Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]

PGS: Düşman Saw'da. PGS İle Komşu & Kadir Gecesi Felekten Bir Gece Çalmak - THY: Eyyy Bay Mikail

Mevcut şartlarda kendini koruyup kollayacak yeterliliklerden yoksun kimseler, uğradıkları haksızlıklara karşı, anında bir savunma ya da tepki geliştirmekte zorlanırlar. Fakat ilahi düzenin ve toplumsal adaletin, nihayetinde mazlum olanın hakkını teslim edeceğine ya da yaşattığı acıyı zulmetmiş olan kişiden çıkaracağına mutlak. Nane bey’e duyurulur.

Karne Dönemi: Bir Prof. Doktor’ a not vermek beni çok aşar. Ben anlatayım, Notu sizler verin.

Yönetici, iş yerinin ve çalışanların her türlü konusundan, iş gücünü elde tutmaya kadar olan tüm basamaklardan ve dolayısı ile çalışanların hayatında önemli bir rol oynar. Tepe yönetici, kurumu nasıl yöneteceğini liderliğin ne olduğuna ilişkin klişelere dayanarak öğrenir. O zaman fark neden? Tabii ki kişilerin klişeleri uygulama şeklinden. Burası açık ve net

Turkish Airlines Principle & The Peter Principle & Dilbert Principle

İçinde konduğu kabın şeklini süratle alan "düşünebilen” varlık, bir şekilden başka bir şekle süratle dönüşebilen, düşünme güdüsüne sahip tek canlı, iletkenliği kavanozun içine konulan maddelere ve maddeyi koyan şahsa göre değişen, ona uygun hareket etmeyi beceren, iletkenliğini ayarlarken aynı anda düşünebilen tek varlık? İNSAN. Prensipler mi demiştiniz?

THY’ nin Safa Kontrollerinde Elde Ettiği Sonuçtan Gururlandık. Keşke Bu Ama’ sız Olsaydı (?)

Kendi çizginizde koşarken, yan şeritteki yarışmacı ile kendinizi kıyaslamaktan vazgeçin. Diğer yandaki de var, arkadaki de. Bu durumda yarışı bitirmek zor. Mükemmelliğin, belirli bir ölçüsü var mı? Bilmiyorum. Onu yükselten veya alçaltan şey yapılan kıyaslamalardır derler ama düşünün ki nehir üzerinde büyük görünen bir gemi, deniz üzerindeyken küçüktür.

THY: 211’lere Bu Köşeden Son Sesleniş / Kardeşim, R. Rauf Gerz’in Ardından.

Rauf ne diyor? Birbirlerine yakınlıkları bakımından bahse konu kavramları sıraladığımızda; kötülük, pişmanlık, vicdan, iyilik, aptallık olarak dizebiliriz. Tüm sıralamalar düzlem değil daire olarak düşünülmelidir ve dizini dairesel olarak tanımladığınızda kötülükle aptallık yan yana durur. Durulması gereken en rasyonel aralık ise vicdan ile iyiliktir

Bazı İnsanların Yüzündeki Maske, Menfaatler Sonlanınca Yere Düşer.

İnsanları işlerine yaradığı sürece el üstünde tutup yaramadıklarında ise yerin dibine sokanlar var. Aynı insanlar bir süre sonra yaşamdaki menfaatçi insanlardan bıktıklarını söyleyip duruyorlar. Biz insanlar nasıl bu kadar kör ve duygusuz olabiliyoruz? Hakikatlerden kendimizi bu denli uzak tutarken aynı türle ilişkilerimizi halen nasıl sürdürebiliyoruz?

Yöneticilerin Mağdur Ettiği Çalışanlar İçin İlm-i Siyaset / THY’ nin gasp ettiği pass biletler

Evet, çoğumuz bizi zaman zaman zorluğa ve mutsuzluğa sürükleyen zorlu bir hayat yaşıyoruz. Bizi mutsuz edenler bize nasıl davrandılar, İnsanca ve dürüstlükle mi? Hayır. Öyle mi mukabele edelim. Hayır. İçimden gelmeyerek bize yakışmaz diyorum. Onlara İlm-i siyasete uygun davranmanın bir sakıncası olmasa gerek Ben sizin hesabınıza bunu kendime yakıştırıyorum

Nakliyat-iş İSG kalesine girerse nefesi Pegasus un ensesinde olur mu dersiniz?

Nane beyin sendikaya bakış açısına göre kalesinde artık düşman var. En tehlikeli düşman ise kalenin içinde olandır. Konuyu başarıya taşıyacak alt yapıyı o hazırlar. Kendisine GM unvanı bağışlanmış olan bu yönetici konulara önündeki pencereden bakarken manzaranın kötülüğünden şikâyet eden bir kişi. PGS’ nin daha güzeli görebilmesi için yeni bir çift göz şart.

İşten Kendimiz Ayrıldık. Lakin Efkârlanmadık. Sağ olsunlar THY Yöneticileri bizi mutlu etti.

İnsanlar konuya aynı pencereden bakamıyorlarsa, alınan sonuçların da farklı değerlendirilmesi kaçınılmaz. Yaşadığımız aynen budur. Söz söylemek irfan ister, anlamak ise insan. Şükür İnsanız ama yine de anlayamıyoruz. Zorluyoruz kendimizi. Geneli kapsamayan, kişilere özgü uygulamaların izahı ne kadar insani olsa da mantık ve vicdan süzgecimize takılıyor

THY / 211: Yaşamda hiçbir şey insanları kin besleme duygusu kadar yorup, yıpratmıyor

Kin ve Öfke kontrolünün amacı: saldırganlıktan uzak, şiddet içermeyen, kişinin kendisine ve çevresine zarar vermeyecek şekilde duygusunu ifade becerisi kazanması. Kardeşlerimizde saldıranlık şiddet, çevreye zarar vermek yok. Yalnız duygularını kendilerine, davalarına fayda sağlamayacak tarzda ifade ediyorlar, Bu tarz da haklılıklarını anlatmıyor.

İlker Beyin Özgeçmiş soruşturması ne zaman biter? Air İndia iş teklifini geri çeker mi?

AİR İNDİA AYCIDAN VAZGEÇER Mİ (?): PERFORMANS YETERSİZLİĞİ, İŞLETMESEL GEREKLİLİK, VERİMSİZLİK, AİR İNDİA’ NIN GÜVENLİK VE ÇIKARINA TERS DÜŞECEK HER TÜRLÜ MUHTEMEL DAVRANIŞLAR KAPSAMINDA EKİP KURMA ÇALIŞMALARI AŞAMASINDA FETÖ’NÜN AİR İNDİA’DA YAPILANMASINA MÜZAHİR OLMA İHTİMALİ (?) AYCI BUYSA VAZGEÇERLER. O, BU NEDENLERDEN ÖTÜRÜ 211 KİŞİDEN VAZGEÇMEDİ Mİ?

THY: 2016-2021 Senelerinde Verilen Ders: Haksız Güç Zalim, Güçsüz Hak İse Çaresizdir.

İnandığım tüm değerler bana der ki, haklı dahi olsan bir insanı ezme ama haksızlığın hiçbir türlüsüne karşın susma ya da sessiz kalma. İşte ben tüm bu inandığım bu değerler uğruna kişilere haksızlık yapan insan görünümlü canlılara karşı çıkıyorum. Bir insan bir insanı anlamak için elbette aynı haksızlığa uğramak ya da aynı sorunlarla mücadele etmek zorunda değil.

THY: En tepedeki, adil, dürüst ve her anlamda (?) güçlü bir insansa astları çaresiz ona uyacaktır

Dört çeşit beklenti var. 1- Beklenti vardır ve gerçekleşir. 2- Beklenti yoktur Nötr kalır. 3-Beklenti vardır gerçekleşmez. 4-Beklenti yoktur ama bir mucize ile mutlu olursunuz. Siz mucize beklemeyin. Tepedeki dürüst ve adil ise alttakiler ona mecbur uyacaktır. Alt yapı tamam ve sağlamdır. Yalnız bu sağlanabilse bile beklentilerin büyük bir kısmı gerçek olur.

Sn. Aycı “Biz giden yönetimin devamıyız” demiş ve Hamdi Beyin eserlerine (?) dokunmamıştı.

Yönetimlerin devamlılığı şart. THY’ de aynı siyasi parti döneminde sahne alan yönetimler birbirinin devamıdır. Bu sözü yanlış anlamamak gerekir. Devamlılık halefin doğru uygulamalarını sürdürmekle sınırlı olmalıdır. Giden yönetimin hatalarını sürdürmek, bağlı olunan sisteme, kuruma ve çalışanlarına ihanettir. Prof. Bolat ihanete niyetli değil gibi.

İnsanlık son nefesini verdi. Öldürdüler onu. Katili ise menfaat

Bir ülkenin uygarlığının gerçek ölçüsü ne nüfusun çokluğu ne kentlerin büyüklüğü ile binaların yüksekliği, ne de üretimin bolluğudur. Gerçek ölçü, ülkenin yetiştirdiği insanların nitelikleridir. Bazılarına bakarsınız egolarından arınınca geriye hiçbir şey kalmayacak gibi zayıf görünürler. Fakir biri, sahip olduğu tek şey para dersiniz kendi kendinize.

2021 Yılı Dünyanın En Güvenli Havayolları

Reklam yolu ile insanları yanıltmak neden suç? Kanunlar neden var? Demek ki bunu yapanlar var. İyi tanıtım, etkili reklam bir an için göze batmak değil akılda kalmak. Akıl ise her şeyi olduğu gibi doğru görmek. Söz konusu ölçümün sonuçlarına bakınca değerlendirme kuruluşlarının bu konuda birlikte çalışmalarının gerektiği açık. Hedef, tek liste, tek sonuç.

PGS: Yalancının mumu? Başka söyleyeceğim bir şey yok Hâkim bey.

Ehliyetleri ile yüksek makam kazananlara gıpta ederim. Kazandıkları makamdan dolayı değil, ehliyetlerinden dolayı demiş bir düşünür. Baktım da bu yöneticinin hangi ehliyetine gıpta edeceğimi çözemedim. Yalanlarına, İnsanları amatörce işten atmasına, yoksa kötü orkestra şefliğine mi? En iyisi belki bize de bir makam bahşeder diyerek patronuna gıpta etmek.

O toz kondurtmadığın insanların gözünde toz kadar değerinin olmadığını görmek çok acıdır.

Yöneticilerimize nasıl güvenebiliriz dersiniz? Buna ihtiyacımız var ama maalesef bu sanki olanaksız gibi.

ALKIŞLAR TİS’ i Işık Hızında Bağıtlarken, Sapla Samanı Birbirine Karıştıran THY ve Hava-İş’ e.

Yaptığınız yanlışlardan sonra yapmadığınız şeylerden dolayı, yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız. Farkında değilsiniz, Uçak kalktı. Koşuyor pistte. Kopun artık bu şirketten. Kendinizi hatalarınızın sonuçlarını yaşamaktan kurtarın. Çalışanları da kendinizden. Siz THY’ nin yaşadığı bir pişmanlıksınız. Filmi geri sarıp seyredin. Hatırlayın

THY TİS: Ülke Genel durumuna uygun, kamuoyunca da kabul görecek (?) her konu süratle çözümlenir

Sendikacılığın en büyük engeli grev hakkının olmaması. Allah'tan bu kez konunun en önemli kısmı 3-4 günde halledildi de konu uyuşmazlık safhasına gitmedi ve TİS'in ana maddesi sözleşmenin tam olarak bağıtlanması beklenmeden ilan edildi. Ve de iyi yapıldı. Özel durumlarda kamuoyunun konuyu benimsemesi büyük önem arz eder. Kabulü kolaylaştırır ve süratlendirir.

Asgari ücret arttı diye, Her şeye zam gelecekse eğer, Olmaz olsun. Ümit Yaşar Oğuzcan / 1926-1984

4253 TL’ nin satın alma gücünün korunabilmesi için 2022’ nin ilk 6 ayı boyunca enflasyonun doğru takibi ile sonuca uygun bir iyileştirmenin 4253 TL’ye ilave edilerek işçiye ödeneceğine ilişkin bir madde AÜTK tutanağına yazılıp duyurulsaydı güzel olurdu. Bu çalışanın yitirdiği güveni kısmen tesis edecek bir vaat, iktidar için ise bir seçim yatırımı olabilirdi.

İST. HAVALİMANI PİSTLERİ HER FIRTINADAN SONRA GÜNDEMDE: İNŞALLAH KAZA / KIRIM YAŞANMASIN

Evet, önce doğruyu bilmek gerek, doğru bulunursa yanlış da haliyle bilinir. Ama önce yanlış bilinirse o noktadan yola çıkıp doğruya ulaşmak zordur. İnsanlara zararlı olacağını ve de yapman gereken işin seçeneklerinden hangisi nin doğru olduğunu bilmene rağmen yanlışı uygularsan, kötü bir olay vukuunda çok ağlarsın. Ama ağlamak seni teselli etmez. Uyku tutmaz

Asgari ücret artışının domino etkisi ve diğer faktörler 2022 TİS sonuçlarını etkiler mi?

Diğer faktörlerin yanında muhtemel bir seçim asgari ücret ile diğer ücretlerin takdirinde müspet etken oluşturur mu? Şüphesiz evet. Hele İşverenlerimiz de biraz daha az kazanmaya veya bu takdirden oluşacak olan kayıplarını bu güne kadar kazandıklarına sayılmasına rıza gösterirlerse. Çalışan mutluluğu = Motivasyon + Verimli çalışma + Mutlu Müşteri = KAR demek

Eski soytarılar, bu günün kişilik ve şahsiyetten yoksun dalkavukları yanında el yüzsuyuymuş

Yaşamda insanoğlu menfaati için, HAK VE HUKUK kavramını sıklıkla zedeleyen hareketlerde bulunuyor. Sitemde mevcut olan Dalkavuk ve de Soytarılar da bu oluşumun önemli bir parçası. Bir toplumda birilerinin menfaatine olan bir olgu, çoğu zaman diğerlerinin hak kaybına yol açar ki şirketlerde kişilerin birbirine duyduğu nefret duyguları işte böyle doğuyor.

İnsan ya hatalarıyla yüzleşir ya da o hatalarla yaşayarak yüzsüzleşir. Seçimi ise kendisi yapar

Hata yapmak insanın yaradılışında var. Yapılan hatadan geri dönmek ise erdemli insanlara özgü bir meziyet. İnsanın öncelikle hata veya yanlışını kabul etmesi, inatla onu kökleştirmemesi ve düzeltmek için uygun adımları dikkatle atması önemli. İnsanları hatalarında ısrar etme veya yanlışından dönme çabalarına göre değerlendirmek daha gerçekçi bir davranış.