28 Eylül 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey yazını bir okursan çelişkilerle dolu olduğunu anlarsın.Çukurova Havalimanı Lütfü ELVAN döneminde ihale edilmedi.Aksine Lütfü ELVAN çözüm üretmeye çalışıyor.Üçüncü Havalimanında da birçok eksiklik Lütfü ELVAN döneminde tamamlandığı gibi,gözle görülür çalışmalar yine Lütfü ELVAN döneminde yapıldı.Hakkaniyet adına hatırlatmak istedim.
  • Çukurova havalimanı bu proje ile bitmez. Sadece terminali özel sektöre verilir, diğer tesisleri devlet yapıp işletirse ancak biter. Mevcut yolcu profili ile değrlendirdiğinizde açıkca görülmektedir. iç hat ve dış hatlardaki 20 kişilik birer kafe rötarlarda dahi dolmamaktadır. yani yolcu havalimanına para bırakan yolcu değildir. erminal geliri tdiğer tesislerin işletme maliyetini bile karşılamaz. projenin amorti süresi en az 30-35 yıl olacaktır. işletmeci ne zaman kazanacak? bunlar iyi hesaplanmazsa sonuç farklı olmayacaktır. Bittiğinde zaten Adana'nın doğusundaki yolcuların büyük bölümüHatay ve Antep'i tercih edecektir. Beğen · Yanıtla · Az önce
  • Binali Bey cok basarili oldugu icin onu krsildi. Bu yazida Binali Yildirim icin ovgu yok sadece hakki teslim etme var. bunu kabul etmeyenler Binali Bey zamaninda her alanda buyumeyi goremeyen rakamdan anlamayan eksik akillardir. Lutfu Elvan ise sadece koca bir sifirdir.
  • BİNALİ YILDIRIM BEY AK PARTİNİN ADI KADAR HATTA DAHADA AKTI YOLLARDA BİNALI YILDIRIM DEMİR YOLLARINDA BİNALİ YILDIRIM HAVACILIKTA BİNALİ YILDIRIM KARLA MÜCADELEDE BİNALİ YILDIRIM KARAYOLLARINDA BİNALİ YILDIRIM HER YERDE ON NUMARA BEŞ YILDIZ İŞLERİ OLMUŞTUR ESASINDA BAŞBAKAN OLARAKDA KENDİSİNİ GÖRMEK İSTERİM CUMHURBAŞKANI OLARAKDA AYRICA ŞUAN PARTİNİN BAŞINA GEÇSE SAGCISI SOLCUSU KİM OLURSSA OLSUN VİCDANLI İNSANLARIN OY VERECEGİNDEN EMİNİM ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN BİNALİ BEYİ AMİN
  • Orhan Birdalın DHMİ'ye ve Türk havacılığına verdiği zararlardan İstanbuldan Erzincana oto yol olur. DHMİ'nin Eğitim tesisilerini ve dinlenme kamplarını kapatarak onları başta Ensar Vekfı olmak üzere, yandaş vakıflara peşkaş çeken o. DHMİ Genel Müdürlük binasının yanıbaşındaki EK binanın yerini Belediyeye devir ederek yerine cami yaptıran ve geçici oto park olarak kullanılan bu arsada cami inşaatı başladığı için personel araçlarına da bir yer tahsisi edilmediği için personelini perişan eden o, AHL'ında bulunan hemen filoryanın girişindeki AHL arsasını cami için tahsisi edip cami yaptıran o. AHL'de havacılık işletmeleri bir karış yer bile bulamazken bu arsanın camiye verilmesi hangi aklın ürünüyse işte o akıldan olsa olsa din adamı olur, havacı kesinlikle olmaz. Orhan Birdalın pisliklerini temizlemeye DHMİ'nin itfaiye teşkilatının ne suyu nede köpüğü yeter.
  • Lutfu Elvan'i israrla bakan yapan Davutoglu'na asla oy vermeyecegim.
  • Binali Yıldırım cumhuriyet tarihinin en başarılı ulaştırma bakanıydı, bu doğru fakat Ak Partinin 3 dönem kuralı nedeniyle bir çok önemli isim gibi hükümette yer almadı. Kısada olsa geçiş döneminde hükümette olmadığı için 1 kasımdaki erken seçimde tekrar aday gösterilmiştir. Bunları bir haksızlık yapılıyormuş gibi göstermeye çalışanlar art niyetlidir.
  • orhan birdalın günahlarının bedeli kolay ödenmez
  • Herkes Binali Yildirim'i taniyacak ve hakkini teslim edecek. Secim sonu Binali Bey basbakan olacak.
  • bence lütfi beye ayıp etmişsiniz.binali bey şöyle iyidir,böyle iyidir övelim ammavelakin istanbul ve kocaeli bölgesinin ulaşım işi maalesef onun döneminde geriye gitti;şöyleki biz gariban takımı gebze haydarpaşa banliyo trenini kullanırdık şimdi herkes özel arabasına yöneldi ne zaman açılacağınıda allah bilir,iki;şu mevcut otobana paralel bir otoban allah aşkına insan 13 yılda bitiremezmi ,hiç bir bayram tatilinde istanbuldan karayoluyla binali bey anadoluya gittimiki acaba? bizim ne çektiğimizi cenabı allah görüyor.bu açılardan lütfi beyi daha bir planlamaya ve takibe önem veren biri olarak görüyorum.ve inşaallah seçimden sonra lütfi beyi yine asli görevinin başında görmek istediğimi belirtir saygılar sunarım.

3. Havalimanı ve Çukurova Fiyaskosu...

Mevcut halimize şükretmemiz lazım! Binali Yıldırım'ın bıraktığı hız ile devam etse idi havacılık şu anda konmaya-konaklamaya ne yer bulabilirdiniz ne de ortaya çıkacak sorunların hesabını verebilecek bir sorumlu bulabilirdiniz. Havacılığın geri vites yapmasından memnun olunur mu? İşte o vaziyete geldik.

İddia ediyorum ki; havacılık açısından Binali Yıldırım dönemi Binali Yıldırım sonrası şeklinde bir değerlendirme yapılsa ne kadar yavaşladığımızı görmek için, anlamak için ilköğretim öğrenci olmak yeterli olur.

Ak Parti iktidarı döneminin en yanlış hamlelerinden birisi Binali Yıldırım'ı İzmir'i alma pahasına bakanlıktan uzaklaştırmak oldu. Yerine gelen Lütfi Elvan "Ne etliye karışırım ne sütlüye" mantığı ile yürüttüğü kısa bakanlık döneminde hiçbir gelişime öncülük edemedi.

Üçüncü havalimanı temel atma töreninde bile dikkat etmiştim. Binali Yıldırım'a haset gözlerle bakmış, hatta konuşma yapmasına bile tahammül edemeyecek bakışlar sergilemişti.

Oysa hizmet "kişiler için değil, ülke için yapılır" gerçeğini içine sindirememiş bir anlayışın yanlış ve yersiz olduğunu kavramak, oturmuş olduğu koltuğun sorumluluğu içinde idi.

Şimdi bakıyorum da, Çukurova Havalimanı ihalesinin Ekim ayında yapılacağını açıklıyor. Sanırım hala kendisini bakan sanıyor. Oysa bu açıklamayı mevcut bakan ya da Devlet Hava Meydanları işletmesi'nin yapması gerekiyor.

Neyse, siyasetin rant anlayışı bu olsa gerek.

Çukurova'da yaşanan fiyasko Koçoğlu grubuna ait değildir. Onları yanlış yönlendiren danışmanların, proje hazırlayanlarındır. Yazık oldu.

Şimdi Koçoğlu'nun harcadığı paraya mı, yoksa kaybedilen zamana mı yanarsın? Ya kaybedilen itibara ne dersin?

Oysa Çukurova ihalesini alan Koçoğlu grubu işin başında bu işten vazgeçmeliydi. Hiç olmazsa o vakit daha az para harcamış ve ülkenin vaktini de almamış olacaktı.

Şimdi Çukurova için yeniden ihale açılacak. Merak ediyorum 20 yıldan aşağı işletme süresi verecek bir babayiğit çıkacak mı diye?

Havacılığın şakaya gelecek bir yanı yok.

Şu anda "şişti, patladı" denilen Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan daha efektif çalışıyor. Rötarların hemen hemen yüzde 75'i Sabiha'da gerçekleşiyor.

"İnek otlamaz" (Bu söz Sertaç Haybat'a aittir)  denilen havalimanı şimdi uçak parketmeye yer bulamıyor. İşletmecilere sözüm yok. Ama ileriyi göremeyecek kadar basiretsiz idarecilere çok sözüm var. Belli ki havacılık her geçen gün yolcu taşıma anlamında ilerliyor. İstanbul artık hub (merkez) haline gelmiş. Transit uçuşların cazibe merkezi olmuş. Bunu görün artık. Büyümekten korkmayın. Bugün lazım olmazsa bile mutlaka ileride lazım olacak. İhtiyaç hasıl olmadan ihtiyaç olacağını görmek gerekir.

Üçüncü havalimanı konusu başlı başına bir çıkmazda. Kredi bulundu-bulunacak-bulunuyor söylemlerinin hepsi afaki. Evet kredi de önemli gelişme var. Ama Türkiye'nin siyasi konjonktörü bazı şeylerin ötelenmesine sebep oluyor. Belirsizlik kreditörleri de çekimser hale getiriyor. Ne şartta olursa olsun krediler bulunmalı, hatta zararına da olsa bu havalimanı bir an önce yapılmalı.

Halen kurtarıcı olan Atatürk Havalimanı'na da ek yatırımlar yapılarak "İllallah" dedirtmeyecek çözümler üretmeli. Hukuki sorunlardan dolayı çürümeye terkedilmiş uçakları da ivedilikle ortadan kaldırmak gerekir. Zira her yatan uçak DHMİ için batan para demek.

Özel sektöre yaslanmış bir DHMİ değil, çözüm üreten bir DHMİ olmalı.

Birkaç sözüm de Orhan Birdal'a olacak.

Artık politikacı damgasını yediniz. Bundan sonra kinle, hasetle yürümemek gerekir. İnsanlara dokunma zamanınız geldi demektir. Egolarınızla, duygularınızla değil mantığınızla hareket etmelisiniz.

Eleştiriyi hazmedecek iradeyi yakalamalısınız. Politika DHMİ genel müdürlüğü gibi olmaz. En küçük hatada affedilmezsiniz.

İyi haftalar diliyorum.

3. Havalimanı ve Çukurova Fiyaskosu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Çelişki ~ 8 yıl önce
Ali bey yazını bir okursan çelişkilerle dolu olduğunu anlarsın.Çukurova Havalimanı Lütfü ELVAN döneminde ihale edilmedi.Aksine Lütfü ELVAN çözüm üretmeye çalışıyor.Üçüncü Havalimanında da birçok eksiklik Lütfü ELVAN döneminde tamamlandığı gibi,gözle görülür çalışmalar yine Lütfü ELVAN döneminde yapıldı.Hakkaniyet adına hatırlatmak istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keko ~ 8 yıl önce
Çukurova havalimanı bu proje ile bitmez. Sadece terminali özel sektöre verilir, diğer tesisleri devlet yapıp işletirse ancak biter. Mevcut yolcu profili ile değrlendirdiğinizde açıkca görülmektedir. iç hat ve dış hatlardaki 20 kişilik birer kafe rötarlarda dahi dolmamaktadır. yani yolcu havalimanına para bırakan yolcu değildir. erminal geliri tdiğer tesislerin işletme maliyetini bile karşılamaz. projenin amorti süresi en az 30-35 yıl olacaktır. işletmeci ne zaman kazanacak? bunlar iyi hesaplanmazsa sonuç farklı olmayacaktır. Bittiğinde zaten Adana'nın doğusundaki yolcuların büyük bölümüHatay ve Antep'i tercih edecektir. Beğen · Yanıtla · Az önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basak ~ 8 yıl önce
Binali Bey cok basarili oldugu icin onu krsildi. Bu yazida Binali Yildirim icin ovgu yok sadece hakki teslim etme var. bunu kabul etmeyenler Binali Bey zamaninda her alanda buyumeyi goremeyen rakamdan anlamayan eksik akillardir. Lutfu Elvan ise sadece koca bir sifirdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KRALDI ~ 9 yıl önce
BİNALİ YILDIRIM BEY AK PARTİNİN ADI KADAR HATTA DAHADA AKTI YOLLARDA BİNALI YILDIRIM DEMİR YOLLARINDA BİNALİ YILDIRIM HAVACILIKTA BİNALİ YILDIRIM KARLA MÜCADELEDE BİNALİ YILDIRIM KARAYOLLARINDA BİNALİ YILDIRIM HER YERDE ON NUMARA BEŞ YILDIZ İŞLERİ OLMUŞTUR ESASINDA BAŞBAKAN OLARAKDA KENDİSİNİ GÖRMEK İSTERİM CUMHURBAŞKANI OLARAKDA AYRICA ŞUAN PARTİNİN BAŞINA GEÇSE SAGCISI SOLCUSU KİM OLURSSA OLSUN VİCDANLI İNSANLARIN OY VERECEGİNDEN EMİNİM ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN BİNALİ BEYİ AMİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Verien zarar ~ 9 yıl önce
Orhan Birdalın DHMİ'ye ve Türk havacılığına verdiği zararlardan İstanbuldan Erzincana oto yol olur. DHMİ'nin Eğitim tesisilerini ve dinlenme kamplarını kapatarak onları başta Ensar Vekfı olmak üzere, yandaş vakıflara peşkaş çeken o. DHMİ Genel Müdürlük binasının yanıbaşındaki EK binanın yerini Belediyeye devir ederek yerine cami yaptıran ve geçici oto park olarak kullanılan bu arsada cami inşaatı başladığı için personel araçlarına da bir yer tahsisi edilmediği için personelini perişan eden o, AHL'ında bulunan hemen filoryanın girişindeki AHL arsasını cami için tahsisi edip cami yaptıran o. AHL'de havacılık işletmeleri bir karış yer bile bulamazken bu arsanın camiye verilmesi hangi aklın ürünüyse işte o akıldan olsa olsa din adamı olur, havacı kesinlikle olmaz. Orhan Birdalın pisliklerini temizlemeye DHMİ'nin itfaiye teşkilatının ne suyu nede köpüğü yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıl akıl ~ 9 yıl önce
Ne kadar da akıllısın, madem bunların hepsini biliyorsun , o halde bunları Orhan Birdal'ın kendi kafasına göre verdiğini mi düşünüyorsun gerçekten ? Yoksa bilerek ve isteyerek yalan mı söylüyorsun ? Orhan Birdal oldukça uzun bir süre görev yapıp cumhuriyet tarihinin en büyük ihalelerini yapan adam. Ve hakkında en ufak bir leke olmayan adam. Orhan Birdal'la pislik kelimesini aynı cümle içinde kullanmak için gerçekten kafanda bazı pislikler olması gerekir. Başka türlü olmaz.
müslüman ~ 9 yıl önce
ben müslümanım ve cami yapılmasından gayet memnunum.dinime ve müslümanlara yapılan hizmetler zoruna gitmesin! not: orhanı günahım kadar da sevmem
Pislik mi? ~ 8 yıl önce
Şayyet bu olup bitenlerden Orhan Birdalın haberi yoksa veya o na rağmen bunlar yapılmışsa o neden o koltukta oturuyormuş. Senin de yorumunda belirttiğin gibi o koltukta en uzun süre oturabilmek için siyasetciye DHMİ'nin kampları ve arazileri peşkeş çekilmiş ve siyaseten rüşvet verilerek karşılığında da o koltukta uzun uzun oturulmuş. Genel Müdürlük yaptığı kurumun, malına, mülküne, namusuna, şerefine sahip çıkamayan adam uzun süre görevde kalsa ne olur, kısa süre kalsa ne olur? Sen kızıyorsun ama olsa olsa pislik saçma makinası olur.
CANBEY ~ 8 yıl önce
Sizin işiniz camiyle dinle kardeşim. İşle falan sizin işiniz yok. Söylediklerinin hiç bir tutar tarafı da yok. At gözlüğünü bir çıkarında bakın. Bu kurum son yıllarda hangi seviyeye geldi diye. Meyve veren ağaç taşlanır. Orhan Bey'in bu kuruma büyük emekleri olmuştur. Hele ki senin aldığın o yüksek maaşına. Ama almıyor bir yerler ne yaparsın...
Mine Cankale ~ 9 yıl önce
Lutfu Elvan'i israrla bakan yapan Davutoglu'na asla oy vermeyecegim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarı ~ 9 yıl önce
Binali Yıldırım cumhuriyet tarihinin en başarılı ulaştırma bakanıydı, bu doğru fakat Ak Partinin 3 dönem kuralı nedeniyle bir çok önemli isim gibi hükümette yer almadı. Kısada olsa geçiş döneminde hükümette olmadığı için 1 kasımdaki erken seçimde tekrar aday gösterilmiştir. Bunları bir haksızlık yapılıyormuş gibi göstermeye çalışanlar art niyetlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ulaşım ~ 9 yıl önce
orhan birdalın günahlarının bedeli kolay ödenmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
günah-sevap ~ 9 yıl önce
Orhan Birdal Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı bürokratlarından birisi, kafanız mı güzel dalga mı geçiyorsunuz yoksa kasıtlı mı yazıyorsunuz ?
Mehtap ~ 9 yıl önce
Herkes Binali Yildirim'i taniyacak ve hakkini teslim edecek. Secim sonu Binali Bey basbakan olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali yahya ~ 9 yıl önce
bence lütfi beye ayıp etmişsiniz.binali bey şöyle iyidir,böyle iyidir övelim ammavelakin istanbul ve kocaeli bölgesinin ulaşım işi maalesef onun döneminde geriye gitti;şöyleki biz gariban takımı gebze haydarpaşa banliyo trenini kullanırdık şimdi herkes özel arabasına yöneldi ne zaman açılacağınıda allah bilir,iki;şu mevcut otobana paralel bir otoban allah aşkına insan 13 yılda bitiremezmi ,hiç bir bayram tatilinde istanbuldan karayoluyla binali bey anadoluya gittimiki acaba? bizim ne çektiğimizi cenabı allah görüyor.bu açılardan lütfi beyi daha bir planlamaya ve takibe önem veren biri olarak görüyorum.ve inşaallah seçimden sonra lütfi beyi yine asli görevinin başında görmek istediğimi belirtir saygılar sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000