Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]

İçinizi Aydınlatın. Zaferin Büyüklüğü, Mücadelenin Zorluğu İle Ölçülür

İnsanlar içindeki karanlığı önce loşluğa sonra da aydınlığa çevirmenin ilk adımını kendisi atmalıdır. Bu bir mücadeledir. Bu güne kadar yenilmeyen kriz görülmedi. İçinizi aydınlatın. Zaferin büyüklüğü mücadelenin zorluğu ile ölçülür. Her şeyin normale döndüğünü görecek ve kazanacaksınız. Temennim hep sağlıkla kalmanız. Hepiniz için günler aydınlık olsun

THY: Ne Yandan Olursa Olsun THY’ ye Düşmanlık Tohumu Ekenlerin Topuna Lanet Olsun

İş yerindeki tepe yönetici şirket içi çatışmalara izin vermemeli ve kuruluş personeli arasında sizden bizden ayırımı yaşanmasına engel olmalıdır. Buna müsaade ettiği takdirde çatışmayı kim kazanır, kim kaybeder bilmem ama kurum mutlak ki yöneticisi ile birlikte kaybeden taraftadır. Bu zihniyet sonunda balçık çamura batar boğulur. Kurum ise her daim baki.

Türk Hava Yolları, Condor GmbH, İspanya, Türkiye ve Covid-19

Çinlilerin her şeyi çakma. Ama Corona Orijinal çıktı. Ülkemizi, ailelerimizi, sistemimizi tarumar etti. Tüm dünyanınkini de tabii. Bu enkaz kaldırılırken Domuz Arabası görevini yapacak olan kuvvetli ülkeler diğerleri arasında ayırım yapar mı? Yaparlar. Bizim Virüs ne demiş? Ben gelip geçiciyim. İnsanlar içlerindeki mikroplara baksın. Esas tehlike onlarda

THY: Şişmanlatılmış kadrolar, kokuşmuş tuz ve Korona destekli kriz

Kriz’ de çalışanlara genelde kötümser bir ruh hali hâkim olur. Buna rağmen bu dönem çalışanların iyi ve kötüyü paylaştığı, iş yeri, aidiyet duygusu, aile, dostluk kavramlarının tepe yaptığı bir süreçtir. Krizin sonlanmasını takiben kişiler bu süreçte eriştikleri yoğunlaşmış insani duyguları muhafaza eder. Dilerim ki artık BİZ sözü onlara daha anlamlı gelsin.

THY: Corona, Yöneticilerin Başarısızlığının Mazereti Haline Dönüşüyor mu?

Airporthaber’ deki yorumları okursanız, torpil konusunda yazıda yer alan sözlerin ne denli doğru olduğunu anlamak kolaylaşıyor. Şirkette çalışma barışı hikâye olmuş. Adam kayırma konusunda yüksek lisans / doktora yapmış olan bu yöneticilerin tüm uygulamaları kaçınılmaz olarak bu başlık altında yorumlanıyor. Adamın adı çıkacağına canı çıksın demişler ya.

Sn. İlker Aycı’ya Kişiye Özel, Herkese Açık Bir Mektup.

Türk Hava Yollarının bir dokümanında: söz konusu meslek gruplarında görev yapan çalışanların faaliyetlerinin değerlendirilmesi esnasında göz, kulak, beyin, duygusal stres, bedensel yorgunluk, dikkat, uyku, beslenme, solunum, öğrenme ve unutma gibi insanı insan yapan özellikleri de mutlak ve mutlak dikkate alınmalıdır der. Çok güzel, eksiksiz bir anlatım

Ekonomik Kriz: Havayolları, Uçaklar ve Çalışanlar

Havayollarının organizasyon şemasına İç ve Dış Hazine Müdürü unvanı ile iki kutucuk koyarsanız, kriz döneminde hazine tamtakır kalıp sandıklarda sayılacak para kalmayınca o müdürlere de gerek kalmayacak. Şemada bu kutucuklardan 500 ila 600 adet gibi bulunduğunu düşünürseniz kriz sürecinde onların normal bir sayıya düşürülmesini kimse yadırgamayacaktır.

İnsan, Kendisini Kötü Ve Aşağılanmış Hissetmesine Neden Olanları Asla Unutmaz

Bir havayolu yolcuya yönelik güzel bir davranışın anlatımını aşağıdaki not ile birleştirerek şirketin tüm personelinin görebileceği yerlere asmış. “ İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. Nasıl hizmet sunduğunuzu da unutabilirler. Ama. Ve bizi de ona göre değerlendirirler.

THY: Korona Defolup Giderken Bu Dağın Zirvesine de Değişim Tohumu Atar mı?

Şu anda çalışanlar şanslısınız yine de. Bizler senelerce görev yaptık aynı şirkette. Tepeler bize bu şekilde içtenlikle hiç seslenmemiş ve gönüllerimize bu tür sıcaklıkla sarılmamışlardı. Evet, onlar biz çalışanlara yazılı veya sözlü bu tür vaatte bulunmadan, yapmaya çalışmışlardı tüm bunları. Ellerinden geldiğince. İmkânlar el verdiğince. Müteşekkiriz.

Corona Sonrası Dünya? İşsizlik? Havayolları Ve Çalışanlar? (*)

Bazıları bu salgının birçok ülkenin sosyal politikalarını, sosyal koruma ve sağlık hizmetlerini yeniden gözden geçirmeye zorlayacağına ve de yarınların daha iyi olacağına inanıyor. İyi de yarın daha iyi olacaksa, bu gün neden iyi değil? Bu gün dünün yarını değil miydi? Sistemlerin değişmesi mümkün. Ya biz insanlar değişecek miyiz? Sonucu etkileyecek olan bu.

Doğru Çıkan Rüya, Hakikat ve Hayal.

Corona konusu hep sütunlarda. Yazmayayım dedim ama öyle etkilenmişim ki kurduğum hayal bile Corona ile ilgili çıktı. Anlatacağım rüyamda da bir virüs var. Adı Corona değil. Onun gibi Mikroskobik değil. Birçoğumuzun tanıdığı çirkin bir bulaşıcı. İnsana benziyor. Ancak İnsan da değil. Kendilerine göz yumanlarla birlikte işyerinin kanını emen çirkin bir virüs.

Her Şerde Bir Hayır Var Sözü Bu Kez de Doğrulansın İnşallah

Bütün dünyayı değiştirmene gerek yok, sadece kendini değiştir ve dünyayı değiştirmeye başlamış olacaksın. Çünkü sen dünyanın bir parçasısın. Tek bir insan bile değişse, bu değişim binlerce insana ulaşacak. Tamamen yeni bir insanlık türünün doğmasına sebep olacak bir hareketin tetikleyicisi olacaksın. Bu adımın tüm hayatı değiştirme potansiyeli var.( Osho )

Kriz Reçeteleri Genelde Acıdır. Ama Yazılan İlaç Doğru İse Krizin Sonu Çabuk Gelir

Corana tüm yaşamımızı etkiledi. Sivil Havacılık sektörünü kötü durumda. Yolcu sayıları düştü. Tehdit altındaki noktalara uçuşlar iptal edildi. Uçaklar parka çekildi. Malum yerde yatan uçağın gideri daha fazla. Evet; bu dönemin reçeteleri çalışanların pek hoşuna gitmez. Acıdır. Ama yazılan ilaç doğruysa sonu selamet. Dönüşte işiniz sizi bekliyor olacaktır.

UÇUŞ İŞLETME: Yönetmelik Değişikliğini Öneren Yönetici kim Ola ki?

Ticari Havacılık işletmelerinde görev yapan uçuş işletmeden sorumlu yönetici personel ile eğitimden sorumlu Yönetici personelde aktif pilot olma şartı aranmayacak

ÖNCELİĞİMİZ KAR VEYA BÜYÜME DEĞİL. EMNİYET VE GÜVENLİK. SÜPERMARKET İŞLETMİYORUZ.

Her ne kadar Sivil Havacılık Sektöründe üretilen hizmet tüm bir takım tarafından şekillendiriliyorsa da, uçuş emniyeti konusunda takımın bazı oyuncularının ön planda bulunması doğal. Zira uçakları bu ünitelerin çalışanları havada tutuyor. THY Teknik çalışanları ve Uçuş İşletme ünitesinin Pilotları. Bu çalışanlara THY’nin gözü gibi bakması gerek.

Güvensiz Kalplerimizi, Etrafımızdaki Karakteri Zayıf İnsanlara Borçluyuz.

İş yerimizde bizleri yönetenlerin kararlarını beğenmediğimiz zaman "Top bir bende olsa da görseniz" deriz demesine ama nedense bize gelen her topa da ıska geçeriz. Korkudan mı bilmem. Bir de ne görelim. Top olduğu yerde hareketsiz duruyor. Meğer iş yaşamı zemininde oluşmasına hep birlikte neden olduğumuz o sipsivri engebelerden bir kaçı batmış topa. Patlatmış.

Şirketlerdeki gelişmenin de çürümenin de temelinde yöneticilerin tavrı yatar.

Yöneticileriniz Sn. Temel Aksoy’un aşağıdaki yazısını eminim ki okumayacaklardır. O zaman neden mi yayımlıyorum? Şüphesiz ki sizlerden üç, beş, on, on beş vb. çalışan ileride sektör şirketlerde üst yönetici olacaktır. Dilerim ki; yazıda dile getirilen hususlar aklınızda kalsın. Yönettiğiniz iş yerinde mutlu insanlarla çalışın. Mutlu edin ve siz de mutlu olun.

İş Yerlerinde Yaşatılanlar İçin Mağdurların En Ağır Bedduası.

Siz tüm ailelerimize kıydınız ama bizler yine de dileriz ki hayatınızın en sevgili varlığı olan çocuklarınızın yaşam boyu ayaklarına taş değmesin. Onlar için en kötü dileğimiz ” İŞ YAŞAMINDA SİZİN KARAKTERİNİZDE AMİRLERİ OLSUN.” Bizlere yaşattıklarınızın benzerleri ile karşılaşmaları halinde kahrolacak bizi anne ve babalarımızı daha iyi anlayacaksınız

İşyerlerimizde Dedikodu ve Aptal Espiyonlarla Karar Verip Birbirimizi Yargılıyoruz.

Bazı insanlar var. Aynen ucuz çamaşır suyu gibidirler. Ne yıkarsan yıka kumaşını yıpratmaktan başka hiçbir şeye yaramazlar. Gerek normal gerekse iş yaşamımızda tüm dengelerin bozulmasının nedeni, işte bu tür insanlar. Ve maalesef ki çoğunluktalar. Tanrının İnsanlar ile ilgili hükmünü öldükten sonra vermesi bile bu türe bir şey anlatmıyor. Yazık. Çok çok yazık

Depremin zamanı değil, etkisi belli. Gördük ki artık sallanacak vaktimiz yok

Japonların deprem sonrası çalışabilir durumdaki marketlerde tek sıra olmaları ve de başkalarının da ihtiyaçlarını sağlayabilmeleri için çok çok kısıntılı alış veriş yapmaları eğitim ve ahlak konusu. Bizlere önce bu hasleti aşılamak gerek. Cumhurbaşkanlığımız bir Deprem Bakanlığı kursa, bu konuda deneyimli bir Japon’u hükümette görevlendirir mi dersiniz?

Ey Yöneticiler, Çalışanlarınız Sizi Neden Sevsinler ki?

Bundan yedi sene önce bir yazı yazmıştım. Tanıtım görseli üstte. O zamanlardaki durumu Eğer’ lerin altındaki açıklamalar anlatıyor. Aradan koca seneler geçti. 2020’ de değişiklik var mı? Bu günlerde hiç bir yönetici çalışanlarının sevgisini aramıyor artık Sevginin olmadığı yerde akıl aramayın diye bir söz var ya, önemli olan bu. Sevgi olmasın da ya akıl da yoksa?

Siz de Kendi Görüşünüzü İfade Etmekten Korkuyor musunuz?

Bazı toplumlarda insanlar, başkalarının düşünceleri ne olursa olsun kendi fikirlerini hiç zorlanmadan ifade etme alışkanlığına sahiptirler. O toplumlarda bir insanın kendi düşüncelerini ifade etmesi, karşısındakinin düşüncesini kabul etmemesi saygısızlık olarak addedilmediği gibi insanın, kendi fikrini savunması, yüceltilen bir davranıştır.

Hayatlarımıza Kötü Dokundunuz. Parmak İzleriniz Hep Üzerimizde Kalacak.

Sendika yöneticilerinin, üyelerinin çıkarları doğrultusunda bir siyasi düşünceye uygun hareket etmelerini yadırgamayız. Ancak işverenin kurum personelini gruplara ayrılmasına, sendika üyeleri içerisinde imtiyazlı bir sınıf yaratmasına, genel hak ve hukuk mefhumunun yok farz edilerek kazanılmış hakların kaybedilmesine sessiz kalmamak kaydı ile ( 2015 )

Yıkılacağı Söylenen Ata Hv. Limanı İçin Tav’a 2,6 Milyar Tl Kar Kaybı Ödeyeceğiz.

Parlamenterimiz TAV’ a ödeme yapılması neden düşünülüyor yerine, Sayıştay raporuna atıf yaparak bu ödemeyi yapmazsanız bundan sonra benzeri konularda yerli veya özellikle yabancı yatırımcı bulmayı nasıl düşünebiliyorsunuz ( ? ) Diye sorması gerekmez mi? Mantık budur? Evet; ama bizdeki siyaset anlayışı da budur. Bu tür bariz hatalar ümitlerimizi karartıyor.

Nijerya Yolcularının Kalan Bagajları Ve THY’ nin Üç Çalışanı

Devekuşu kafasını kuma gömüp etraftan görünmediğini zannedermiş. İstediğiniz kadar VPN’nin arkasına saklanın. Sizi ise herkes net bir şekilde görüyor ve de bu yetmezmiş gibi de çok iyi anlıyor. Evet; beyler, Zeka ve beceri ne yapacağını ve onu nasıl yapacağını bilmek, erdem ise onu adaba uygun bir şekilde yapmaktır. Sizler bu üç kalite unsurundan da mahrumsunuz.