02 Ocak 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Şu DHMİ'nin ayrılma işi nasıl olmalı Ali bey ayrılmalı deyip yorum yapmak kolay, ortaya mantıklı ve çözüm üreten bir açıklama yapmalısınız.DHMİ bir bütündür bölerseniz sivil havacılığı türkiyede mahfetmiş olursunuz.gerekli hazırlıkları yapmadan böyle bir şey söz konusu bile olmaz bence.Birilerinin hatrına kaleme aldığınız da çok açık belli zaten.
  • üniversitelerin havacılık eğitiminden ve de teknik bölümlerden gelen donanımlı genç dimaların şirketlerde efektif pozizyonlarda kullanılması eski kafalı yönetcilerin artık bu işleri bırakması 65 yaşın üzerinde personellerin sivil havacılıktan el çektirilmesi sivil havacılık için bir sıçrama olur 2012 de
  • insaf et biraz insaf, smart tamamen teknik bir konu orhan birdal la ne alakası var , ona sallamışsın, karamanın hele ne alakası var tcdd gen. müdürü hatırlatırım. sırf yazmış olmak için yazmışsın, belli ki bi kuyruk acın var, bi yerden menfaat bekliyodun olmadı, şimdi böyle saldırıya geçmişsin. O ezilip büzülüyor dediğin adamlar bugün havacılığın bu noktaya gelmesinde en çok pay sahibi olan insanlar. sen daha iyi olsaydın sen olurdun o saydığın yerlerin başında bu kadar basit...
  • Arkadaşım ''da'' eki ayrı yazılır bu iki kelimede de yanlış ;).Biz bu -da eki için bile haftada 2 saatlik Türk Dili dersi alıyoruz. Merak etme üniversite mezunları 2 kelimeyi bi araya getirebilir...
  • Sayın Ali bey size tek bir sorum olacak bu ülkenin en zenginleri ne mezunudur?
  • DHMİ terminal işletmelerini özelleştirmeyi vb istemiyor bence. Milyar dolarlar alıpTürkiye'nin gururu olacak projeler için işletmecilere yol açacaklarına özellştirilen her alana kocaman bir DHMİ tabelası koymak ve buralar hala benim peşimde imajı vermek istiyorlar bana kalırsa. Bana DHMİ her şey 50 yıl önce nasılsa öyle devam etsin onların imparatorluğu büyüsün, onların haberi olmadan yolcu Taksim'den Atatürk Havalimanına gitmeye bile kalkışmasın tavrında. Dünyada insanlar 30 bin dolar ödeyip işine uçakla giderken
  • arkadaş bazılarıda üniversite mezunuda iki kelime ettimi orta okul terk gibi bunuda biliyoruz
  • OLAMAZ ÜNİVERSİTELİDEN HİÇ BİRŞEY OLMAZ. ÇÜNKÜ KENDİNE GÜVENEN,İŞTEN ANLAYAN, NE YAPTIĞINI BİLEN İNSANLAR OLABİLECEĞİ İÇİN NE İŞVERENİN NE ŞEFLERİN NE MÜDÜRLERİN İŞİNE GELMEZ. TAMAM ABİ, OLDU SAYIN MÜDÜRÜM DEMEZSEN EYYY ÜNİVERSİTELİ SENDEN HİÇ BİRŞEY OLMAZ.......
  • tgs'deki iletişim sansüründen ne kastediyorsunuz? işyerinden airporthaber.com'a girememeyi mi? peki her çalışanın ağzının içine takılan kameralar? yasal mı bu? parmak iziyle çalışan iş giriş çıkış sistemine ne demeli? o da yasal değil ama nerde? peki tuvalete bile giderken kart basmak zorunda olduğumuzu? herkesin mesaiye kaldığı ama parasını alamadığı? binlerce kullanıcının mail ve internete girişlerinin hergün incelendiği? acaba bunlar var mı tgsde yoksa söylenti mi?
  • sn ali kıdık bey TGS nin öncelikle ne kadar mazisi var ki yazınızda bu şirketi dile getırmişsiniz TGS de aynı tas aynı hamam nasıl başladıysa öyle gider bu şirket torpılliler şirketı adamlar istesin dışardan hamamcıyı getırıp şef veya mudur yaparlarr..

2012'DE NASIL BİR HAVACILIK OLMALI?

Tüm havacılık sektörümüze ve havacılık aşığı insanların 2012 yılı umduğundan daha iyi geçsin dileğiyle başlıyorum bu haftaki yazıma. Her gün yeni bir kaosla yaşadığımız ülkemizde havacılığımız adına kaoslar yaşanmasın ve arzu ettiğimiz yükselişi bu yıl fazlasıyla sürdürelim.

2011 yılının pek parlak geçtiğini söyleyemem. Umutların 2012 yılına devredildiğini düşünerek bu sektörün takipçisi olarak hayal ettiğim havacılığın 2012 yılında nasıl olması gerektiğini şöyle sıralamak isterim;

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün tam bağımsız bir kuruluş haline gelmesi, deneyimli personelle havacılığa yön verecek yeni bir yapılanmanın sağlanması.

Tam bağımsız bir kaza kırım ekibi kurulması ve hiç arzu etmediğimiz bir kaza durumunda töhmet altında kalmadan, tartışmalara neden olmadan özgürce rapor hazırlamaları.

Çıkar hesabı yapmadan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’müze destek olacak her türlü önerinin tartışılacağı, ideolojik düşüncelerden uzak çağın gerektirdiği gibi yapıcı bir konsensüs ortamının sağlanması.

SHGM, denetimi özel şirketlere devretme kararını gözden geçirmeli, denetimin özelleştirilmesi mutlaka yapılacaksa spekülasyonlara yol açacak oluşumlara dikkat edilmeli.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün tüm sektöre aynı mesafede davranacağı bir 2012.

DHMİ Genel Müdürlüğü’nün yeniden yapılandırılması ve seyrüsefer hizmetlerinin ayrı bir kuruluş olarak DHMİ’den ayrılması.

Havacılık tazminatının bir an önce dağıtılması için çözümün geciktirilmeden gerçekleştirilmesi.

Smart projesinin bir an önce devreye alınması.

3'ncü havalimanı yapımının yıllar alacağı düşünülerek Atatürk Havalimanı’na köklü çözüm getirecek kararın ivedilikle alınması.

DHMİ, uçak park alanı sıkıntısının giderilmesi için aprondaki teknik bakım alanlarını makul ve mantıklı yere taşımalı. Gerekirse bu firmaların zararlarını giderecek önlemler almalı hatta binaları kendisi yapmalı veya birkaç yıl kira muafiyeti getirmeli.

Türk Hava Yolları gelişimini sürdürürken kokpit kalitesini artıracak eğitimlere aralıksız devam etmeli. Yabancı pilotları karşı olmamama rağmen kokpitte İngilizce eğitimi yüksek Türk pilotlara öncelik verilmeli.

Aydın’da kurulacak okul için geç kalınmamalı ve bir an önce mevcut yapının dışına çıkılarak uluslararası bir düzeyde uçuş akademisinin temelleri atılmalı.

THY’de iç barış sağlanmalı ve bu ay başlayacak olan TİS görüşmelerinde hem çalışanları hem şirketi koruyacak sözleşmenin yapılmasını sağlamak ve polemiklere yol açacak gereksiz gerginliklerden kaçınılmalı.

TGS’de iç dedikodunun yerini şirketi güçlendirecek yapı oluşturmalı. Hak edenin hak ettiği yerde olacağı, lise mezunlarının şef yapıldığı üniversite mezunlarının kapılarda süründüğü çağ dışı görüntüden uzaklaşılmalı. Torpilin değil realist çalışanların üstün olduğu bir çalışma ortamı sağlanmalı. Sansürün değil iletişimin olabildiğince makul görüldüğü bir ortam yaratılmalı insanların haber alma özgürlükleri kısıtlanmamalı, devlet zihniyetinden çok özel sektör zihniyeti ile çalışılmalı.

Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci pist çalışması hemen başlatılmalı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Sabiha Gökçen Havalimanı’na karşı görüşü değişmeli, adil bir denge kurulmalı.

Sabiha Göçen Havalimanı’nda işten çıkarılmaları gündemde olan çalışanlar için çözüm üretilmeli.

Pegasus Havayolları söz verdiği gibi bir an önce borsaya girmeli. Ali Sabancı, aşağılayıcı, hor görücü söylemlerinden vazgeçmeli. Para ile su sattığı yolculara “Misafir” tabirini değiştirmeli.

Pegasus Havayolları rekabet kurumuna giderek THY’yi şikâyet etme yerine yurtdışı uçuş noktalarında Türk şirketlerini öldürecek fiyat politikasından vazgeçmeli.

Onur Havayolları yeni yerinde yenilikler üretmeli, Onur Teknik’te sadece Onur Air uçaklarına değil yabancı şirketlere de hizmet verilmeli.

AtlasJet Havayolları mevcut yapısını korumalı yeni uçuş noktaları keşfetmeli.

MNG Havayolları ve My Cargo Türkiye’yi kargo merkezi yapmak için çaba sarf etmeli.

Saga Havayolları kurtuluşu mutlaka aramalı ve hülle yoluyla yaşamanın zor olduğunu anlamalı.

Genel ve sportif havacılığa her zamankinden daha fazla önem verilmeli.

My Teknik kendisinden beklenen sıçramayı mutlaka yapmalı.

Ticari bakış açısıyla her üniversitede havacılık okulları açılmamalı. Doyum noktasını çoktan aşmış olan bu okullarda işsizler ordusu yetiştirilmemeli.

Kontenjanlar sınırlandırılmalı. Bu okullar devam edecekse tüm eğitimler İngilizce olmalı.

Türk Hava Kurumu geçmişten gelen saygınlığını korumalı, son yıllarda yaşanan kara günlerin yerini daha aydınlık günler almalı.

Tüm sektörün birbirini dövmesinden öte birbirine destek olacak ortak çalışma alanlarının yaratılacağı çalışmalar yapılmalı.

Bölgesel havacılığın tek temsilcisi Borajet Havayolları’na özel önem verilmeli. Hiçbir şirketin uçuş yapmaya cesaret edemediği yerlere uçan bu şirketi ayakta tutacak destekler sağlanmalı. Diğer şirketlerin aldığı hizmetlerin aynısını alamayan bu şirket kendi alt yapısını kurduğu dikkatlerden kaçmamalı.

Son olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Şurası’nda alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşmalı.

2012 ayak oyunlarının bittiği, insanların birbirinin kuyularını kazdığı bir yıl olmamalı. Herkesin azami saygı ve hoşgörü içinde olacağı bir dönem olmalı.

Tekrar herkese iyi seneler diliyorum.

2012'DE NASIL BİR HAVACILIK OLMALI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 12 yıl önce
Şu DHMİ'nin ayrılma işi nasıl olmalı Ali bey ayrılmalı deyip yorum yapmak kolay, ortaya mantıklı ve çözüm üreten bir açıklama yapmalısınız.DHMİ bir bütündür bölerseniz sivil havacılığı türkiyede mahfetmiş olursunuz.gerekli hazırlıkları yapmadan böyle bir şey söz konusu bile olmaz bence.Birilerinin hatrına kaleme aldığınız da çok açık belli zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
üniversitelerin havacılık eğitiminden ve de teknik bölümlerden gelen donanımlı genç dimaların şirketlerde efektif pozizyonlarda kullanılması eski kafalı yönetcilerin artık bu işleri bırakması 65 yaşın üzerinde personellerin sivil havacılıktan el çektirilmesi sivil havacılık için bir sıçrama olur 2012 de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
insaf et biraz insaf, smart tamamen teknik bir konu orhan birdal la ne alakası var , ona sallamışsın, karamanın hele ne alakası var tcdd gen. müdürü hatırlatırım. sırf yazmış olmak için yazmışsın, belli ki bi kuyruk acın var, bi yerden menfaat bekliyodun olmadı, şimdi böyle saldırıya geçmişsin. O ezilip büzülüyor dediğin adamlar bugün havacılığın bu noktaya gelmesinde en çok pay sahibi olan insanlar. sen daha iyi olsaydın sen olurdun o saydığın yerlerin başında bu kadar basit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım ''da'' eki ayrı yazılır bu iki kelimede de yanlış ;).Biz bu -da eki için bile haftada 2 saatlik Türk Dili dersi alıyoruz. Merak etme üniversite mezunları 2 kelimeyi bi araya getirebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Ali bey size tek bir sorum olacak bu ülkenin en zenginleri ne mezunudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DHMİ terminal işletmelerini özelleştirmeyi vb istemiyor bence. Milyar dolarlar alıpTürkiye'nin gururu olacak projeler için işletmecilere yol açacaklarına özellştirilen her alana kocaman bir DHMİ tabelası koymak ve buralar hala benim peşimde imajı vermek istiyorlar bana kalırsa. Bana DHMİ her şey 50 yıl önce nasılsa öyle devam etsin onların imparatorluğu büyüsün, onların haberi olmadan yolcu Taksim'den Atatürk Havalimanına gitmeye bile kalkışmasın tavrında. Dünyada insanlar 30 bin dolar ödeyip işine uçakla giderken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaş bazılarıda üniversite mezunuda iki kelime ettimi orta okul terk gibi bunuda biliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
OLAMAZ ÜNİVERSİTELİDEN HİÇ BİRŞEY OLMAZ. ÇÜNKÜ KENDİNE GÜVENEN,İŞTEN ANLAYAN, NE YAPTIĞINI BİLEN İNSANLAR OLABİLECEĞİ İÇİN NE İŞVERENİN NE ŞEFLERİN NE MÜDÜRLERİN İŞİNE GELMEZ. TAMAM ABİ, OLDU SAYIN MÜDÜRÜM DEMEZSEN EYYY ÜNİVERSİTELİ SENDEN HİÇ BİRŞEY OLMAZ.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tgs'deki iletişim sansüründen ne kastediyorsunuz? işyerinden airporthaber.com'a girememeyi mi? peki her çalışanın ağzının içine takılan kameralar? yasal mı bu? parmak iziyle çalışan iş giriş çıkış sistemine ne demeli? o da yasal değil ama nerde? peki tuvalete bile giderken kart basmak zorunda olduğumuzu? herkesin mesaiye kaldığı ama parasını alamadığı? binlerce kullanıcının mail ve internete girişlerinin hergün incelendiği? acaba bunlar var mı tgsde yoksa söylenti mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sn ali kıdık bey TGS nin öncelikle ne kadar mazisi var ki yazınızda bu şirketi dile getırmişsiniz TGS de aynı tas aynı hamam nasıl başladıysa öyle gider bu şirket torpılliler şirketı adamlar istesin dışardan hamamcıyı getırıp şef veya mudur yaparlarr..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000