03 Ağustos 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin Bey yazdıklarınız gerçekten takdire şayan , bunların dışında ayrıca çalışanlar sendika ve/veya ik uygulamalarından şikayetçiler.Siz bir köşe yazarı olarak sorunları dinleyip bunları ceo/patron larla yüz yüze görüşmeyi hiç düşündünüz mü . Diğer yazar arkadaşlarınızı okuyorum hepsinin kaleminden kan damlıyor (bu söylediğim yanlış yazıyorlar anlamında değil aksine sorunları dile getiriyorlar , ancak tarzları sanırım biraz ........ ) siz daha bir abi , uzlaşıcı yazıyorsunuz. Ben sizin sektörünüz dışındanım , biz de de bu sorunlar var ( thy veya pgs veya diğer şirketlerde yaşananlar çalışma koşullarının ZOR olduğunu gösteriyor biz de ise çalışma şartları ACIMASIZ dır ) siz bir büyük olarak bu sorunlara bizzat eğilirseniz , bu durumlarda düzelme olabileceği kanaatindeyim. Biz de uzlaşma kültürü yoktur.Sorunlarımızı kaba bir şekilde çözeriz hele ki genç arkadaşlarımız ..... Güçlü toplumun lider e ihtiyacı yoktur güçsüz toplum lidere bakar , en azından denerseniz ne kaybedersiniz.
  • havacılıgın ıcınde calısmayanlar pgs nn ne oldugunu bılemez merak etmeyın nasıl eleman cp fo aldıgını yada baska sırketlerden yuksek maas vererek adamları caldıgını bılıyoruz....
  • Pegasus çalışanı olarak bana sağlanan imkan ve olanaklardan son derece memnunum. Türkiye standartlarında az bulunacak firmalardan birisi. Kıymetin bilelim. Eğer Pegasus'ta bazı havayolu şirketleri gibi ileride kepenk kapatır veya saçma sapan bir firmaya satılırsa bugünleri çok ararız.
  • Pgs hic olmazsa maaş veriyornus.gökçen ambulanscilara maaş odemiyor saglik bakanligi ve shgm uyuyor. Calisan her yerde allaha emanet hak hukuk gak guk
  • Valla anlamadım gördüğüm tekşey apronda yer gök pegasus uçağı.uçan ekipsizlikten uçamayan...yine apronda başıboş dolaşan ğegasus kiyafetli insanlar hepsi boş beleş dolaşıyor.ne yaptıklarınıda anlamış değilim.iş yapmıyorlarsa niye varlar?benim görüşüm bu adamlara verecekleri paraları uçuş personeline versinler.
  • Tüm bu yazılanlar çizilenler aslında biraz boşuna. Kanaatimce pegasus hava yolları tez vakitte el değiştirecek. Ali sabancı hükumetin bu baskısına dayanamaz. Fetö ile iş birliği yapmayacaktın aliii. Biliyorum senin aklına da kayınpederin girdi. . . Yerinde olsam toto'yu kurtarmak için elimden geleni yapardım. Yoksa akıbet-i ahvalin pek de hoş görünmemekte.
  • Pegasus tarzı oluşumunda profesyonel lık olmayan şirketlerde doğal olarak yaşanması zaruri gerçeklerle karşılaşıyoruz. insan kaynakları direktörlüğüne Didem Egeli gibi Anadolu grubu tecrübesi olan bir profesyonel geldiğinden beri organizasyon yapısı giderek iyileşiyor. Hantal yapı bölümlere ayrılarak şirketi yönetilebilir bir hale getirmeye çalışıyoruz 100 de 100 başarılı olduğumuzu tabiki söyleyemeyiz bu zamanla olabilecek bir şey. Pegasus da çalışanların yöneticileriyle yaşadığı her hangi bir olumsuzluk asla ik ya gelmiyor bu hep bizimde dikkatimizi çeken bir durum gelen şikayetler genelde kabin ile operasyon yada kabin ile mis hizmet. Arasında bizim sizden ricamız yaşadığınız sorunları bize iletmeniz
  • Pegasus personeline iyi davranmıyor. İşten çıkarması bile uygarca değil.
  • Çetin Bey art niyet arar gibi yazmak istemiyorum kesinlikle, hele ki her bir yazarınız "çalışan hakkını" bu derece dile getirirken bencilce bir şey yazarım diye çekiniyorum. Ben OnurAir çalışanıyım ve yıllardır maaşımız tek kuruş değişmediği gibi, yönetimden iş şartlarına giderek kötüleşiyoruz, bunların yerine bizimle ilgili sadece proje halinde olan görüşmeler, şirketin varlığını hatırlatmak için arada bir yayımlanan haberlerini okuyoruz. Zor durumda olan sadece Pegasus'muş gibi görüldüğünden yetmezmiş gibi bir de önümüze örnekliyorlar "bakın neleri var" diye. Çuvaldızı kendine batırmayı geçelim bütün çalışanlarını diken üstünde bırakan yöneticilerden bahsediyoruz, ve hala ne bir güvencemiz ne söz hakkımız var. Vallahi çok severek başladım işime, ne yazık ki zorunluluktan devam eder hale geldim. Yaptırım istiyoruz artık, bir şekilde hepimizin hakkını kapsayan bir güvencemiz olsun istiyoruz. Teşekkürler, iyi günler..
  • aile toplantısı adi altında bn. yönetici ile dans edip kiritanlar daha çok terfi ediyor, sene, emek, iş kalitesi hak getire torpilin allahi Pgs de eh uçuş ekibinin hali de ortada... Nurçin Hn. sagolsun:((

Ali Sabancı, Sertaç Haybat ve Sektörün Bazı Yöneticilerine Nasihat

Nedense bizler sivil havacılığın tüm sorunlarının, çalışanların hak ve hukukuna saygı gösterilmemesi ve bunun doğal sonucu olarak personelin aidiyet duygusundan yoksun olmalarının vb.. THY uygulamaları ile şekillendiğini ve sektördeki bir iki şirketinde bu konuda THY ile aşık attığını düşünürüz Geçen haftaki yazısında APH Murat Herdem Bey Pegasus’un durumunu çok doğru bir şekilde analız etmişler. Evet;  uygulamalarının bir kısmı Low Cost havayolu olmanın gereği. Bu yaklaşım tamamı ile doğru. Ancak abartılar için ne söylemek gerek bilemiyorum. Murat beyin tamamı ile katıldığım diğer doğru örneklerini tekrarlamıyorum.

Evet; PGS kendini THY’nin rakibi olarak görür. Kendisini diğer havayolları ile mukayese ederken dev aynasındaki görünümüne baktığını söylemek yanlış bir yaklaşım olur mu bilemiyorum.  Aslında Türk Hava Yolları ve adı çalışanlarına karşı istismara yönelik tutumları ve bir takım istihdam uygulamaları ile temayüz etmiş birkaç sektör kuruluşu ile karşılaştırınca birbirlerinden pek farkı olmadığını anlayabilmek mümkün. Kimin, hangisinin çalışanların istismarında önde olduğu ancak “ foto finişte” görülebilir. Birbirlerine burun farkı atarlar.

Pegasus mensuplarının sürekli serzenişlerini okuyunca haddimi aşarak Sn. Ali Sabancıya, PGS ‘ nin THY kökenli Genel Müdürü Sn. Sertaç Haybat’a ve sektörün aynı kafadaki yöneticilerine pek hoşlarına girmeyeceğini bilmeme rağmen nasihat görünümlü bir iki şey söylemekten kendimi alamıyorum. ,

“ Takımın sorunlarına ilgi duyun, huzurlu yaşamalarına yardımcı olun.

Mademki, günümüzde başarıyı sırtlayan destekleyen insan, o zaman onlara insanca muamele yapmak zorunluluğu var. İnsan moral değerleri ile maddi ihtiyaçları ile bir insan. Para tek başına mutluluk getirmez, Ama asgari imkânlar insanın huzurunu sağlar. Günümüzde insanların en büyük endişeleri sağlık ve sonra gelecek endişesidir.

Birlikte Çalıştıklarınızı Dinleyin.

Takım arkadaşlarınıza konuşma ve kendilerini ifade etme imkanı verin. Sadece sorduğunuz sorulara cevap aramayın. Onların farklı konularınızla ilgili tartışmalarına imkân verin. Eğer bunu yapmazsanız takımınız sadece sizin hoşunuza gidecek olan fikirleri ortaya koyarlar.

İnsanlara Kucak Açın. İnsanları Kaçırmayın.

Kendini beğenmişlik duygusuna kapılarak şımararak kendinizi insanlardan üstün görmeğe başlarsanız, insanlarla eşit şartlarda diyalogu sürdürürseniz Diyaloglarınız monoluğa dönüşür. Sadece siz konuşursunuz. Bir süre sonra tüm insanları emriniz altında görmeğe başlarsınız ve insanlardan tamamen koparsınız.

Çalışanlar Size Güvensin, Sizde Onlara Güvenin.

Kader birliği güvene dayanır. Çalışan ( Yönetici ) Patronun kendisini bir gün ortada bırakmayacağına, aynı şekilde üstlerde çalışanı bir gün çekip gitmeyeceğine inanmalıdır Sabahtan akşama kadar daha iyi bir iş arayan veya devamlı işten ayrılmaya zorlanma kuşkusu ile yaşayan çalışanın ( yöneticinin ) başarıya katkısı olmayacaktır.

Başarı Ve Para Üstünlüğünü Güç Üstünlüğü Olarak Kullanmayın.

Eskiler demiş ki; “ Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var “ Başarıda ve Parada ne kadar giderseniz gidin bunları güç üstünlüğü olarak kullanarak başkalarını maddeten olmasa bile manevi olarak ezmek için kullanmayın. Başarılarınızla değil, hatalarınızla anılırsınız.

Başarınızın ödülünü Takımınızla paylaşın.

Futbolcusunuz ve de gol kralısınız. O yıl dünya kupasında 20 gol attınız. Bu başarınızı karşılığı olarak belli bir imkân cebinize girdi. Unutmayınız ki;  gol kralı olmanızı arkanızdaki takım arkadaşlarınız sağladı. Eğer bu nedenle elde ettiğiniz geliri arkadaşlarınızla paylaşmazsanız, takip eden maçlarda takım arkadaşlarınız hiçbir menfaatleri olmadığı halde sizi başarıya ulaştırmak için (+) çaba göstersinler.

Yağcılardan Kaçının.

Yağcılık aynen uyuşturucu bağımlılığı gibidir. Herkes bunun ne kadar kötü ve zararlı olduğunu bilir. Fakat bu defa alışan bağımlılık kazanır. Bağımlılık giderek artar ve kurtuluş ümidi ortadan kalkar. Etrafı yağcılarla çevrilenler, gerçekten uzaklaşırlar. Kendi hayal dünyalarında yaşamaya başlarlar. Yağcılar insana gerçeği değil, istediğini hatta beklediğini söyler. Bağımlılar doğruları anlatanları düşman gibi görmeğe başlarlar.

BU YAZININ YAYINLAMASINI TAKİBEN  “ SEN KİMSİN DE ALİ SABANCI VE SERTAÇ BEYLERE NASİHAT VERİYORSUN “ DİYE HAYKIRAN VE DE KİBAR SÖZLERLE SÜSLÜ BİRKAÇ MAİL ALMAYI BEKLİYORUM. YAZIYI SONUNA KADAR OKUMAYAN ZİHNİ EVVELLERE PEŞİN CEVABIM AŞAĞIDA. NASİHAT GÖRÜNÜMÜNDEKİ BU İFADELER BENİM DEĞİL. NEDEN SİZLERİN ŞİKÂYETÇİ OLDUĞU DİĞER HUSUSLARA DEĞİNMEMİŞ DERSENİZ, ÇALIŞANLARIN BİR GÜN BUNLARLA KARŞI KARŞIYA KALABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNEMEMİŞTİR DE ONDAN.  ÖZELLİKLE ALİ SABANCI BEYİN BU DEYİŞLERE YABANCI OLMAMASI GEREKİR. BÜYÜK BİR İHTİMAL İLE DUYMUŞ, OKUMUŞ OLDUKLARI ANLATIMLARDIR BUNLAR.  SERTAÇ BEYİN İSE OKUMUŞ OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM. 

EVET; BU GÖRÜŞLER 1998 YILINDA “ BAŞARI ŞİMDİ ASLANIN AĞZINDA “ İSİMLİ KİTABI YAZAN RAHMETLİ SAKIP SABANCININ SATIRLARINDA KİTABINDA YER ALAN DEYİŞLERİDİR. KİTABIN GELİRİ SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFINA BAĞIŞLANMIŞ.  SAKIP AĞA’NIN BUNUN DIŞINDA 13 KİTABI DAHA MEVCUT.  VE TÜM DİĞER KİTAPLARININ GELİRLERİ İSE DARÜLACEZE’ YE BAĞIŞLANMIŞ. EĞER BU KİTAPLARI HEM OKUMAK HEM DE ADI GEÇEN KURULUŞLARA YARDIMDA BULUNMAK İSTERSENİZ SABANCI VAKFINDAN EDİNEBİLİRSİNİZ.

Rahmetli Sakıp Sabancı Bey büyük insandı. Her zaman saygı ile anıyorum. Allah rahmet et

Mobbing İle İlgili Faydalı Bir Yorum

Sn. Sabuncuoğlu yazılarımı takip eden bir okurum olup vakit ayırarak yorumları ile beni ve diğer okurları aydınlatmaktadırlar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Mobbing konusundaki yazım için kaleme aldıkları 5 adet yorumu birleştirerek usulden olmamasına rağmen köşede sizlerle paylaşmak istedim.

C.Sabuncuoğlu 1. 28 Temmuz 2015, Salı 02:23:27

Daha önce de bu köşedeki bir kaç yazıya konu olan mobbing uygulaması hakkında değerli okurlara ve yorumculara en azından yanlış bilinen bir konuyu burada açıklamak gereğini duyduğum için yazıyorum İşten atılma, feshin geçersizliği ve işe iade davalarında, mobbing çalışan için yüzlerce sebepten sadece birisidir. Yasaya göre feshin geçerli bir neden dayandırılması, ispat yükümlülüğü her ne kadar işverene bırakılmış ise de, doğal savunma refleksi ile çalışanların bu nedeni geçersiz kılmak için farklı bir gerekçe olduğunu ifade etmek ve karşı görüş ortaya koymak zorundadırlar. Bu durumda ispat yükümlülüğü çalışana yani davacıya düşmektedir. En basiti, iş verimsizliği sebep olarak gösterilmiş ise davacının iş verimsizliği konusunu karşı olarak çürütmesi ve açıklaması gerekmektedir. Bu davaların konusu mobbing gibi konuyu da karar altına almak değildir, iş mahkemelerinin görevi de değildir. Mahkeme feshin geçerli bir nedene dayandığı veya dayanmadığı konusuna göre karar verirken işe iadeye

C.Sabuncuoğlu 2. 28 Temmuz 2015, Salı 02:20:21

veya etmemeyi karar altına alır, işe başlatmama durumunda en fazla 4 aya kadar boşta geçen süre için ücret ve hakların ödenmesine 4-8 ay aralığında da işe başlatmama tazminatına hükmeder. Eğer işveren karara uyar da işe başlatırsa, sadece ifade edilen boşta geçen süreye ait ücret va hakları işçiye ödemekle yükümlüdür. Ancak mobbing uygulaması, davaya konu olmaması açısından, çünkü işveren kendisinin mobbing uyguladığı konusunu fesih nedenine asla yazmaz, esas sebep bu olsa dahi, farklı bir konudur. bu açıdan bakıldığında mobbing, başlı başına ayrı bir dava konusudur. Burada davacı elbette çalışan olacağı için, olayların gelişimine göre, hukuk, ceza veya tazminat davalarına konu olabilir. Ayrıca, mobbinge maruz kalan çalışanın yine olayların elbette gelişimine bağlı olarak işveren, patron, yönetici kişi veya kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunma hakkı da vardır. Tüm bu hukuk yolları denendikten sonra, Anayasa Mahkemesine, iç hukuk yollarının tükenmesinden

C.Sabuncuoğlu 3. 28 Temmuz 2015, Salı 02:19:46

sonra da AİHM ne de başvuru hakları bulunmaktadır. Unutulmaması gereken en önemli konu, “MOBBING insanlık suçudur, kişiye karşı işlenen suçlar kapsamındadır” Ancak, işini kaybetme veya gelecek endişesi ya da belirli bastırılmış korkular nedeni ile bunun ifade edilmesi ne yazık ki, ancak iş kaybedildikten sonra veya bu sürece başlanmasından sonra olmaktadır. Bunu da elbette insani değerler açısından anlayabiliriz, ancak karşınızdaki adı her ne olursa olsun, bu değerleri anlamaz, önemli de değildir. Şimdi, burada kast edeceğim hukuk süreci, iş mahkemesi dışındaki ve konusu doğrudan mobbing uygulaması içeren yargı kararları ile alakalı olacaktır. Çok farklı konularda, esas olarak karar altına alınmış mahkeme kararları veya yüksek yargı kararları çeşitli kaynaklardan bulunarak incelenebilir. Her dava konusuna özel olmasına rağmen, karar metninde çok ince detaylar içermesi mümkün olan ifadeler de bulunabilmektedir. Sonuç olarak, ekleyeceğim bir yüksek yargı kararı olacaktır,

C.Sabuncuoğlu 4. 28 Temmuz 2015, Salı 02:19:06

dikkatle incelendiğinde emsal niteliği de olan bu karar ve diğerlerinin de, bana göre ahlaksızca olan ve itham niteliğinden öteye geçmeyen, hatta içeriğinde yalan, karalama ve iftiralarda bulunan, olmasa bile gerçeğe aykırı beyanların yer aldığı düzmece senaryoların sorumlularını bu kapsama göre hangi ahlaksızlığın veya şerefsizlikleri ile kirlettikleri hangi makamın sorumlulukları olarak görmek veya değerlendirmemiz gerekir. Bir yazınızda ifade etmiş olduğunuz gibi, kişilerin şerefsizlikleri ile temsil etmekle yükümlü oldukları makamlarının onurunu nasıl ayaklar altına aldıklarını ispatlamak için mutlaka ahlakın, erdemin, onurun veya haysiyetin mahkeme kararlarında mı vurgulanması veya karar altına alınması gerekmektedir. Bu konular uzar gider, umarım ki, hiçbir çalışan bu ahlak dışı uygulamaya maruz kalmaz. Aşağıdaki karar bir Yargıtay kararıdır, emsaldir. Yerel mahkeme kararının çalışan lehine bozulma gerekçeleri sıralanmaktadır.

C.Sabuncuoğlu 5. 28 Temmuz 2015, Salı 02:18:06

“Mobbingin varlığı için kişilik haklarının ağır şekilde ihlaline gerek olmadığı, kişilik haklarına yönelik haksızlığın yeterli olduğu, ayrıca mobbing iddialarında şüpheden uzak kesin deliller aranmayacağı; davacı işçinin, kendisine işyerinde mobbing uygulandığına dair kuşku uyandıracak olguların ileri sürmesinin yeterli olduğu bilinmektedir. İş yerinde mobbing gerçekleşmediğini ispat külfetinin davalıya düştüğü; tanık beyanları, sağlık raporları, bilirkişi raporu, kamera kayıtları ve diğer tüm deliller değerlendirildiğinde mobbing iddasının yeterli delillerle ispat edildiği gözetilmeden yazılı şekilde karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.” Yargıtay 22. HD. 2013/30811 Burada ve bir başka aynı daire kararında da vurgulandığı gibi, özetle “Mobbing iddiasında yüzde 100 ispat şartı aranmaz” denilmektedir. Bu çok önemli bir ayrıntıdır.

Ali Sabancı, Sertaç Haybat ve Sektörün Bazı Yöneticilerine Nasihat

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

ersin ~ 9 yıl önce
Çetin Bey yazdıklarınız gerçekten takdire şayan , bunların dışında ayrıca çalışanlar sendika ve/veya ik uygulamalarından şikayetçiler.Siz bir köşe yazarı olarak sorunları dinleyip bunları ceo/patron larla yüz yüze görüşmeyi hiç düşündünüz mü . Diğer yazar arkadaşlarınızı okuyorum hepsinin kaleminden kan damlıyor (bu söylediğim yanlış yazıyorlar anlamında değil aksine sorunları dile getiriyorlar , ancak tarzları sanırım biraz ........ ) siz daha bir abi , uzlaşıcı yazıyorsunuz. Ben sizin sektörünüz dışındanım , biz de de bu sorunlar var ( thy veya pgs veya diğer şirketlerde yaşananlar çalışma koşullarının ZOR olduğunu gösteriyor biz de ise çalışma şartları ACIMASIZ dır ) siz bir büyük olarak bu sorunlara bizzat eğilirseniz , bu durumlarda düzelme olabileceği kanaatindeyim. Biz de uzlaşma kültürü yoktur.Sorunlarımızı kaba bir şekilde çözeriz hele ki genç arkadaşlarımız ..... Güçlü toplumun lider e ihtiyacı yoktur güçsüz toplum lidere bakar , en azından denerseniz ne kaybedersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ERSİN ~ 9 yıl önce
SİZİ MUTLAK CEVAPLAMAK İSTERİM. BENİM AÇIMDAN CEVABI BU SÜTUNLARDA VERMEK FARK ETMEYECEKTİR AMA, HAFTA SONU ( PAZAR GECE ) YAZILAR DEĞİŞECEĞİNDEN OKUYAN AZ OLACAKTIR. MAİL ADRESİM [email protected]. EĞER BANA BİR MAİL GÖNDERİRSENİZ SİZİ CEVAPLAMAKTAN MEMNUN OLACAĞIM. ARZU EDERSENİZ SİZE GÖNDERDİĞİM CEVABI TABİİ Kİ YAYINLAYABİLİRİM.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
gercekler acıdır ~ 9 yıl önce
havacılıgın ıcınde calısmayanlar pgs nn ne oldugunu bılemez merak etmeyın nasıl eleman cp fo aldıgını yada baska sırketlerden yuksek maas vererek adamları caldıgını bılıyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus Çalışanı ~ 9 yıl önce
Pegasus çalışanı olarak bana sağlanan imkan ve olanaklardan son derece memnunum. Türkiye standartlarında az bulunacak firmalardan birisi. Kıymetin bilelim. Eğer Pegasus'ta bazı havayolu şirketleri gibi ileride kepenk kapatır veya saçma sapan bir firmaya satılırsa bugünleri çok ararız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batarsa batsın ~ 9 yıl önce
daha ne kadar kötü olabilirki satılsın hatta kepenk kapatsın bugün senin gibi üç beş memnun olanlar dışında kimin umrunda olurki,daha önce pegasus mu vardı,zaten mevcut çalışanlar kaçıyorlar sen ve senin gibi düşünen azınlıklar düşünsün,aidiyet duygusundan yoksun aile kavramlarından bir haber bir firmayı kim düşünecek
Yooo ~ 9 yıl önce
Yoo. Ben de gayet memnunum.
müdür ~ 9 yıl önce
genel müdür gibi birşey heralde kendisini. zira sadece yüksek yönetim dısında kimsenin şartları iyi değil. yada çok çalışmaktan akli dengesini kaybetti :))
Memnun Çalışan ~ 9 yıl önce
Bende çok memnunum.
beteribeteri var ~ 9 yıl önce
Pgs hic olmazsa maaş veriyornus.gökçen ambulanscilara maaş odemiyor saglik bakanligi ve shgm uyuyor. Calisan her yerde allaha emanet hak hukuk gak guk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgt Personelleri ~ 9 yıl önce
Valla anlamadım gördüğüm tekşey apronda yer gök pegasus uçağı.uçan ekipsizlikten uçamayan...yine apronda başıboş dolaşan ğegasus kiyafetli insanlar hepsi boş beleş dolaşıyor.ne yaptıklarınıda anlamış değilim.iş yapmıyorlarsa niye varlar?benim görüşüm bu adamlara verecekleri paraları uçuş personeline versinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynada kendini görene ~ 9 yıl önce
Boş beleş dolaştıklarına emin misin gerçekten git bir göz doktoruna görün bir baktır,muayne zamanın gelmiş senin doktorlar seni arıyor kaç zamandır neredesin,dışarıdan durumu bilmeden yorum yapma,neler olduğunu bilmeden,bende burada çok boş yorum yapan insan görüyorum,tenekeden bile boş,nato mermer nato kafa,bence senin yerine başka insanlar yaşasa en iyi çözüm bu olur herkez rahatlar,tekerlekler bile senden daha akıllıdır
Bende anlayamadım ~ 9 yıl önce
Valla bende anlamadım gelmiş burada boş beleş insan olarak yazmışsın sen halbuki çok akıllısın lider vazfında adamsın ne olduki şimdi böyle olmuşsun yakışıyor mu sana kalk git silkelen elini yüzünü yıka kendine gel,harcanıyorsun buralarda
boşuna...... ~ 9 yıl önce
Tüm bu yazılanlar çizilenler aslında biraz boşuna. Kanaatimce pegasus hava yolları tez vakitte el değiştirecek. Ali sabancı hükumetin bu baskısına dayanamaz. Fetö ile iş birliği yapmayacaktın aliii. Biliyorum senin aklına da kayınpederin girdi. . . Yerinde olsam toto'yu kurtarmak için elimden geleni yapardım. Yoksa akıbet-i ahvalin pek de hoş görünmemekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turgut İK ~ 9 yıl önce
Pegasus tarzı oluşumunda profesyonel lık olmayan şirketlerde doğal olarak yaşanması zaruri gerçeklerle karşılaşıyoruz. insan kaynakları direktörlüğüne Didem Egeli gibi Anadolu grubu tecrübesi olan bir profesyonel geldiğinden beri organizasyon yapısı giderek iyileşiyor. Hantal yapı bölümlere ayrılarak şirketi yönetilebilir bir hale getirmeye çalışıyoruz 100 de 100 başarılı olduğumuzu tabiki söyleyemeyiz bu zamanla olabilecek bir şey. Pegasus da çalışanların yöneticileriyle yaşadığı her hangi bir olumsuzluk asla ik ya gelmiyor bu hep bizimde dikkatimizi çeken bir durum gelen şikayetler genelde kabin ile operasyon yada kabin ile mis hizmet. Arasında bizim sizden ricamız yaşadığınız sorunları bize iletmeniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 9 yıl önce
Yazarın yukarıda yazdığı gibi yöneticisine yalakalığı buradan bile yapan bir İK personeli... Özellikle Operasyonel birimlerin İK birimine güveni ve inancı kalmamıştır..
Mehmet ~ 9 yıl önce
Turgut, sende amma yalakaymışsın haaa!
Bir dost ~ 9 yıl önce
Ben Turgut beyin yalakalık yaptığını düşünmüyorum.Fakat farklı bir sektörde yönetici olarak bence kötü olan cahil değil cehaletinden haberi olmayan, kötü yönetici değil kendini iyi zanneden yöneticidir.
Personel ~ 9 yıl önce
Pegasus personeline iyi davranmıyor. İşten çıkarması bile uygarca değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 9 yıl önce
Pegasus artık kara delik olmuş, baktığın yerden siyah renk düzenbazlıklar çıkıyor.
KM ~ 9 yıl önce
Çetin Bey art niyet arar gibi yazmak istemiyorum kesinlikle, hele ki her bir yazarınız "çalışan hakkını" bu derece dile getirirken bencilce bir şey yazarım diye çekiniyorum. Ben OnurAir çalışanıyım ve yıllardır maaşımız tek kuruş değişmediği gibi, yönetimden iş şartlarına giderek kötüleşiyoruz, bunların yerine bizimle ilgili sadece proje halinde olan görüşmeler, şirketin varlığını hatırlatmak için arada bir yayımlanan haberlerini okuyoruz. Zor durumda olan sadece Pegasus'muş gibi görüldüğünden yetmezmiş gibi bir de önümüze örnekliyorlar "bakın neleri var" diye. Çuvaldızı kendine batırmayı geçelim bütün çalışanlarını diken üstünde bırakan yöneticilerden bahsediyoruz, ve hala ne bir güvencemiz ne söz hakkımız var. Vallahi çok severek başladım işime, ne yazık ki zorunluluktan devam eder hale geldim. Yaptırım istiyoruz artık, bir şekilde hepimizin hakkını kapsayan bir güvencemiz olsun istiyoruz. Teşekkürler, iyi günler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
valla ~ 9 yıl önce
aile toplantısı adi altında bn. yönetici ile dans edip kiritanlar daha çok terfi ediyor, sene, emek, iş kalitesi hak getire torpilin allahi Pgs de eh uçuş ekibinin hali de ortada... Nurçin Hn. sagolsun:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okay ~ 9 yıl önce
Ne ailesi Allah aşkına! İnsan ailesine kol kanat gerer, koruru, sakınır. Nurçin ve tayfası gibi kişiliklerin aile kavramını bilmedikleri ortada. Aile sözcüğünü ağızlarına bile almamaları lazım...Pegasus'da işler çalışnma ve özveri ile değil, yalakalık sistemi ile yürür. Ne kadar yalaka isen o kadar popüler olursun.
Okay ~ 9 yıl önce
rumuzlu arkadas, yazıklarınıza katılıyorum, kıdemi gelmemişlerin terfi etme becerisi bu toplantılarda yapılan yalakalık performansı ile ilgili...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000