18 Ağustos 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Arkadas size bu son cevap yazisim.Sizin ACC/APP mevcudunuzdan 3 asistan sadece 2 rateli kontr.tayin oldu diyorum,hala 35 kisi diyorsunuz.!!!SMART a gecise karsi olmanizi personel ve en hafif ifadeyle duygusalliginiza bagliyorum.unutmayin sen ve senin gibi dusunen bazi arkadaslar Kuleye geciste de ayni seyleri soyluyordunuz.simdi ise iyiki gecmisiz diyorlar.Birde Teknik arkadaslar sunu belirtiyorlar,hic bir elektronik sistem mukemmel olamaz,SMART bu haliyle bile interim den katbekat daha guvenilir.gecenlerde sadece Ahl li ATCO larin mevcut interim de ne sikintilar cektigini biliyorsunuz.Geciste hep beraber biraz cok calisacagiz (o da sanirim bir ay falan) insallah daha sonra daha iyi olacak.-bazi yorumlarina yazdigim cevaplari sildim,burasi yeri degil-ve bu konuyu kapatiyorum ,sevgiler sunuyorum.
  • Dediklerin inşallah doğrudur, tek ben yalan söylemiş olayım. İstanbulun son iki aylık gecikmelerini eurocontrolün yayınlarından herkes takip edebilir, google dan bir monthly summary yazıp bak istersen. İnşallah yanılan benimdir. AHL personelinin dilekçe verdiği de inşallah yalandır ve orada çalışan arkadaşların da zaten yetersiz olan ve yapılan 35 tayinle iyice azalan sayıları sonucunda istenmeyen bir olay yaşanmaz. Çünkü ben eminim ki orada bir sıkıntı olursa, o tayinleri yapan kişiler bir yolunu bulup kendilerini kurtaracaklardır da o hatayı yapmaya zorlanan ahl personelinin üzerine yıkılacaktır herşey. Dost acı söyler arkadaş, inadı bırakın da personelinizi gidin dinleyin. Eğer size hayatından memnun olduğunu söyleyen bir tek kişi çıkarsa ben yanıldığımı yalan söylediğimi kabul edeceğim. Smart önemli ve gerekli bir proje ama bu haliyle kullanılamayacak. Kabul edilse de edilmesede. Onun için bırakın insanlar AHLden smartta olanlar da işlerini yapsınlar. Bu kurum kalacak ya sizler ?
  • Shgm nin hizmet kalitesi çok düştü, gereksiz işlerle uğraşıyor. Çok acemi, tecrübesiz ve bilgisiz personel doldurmuşlar. Bürokrasiye boğmuşlar, boğulmuşlar. İşin özünden bihaberler. Hızla geriye gidiyoruz, ricat başladı çoktan.
  • Bir haber de benden diyen arkadas! Aslinda sen de iyi biliyorsun ki yazdigin cogu seyin yalan oldugunu,ideolojik ve meydan taassubuyla yaklastigin,kamuoyunu yaniltip,özellikle AHL deki ATCO lari provake etmek istedigin ortada."Binali beyden sonra ortaligi bos bulan"demissin.atanan arkadaslar Binali bey doneminde atandilar."yillardir bitmeyen SMART projesini tumbuna getirip acmak "demissin Kabul komisyonlarinda AHL den de bulunan arkadasinin emegine haksizlik etmissin.35 kisinin tayin oldugunu yazmissin,o da koca bir yalan.Simdiye kadar SMART a tayin olan AHL personeli yaklasik 20 kisidir.Bunun 13 u kursu yeni bitiren stajyer, 3 u asistan,2 si TWR dan,sadece iki kisi ACC/APP rateli.Kaldiki AHL nin Hv Trf.hizmetinin hemen hemen 1/3 u SMART a gecicek (FL245 üstü) ,sen kalkip hala bizden kimse gitmesin diyeceksin.Biraz akil,izan ve insaf lazim.Bahsettiginiz yillardir bitmeyen SMART da mesafeler alinmasi,hatta gecis asamasina gelinmesi,3-5 personel hareketleri sizi biraz rahatsiz etmis gibi.sahsi rahatsizliginizi calisanlari provakeye tasiyosunuz.Kurumumuzun,DHMI web sayfasina girin,burda yazilanlarin tam tersine ,Ulkemiz gunluk ortalama Hv Trf.artisinda Avrupa birincisi oldugunu,inisteki gecikmelerin %70 azaldigini,daha nice basarilarin oldugunu goreceksiniz.Ekmek yediginiz tekneye biraz sayginiz olsun.
  • Helikopter firmalarını arayıp tek tek sorarsanız fiyatların ne kadar uygun olduğunu görürsünüz, sizin yurtdışındaki uçtuğunuz fiyatlar muhtemelen bundan 7-8 sene öncesine ait fiyatlardır, şu anda o fiyatları uçmayı bırakın rüyanızda görürsünüz. Uçak ve helikopter arasında kıyaslama yapmakta ayrı bir fiyasko :) ayrıca 100 dolara uçak kaldırıldığı nerde görülmüş, bence siz hayaller aleminde yaşıyorsunuz. Kaan air'in fiyatları gayet makul, uçmayı da düşünüyorum.
  • Binali Bey sonrası ortalığı boş bulan bazı DHMİ liler( bakınız smart başmüdür yardımcıları ve müdürleri) yıllardır bir türlü bitirilemeyen smart projesini bir punduna getirip açmak vaadiyle makam mevki sahibi olmuşlar. Üstelik bu prensler, Orhan Beyin sırtında kambur olan projeyi tamamlandı göstermek karşılığında üst yönetimden aldıkları destekle başta AHL olmak üzere en yoğun meydanlardan hava trafikçileri smart'a tayin ettirmişler. zaten eksik kadroyla çalışan AHL'den 35 kişinin tayini ankaraya yapılmış ve 10-15 kişinin tayini daha yapılacakmış. AHL de kazan kaynamaya başlamış, personelimizi geri verin yoksa bu trafiğin altından kalkamayacağız telkinlerinin de işe yaramadığı, sürekli regülasyon çekildiği ve trafiklerin geciktirildiği söyleniyor. Düne kadar gecikmelerin sıfırlandığı meydan şimdi yeniden avrupada en çok gecikme yaşanan meydanlar listesinde bir numara olmuş. Orhan Beyin prensleri sayesinde AHLde işleri tıkanma noktasına gelen THYnin duruma el atması an meselesi.
  • Binali Yildirim basbakan olmaz ise millet Binali Bey harcandi diyecek ve bunun bedeli Ak Partiye agir olur. Kimse Binali Yildirimi hafife almasin lutfen,
  • 500 euro helikopterin ortalama tahsil ettigi para gibi duruyor. Bu bir helikopter icin fazla mi? Bence fiyatlar cok mantikli on koltuk haric. Amerika'da orta koltukta ayni fiyat cam kenarida.Kaan Air bunu bile dusunmus ve orta koltuklari 49 euro yapmis ama acisini on koltukta oturanda cikartmak istemis o kadar. Kissadan hisse bu fiyatlar New York'tan ucuz . Basarilar. Belki tutar belki tutmaz indirim yaparlar veya kapatirlar. Orasini bilemem. Hayirlisi olsun
  • Kaan Air'la ilgili bir onceki haberde esprili bir yanit vermistim yine vereyim. New York'ta 15-25 dolara kus ucmaz,uzaktan kumandali oyuncak helikopter ucuramazsiniz.Degil 2 sene ,5-10 sene once bile olmaz.Bir yanlisiniz var Ali bey.New york'ta su anda en ucuz 15 dakikalik helikopter turu hersey dahil adam basi 144 dolar.Sirketin ismi Adrenaline365. helikopterleride Allah'a emanet.Diger sirketler daha pahali ve gizledikleri 25-30 dolar civari extralari var.Ikincisi helikopter turunu Pegasus'un 29 euroluk fiyatlariyla karsilastirmaniz biraz komik olmus. Pegasus 29euroya 3 -5kisiye koltuk satiyor.Acisini diger yolculardan cikartiyor.Pegasus ucaklarinin kapasitesi kabaca 150 kisi desekki daha fazla 100 kisiye 100 eurodan bilet satsa On bin euro yapar.Bu sadece tek bacak,bu ucak gittigi yerdende yolcuyla geliyor.Gariban helikopter bu gosterdigi fiyat listesinden butun koltuklarini doldursa 643 euro yapar.Toplam koltuk sayisi 7 ;)).On koltuga kimsenin 149 euro vermedigini dusunun.
  • Ali Bey, daha birkaç gün önce ana sayfadan reklamını yaptınız sanki çok önemli bir habermis gibi lanse ederek...

ADIM ADIM GERİYE GİDEN HAVACILIK!

Nerede on yıl öncesi? Harıl harıl çalışan ulaştırma, sivil havacılık, DHMİ... Sabahlara kadar sönmeyen ışıklar nerede? Açılıştan açılışa, uçuştan uçuşa giden sektör nerede?  Ankara'da sokaklar ıssız, Ankara'da Ulaştırma sessiz, Ankara'da insanlar dilsiz.

Yerel seçimler vesilesi ile ulaştırma eski bakanı Binali Yıldırım İzmir Belediye Başkan adayı olmak için istifa etmişti. Bana göre gereksiz, partiye göre İzmir'i alabilme taktiği olarak belirlenen stratejik atak.

Biz 12-13 yıldır Binali Yıldırım'ın hızına yetişmek için epey kilo vermiştik. Açılıştan açılışa, uçuştan uçuşa gitmekten dengemiz bozulmuştu. Kimilerine göre başarısız bana göre çok başarılı bu dönemin, 2011 yılından sonra tersine dönmesi, alışılmışlığı ters köşeye yatırmış durumda.

Yeni Bakan Lütfi Elvan'ın, Binali Yıldırım'ın izinden gideceğini düşünmüştük. Belki ekipte 3-5 değişiklik yaparak kendi tarzını da katarak ulaştırma sektörü bayrağını daha da ileri taşıyacağını düşündük. Niye? Devlette devamlılığın esas olduğunu bildiğimizden dolayı.

Siz herhangi bir gelişim gözlemleyebiliyor musunuz? Bakan atanır atanmaz birkaç danışmanı ile görüştük ve heyecan verici sözler işitmiştik. Bu görüşmenin ardından "Bayrak yere düşmeyecek. Binali Yıldırım'ın açtığı yolda havacılık, ulaştırma aynı hızla devam edecek" diye düşünmüştük.

Ama öyle olmadı. Biz yanıldık, bizi yanılttılar. Ne SHGM'de, ne DHMİ'de ne de ulaştırmanın diğer kollarında hiçbir aksiyon olmadığını anladık.

Bu durumla ilgili çokça söz duyduk, çokça dedikodu yapıldı. İtibar etmesek de "acaba" dedik kendi kendimize.

Geçen hafta Cuma günü Ulaştırma Bakanlığı'nı ziyaret ettim. Daha girişten belli. Trafik durmuş. Sanki her yere kırmızı ışık konulmuş gibi. Gelen de yok giden de...

Danışmanlar katına çıkıyoruz. Eski danışmanlar ile yeni danışmanların koridorları bile ayrılmış. Sanırsın haremlik-selamlık. Çok daha vahimi bir kutuplaşma bir ayrışma var devletin içinde. Kimse kimseye selam vermiyor. Vallahi hayretler içerisindeyim. Hani devlette devamlılık esas idi?

Lütfi Elvan'ın, Binali Yıldırım dönemi bürokratlarının hiçbiri ile sağlıklı iletişim kurmadığı bilgisi mevcut. Aşağıdaki durumu göz önüne alırsak yukarının yani Bakan'ın böyle olma ihtimalini göz ardı edemiyorum.

Umarım 28 Ağustos'tan sonra bu durum değişir ve devletin yavaşlayan dişlileri bir an evvel çalıştırılır.

KAZIKLANMAK İSTEYEN MY BİLET VE KAAN AIR'LE İSTANBUL'DA UÇSUN...
İstanbul üzeri gezi uçuşları başlatan Kaan Air ve My Bilet işbirlikteliğinden kazık bilet fiyatları çıktı. Pegasus Havayolları 29 eurodan başlayan fiyatlarla Avrupa'nın birçok noktasına uçuşlar yaparken, helikopterler İstanbul tarihi yarım ada uçuşları 49 Euro'dan başlıyor. Çıldırmış olmalı bu uçuşa gidecekler. 49 Euro orta sıralar. Cam kenarları 99 Euro. Utandıkları için 100 euro diyememişler. Pilot yanı 149 euro. Gerçekten fiyatlar astronomik. Ben New York, Brooklyn bölgesinde yapılan helikopter turlarına katılmıştım ve iki sene önce fiyatlar 15-25 dolar arasında idi.

Arkadaşlar bu fiyatlara bu uçuşlar fiyasko olur. En fazla birkaç meraklı uçar. Ardından birkaç turist uçurulur. Sonra stop denir.

Kimse bu kazık fiyatlarla İstanbul'u seyredeyim demez. Hezarfen Havalimanı'nda 100 dolara uçak kiralıyorsun İstanbul boğazını iki kere turluyorsun. Ne gerek var boşu boşuna soyulmaya.

ADIM ADIM GERİYE GİDEN HAVACILIK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadas size bu son cevap yazisim.Sizin ACC/APP mevcudunuzdan 3 asistan sadece 2 rateli kontr.tayin oldu diyorum,hala 35 kisi diyorsunuz.!!!SMART a gecise karsi olmanizi personel ve en hafif ifadeyle duygusalliginiza bagliyorum.unutmayin sen ve senin gibi dusunen bazi arkadaslar Kuleye geciste de ayni seyleri soyluyordunuz.simdi ise iyiki gecmisiz diyorlar.Birde Teknik arkadaslar sunu belirtiyorlar,hic bir elektronik sistem mukemmel olamaz,SMART bu haliyle bile interim den katbekat daha guvenilir.gecenlerde sadece Ahl li ATCO larin mevcut interim de ne sikintilar cektigini biliyorsunuz.Geciste hep beraber biraz cok calisacagiz (o da sanirim bir ay falan) insallah daha sonra daha iyi olacak.-bazi yorumlarina yazdigim cevaplari sildim,burasi yeri degil-ve bu konuyu kapatiyorum ,sevgiler sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş ! ~ 10 yıl önce
Dediklerin inşallah doğrudur, tek ben yalan söylemiş olayım. İstanbulun son iki aylık gecikmelerini eurocontrolün yayınlarından herkes takip edebilir, google dan bir monthly summary yazıp bak istersen. İnşallah yanılan benimdir. AHL personelinin dilekçe verdiği de inşallah yalandır ve orada çalışan arkadaşların da zaten yetersiz olan ve yapılan 35 tayinle iyice azalan sayıları sonucunda istenmeyen bir olay yaşanmaz. Çünkü ben eminim ki orada bir sıkıntı olursa, o tayinleri yapan kişiler bir yolunu bulup kendilerini kurtaracaklardır da o hatayı yapmaya zorlanan ahl personelinin üzerine yıkılacaktır herşey. Dost acı söyler arkadaş, inadı bırakın da personelinizi gidin dinleyin. Eğer size hayatından memnun olduğunu söyleyen bir tek kişi çıkarsa ben yanıldığımı yalan söylediğimi kabul edeceğim. Smart önemli ve gerekli bir proje ama bu haliyle kullanılamayacak. Kabul edilse de edilmesede. Onun için bırakın insanlar AHLden smartta olanlar da işlerini yapsınlar. Bu kurum kalacak ya sizler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Shgm nin hizmet kalitesi çok düştü, gereksiz işlerle uğraşıyor. Çok acemi, tecrübesiz ve bilgisiz personel doldurmuşlar. Bürokrasiye boğmuşlar, boğulmuşlar. İşin özünden bihaberler. Hızla geriye gidiyoruz, ricat başladı çoktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir haber de benden diyen arkadas! Aslinda sen de iyi biliyorsun ki yazdigin cogu seyin yalan oldugunu,ideolojik ve meydan taassubuyla yaklastigin,kamuoyunu yaniltip,özellikle AHL deki ATCO lari provake etmek istedigin ortada."Binali beyden sonra ortaligi bos bulan"demissin.atanan arkadaslar Binali bey doneminde atandilar."yillardir bitmeyen SMART projesini tumbuna getirip acmak "demissin Kabul komisyonlarinda AHL den de bulunan arkadasinin emegine haksizlik etmissin.35 kisinin tayin oldugunu yazmissin,o da koca bir yalan.Simdiye kadar SMART a tayin olan AHL personeli yaklasik 20 kisidir.Bunun 13 u kursu yeni bitiren stajyer, 3 u asistan,2 si TWR dan,sadece iki kisi ACC/APP rateli.Kaldiki AHL nin Hv Trf.hizmetinin hemen hemen 1/3 u SMART a gecicek (FL245 üstü) ,sen kalkip hala bizden kimse gitmesin diyeceksin.Biraz akil,izan ve insaf lazim.Bahsettiginiz yillardir bitmeyen SMART da mesafeler alinmasi,hatta gecis asamasina gelinmesi,3-5 personel hareketleri sizi biraz rahatsiz etmis gibi.sahsi rahatsizliginizi calisanlari provakeye tasiyosunuz.Kurumumuzun,DHMI web sayfasina girin,burda yazilanlarin tam tersine ,Ulkemiz gunluk ortalama Hv Trf.artisinda Avrupa birincisi oldugunu,inisteki gecikmelerin %70 azaldigini,daha nice basarilarin oldugunu goreceksiniz.Ekmek yediginiz tekneye biraz sayginiz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarihi yarımada ~ 10 yıl önce
Helikopter firmalarını arayıp tek tek sorarsanız fiyatların ne kadar uygun olduğunu görürsünüz, sizin yurtdışındaki uçtuğunuz fiyatlar muhtemelen bundan 7-8 sene öncesine ait fiyatlardır, şu anda o fiyatları uçmayı bırakın rüyanızda görürsünüz. Uçak ve helikopter arasında kıyaslama yapmakta ayrı bir fiyasko :) ayrıca 100 dolara uçak kaldırıldığı nerde görülmüş, bence siz hayaller aleminde yaşıyorsunuz. Kaan air'in fiyatları gayet makul, uçmayı da düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir haber de benden ~ 10 yıl önce
Binali Bey sonrası ortalığı boş bulan bazı DHMİ liler( bakınız smart başmüdür yardımcıları ve müdürleri) yıllardır bir türlü bitirilemeyen smart projesini bir punduna getirip açmak vaadiyle makam mevki sahibi olmuşlar. Üstelik bu prensler, Orhan Beyin sırtında kambur olan projeyi tamamlandı göstermek karşılığında üst yönetimden aldıkları destekle başta AHL olmak üzere en yoğun meydanlardan hava trafikçileri smart'a tayin ettirmişler. zaten eksik kadroyla çalışan AHL'den 35 kişinin tayini ankaraya yapılmış ve 10-15 kişinin tayini daha yapılacakmış. AHL de kazan kaynamaya başlamış, personelimizi geri verin yoksa bu trafiğin altından kalkamayacağız telkinlerinin de işe yaramadığı, sürekli regülasyon çekildiği ve trafiklerin geciktirildiği söyleniyor. Düne kadar gecikmelerin sıfırlandığı meydan şimdi yeniden avrupada en çok gecikme yaşanan meydanlar listesinde bir numara olmuş. Orhan Beyin prensleri sayesinde AHLde işleri tıkanma noktasına gelen THYnin duruma el atması an meselesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Binali Yildirim basbakan olmaz ise millet Binali Bey harcandi diyecek ve bunun bedeli Ak Partiye agir olur. Kimse Binali Yildirimi hafife almasin lutfen,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
New York 2 ~ 10 yıl önce
500 euro helikopterin ortalama tahsil ettigi para gibi duruyor. Bu bir helikopter icin fazla mi? Bence fiyatlar cok mantikli on koltuk haric. Amerika'da orta koltukta ayni fiyat cam kenarida.Kaan Air bunu bile dusunmus ve orta koltuklari 49 euro yapmis ama acisini on koltukta oturanda cikartmak istemis o kadar. Kissadan hisse bu fiyatlar New York'tan ucuz . Basarilar. Belki tutar belki tutmaz indirim yaparlar veya kapatirlar. Orasini bilemem. Hayirlisi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
New York 1 ~ 10 yıl önce
Kaan Air'la ilgili bir onceki haberde esprili bir yanit vermistim yine vereyim. New York'ta 15-25 dolara kus ucmaz,uzaktan kumandali oyuncak helikopter ucuramazsiniz.Degil 2 sene ,5-10 sene once bile olmaz.Bir yanlisiniz var Ali bey.New york'ta su anda en ucuz 15 dakikalik helikopter turu hersey dahil adam basi 144 dolar.Sirketin ismi Adrenaline365. helikopterleride Allah'a emanet.Diger sirketler daha pahali ve gizledikleri 25-30 dolar civari extralari var.Ikincisi helikopter turunu Pegasus'un 29 euroluk fiyatlariyla karsilastirmaniz biraz komik olmus. Pegasus 29euroya 3 -5kisiye koltuk satiyor.Acisini diger yolculardan cikartiyor.Pegasus ucaklarinin kapasitesi kabaca 150 kisi desekki daha fazla 100 kisiye 100 eurodan bilet satsa On bin euro yapar.Bu sadece tek bacak,bu ucak gittigi yerdende yolcuyla geliyor.Gariban helikopter bu gosterdigi fiyat listesinden butun koltuklarini doldursa 643 euro yapar.Toplam koltuk sayisi 7 ;)).On koltuga kimsenin 149 euro vermedigini dusunun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ali Bey, daha birkaç gün önce ana sayfadan reklamını yaptınız sanki çok önemli bir habermis gibi lanse ederek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000