25 Haziran 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • arkadasım tuturmusunuz bı hırsızın sucu yokmu diye gayet acık hırsız zaten hırsızlıgını yapıyor yaaa bızbızım polıste ıs yoksa napıcaz polısımı degıstırıcez hırsıza hırsızlık yapmamı dıyecez.hala sendıka yonetımının nesını savunuyorsunuz anlamıyoru.hırsızın sucu yokmuymus varrrr eee napcaz hırsız suclu sendıka beerıksız olan bıze olucak oylemı.hırsız olmasa zaten bu sendıkayada gerek yok bukadar basıt.
  • Bu yazıyı yazan doğru söylüyor da niye mücadele etmiyor.Hava iş yönetimi kötüyse yenisini örgütlesin.Sorun sistem sorunudur.Sistemi de bugün akp temsil ediyor.O yüzden hakkını arayan sendika suçluda hırsızlığı yapan masum mu? bence sorunu çözelim.Sorunu kişilere mal etmeyelim hep beraber haksızlığa karşı savaşalım.
  • KOVULAN PERONEL ÇALIŞTIĞI DÖNEM İÇİN ÇALIŞTIĞINA DAİR BELGE BİLE ALAMIYOR! İNSAN KAYNAKLARI ESKİ ÇALIŞANLARINI BİNAYA BİLE SOKMUYOR! BU İNSANLAR SENELERSE ÇALIŞTI, NEDİR BU DÜŞMANLIK! ALLAHINIZDAN BULUN!
  • FİLM BİTTİ ARKADAŞLAR,HAVA İŞ YÖNTİMİ 20 YILDIR OYNADIĞI TİYATROYU KAPATTI. EN SON KURBANLAR 220 HOSTES VE 45 TEKNİSYEN ARKADAŞIMIZDIR.THY YÖNETİMİ ALLAHTAN KORKMADAN ATİLAY AYÇİNİN OYNADIĞI TİYATROYA ORTAK OLDU.ÇALIŞANLARINA KIYDI. YAPACAK TEK ŞEY BU SENDİKA İLE ARTIK TOPLUSÖZLEŞMEYE OTURMAMAKTIR.HAVA İŞ YÖENTİMİ ACİL GENEL KURUL YAPMALI VE UTANMIYORLARSA ADAY OLMALI .THY PERSONELİ DEMOKTATİK HAKKINI KULLANARAK KENDİ SENDİKASININ YÖNTİMİNİ DEĞİŞTİRMELİ.BAŞKA BİR SENDİKA DİYE BAĞIRAN ARKADAŞLAR İŞVERENİN VE SENDİKA YÖNETİMİNİN OYUNUNA GELİYORSUNUZ YİNE. HAVA İŞ İN SAHİBİ ÇALIŞANLARDIR.BU YÖNETİMİ DEĞİŞTİRİRLER BAŞKA YÖNETİM GELİR.DOSTA DÜŞMANA HAVA İŞ NEDİR ÖĞRETİLİR.BİZİ BÖLMEK İSTİYENLERE MÜSADE ETMEYELİM.
  • işten çıkarmalar sorun değil ama bu insanlar yıllardır çalıştıkları yerden tazminatsız kovuldular. üstüne yasa dışı eyleme katılmış terörist damgası yedikleri için, işsizlik maaşı da alamıyorlar. tek suçları doktor raporuyla işe gitmemek. padişahım çok yaşa
  • Birkaç sene önce de herkese vergi davaları açmıştı. Avukatlara iyi kazandırmıştı. Ama sonuç bile bile hüsran oldu. Sayelerinde yasayı değiştirdiler vergi davasından para alabilenlerin de haklarını kaybetmesini sağladılar. O kadar yatan aidatı ne yapıyor bu sendika acaba? Avukatların ücretini niye ödemiyor? Biraz da çalışan için yaralı birşeyler yapın.
  • Savunduğunuz sendika zorla emekli edilenlerden de aynı avukat parasını talep etti.25 yıl aidatı niye ödediğimizi anlamadık.Emekli olalı uzun zaman geçtiği ve sendika ile iliskimiz kalmadığı halde , hala eyleme katilin diye bizlere de mesaj geldi...Gercekten cok iyi çalışıyorlar:)Kayıtları yenilemeye degil ama ceplerini doldurmaya...Biz iki taraftanda kurtulduk,Allah kalanların yardımcısı olsun...
  • kamu da sendika yok mu var. hükümetin amacı belli ki sendikacılığı bitirmek değil, bu ateistleri bitirmek. adam her şeye muhalefet oluyor. he muhalefet oluyor da çalışana faydası oluyor mu hayır. onun için şimdiki sendikacıların yerine çevresiyle ılımlı olan, iletişime açık olan, personelin yediği parasının karşılığını verenler gelmeli...
  • yaa arkadaşlar bırakalım artık bu sendıkanın safsata laflarını bunlar boşişler .Bizler 05/10/2010 tarıhınde aprondan toplu olarak çıkışlarımızı aldık ve ne eylem nede iş yavaşlatma gibi durumlar da bıle bulunmadan kendımızı kapı dışında bulduk .Sendıka nerdeydi o zamanlar inannın hiçbir sendıkacı yanımızda yoktu ve şunada ınanın ilk cıkış imzasını İŞYERI TEMSILCILERI ATTIII BUNA HEPIMIZ O GÜN ŞAHİT OLDUK yALANSA YALAN DESINLER BURAYA YORUMLARINI YAZSINLAR EĞER YALAN SA İSİM İSİM VERICEM TEMSILCI ARKADAŞLARIN ADLARINI ..Yazıklar olsun hava işe ne aradı nede sordu bizlerii .BİZLER BU FLİMİ 2010 SENESINDE SEYRETMİŞTIK.Baş rol oyuncuları aynıydı maaaleseff..
  • yaa arkadaşlar bırakalım artık bu sendıkanın safsata laflarını bunlar boşişler .Bizler 05/10/2010 tarıhınde aprondan toplu olarak çıkışlarımızı aldık ve ne eylem nede iş yavaşlatma gibi durumlar da bıle bulunmadan kendımızı kapı dışında bulduk .Sendıka nerdeydi o zamanlar inannın hiçbir sendıkacı yanımızda yoktu ve şunada ınanın ilk cıkış imzasını İŞYERI TEMSILCILERI ATTIII BUNA HEPIMIZ O GÜN ŞAHİT OLDUK yALANSA YALAN DESINLER BURAYA YORUMLARINI YAZSINLAR EĞER YALAN SA İSİM İSİM VERICEM TEMSILCI ARKADAŞLARIN ADLARINI ..Yazıklar olsun hava işe ne aradı nede sordu bizlerii .BİZLER BU FLİMİ 2010 SENESINDE SEYRETMİŞTIK.Baş rol oyuncuları aynıydı maaaleseff..

AKILLANAMADIK VESSELAM...

Dişimi sıka sıka çatlatacak hale getirdim. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Herkesin THY çalışanları üzerinden çıkar elde ettiğini yazmaktan bıktım usandım. Ama hala akıllanamadık.

Gerçi yüzdeye vursanız yüzde 10 bile etmez ama geçen hafta birkaç işten çıkartılan THY çalışanının yapmış olduğu basın toplantısına şahit olduk. Öncelikli hedeflerinde THY değil de sendikaları Hava-İş vardı. Belli ki bir yerlerden akıl almışlardı. Çok geçmeden o da anlaşıldı.

Akıl hocalarının Hava-İş'in muhalif kanadı olduğu ortaya çıktı. Aslına bakarsanız duyumları da almıştık. Bu basın toplantısını yapan arkadaşların Hava-İş Sendikası'na giderek "Biz bireysel hareket edeceğiz ve avukatlarımızı kendimiz seçeceğiz. Sendika olarak siz bu avukatların parasını verin" talebinde bulundukları bilgisi mevcut.

Dostlar alış-verişte görsün mantığı ile hareket edilen bu tutum karşısında sendika "ret" cevabı verince muhalefetçiğin ekmeğine yağ sürülmüş oldu.  Basın açıklaması sırasında da görüldü ki bu organizasyon muhalefet önderliğinde hazırlanmış. He sanmayın ki perde arkasında başkaları yok. Var tabi biz biliyoruz, onlar da kendilerini biliyor.

Aslında beklentim şu idi. Hani devlet meselelerinde iktidar ile muhalefet ortak hareket ederler ya bende öyle bir beklenti içindeydim.  Hava-İş'in muhalifleri sendika ile ortak hareket edecekler ve bu eyleme destek verecekler sanıyordum. Zira mesele THY işçisi meselesi idi, mesele havacılık çalışanlarına getirilecek grev yasağına ilişkin bir mesele idi.

Oysa olmadı. İçlerindeki iktidar hıncı ben merkeziyetçi hale dönüştü. "Ne kaparsam o benim için faydadır" hesabına dönüştü.

Beklentim gerçekleşse idi muhalefet saygım artacak ve "işte işçiyi düşünen sendikal tavır bu olmalı" diyecektim kendi kendime.

Sadece Hava-İş'in muhalifleri değil muhalif kanadın uzantılarının da yer aldığı kendilerine Sivil Havacılık Akademisi denilen oluşumdan da toplu bir tavır göremedik. Başlangıcından beri söylediğim gibi bu hareketin çok süremeyeceğini söylemiştim ve gerçekleştiğini üzülerek söylemek isterim.
Türk Hava Yolları'nın acımasız işten çıkarmalarının ayrıntıları gün geçtikçe belirginleşiyor. Yeni duyumlarıma göre işten çıkartılanların sayısı 305 ile sınırlı değil. Son duyumlarıma göre 476 civarında.

Şimdi çok ciddi bir iddiayı daha gündeme getiriyorum. Yeni bir sendika çalışmaları başladı. Sağ görüşlüler tarafından yürütülen bu çalışmaların içinde şu anda Hava-İş Sendikası'na muhalif kişilerin de yer aldığı söyleniyor.

Son söz; THY çalışanları niyetleri iyi okumalı ve ona göre tavır almalı. Yola çıktıkları insanları araştırmaları ve ona göre karar vermeleri gerektiğini bir kez daha söylüyorum. Cezası da sefası da sizin olacak.

Bir dipnot ile bitiriyorum. Önce sizin yanınızda olurlar sonra faturayı size ödetirler. Ben bunları çok yaşadım, yaşıyorum, görüyorum, izliyorum.  Benden söylemesi. Dokuz köyden kovulan olmak hoşuma gitmez.
 

AKILLANAMADIK VESSELAM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

wartoya ~ 12 yıl önce
arkadasım tuturmusunuz bı hırsızın sucu yokmu diye gayet acık hırsız zaten hırsızlıgını yapıyor yaaa bızbızım polıste ıs yoksa napıcaz polısımı degıstırıcez hırsıza hırsızlık yapmamı dıyecez.hala sendıka yonetımının nesını savunuyorsunuz anlamıyoru.hırsızın sucu yokmuymus varrrr eee napcaz hırsız suclu sendıka beerıksız olan bıze olucak oylemı.hırsız olmasa zaten bu sendıkayada gerek yok bukadar basıt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
warto ~ 12 yıl önce
Bu yazıyı yazan doğru söylüyor da niye mücadele etmiyor.Hava iş yönetimi kötüyse yenisini örgütlesin.Sorun sistem sorunudur.Sistemi de bugün akp temsil ediyor.O yüzden hakkını arayan sendika suçluda hırsızlığı yapan masum mu? bence sorunu çözelim.Sorunu kişilere mal etmeyelim hep beraber haksızlığa karşı savaşalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 12 yıl önce
KOVULAN PERONEL ÇALIŞTIĞI DÖNEM İÇİN ÇALIŞTIĞINA DAİR BELGE BİLE ALAMIYOR! İNSAN KAYNAKLARI ESKİ ÇALIŞANLARINI BİNAYA BİLE SOKMUYOR! BU İNSANLAR SENELERSE ÇALIŞTI, NEDİR BU DÜŞMANLIK! ALLAHINIZDAN BULUN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THE END ~ 12 yıl önce
FİLM BİTTİ ARKADAŞLAR,HAVA İŞ YÖNTİMİ 20 YILDIR OYNADIĞI TİYATROYU KAPATTI. EN SON KURBANLAR 220 HOSTES VE 45 TEKNİSYEN ARKADAŞIMIZDIR.THY YÖNETİMİ ALLAHTAN KORKMADAN ATİLAY AYÇİNİN OYNADIĞI TİYATROYA ORTAK OLDU.ÇALIŞANLARINA KIYDI. YAPACAK TEK ŞEY BU SENDİKA İLE ARTIK TOPLUSÖZLEŞMEYE OTURMAMAKTIR.HAVA İŞ YÖENTİMİ ACİL GENEL KURUL YAPMALI VE UTANMIYORLARSA ADAY OLMALI .THY PERSONELİ DEMOKTATİK HAKKINI KULLANARAK KENDİ SENDİKASININ YÖNTİMİNİ DEĞİŞTİRMELİ.BAŞKA BİR SENDİKA DİYE BAĞIRAN ARKADAŞLAR İŞVERENİN VE SENDİKA YÖNETİMİNİN OYUNUNA GELİYORSUNUZ YİNE. HAVA İŞ İN SAHİBİ ÇALIŞANLARDIR.BU YÖNETİMİ DEĞİŞTİRİRLER BAŞKA YÖNETİM GELİR.DOSTA DÜŞMANA HAVA İŞ NEDİR ÖĞRETİLİR.BİZİ BÖLMEK İSTİYENLERE MÜSADE ETMEYELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 12 yıl önce
işten çıkarmalar sorun değil ama bu insanlar yıllardır çalıştıkları yerden tazminatsız kovuldular. üstüne yasa dışı eyleme katılmış terörist damgası yedikleri için, işsizlik maaşı da alamıyorlar. tek suçları doktor raporuyla işe gitmemek. padişahım çok yaşa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Birkaç sene önce de herkese vergi davaları açmıştı. Avukatlara iyi kazandırmıştı. Ama sonuç bile bile hüsran oldu. Sayelerinde yasayı değiştirdiler vergi davasından para alabilenlerin de haklarını kaybetmesini sağladılar. O kadar yatan aidatı ne yapıyor bu sendika acaba? Avukatların ücretini niye ödemiyor? Biraz da çalışan için yaralı birşeyler yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 12 yıl önce
Savunduğunuz sendika zorla emekli edilenlerden de aynı avukat parasını talep etti.25 yıl aidatı niye ödediğimizi anlamadık.Emekli olalı uzun zaman geçtiği ve sendika ile iliskimiz kalmadığı halde , hala eyleme katilin diye bizlere de mesaj geldi...Gercekten cok iyi çalışıyorlar:)Kayıtları yenilemeye degil ama ceplerini doldurmaya...Biz iki taraftanda kurtulduk,Allah kalanların yardımcısı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 12 yıl önce
kamu da sendika yok mu var. hükümetin amacı belli ki sendikacılığı bitirmek değil, bu ateistleri bitirmek. adam her şeye muhalefet oluyor. he muhalefet oluyor da çalışana faydası oluyor mu hayır. onun için şimdiki sendikacıların yerine çevresiyle ılımlı olan, iletişime açık olan, personelin yediği parasının karşılığını verenler gelmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
son tango ~ 12 yıl önce
yaa arkadaşlar bırakalım artık bu sendıkanın safsata laflarını bunlar boşişler .Bizler 05/10/2010 tarıhınde aprondan toplu olarak çıkışlarımızı aldık ve ne eylem nede iş yavaşlatma gibi durumlar da bıle bulunmadan kendımızı kapı dışında bulduk .Sendıka nerdeydi o zamanlar inannın hiçbir sendıkacı yanımızda yoktu ve şunada ınanın ilk cıkış imzasını İŞYERI TEMSILCILERI ATTIII BUNA HEPIMIZ O GÜN ŞAHİT OLDUK yALANSA YALAN DESINLER BURAYA YORUMLARINI YAZSINLAR EĞER YALAN SA İSİM İSİM VERICEM TEMSILCI ARKADAŞLARIN ADLARINI ..Yazıklar olsun hava işe ne aradı nede sordu bizlerii .BİZLER BU FLİMİ 2010 SENESINDE SEYRETMİŞTIK.Baş rol oyuncuları aynıydı maaaleseff..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava iş flimi ~ 12 yıl önce
yaa arkadaşlar bırakalım artık bu sendıkanın safsata laflarını bunlar boşişler .Bizler 05/10/2010 tarıhınde aprondan toplu olarak çıkışlarımızı aldık ve ne eylem nede iş yavaşlatma gibi durumlar da bıle bulunmadan kendımızı kapı dışında bulduk .Sendıka nerdeydi o zamanlar inannın hiçbir sendıkacı yanımızda yoktu ve şunada ınanın ilk cıkış imzasını İŞYERI TEMSILCILERI ATTIII BUNA HEPIMIZ O GÜN ŞAHİT OLDUK yALANSA YALAN DESINLER BURAYA YORUMLARINI YAZSINLAR EĞER YALAN SA İSİM İSİM VERICEM TEMSILCI ARKADAŞLARIN ADLARINI ..Yazıklar olsun hava işe ne aradı nede sordu bizlerii .BİZLER BU FLİMİ 2010 SENESINDE SEYRETMİŞTIK.Baş rol oyuncuları aynıydı maaaleseff..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000