05 Şubat 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Uçagin altı balçık taş vs doluydu.pat sahalarını kat ederek güvenli bir yere cekilirken pat sahasına durduk yere taş çakıl bırakmasın diye temizlenmiştir.yoksa iş makinaları ayrıca mesai harcayacaktı.zaten vinç yükseltirken aradan çıkmış oldu.süreçten anladğm bu.şimdi buna da laf ederler kesin
  • Ali Sabanci ile Aziz Yildirim i karistirdiginizi dusunuyorum, Pegasus in ist duzey yoneticileri var iken Ali Sabanci nin konusmasi abes ayrica kendisi Trabzona ziyaret etmistir
  • Bırakın bir uçağı kurtarmayı ömrümüzün her günü bir uçak kurtarmayla geçse kimseden buna karşılık bırakın parayı pulu bileti vs. bir bardak su bile istemeyiz. Bu bizim işimiz. Ortada bir yanlış anlaşılma olsa gerek. Genel anlamda dhmi çalışanlarının hava yolu şirketlerinden zaman zaman indirim talep ettigini biliyoruz bu da son derece makul bir istek. İnsanların hayatlarını kurtarabilmek için bir saniye dahi tereddüt etmeden kendi canını feda etmeye hazır bir camia için bu tür söylentilerin gündeme getirilmesi bizleri son derece üzmüştür.
  • Kahretsin kandırıldık. Allah affetsin . Muhterem hoca efendi diyenler hökümette bakanlık yapıyor.. biraz da oradan dev vur sana zahmet
  • Bu kaza nedeniyle pegasustan pas ilet istenmisse acikca ahlaksizlik yapilmistir. Kirk yilda bir isini yap, sonra da avanta iste. Yattigin 39 yil icin aldigin maasi geri ode o zaman. Arff personeli boyle bir konunun dillendirilmesine neden olan her kimse (buna meslektaslari da dahil) o kisilere gerekli tepkiyi gostermelidir.
  • Görevini yapan adamlar zaten maaşını almıyor mu? Yazık çok yazık
  • Trapzondaki uçak kazasını misafirlerimizin can kaybı olmadan atllattığımız için hamd olsun ki sevincliyim lakin böyle bi kazanın olması tabiki biz pegasus ailesini derinden üzmüştür.. Uçagın kurtarılması esnasında emeği gecen tüm personelin de ellerine sağlık lakin heekes görevini vazifesini yapmıştır ve bundan sonrada yapıcaklardır.arff bu yüzden var zaten. Lakin çalıştığım şirket için ileri geri olur olmaz yorumlar yapan insanların neyin peşinde olduklarını anlamış değilmiş.ve sayın Ali sabancı bey e yapılan yakıştırmalarıda kınıyorum..bedava bilet veya şirket kimin " satıldı satılacak gibi varsayımların üzerinden biz çalışanların moralinide bozmayın.global dünya ticareti yerli yabancı ortaklıklar veya direkt yabancı sermaye üzerine kurulu oldugnu bu cahil aklımla ben bile idrak edebiliyorken siz neyin peşindesiniz ki.....
  • ali sabancinin yaratmaya calistigi sirket soyle biseydi: her yere ucuza ucus. sadece ucurma gorevini yerine getiriyorlardi. sag salim ucun ve fazlasini beklemeyin. ucuza da ancak bu kadar olur evet kabul ediyorum. ancak tek bir herifin bize ne kadar basarili bir girisimci oldugunu kanitlamasi icin insan hayatini tehlikeye atmasina nasil musaade ediyoruz. pilotlardan ve diger calisanlardan olabildigince fazla yararlanmak mi muthis bir girisimci olmanin ilk adimi. gozunu para ve hirs burumus bir is insanisin o kadar ali sabanci. sana gore havacilik sektoru drone ucurmak gibi bisey galiba. ama isinin en onemli parcasi insanlarin hayati. boyle bir facia kil piyi gecistirilmeseydi neler olurdu? o insanlar ne icin olmus olurdu? umarim boyle bir sey asla gerceklesmez ve umarim sadece boyle bir seyin gerceklesmemesi icin ali sabanci ve onun gibiler basarisiz olur.
  • Ayıp olmuş. Hem balçıktan çıkarmış hem de uçak yıkanmış. Hayır yıkanmasa neyse de yıkanmış yani. Hem de balçıktan çıkmış. Ali bey sizi kimseler anlamazsa biz anlarız. Zaten ARFF dhmi den ayrılmalı özelleşmeli yada özerkleşmeli diyoruz kimse dinlemiyor. Arff olmazsa o uçak inemez inmez. Pistten çıkarsa geri gelemez gelsede yıkanamaz. Sonuçta kimse herekese karışamaz.
  • Arffçilerin yaptıkları iş karşılığında böyle bir beklenti içinde olmaları çok çirkin. İşini yapıcan, maaşını alıcan ama bir de ulufe bekleyeceksin. Nasıl bir iğrençliktir bu ya.

Ali Sabancı’yı arıyorum…

Havacılığın renkli siması Ali Sabancı nerelerde bilen var mı? Kendi uçağı Trabzon’da bir felaket ile karşı karşıya kaldı ve buna rağmen ortalıklarda görünmüyor. Oysa biz onun medyatik olduğunu biliyoruz. Her türlü medyayı kullanmayı, ağzının iyi laf yaptığını söylüyoruz ve görüyorduk.

Hasret kaldık açıklamalarına, aykırı sözlerine, sivri çıkışlarına, “3.5 şirket kalacak” deyişlerini özler hale geldik.

Benim geçmiş yazılarımı hatırlayanlar anımsayacaktır Pegasus Havayolları’nın satılacağına yönelik iddiamı. Halen aynı iddiamı koruyorum. Ve bana göre de Pegasus fiili olarak başkasının ama görüntü olarak Ali Sabancı’nın. Başkalarının adını sormayın sakın.

Ali Sabancı; uzun süredir sessiz ve sanki bir yerlere gizlenmiş gibi duruyor.

Trabzon’da yaşanan talihsiz kazanın ardından çıkıp bir şeyler konuşmasını bekledik açıkçası. Maalesef Ali Sabancı kimselere görünmeden Trabzon’a gitti ve döndü. Anlatılanlara göre uçağın başına gitti ve “Bende bundan çok dercesine” bir bakış atıp Trabzon’dan ayrıldı.

Gecenin alaca karanlığında canı pahasına uçağı kurtarmak için canhıraş çalışan DHMİ Trabzon ARFF’sine bir teşekkürü bile çok gördü.

Uçak pistten çıktıktan kırk saniye sonra olay mahalline giden ARFF memurları, Trabzon DHMİ başmüdürünün emri ile izinli olan diğer ARFF memurları da 40 dakika gibi kısa bir sürede havalimanına geldiler.

İşte bu ARFF memurlarının Ali Sabancı’dan minik bir istekleri oldu. Neydi biliyor musunuz? İndirimli uçak bileti. Peki; Ali Sabancı’nın cevabı ne oldu? Koca bir “Hayır” oldu.

Diyeceksiniz ki, Ali Sabancı neden indirimli bilet versin, DHMİ ARFF’sinin görevi zaten bu tip olaylara müdahale etmek.

Ben de diyorum ki niye veresin Ali Sabancı, onlar FETÖ’cü değil ki uçak bileti veresin. Onlar görevlerini yapan basit birer devlet memuru. Ama onların görevi senin balçığa saplanmış uçağını yıkamak da değil.

Ali Sabancı, ortalıkta yoksun bari ARFF’lerimize indirimli uçak bileti vermede elin sıkı olmasaydı.

Yazdık ki belki iyilik damarı tutar.

THY Teknik, performans primi hayırlı olsun

Baş haber, boş yazı yazmayacağımızı cümle alem bilir. Bazıları gibi “THY Teknik bir kuruş para beklemesin” diye polemik yapma yerine, haberin kaynağına sorup öğrenmek ve o şekilde okura takdim etmek bizim vazgeçilmezimiz.

Antalya’da açıklanan prim olayından sonra aynı primden Teknik A.Ş’nin faydalanıp faydalanmayacağını araştırıp “Alacaklar” diye yazmıştık. Öğrendik ki alacaklar. Ve mutluyuz ki okurlarımıza doğru haber paylaştık.

Hayırlı uğurlu olsun İnşallah. Darısı bu manada beklentisi olanların üzerine. TGS’yi kastediyorum. Lakin olması mümkün görünmüyor.

Ali Sabancı’yı arıyorum…

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Uçak yıkama ~ 6 yıl önce
Uçagin altı balçık taş vs doluydu.pat sahalarını kat ederek güvenli bir yere cekilirken pat sahasına durduk yere taş çakıl bırakmasın diye temizlenmiştir.yoksa iş makinaları ayrıca mesai harcayacaktı.zaten vinç yükseltirken aradan çıkmış oldu.süreçten anladğm bu.şimdi buna da laf ederler kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba ~ 6 yıl önce
Ali Sabanci ile Aziz Yildirim i karistirdiginizi dusunuyorum, Pegasus in ist duzey yoneticileri var iken Ali Sabanci nin konusmasi abes ayrica kendisi Trabzona ziyaret etmistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arffx ~ 6 yıl önce
Bırakın bir uçağı kurtarmayı ömrümüzün her günü bir uçak kurtarmayla geçse kimseden buna karşılık bırakın parayı pulu bileti vs. bir bardak su bile istemeyiz. Bu bizim işimiz. Ortada bir yanlış anlaşılma olsa gerek. Genel anlamda dhmi çalışanlarının hava yolu şirketlerinden zaman zaman indirim talep ettigini biliyoruz bu da son derece makul bir istek. İnsanların hayatlarını kurtarabilmek için bir saniye dahi tereddüt etmeden kendi canını feda etmeye hazır bir camia için bu tür söylentilerin gündeme getirilmesi bizleri son derece üzmüştür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metö ~ 6 yıl önce
Kahretsin kandırıldık. Allah affetsin . Muhterem hoca efendi diyenler hökümette bakanlık yapıyor.. biraz da oradan dev vur sana zahmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 6 yıl önce
Bu kaza nedeniyle pegasustan pas ilet istenmisse acikca ahlaksizlik yapilmistir. Kirk yilda bir isini yap, sonra da avanta iste. Yattigin 39 yil icin aldigin maasi geri ode o zaman. Arff personeli boyle bir konunun dillendirilmesine neden olan her kimse (buna meslektaslari da dahil) o kisilere gerekli tepkiyi gostermelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabancı haklı ~ 6 yıl önce
Görevini yapan adamlar zaten maaşını almıyor mu? Yazık çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yağmuradam ~ 6 yıl önce
Trapzondaki uçak kazasını misafirlerimizin can kaybı olmadan atllattığımız için hamd olsun ki sevincliyim lakin böyle bi kazanın olması tabiki biz pegasus ailesini derinden üzmüştür.. Uçagın kurtarılması esnasında emeği gecen tüm personelin de ellerine sağlık lakin heekes görevini vazifesini yapmıştır ve bundan sonrada yapıcaklardır.arff bu yüzden var zaten. Lakin çalıştığım şirket için ileri geri olur olmaz yorumlar yapan insanların neyin peşinde olduklarını anlamış değilmiş.ve sayın Ali sabancı bey e yapılan yakıştırmalarıda kınıyorum..bedava bilet veya şirket kimin " satıldı satılacak gibi varsayımların üzerinden biz çalışanların moralinide bozmayın.global dünya ticareti yerli yabancı ortaklıklar veya direkt yabancı sermaye üzerine kurulu oldugnu bu cahil aklımla ben bile idrak edebiliyorken siz neyin peşindesiniz ki.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ugur keskin ~ 6 yıl önce
ali sabancinin yaratmaya calistigi sirket soyle biseydi: her yere ucuza ucus. sadece ucurma gorevini yerine getiriyorlardi. sag salim ucun ve fazlasini beklemeyin. ucuza da ancak bu kadar olur evet kabul ediyorum. ancak tek bir herifin bize ne kadar basarili bir girisimci oldugunu kanitlamasi icin insan hayatini tehlikeye atmasina nasil musaade ediyoruz. pilotlardan ve diger calisanlardan olabildigince fazla yararlanmak mi muthis bir girisimci olmanin ilk adimi. gozunu para ve hirs burumus bir is insanisin o kadar ali sabanci. sana gore havacilik sektoru drone ucurmak gibi bisey galiba. ama isinin en onemli parcasi insanlarin hayati. boyle bir facia kil piyi gecistirilmeseydi neler olurdu? o insanlar ne icin olmus olurdu? umarim boyle bir sey asla gerceklesmez ve umarim sadece boyle bir seyin gerceklesmemesi icin ali sabanci ve onun gibiler basarisiz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 6 yıl önce
Ayıp olmuş. Hem balçıktan çıkarmış hem de uçak yıkanmış. Hayır yıkanmasa neyse de yıkanmış yani. Hem de balçıktan çıkmış. Ali bey sizi kimseler anlamazsa biz anlarız. Zaten ARFF dhmi den ayrılmalı özelleşmeli yada özerkleşmeli diyoruz kimse dinlemiyor. Arff olmazsa o uçak inemez inmez. Pistten çıkarsa geri gelemez gelsede yıkanamaz. Sonuçta kimse herekese karışamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TARAFSIZ ~ 6 yıl önce
Arffçilerin yaptıkları iş karşılığında böyle bir beklenti içinde olmaları çok çirkin. İşini yapıcan, maaşını alıcan ama bir de ulufe bekleyeceksin. Nasıl bir iğrençliktir bu ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F5 ~ 6 yıl önce
Kardeşim olayın aslını bilip bilmeden binlerce insanı zan altında birakıyorsunuz. Hiç bir arff memuru öyle bir beklenti içerisinde olmaz. Olacak olursa da en sert tepkiyi yine arff memurlarından görür.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000