14 Şubat 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sendika bir söktürün örgütlü yapısıdır. siz bu örgütlü yapıyı ikiye böleceksiniz ikisi birbirine rakip olacak. Birinin ak dediğine diğeri kara diyecek bu şekilde birbirlerini yiyecekler. Bunun yanı sıra siz iş verene karşı bu örgütlü yapının gücünü otomatik olarak yarıya düşürüp işverenin eline bir koz vereceksiniz. Koz nedir? diyorsunuz sanırım Bunu size bir örnekle açıklayayım: İtilaf Devletleri sevri kabul etmeyen Türk halkına hile yolu ile kabul ettirmek için, toplantılara hem istanbul Hükünetini hem de Ankara Hükümetini çağırırdı. Amaç oyalama haklarını vermemek 2 önce kendi içinizde bir karara varıp öyle gelin' diyerek işi çözümsülüğe götürmekti. Sizin de tam olarak bizler için hayal ettiğiniz bu sanırım. THY Teknik Uçak Tekn
  • İşin daha da vahim yanı başlıkta yatıyor,bakarmısınız sanki tanık olmuşlar Kabin çalışanı ve Kaptan ın illegal bir yaşam paylaştığına Lütfen dikkat edin başlığın anlam açısından ne ifade ettiğine...''METRES'' SUÇLAMASINA DAVA AÇTI...Metres Kelime anlamı: Evli bir erkekle nikâhsız yaşayan kadın...Bende ''YAZIKLAR OLSUN'' başlığı ile yorum gönderen her kimse kendisine katılıyorum...THY gibi(face a face) yüz yüze her uçuşta binlerce çalışan ile ve yolcu ile göz göze gelecek tüm çalışanlar.Ve Tüm Uçucu arkadaşlar da Ş.K arayacak yolcu yüzleri.Airkule haber sitesi ve çalışan arkadaşların bir çok konuda kendi konumlarınnı korumak için yaptıkları dikkatsiz ve vicdandan uzak HAREKETLERİNE bir yenisi daha eklendi.Airkule yi kınıyorum.tk
  • ''THY kabin memuru Ş.K, ilişkisi olduğu iddia edilen pilotun eşinden 50 bin TL’lik manevi tazminat istedi.''Yukarıdaki Başlık altında sözde havacılık sitesi Airkule THY çalışanı METRES SUÇLAMASINA DAVA AÇTI: Kaptan ve Bayan Kabin Görevlisi ve Kaptan ın eşi ile ilgili mahkeme haberini vermiş''Bağımlı ve tek taraflı yayın politikası izlediğini düşündüğüm bu site magazin haberciliği ile tıklanma isteğine Büyük bir kurumun çalışanlarının ve ailelerinin ne kadar zor bir durum ile karşılaşacağını düşünmüyor...Türkiye ve Havacılık ile ilgili sorunlar olumsuzlukların önüne geçebilecek değerde ve önemde olduğunu düşünüyorlar her halde ÖZEL HAYATLAR ın hukuk süreçlerini.Bu siteyi tarafsız ve çıkarsız bir işley,işe davet ediyorum.Saygılar
  • sendika üyesi bir çalışan olarak Atilay Bey'in hakkı ödenmez bence . bakın Teknik A.Ş. de yapılan son oyunlara rağmen sözleşmeden tek bir madden taviz vermeden sözleşme vede iyi zam aldı. Ben daha önce sendikalı başka iş yerlerindede çalıştım samimi söylüyorum o sendikalar ancak yemekhanede çıkan yemekle ancak uğraşabiliyorlardı. sosyal hak falan hak getire yani.. Adam seçimle geldi gidecekse seçimle gider icraatleri iyi demekki yıllardır hizmet ediyor. İnşallh dahada hizmet eder. Çünkü bu işin yaşayan duayenlerinden biridir. karalamyıp prim yapmaya çalışmayın..
  • DEMOKRAT OLMAK BAŞLIKLI BİR ELEŞTİRİ YAZMIŞTIM ADIMI YAZMAYI UNUTMUŞUM ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM AHMET İŞERİ.
  • Ali ağabey sen bari doğrudan yana birisiydin. MNG gibi insanları gerçek anlamda sömüren bir şirket sence neden böyle bir işe kalkışsın , çıkarı nedir ? Orada arkadaşlarımız 500 dolara çalışıyor. Bakım yaptığı uçak milyonlarca dolar , belki ufak bir hatada gidecek can yüzlerce ... Ve sence bu şirket gidip sendikayla ne konuşacak ne konuşur ? Başkanın kişisel düşüncesini bilemem ama böyle bir sendika öncelikle orada çalışanlar , sonra da başta THY olmak üzere tüm havacılık camiasına zarar verecektir. bizler metalci değiliz bizler havacıyız uçakçıyız. Kurulsun yeni sendika , ama amacı sendikacılık ve havacılık olsun metalcilik değil, hayatında uçak görmeyen adamlar bizlerin hakkını savunamaz....
  • seçilmiş bir insana ağa lakabı takan demokrasiden uzak herkesi kınıyorum kıdık bey dahil. sayın atilay ayçin ve havaiş sendikası türkiyede sendikacılığı hakkıyla yapan bir iki sendikadan biridir. üyelerin oylarıyla yıllardır seçtiği bu insana karşı daha saygılı olmalısınız. güçlü muhalafet olarak adlandırılan gökkuşağı hareketinin başkan seçiminde işverenle nasıl oyunlar oynadığını herkes biliyor. mng deki sendikalaşma sürecinin amacı apaçık oradadır. bunu görmemek başını kuma gömmektir. başbakanın baskısına bile göğüs gerip korkmadan işçisi için çalışan ve hakkını alan başkanımızı sendikamızı ve tüm destek veren işçi sınıfını kutluyorum.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • sadece 3 aylık muahelefete karşı seçimi sadece 1 o da şaibeli oyla kazanabildi sarı sendikanın sarı başkanı...buna başarı mı diyorsun sen ey yalaka??? rezil oldu hala para ve makam hırsıyla koltuğu bırakamıyor..22 yıl başkanlık yapacam sonra seçimi 1 oyla zar zor kazanacaksın sonra demokrasiden bahsedeceksin ...teknik den başka hiçbir yere gidemiyor..sorun bakalım son 2 sene içinde işyerlerinde nereye ne kadar gitmiş???

AĞALIK ELDEN GİDECEK KORKUSU...

Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş, Pratt&Whitney-THY Teknik Uçak  Motoru Bakım Merkezi geçmişte HAVAŞ ve yanılmıyorsam USAŞ. Bütün bu şirketler bir kişinin egosu yüzünden çokça zor dönemler geçirdi. Kimden mi bahsediyorum? Siz onu benden daha iyi tanıyorsunuz. Hatta "AĞA" adını da siz koydunuz.

HAVA-İŞ Sendikası geçen hafta kızılca kıyameti kopardı. Belli ki paçası tutuşmuş. Yangın çıkmış adeta paçasında. Yavaş yavaş bütün bedenini saracak anlaşılan.

Sebebi belli. Havacılık sektörümüzün köklü şirketlerinden biri olan MNG Teknik A.Ş'nin çalışanlarını sendikalaşma konusunda serbest bırakması.

Korkunun temel nedeni bana göre havacılık sektörüne yeni bir sendikanın girecek olması. Bu yeni gelişmenin getireceği muhtemel sonuçlar HAVA-İŞ Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'i ürkütmüş gibi. Ürkütmek ne kelime kabus gibi üzerine çullanmış  görünüyor. Sendika şimdi  iki ciddi sorunla karşı karşıya.

Sorunun biri güçlü muhalefet. Yani Gökkuşağı Hareketi.  "Zaten yeterince derdim var" diyen sendika şimdi  "hükümranlığını sürdürdüğüm bir alanda başka sendikalar olacak" diye tir tir titremeye başladı.

Gökkuşağı Hareketi demişken aklıma şöyle bir soru geldi. Bu yeni sendika için Gökkuşağı Hareketi olumlu yada olumsuz bir açıklama yapmadı. Acaba Gökkuşağı Hareketi'nin önderleri de mi rahatsız bu gelişmeden?

Geçen yıl referandumla kabul edilen Anayasa'nın ilgili maddesine göre isteyen herkes iki sendikaya birden üye olacak. O halde sektörde iki sendikanın, üç sendikanın olmasında ne zarar var?

HAVA-İŞ açısından zararlarını biz söyleyelim.

Birincisi HAVA-İŞ Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'in var olduğunu sandığı popülaritesi azalacak, karizması çizilecek. Havacılık sektörüne giriş yapacak olan sendikalar HAVA-İŞ'in etkin olduğu THY ve THY ortaklı şirketlerde teşkilatlanırsa sendikanın gelirleri düşecek .

Bu iki gerekçe Atilay Ayçin'in paçalarının tutuşmasına yeter de artar bile.

Şahsım adına ben havacılık sektöründe değişik sendikaların olmasına olumlu bakıyorum. Bu bağlamda MNG Teknik A.Ş'nin atmış olduğu bu cesaretli adımı da alkışlıyorum.

HAVA-İŞ'in tekelci anlayışı son bulacak. Bu durum HAVA-İŞ'in bugüne kadar yürütmüş olduğu politikayı da değiştirebilir.

MNG Teknik A.Ş'nin sendikalaşmasının ardından havacılık sektörünü hareketli yıllar bekliyor demektir. Bu sendika akıllı bir hamle yapıp özellikle THY kanadında teşkilatlanmaya gitme yönünde adımlar atarsa kıyamet asıl o zaman kopacak.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'nin Metal-İş Sendikası ile flört etmesinden dolayı oldukça endişe duymuştu HAVA-İŞ. Şimdi yeni cephe açılıyor ve bu cephede HAVA-İŞ'in yapacak olduğu hamlelerin nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz.

Ağalık elden gider mi bilinmez ama şimdilik bilinen şey şu. HAVA-İŞ Sendikası ve onun yıllardır başkanlığını yapan Atilay Ayçin bundan sonra rahat uyku uyuyamayacak.

Bir hatırlatma. HAVA-İŞ Sendikası Başkanı Atilay Ayçin "En kötü sendika sendikasızlıktan daha iyi" şeklinde beyanatlar verirdi. Şimdi sarı sendika diyerek eleştirdiğiniz METSAN-İŞ Sendikası kötü olsa bile sizin tabirinizle çalışanların sendikasız kalmasını önlemiyor mu? Sizin hem METSAN-İŞ'i hem de MNG Teknik A.Ş'yi kutlamanız gerekmiyor muydu?

METSAN-İŞ Sendikası havacılık sektörüne girince "yerim dar gelme" demeyi hangi mantıklı cevapla izah edeceksiniz?

AĞALIK ELDEN GİDECEK KORKUSU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sendika bir söktürün örgütlü yapısıdır. siz bu örgütlü yapıyı ikiye böleceksiniz ikisi birbirine rakip olacak. Birinin ak dediğine diğeri kara diyecek bu şekilde birbirlerini yiyecekler. Bunun yanı sıra siz iş verene karşı bu örgütlü yapının gücünü otomatik olarak yarıya düşürüp işverenin eline bir koz vereceksiniz. Koz nedir? diyorsunuz sanırım Bunu size bir örnekle açıklayayım: İtilaf Devletleri sevri kabul etmeyen Türk halkına hile yolu ile kabul ettirmek için, toplantılara hem istanbul Hükünetini hem de Ankara Hükümetini çağırırdı. Amaç oyalama haklarını vermemek 2 önce kendi içinizde bir karara varıp öyle gelin' diyerek işi çözümsülüğe götürmekti. Sizin de tam olarak bizler için hayal ettiğiniz bu sanırım. THY Teknik Uçak Tekn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşin daha da vahim yanı başlıkta yatıyor,bakarmısınız sanki tanık olmuşlar Kabin çalışanı ve Kaptan ın illegal bir yaşam paylaştığına Lütfen dikkat edin başlığın anlam açısından ne ifade ettiğine...''METRES'' SUÇLAMASINA DAVA AÇTI...Metres Kelime anlamı: Evli bir erkekle nikâhsız yaşayan kadın...Bende ''YAZIKLAR OLSUN'' başlığı ile yorum gönderen her kimse kendisine katılıyorum...THY gibi(face a face) yüz yüze her uçuşta binlerce çalışan ile ve yolcu ile göz göze gelecek tüm çalışanlar.Ve Tüm Uçucu arkadaşlar da Ş.K arayacak yolcu yüzleri.Airkule haber sitesi ve çalışan arkadaşların bir çok konuda kendi konumlarınnı korumak için yaptıkları dikkatsiz ve vicdandan uzak HAREKETLERİNE bir yenisi daha eklendi.Airkule yi kınıyorum.tk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
''THY kabin memuru Ş.K, ilişkisi olduğu iddia edilen pilotun eşinden 50 bin TL’lik manevi tazminat istedi.''Yukarıdaki Başlık altında sözde havacılık sitesi Airkule THY çalışanı METRES SUÇLAMASINA DAVA AÇTI: Kaptan ve Bayan Kabin Görevlisi ve Kaptan ın eşi ile ilgili mahkeme haberini vermiş''Bağımlı ve tek taraflı yayın politikası izlediğini düşündüğüm bu site magazin haberciliği ile tıklanma isteğine Büyük bir kurumun çalışanlarının ve ailelerinin ne kadar zor bir durum ile karşılaşacağını düşünmüyor...Türkiye ve Havacılık ile ilgili sorunlar olumsuzlukların önüne geçebilecek değerde ve önemde olduğunu düşünüyorlar her halde ÖZEL HAYATLAR ın hukuk süreçlerini.Bu siteyi tarafsız ve çıkarsız bir işley,işe davet ediyorum.Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sendika üyesi bir çalışan olarak Atilay Bey'in hakkı ödenmez bence . bakın Teknik A.Ş. de yapılan son oyunlara rağmen sözleşmeden tek bir madden taviz vermeden sözleşme vede iyi zam aldı. Ben daha önce sendikalı başka iş yerlerindede çalıştım samimi söylüyorum o sendikalar ancak yemekhanede çıkan yemekle ancak uğraşabiliyorlardı. sosyal hak falan hak getire yani.. Adam seçimle geldi gidecekse seçimle gider icraatleri iyi demekki yıllardır hizmet ediyor. İnşallh dahada hizmet eder. Çünkü bu işin yaşayan duayenlerinden biridir. karalamyıp prim yapmaya çalışmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DEMOKRAT OLMAK BAŞLIKLI BİR ELEŞTİRİ YAZMIŞTIM ADIMI YAZMAYI UNUTMUŞUM ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM AHMET İŞERİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali ağabey sen bari doğrudan yana birisiydin. MNG gibi insanları gerçek anlamda sömüren bir şirket sence neden böyle bir işe kalkışsın , çıkarı nedir ? Orada arkadaşlarımız 500 dolara çalışıyor. Bakım yaptığı uçak milyonlarca dolar , belki ufak bir hatada gidecek can yüzlerce ... Ve sence bu şirket gidip sendikayla ne konuşacak ne konuşur ? Başkanın kişisel düşüncesini bilemem ama böyle bir sendika öncelikle orada çalışanlar , sonra da başta THY olmak üzere tüm havacılık camiasına zarar verecektir. bizler metalci değiliz bizler havacıyız uçakçıyız. Kurulsun yeni sendika , ama amacı sendikacılık ve havacılık olsun metalcilik değil, hayatında uçak görmeyen adamlar bizlerin hakkını savunamaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
seçilmiş bir insana ağa lakabı takan demokrasiden uzak herkesi kınıyorum kıdık bey dahil. sayın atilay ayçin ve havaiş sendikası türkiyede sendikacılığı hakkıyla yapan bir iki sendikadan biridir. üyelerin oylarıyla yıllardır seçtiği bu insana karşı daha saygılı olmalısınız. güçlü muhalafet olarak adlandırılan gökkuşağı hareketinin başkan seçiminde işverenle nasıl oyunlar oynadığını herkes biliyor. mng deki sendikalaşma sürecinin amacı apaçık oradadır. bunu görmemek başını kuma gömmektir. başbakanın baskısına bile göğüs gerip korkmadan işçisi için çalışan ve hakkını alan başkanımızı sendikamızı ve tüm destek veren işçi sınıfını kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece 3 aylık muahelefete karşı seçimi sadece 1 o da şaibeli oyla kazanabildi sarı sendikanın sarı başkanı...buna başarı mı diyorsun sen ey yalaka??? rezil oldu hala para ve makam hırsıyla koltuğu bırakamıyor..22 yıl başkanlık yapacam sonra seçimi 1 oyla zar zor kazanacaksın sonra demokrasiden bahsedeceksin ...teknik den başka hiçbir yere gidemiyor..sorun bakalım son 2 sene içinde işyerlerinde nereye ne kadar gitmiş???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000