27 Mart 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Havacılık alanında Ali bey in gözleri şahin kulakları baykuş gibi. Valla korkulur sizden. O arşiv resmen pandoranın kutusu.
  • Sayin Kidik bir ismini direk yazmamis, israrla ACAR burokrat yaziyor ya, SHGM eski calisanlarin hatta ust duzey calisanlarin soyadlarini irdeleyin bakalim ne demek istedigini anlayacaksiniz.
  • Bu yazılanlar suç duyurusu niteliği taşıyo,sn savcılar göreve pls
  • o zaman ifşa edin ne de olsa elinizde belgelerde var
  • Bu acarlarla iş tutanı sektörde bilenler varmı..
  • Ben 2 şey söyleyeceğim. Öncelikle Ali bey sitemim size keşke daha önceden yapılan hatalar görüldüğünde gerekli müdahaleler yapılsa ya da şikayet edilseydi.. Diğer söyleyeceğim şey de bu adam bu konuma geldiyse bu saatten sonra müdahale etmesi zor olur. Neden mi ? Aklıma meşhur inşaatçı geldi. Milletin anasına avradına küfür etti. Yine de tüm ihaleler ona verildi ve şak şaklandı.. Sana açık açık küfür edene kalkıp itiraz etmezsen bu tarz gizli kapaklı rüşvet olaylarına maalesef hiç bir şey yapamazsın. Ben son kez yazının magazinsel boyutu ön plana çıkmaması için madem kanıtınız var madem eminsiniz ve durumdan rahatsızsınız o zaman gereğini yaparak tepkinizi koyun. Diğer türlü bu ve bu tarz yazılarınızın geçerliliği ve güvenilirliği ne derece olur bilemiyorum? Sitenize giren insanların siteye cidden havacılıkla ilgili gelişmelerden haberdar olmak için mi yoksa havacılıktaki magazin dünyasını takip etmek için mi girdiğini belirlemek bundan sonraki tutumunuzla ilişkilendirilir.
  • Sn Ali Bey, cesaret ile son on yılı karanlık olan ve devletin içinde yuvalanan malum bu Acar ları deşifre ettiğiniz için sizi kutlarım. Vakit kaybetmeden acilen Emniyet ve adli makamların gerekli işlemleri başlatıp bu malum kişiler ile ilgili özellikle son on yılın fotoğrafını çıkartmaları gerekmektedir.
  • valla adamı tanımadım kim olduğunu bilmiyorum ama dhmi temiz bir camiadır. öylelerine burda ekmek çıkmaz. gelse bile burda ona at koşturmazlar. sayın ali kıdık dhmi' yi bizim kadar iyi bilir. dhmi sahasının zorlu bir saha olduğunu hatırlatırım. saygılar.
  • Şu zamanda bu kritik günlerde üstelik gözde etiket "fetö"yü de katıp şahane bir performans göstermişsiniz
  • Arkadaşlar saat alırken Macar bürokrat satın alırken acar olsun...kim olduğunu bilemedim Bilen bilmeyenlere söylesinde öğrenelim.

Acar bürokrat mevzi peşinde…

Bir zamanlar SHGM’nin gözde yöneticilerinden biri idi. Konduramazdık onun için söylenenleri. Kendimiz gibi bilir, söylenenleri karalama sözleri diye geçiştirirdik. Oysa bizim de yanıldıklarımız olabilirmiş. Çok ama çok acar bir bürokrattan bahsediyorum.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde tanıdığımız bu acar bürokrat 2011 yılına kadar çokça işler çevirmiş ve biz bunu görememişiz. İsim vermeyeceğim ama siz onu hemen anlayacaksınız.

O çok iş yapar görünüp kendine inananları da bir kalemde satabilecek kabiliyete sahip bir bürokrat. Bütün sektörün iş ve işlemleri neredeyse ondan geçiyordu. Geçiyordu geçmesine de o da kendi hesabını kabartma peşindeymiş.

Aslında bu yazıyı yazmak için çok geç kaldım.

Belgeleri elime geldiğinde yüz yüze konuşup gözümün içine bakarak itiraf etmesini sağlamak için Ankara’da aldım soluğu. Yıllar geçti aradan. Bütün belgeler halen arşivimde dururken, iyi niyetle havacılık için çalışanlara zarar gelmemesi için bu acar arkadaşı ifşa etmemiş “Nasıl olsa birgün lazım olur” diye saklamıştım.

Acar arkadaş ile Çukurambar’da randevu verdiği bir pastanede buluştuk. Eveledi, geveledi sonunda çoğu şeyi itiraf etti. Örneğin İstanbul’da havacılık sektöründen biri tarafından alınan jeep ertesi gün Ankara’da kendisine devredildi.

Bu arkadaş çıkarı için öyle dalaveralar yaptı ki akıllara durgunluk verir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden bir şekilde uzaklaştırılarak Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’ne gönderilen acar bürokrat, yüzüme karşı itiraf ettiği çıkarlarını ifşa etmemem için yalvarınca “İnsan şaşar ve beşer” deyip şans tanıyınca rahatladı. O gün bugün bir kez olsun temas kurmadı.

Öğrendim ki şimdi Ulaştırma Bakanlığı’nın bir başkanlığında önemli bir noktada çalışıyor. Kim bilir oralarda ne gibi taklalar atıyor.

Ama asıl önemli nokta bu, kendi için çalışkan, ülke için meçhul bu arkadaşın şimdiki hedefi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü olmuş. İşte burada dur demek benim görevim. Geçmiş dönemlerden kimse kalmadı diye fink atmana gönlüm razı gelmez.

DHMİ, senin yeni maç sahan olamaz. Bakanlıkta yeni bakan var, DHMİ’de yeni genel müdür var, müsteşar yeni deyip bizim hafızamızla ve belgelerimizle alay etmene müsaade edemem.

Senin gibilere haddi bildirilmediği sürece bu devletin imkanlarını kullanıp sektörün emilmesine izin vermek hainlik olur, haksızlık olur.

Zamanın bakanı Binali Yıldırım’a zarar gelmesin diye yazmadığımız çıkarlarını, bugünün bakanını aldatacağın zemini bulmana izin vermeyeceğim.

FETÖ’cüler gibi gizlenip iş çevirmene göz yumamam. Nasıl ki en başından beri FETÖ’cülerle savaştıysak bugün de sizin gibi çıkar uğruna devletin makamlarını kullananları ifşa etmekten çekinmeyeceğiz.

Acar bürokrat yeter yaptıkların. Dur durduğun yerde. DHMİ’de sana açılacak bir yer yok.

Birkaç yıl önce SHGM’den bir bürokratın kısa bir sürede gayrimenkul sahibi olduğunu da yazmıştık. Maalesef onu da koruyan melekler çıktı. Suyun başını tutan bu arkadaşlar iyi takip edilmeli. Her türlü zenginleşmeleri incelenmeli.

Bakanlık dikkatli olmalı, DHMİ çok daha dikkatli olmalı. 

Acar bürokrat mevzi peşinde…

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Valla korkulur ~ 7 yıl önce
Havacılık alanında Ali bey in gözleri şahin kulakları baykuş gibi. Valla korkulur sizden. O arşiv resmen pandoranın kutusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acar Burokrat ~ 7 yıl önce
Sayin Kidik bir ismini direk yazmamis, israrla ACAR burokrat yaziyor ya, SHGM eski calisanlarin hatta ust duzey calisanlarin soyadlarini irdeleyin bakalim ne demek istedigini anlayacaksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 7 yıl önce
Bu yazılanlar suç duyurusu niteliği taşıyo,sn savcılar göreve pls

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mart ~ 7 yıl önce
o zaman ifşa edin ne de olsa elinizde belgelerde var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen varmi kim bu acar ~ 7 yıl önce
Bu acarlarla iş tutanı sektörde bilenler varmı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prag Yolcusu ~ 7 yıl önce
Ben 2 şey söyleyeceğim. Öncelikle Ali bey sitemim size keşke daha önceden yapılan hatalar görüldüğünde gerekli müdahaleler yapılsa ya da şikayet edilseydi.. Diğer söyleyeceğim şey de bu adam bu konuma geldiyse bu saatten sonra müdahale etmesi zor olur. Neden mi ? Aklıma meşhur inşaatçı geldi. Milletin anasına avradına küfür etti. Yine de tüm ihaleler ona verildi ve şak şaklandı.. Sana açık açık küfür edene kalkıp itiraz etmezsen bu tarz gizli kapaklı rüşvet olaylarına maalesef hiç bir şey yapamazsın. Ben son kez yazının magazinsel boyutu ön plana çıkmaması için madem kanıtınız var madem eminsiniz ve durumdan rahatsızsınız o zaman gereğini yaparak tepkinizi koyun. Diğer türlü bu ve bu tarz yazılarınızın geçerliliği ve güvenilirliği ne derece olur bilemiyorum? Sitenize giren insanların siteye cidden havacılıkla ilgili gelişmelerden haberdar olmak için mi yoksa havacılıktaki magazin dünyasını takip etmek için mi girdiğini belirlemek bundan sonraki tutumunuzla ilişkilendirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batman lı ~ 7 yıl önce
Sn Ali Bey, cesaret ile son on yılı karanlık olan ve devletin içinde yuvalanan malum bu Acar ları deşifre ettiğiniz için sizi kutlarım. Vakit kaybetmeden acilen Emniyet ve adli makamların gerekli işlemleri başlatıp bu malum kişiler ile ilgili özellikle son on yılın fotoğrafını çıkartmaları gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 7 yıl önce
valla adamı tanımadım kim olduğunu bilmiyorum ama dhmi temiz bir camiadır. öylelerine burda ekmek çıkmaz. gelse bile burda ona at koşturmazlar. sayın ali kıdık dhmi' yi bizim kadar iyi bilir. dhmi sahasının zorlu bir saha olduğunu hatırlatırım. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırdım ~ 7 yıl önce
bu yorumu yazan arkadaş devekuşu mu acaba dhmi öyle şeyler olmazmış....
737 ~ 7 yıl önce
bu kaçıncı katlanan iniş takımı 737 de hafta da bir olmaya başladı eyyyy boyink ne oluyor
Ohhh ohhh ~ 7 yıl önce
DHMİ, mi? Sen avcılar kulübündenmisin?
rumuz aşk ~ 7 yıl önce
DHMİ temiz bir camia mı? güldürmeyin lütfen kimlerin yurtdışına firma tatillerine gittiğini bilinmiyr zannedilmesin.
Dayı ~ 7 yıl önce
Şu zamanda bu kritik günlerde üstelik gözde etiket "fetö"yü de katıp şahane bir performans göstermişsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En iyisi ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar saat alırken Macar bürokrat satın alırken acar olsun...kim olduğunu bilemedim Bilen bilmeyenlere söylesinde öğrenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevaben ~ 7 yıl önce
Çok iyi bence de Bilen söylesin Acar la ırak da düşen sonrası gelişen ilişkileri ve de kendisine hediye (!) ettiği evi.
Düğünü ~ 7 yıl önce
Sahi düğününü de Özgür Kuş Bahreyn de yapmıştı Acar ın. Haaa bir de ne alaka ise Isparta kazasından hemen sonra Acar ve dönemin genel müdürü uçuşu gerçekleştiren şirketin sahibi ile Kıbrısa gitmişlerdi. Malum dönemin genel müdürünün önemli işleri uçakta konuştuğunu Tarhan Tower kayıtlarından biliyoruz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000