimi çekti Trabzon Kiev bileti THY de en ucuz 1079 Tl. Dünki bir haberde sex Turizmi ile ilgili bir Türke Bornoz giydirilip sokaklarda dolaştırılmış. Hizmet sektörüne ulaşım önemli bir ihtiyaç. Malum eskiden bavul ticareti diye Trabzona gelen Ruslar oldukça boldu. Bu yönetim engel oldu bunlara birde fuhuşu bahane ederek. İnsanın aklına gelmiyor değil, Rus müptelası olanların unutamayanların harcayacaklarında THY nemalansın diye başka şirkete izin verilmiyor galiba Trabzondan da... Bizim ki bir şüphe incelemek size kalmış.
  • Böyle başa böyle tarak böyle halka böyle yönetim.
  • Türkiye'nin en çok uçulan hattına rakip istemeyen THY'nin yaptığı gerçekten ayıp. Vatandaş THY ile uçmayım, çok pahalı derken adamlar ucuzluğu engellemek için çaba gösteriyor. Ali Bey'in dediği gibi Atlasjet'in koltuk ve ikram standardını ve de hizmetini kıskanıyorlar. Atlasjet bu hattı açarsa bu hatta Atlasjet'i tercih edeceğim ve THY'yi gerekmedikçe kullanmıyorum ve kullanmayacağım. Zaten THY dış hat seferlerinde 150 yolcunun 100 tanesi yabancı. THY resmen tüm hatlarda adamı akılsız yerine koyuyor.
  • Bursa Havayollarının Başında kim var. Ekibi kim Kuracak.....
  • Atlas jet ile defalarca uçtum. Gerçekten çok beğenerek seyahat ettiğim bir hava yoludur. THY ankara seferlerinde ayağını kestimi kesmedimi bilmem günahları boynuna ama THY nin biz Ankara' lılara attığı kazığı çok iyi biliyorum. ANK-IST hattındaki 1 haftalık bilet fiyatlarına bakın Ankara halkının nasıl keriz yerine konduğunu net göreceksiniz. Atlas jet bu hatta girseydi fiyatlar düşerdi bizde bu kadar kaz gibi yolunmazdık.
  • BURSA HAVA YOLLARI GELİYOR YANDINIZ
  • Bu ülkenin havacılığı bu... Konunun özür Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü önce uç diye izin veriyor. Ama abisi THY'ye sormadan. Sonra abi THY "Hoop nereye beden izinsiz Ankaraya kimse uçamaz" diyor. Sonra THY güdümle shgm atlasjete uçamazsın diyor. eeeee nerede otorite. bol keseden yorum yapacağınıza konunun özünü anlayın.
  • Ne yazık ki bu mecrada hem haber hem de haber üzerine yorumlar varsayımlar ve hipotezler üzerinden ilerliyor.Burada tepki;haberciliğin prensibi olan; habere dayanak olan gerekli araştırma ve bilgi temelinin üzerine inşa edilmesi gereken tarafsız ve tüm toplumun menfaatini ve haklarını gözetici,hatta yeri geldiğinde otorite/uygulayıcı karşıtı,yapıcı eleştirel bir tutumla bir gerçeği takipcilerine ulaştırmaktaki eksik basan taraf.Böyle olunca doğal olarak Sn.Ali Bey eleştiriliyor.Atlasjet yöneticileri elbette manyak değil.Ama bu ticaretin doğasında olan bir durum.Bir risk alınır ve bir masarafa girilir, karşılığında bir kazanç beklentisi ile.Burada sorulması gereken Atlasjet yönetimi nasıl olur da böyle bir öngörüsüzlük töğmeti altına sokucu bir strateji geliştirir.Yoksa beklenti mağduru oynayarak asıl hedeflenene ulaşmak için bu mağduriyeti kullanmakmıdır.Ali Bey ve/veya Atlas AHL-ESB arası kaç bilet sattı,talep yeterli miydi açıklar ise gerçekten bir siyasi kayırma kurbanlarımı anlarız
  • atlasjet manyak mı önce reklam yapıp sonra seferler başlamadan "talep yetersiz" diye iptal etsin. kaldı ki çoğu kişiye sattığı biletlerin yerine de THY bileti önermişler. Anlaşılan ESB-İST arası bilet fiyatlarına hiç bakmıyorsunuz.

ANADOLUJET BİTTİ ATLASJET'İ DE BİTİRİN!

Bu konu çok tartışma götürecek. THY var ise başkası olamaz. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çıkış noktası da bu değil miydi? "Türkiye'de uçmayan kalmasın" diye yola çıkılıp özel sektörün önü açılmadı mı? "Rekabet olsun" denilmedi mi? Rekabet nerede olacak? Ankara dışında mı? Siyasetin rekabeti bile Ankara çıkışlı değil mi? O halde Atlasjet'e neden yasak Ankara uçuşu? Bolca mazeret ve bolca sebep üretebilir çok bilmiş yöneticilerimiz ve Ankara'ya hükmedenler.

Türk Hava Yolları, Anadolujet markasını duyurduğunda hepimiz heyecanlanmıştık.  Ve bu marka Ankara'yı Anadolu'ya bağlayacaktı. Başlangıçta THY'nin alt markası değil ayrı bir şirket olacak sandık.  Sonradan anlaşıldı ki sadece logodan ibaret bir oluşum.

Ama yine de Ankara için bir şans dedik. Hatta Türkiye için bir şans dedik.  İstanbul'a sıkışmış bir havacılığın Anadolu'ya açılması, oradan da tüm memleketi sarması en büyük hayalimiz idi.

Neyse uzatmayalım.

Evdeki hesap çarşıya uymadı. THY'nin sendikalı pilotları, hostesleri pahalı geldi böyle bir oluşuma. Aylar önce de yazmıştım. Anadolujet, Sunexpress'e yamanacak diye. Öyle de oldu. Türk Hava Yolları'nın envanterinde olan 17 uçak Ocak 2013, en geç Şubat 2013'de THY'nin envanterinden çıkacak ve Sunexpress bünyesine geçecek. Uçak kiralayan firmalar THY ile sözleşmesini bitirip Sunexpress ile sözleşme imzalıyor. Yani danışıklı dövüş gerçekleşiyor.

Türk Hava Yolları, Anadolujet'e gönderdiği tüm kabin ve kokpit ekibini İstanbul'a çağırıyor. Tabi gelmek istemeyenlere "Başının çaresine bak" deniyor. Bugüne kadar 9 uçak bahsettiğim gibi Sunexpress'e geçti. Sunexpress bu uçaklara daha düşük maaşlarla kabin ve kokpit organize edip yeniden Türk Hava Yolları'na gönderiyor. Türk Hava Yolları da Anadolujet logosu basıp Ankara'ya. Daha doğrusu uçakların logosu değişmeden bu işlemler gerçekleşiyor.

Yani kısacası al gülüm ver gülüm.

Anlayacağınız şu ki Anadolujet'in ne uçağı var, ne pilotu var, ne de kabin memuru var.  Burada şunu itiraf etmeliyim ki Pegasus Havayolları, Türk Hava Yolları'nı nasıl da arayışlara ve kurumsal kimliğine yakışmayacak arayışlara yönlendiriyor görüyoruz.

Şimdi konu THY açısından çok basit. Onlar bir taş ile iki kuş vurduklarını söyleyecekler. "Hem kokpit hem de kabin ekibi kazancı sağladık" diyecekler. 305 kişinin çıkarıldığı kabine Ankara'dan takviye yapılmış olacak.

Kararı siz verin. Anadolujet operasyonunda THY eline yüzüne bulaştırdı mı bulaştırmadı mı?

Ve Atlasjet...

Hani serbest piyasa vardı? Hani rekabet vardı?

Atlasjet'in var olan hakkı elinden alındı. Ankara uçuşları deklere edilmesine rağmen esrarengiz eller tarafından engellendi. Sizce niye? Niyesini ben söyleyeyim.  Atlasjet diğer özel şirketlere inat hem ikramda hem de koltuk dizaynında fark atıyor. Buna bir de business koltukları eklenince tadından yenilmiyor.

Ne Atlasjet ne de THY "bu iş şundan dolayı gerçekleşmedi" diyemez, demez. Ama ben söyleyeyim.  Kesinlikle THY engelledi.  Ama bu davranış Türk Sivil Havacılığı'na bilerek vurulmuş bir darbedir.
Anadolujet'i bitiren THY, Atlasjet'i de Ankara'da bitirmiş oldu. Ama sadece şimdilik. Gelecekte neler olur kim bilir!

Not : AtlasJet engellenmeseydi Onur Air'de Ankara'ya uçacaktı.

ANADOLUJET BİTTİ ATLASJET'İ DE BİTİRİN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Habom ~ 11 yıl önce
Siz bide thy nin cirkefliklerini icerde gorseniz heralde bu sirketi yillarca bakkal calistrmis sorada thy ye gelmis biri yonetiyor dersiniz. Rezilliklerin biri binpara daha bugun uc kurusluk yagmurluklari sadece thy personeline veriyorz dediler habonla taseron sirkete vermediler halbuki ayni isi yspiyoruz bu nasil bir rezilliktiryaa yazikk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değerlendirme ~ 11 yıl önce
Ali Bey ilginç birşey dikkatimi çekti Trabzon Kiev bileti THY de en ucuz 1079 Tl. Dünki bir haberde sex Turizmi ile ilgili bir Türke Bornoz giydirilip sokaklarda dolaştırılmış. Hizmet sektörüne ulaşım önemli bir ihtiyaç. Malum eskiden bavul ticareti diye Trabzona gelen Ruslar oldukça boldu. Bu yönetim engel oldu bunlara birde fuhuşu bahane ederek. İnsanın aklına gelmiyor değil, Rus müptelası olanların unutamayanların harcayacaklarında THY nemalansın diye başka şirkete izin verilmiyor galiba Trabzondan da... Bizim ki bir şüphe incelemek size kalmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
padişahlık geri geldi ~ 11 yıl önce
Böyle başa böyle tarak böyle halka böyle yönetim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Karşıtı ~ 11 yıl önce
Türkiye'nin en çok uçulan hattına rakip istemeyen THY'nin yaptığı gerçekten ayıp. Vatandaş THY ile uçmayım, çok pahalı derken adamlar ucuzluğu engellemek için çaba gösteriyor. Ali Bey'in dediği gibi Atlasjet'in koltuk ve ikram standardını ve de hizmetini kıskanıyorlar. Atlasjet bu hattı açarsa bu hatta Atlasjet'i tercih edeceğim ve THY'yi gerekmedikçe kullanmıyorum ve kullanmayacağım. Zaten THY dış hat seferlerinde 150 yolcunun 100 tanesi yabancı. THY resmen tüm hatlarda adamı akılsız yerine koyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 11 yıl önce
Bursa Havayollarının Başında kim var. Ekibi kim Kuracak.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Tabiki Rizeli ve İstanbuldaki ekibin akrabasından olacak birisi.. Rizeliden başkası Havayolu yönetemez bence.. Sivil Havacılık , Hava meydanları yöneticileri...falan filan...Hepis hepsi Rizeli..
Yolunacak Kaz : ANKARA ~ 11 yıl önce
Atlas jet ile defalarca uçtum. Gerçekten çok beğenerek seyahat ettiğim bir hava yoludur. THY ankara seferlerinde ayağını kestimi kesmedimi bilmem günahları boynuna ama THY nin biz Ankara' lılara attığı kazığı çok iyi biliyorum. ANK-IST hattındaki 1 haftalık bilet fiyatlarına bakın Ankara halkının nasıl keriz yerine konduğunu net göreceksiniz. Atlas jet bu hatta girseydi fiyatlar düşerdi bizde bu kadar kaz gibi yolunmazdık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BURSA ~ 11 yıl önce
BURSA HAVA YOLLARI GELİYOR YANDINIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 11 yıl önce
Bu ülkenin havacılığı bu... Konunun özür Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü önce uç diye izin veriyor. Ama abisi THY'ye sormadan. Sonra abi THY "Hoop nereye beden izinsiz Ankaraya kimse uçamaz" diyor. Sonra THY güdümle shgm atlasjete uçamazsın diyor. eeeee nerede otorite. bol keseden yorum yapacağınıza konunun özünü anlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ticaretin doğası ~ 11 yıl önce
Ne yazık ki bu mecrada hem haber hem de haber üzerine yorumlar varsayımlar ve hipotezler üzerinden ilerliyor.Burada tepki;haberciliğin prensibi olan; habere dayanak olan gerekli araştırma ve bilgi temelinin üzerine inşa edilmesi gereken tarafsız ve tüm toplumun menfaatini ve haklarını gözetici,hatta yeri geldiğinde otorite/uygulayıcı karşıtı,yapıcı eleştirel bir tutumla bir gerçeği takipcilerine ulaştırmaktaki eksik basan taraf.Böyle olunca doğal olarak Sn.Ali Bey eleştiriliyor.Atlasjet yöneticileri elbette manyak değil.Ama bu ticaretin doğasında olan bir durum.Bir risk alınır ve bir masarafa girilir, karşılığında bir kazanç beklentisi ile.Burada sorulması gereken Atlasjet yönetimi nasıl olur da böyle bir öngörüsüzlük töğmeti altına sokucu bir strateji geliştirir.Yoksa beklenti mağduru oynayarak asıl hedeflenene ulaşmak için bu mağduriyeti kullanmakmıdır.Ali Bey ve/veya Atlas AHL-ESB arası kaç bilet sattı,talep yeterli miydi açıklar ise gerçekten bir siyasi kayırma kurbanlarımı anlarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asıl siz boş atıp dolu tutturmaya çalışıyorsunuz ~ 11 yıl önce
atlasjet manyak mı önce reklam yapıp sonra seferler başlamadan "talep yetersiz" diye iptal etsin. kaldı ki çoğu kişiye sattığı biletlerin yerine de THY bileti önermişler. Anlaşılan ESB-İST arası bilet fiyatlarına hiç bakmıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000