15 Şubat 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • bence uzman olmayan insanların açıklanan cok önemsiz bulgulardan korkup havayolu ulaşımını tercih etmeme durumu oluşabilir. cok önemsiz bir buluguyu elzem zannedip şirketlere çamur atanalr çıkabilir.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Altınbulak kaptan şunları iddia ediyor.SHGM serhat ÖZDEMİR'in lisansına MD Uçak tipini usulsüz işledi.Kaptanın lisansı geçersizdi.Isparta da düşen uçakda Flap arızası vardı.Isparta'ya uçak 4 NO-GO arıza ile gitti.Uçağın düşmesinin en önemli sebebi Flap arzasıdır.Bu kaptana SHGM nin iddialarını kanıtla demesi gerekmiyormu?
  • Medya her zaman bu konuda kamuoyu oluşturur.Herkesin elinde bilgi varsa, bu bilgileri sağlam zeminde değerlendirerek, burada yorumlamalı.Atlas!a 9 bin tl ceza kesmişler.Güzel haber.Bilelim.Ali bEY'in dediği bibi, hayatımız pamuk ipliğine bağlı mı, yoksa ?İşin içinde olan kişiler yazmalı.Memlekete de, insanımıza da hayırlı olursunuz.Isparta kazası gibi bir feci olay yaşamalım bir daha.Dürüst ve delikanlı havacılarımıza sevgi ve saygılarımla..
  • Yorumları okuyorum da eleştirenlerin çoğu belli ki ilgili havayollarının bu yorumları yapmakla görevlendirilmiş zevatı. Ne SHGM, ne Basın, ne de siz, üzülmeyin.SHGM'den, Yurtdışı Denetlemelerden, diğer benzeri havacılık incelemelerinden özenle sakladıkları, Yolcu ve Ekip Can Güvenliğine aykırı, kabinde o derece çağdışı uygulamaları var ki, 2 satır yazsam en başta şu CEO'su en çok böbürlenen Havayolu anında kapatılır.İnsanlar ekmek parası derdine susuyorlar.Ooof of! TC Havacılık Yetkilileri uyuyor diyeceğim, uyumuyorlar ama elleri-kolları Siyasilerce bağlanmış.İddia ediyorum:Havayolu yolculuğu Karayolu yolculuğundan GÜVENSİZ hale gelmiştir.
  • Yayınlamayacaksınız eminim. Cesur gazeteciyi oynuyorsunuz ama Turkuaz da maas verilemedigini yazmaya cesaretinizvarmı? varsa gosterin.. Yapamazsınız...
  • Isparta kazasının baş sorumlularından olan Aydın Kızıltan utanmadan uçmaya devam ediyor. Mehmet Küçükayyıldız denen şahıs gene hiç utanması olmadığı için ve tüm bilgisizliğine rağmen saçma sapan şirketlerde çalışmaya çalışıyor. SHGM bunlara zamanında yaptırım uygulasa idi Isparta kazası hiç olmazdı.
  • SHGM'nün açıklamadığını karşı taraf olanlar açıklasa o zaman da iş yargıya gider. Siz bile SHGM/TARHAN arasında geçenleri yansıtmak istemediniz. Bir taraf rüşvet istedi diyor, karşı taraf yani SHGM ne yapıyor. Suç duyurusunda mı bulunuyor? Belli değil? Bu işler üzerine yürümekle çözülür. Rüşvet gerçekten istendiyse, isteyen niçin hala yerinde duruyor? İftira atmışsa niçin içeride değil? Sorun bu gibi sorulara cevap bulmakla çözülür.
  • hata yapan kurumun hatası elbette açıklanmalı, fakat bunu yaparken ince bir çizgi var. Avrupa hava sahasında düşen bir uçağın atc nin hatası neticesinde düştüğü ve bu kişinin kimliğinin açıklanması sonucu uçakta ölen rus yolcunun babası tarafından(bu adamın mafya olduğu söylendi) öldürüldüğü de bir gerçek. Açıklamalar insanları galyana getirmeyecek şekilde olmalı.

AÇIKLA BELGELERİ SHGM

Pegasus Havayolları’na kesilen cezanın nedenlerini, Türk Havayolları’na kesilen cezanın nedenlerini, Golden Havayolları neden kapatıldı, FLY Havayolları, Tarhan Havayolları neden kapatıldı, İnter Havayolları neden kapatıldı? Bütün bunları açıklama zamanı geldi. Onur Air ne durumda, Atlasjet Havayolları hata yapıyor mu, SKY Havayolları hangi hataları yapıyor, Corendon’un eksikleri nedir, Saga Havayolları, MNG, Sunexpress,  İzAir nasıl yönetiliyor? Bütün bunları açıklamak artık elzem oldu.

Neden yazıma böyle giriş yaptım? Geçtiğimiz hafta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararı AirportHaber sizlere duyurmuştu. Karara göre artık Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetimindeki başta havayolu şirketleri olmak üzere tüm şirketlerin hataları basın yoluyla kamuoyu ile paylaşılacak. SHGM’nin bu kararını haberleştirmemizin ardından çok sayıda olumlu yorum alırken bazıları da endişeli yorumlar attı.

Bu kararı şahsım olarak ben de destekliyorum. Sivil Havacılık Genel Müdürünün içtiği bir sodanın manşet olduğu bu ülkede, havayolu şirketlerinin masum olmadığını söylemek SHGM için zorunluluk haline geldi.

Isparta’da düşen uçakla ilgili SHGM topa tutulmadı mı, Kahramanmaraş’ta düşen helikopter için, Amsterdam’da düşen THY uçağı, Irak’ta düşen Moldova uçağı için SHGM topa tutulmadı mı?

Rüşvet aldığı iddiasıyla SHGM günlerce manşet edilmedi mi?

Peki, soruyorum şimdi…  Isparta uçağının sahibi World Focus Havayolları’nın eksiklerini açıklasaydı SHGM acaba medyamız bunu manşet eder miydi? Biz kendi adımıza söyleyebiliriz ki ederdik.

Türk Havayolları’nın bakım atlamasını denetlemelerde ortaya çıkaran SHGM denetçileri bu önemli konuyu kamuoyu ile paylaşsaydı THY’nin imajı nasıl olurdu acaba?

Pegasus Havayolları teknik müdürünün form-4’ü neden iptal edildi? SHGM bunu açıklasaydı Pegasus Havayolları ne duruma düşerdi? Merak ediyorum Pegasus Havayolları kollayıcısı medya bu durumu manşet yapar mıydı?

Tarhan Havayolları’nın kapatılışının perde arkasında ne vardı acaba? Hangi eksiklik ve bulgular sebebiyle kapatıldı Tarhan Havayolları?

Ya diğer sır olan bulgular. Açıklanmayan teknik bakım aksaklıkları. Bunları ne siz biliyorsunuz ne biz biliyoruz. Belki de hayatımız pamuk ipliğine bağlı uçuyoruz.

Best Air’in durumu nedir? Neden ruhsatı üç ay daha uzatıldı? Bunu da açıklamalı SHGM…

Yine Best Havayolları’ndan Hüsamettin Payat’ın form-4 ü neden iptal edilmişti? İptal nedeni de açıklanmalı.

İnter Havayolları neden kapandı? Şeffaf olacaksa her şey şeffaf olmalı.

Ama abartmadan, kayırmadan, cesurca yapılmalı her şey…

SHGM belki de denetlemeleri özelleştirmeli… Bu sayede daha objektif denetimler yapılabilir.

Denetimler özelleşirse, SHGM yapılan denetimler sonucu o şirketi kayırdı bu şirketin üzerine fazla gidiyor eleştirisi almaz. Bizden önermesi.

Ancak şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki, SHGM bu cesur kararını ısrarla uygulamalı. Bu sayede havayolu şirketleri kendi kendilerine otokontrol yapmak zorunda kalacaklar. Bakımlar daha ciddi takip edilecek. Zamanı gelmiş parçalar anında değiştirilecek ve uçuş emniyeti “Medyaya manşet olurum” korkusuyla daha sıkı takip edilecek.

Hadi bakalım SHGM açıkla belgeleri yavaş yavaş. Bu konuda ciddi olduğunuzu herkes görmeli ki, söylemle değil eylemle kamuoyunu aydınlatın .

Haftaya görüşmek dileğiyle...

AÇIKLA BELGELERİ SHGM

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
bence uzman olmayan insanların açıklanan cok önemsiz bulgulardan korkup havayolu ulaşımını tercih etmeme durumu oluşabilir. cok önemsiz bir buluguyu elzem zannedip şirketlere çamur atanalr çıkabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Altınbulak kaptan şunları iddia ediyor.SHGM serhat ÖZDEMİR'in lisansına MD Uçak tipini usulsüz işledi.Kaptanın lisansı geçersizdi.Isparta da düşen uçakda Flap arızası vardı.Isparta'ya uçak 4 NO-GO arıza ile gitti.Uçağın düşmesinin en önemli sebebi Flap arzasıdır.Bu kaptana SHGM nin iddialarını kanıtla demesi gerekmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Medya her zaman bu konuda kamuoyu oluşturur.Herkesin elinde bilgi varsa, bu bilgileri sağlam zeminde değerlendirerek, burada yorumlamalı.Atlas!a 9 bin tl ceza kesmişler.Güzel haber.Bilelim.Ali bEY'in dediği bibi, hayatımız pamuk ipliğine bağlı mı, yoksa ?İşin içinde olan kişiler yazmalı.Memlekete de, insanımıza da hayırlı olursunuz.Isparta kazası gibi bir feci olay yaşamalım bir daha.Dürüst ve delikanlı havacılarımıza sevgi ve saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumları okuyorum da eleştirenlerin çoğu belli ki ilgili havayollarının bu yorumları yapmakla görevlendirilmiş zevatı. Ne SHGM, ne Basın, ne de siz, üzülmeyin.SHGM'den, Yurtdışı Denetlemelerden, diğer benzeri havacılık incelemelerinden özenle sakladıkları, Yolcu ve Ekip Can Güvenliğine aykırı, kabinde o derece çağdışı uygulamaları var ki, 2 satır yazsam en başta şu CEO'su en çok böbürlenen Havayolu anında kapatılır.İnsanlar ekmek parası derdine susuyorlar.Ooof of! TC Havacılık Yetkilileri uyuyor diyeceğim, uyumuyorlar ama elleri-kolları Siyasilerce bağlanmış.İddia ediyorum:Havayolu yolculuğu Karayolu yolculuğundan GÜVENSİZ hale gelmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yayınlamayacaksınız eminim. Cesur gazeteciyi oynuyorsunuz ama Turkuaz da maas verilemedigini yazmaya cesaretinizvarmı? varsa gosterin.. Yapamazsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Isparta kazasının baş sorumlularından olan Aydın Kızıltan utanmadan uçmaya devam ediyor. Mehmet Küçükayyıldız denen şahıs gene hiç utanması olmadığı için ve tüm bilgisizliğine rağmen saçma sapan şirketlerde çalışmaya çalışıyor. SHGM bunlara zamanında yaptırım uygulasa idi Isparta kazası hiç olmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM'nün açıklamadığını karşı taraf olanlar açıklasa o zaman da iş yargıya gider. Siz bile SHGM/TARHAN arasında geçenleri yansıtmak istemediniz. Bir taraf rüşvet istedi diyor, karşı taraf yani SHGM ne yapıyor. Suç duyurusunda mı bulunuyor? Belli değil? Bu işler üzerine yürümekle çözülür. Rüşvet gerçekten istendiyse, isteyen niçin hala yerinde duruyor? İftira atmışsa niçin içeride değil? Sorun bu gibi sorulara cevap bulmakla çözülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hata yapan kurumun hatası elbette açıklanmalı, fakat bunu yaparken ince bir çizgi var. Avrupa hava sahasında düşen bir uçağın atc nin hatası neticesinde düştüğü ve bu kişinin kimliğinin açıklanması sonucu uçakta ölen rus yolcunun babası tarafından(bu adamın mafya olduğu söylendi) öldürüldüğü de bir gerçek. Açıklamalar insanları galyana getirmeyecek şekilde olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000