Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]

İnsanoğlu Sahte Oldukça, Doğruları Yazsan Ne Yazar.

Evet; işinizin geleceği çalışanlarınızın elinde. Teknolojiyi ne kadar takip ederseniz edin ve de modern iş yaşamının tüm unsurlarını şirketinin bünyesinde toplayın yine de bu görüş maalesef ki doğru ve de yüzlerce örneği mevcut. Çözüm ise basit. Müşteriye ve şirkete hizmet verecek olan çalışanların seçiminde kıstas olacak unsurları hassasiyetle belirlemek.

THY- Mutluyuz; 25 Gün Daha YK Başkanımız İle Birlikteyiz (?)

Ya bunlar lafta kalırsa. Varsın olsun. Bu güne dek biz üzüldük. Alıştık desem doğru olmaz, ama kanıksadık, etkilenmez olduk. Bizim içimizi ferahlatacak olan onu getirenin makamın bizzat alıp götürmesi olur. Bekleriz. Ağustos’u, güz aylarını bile bekleriz. Çekmecedeki sarımsağın kokusu duyuldu bir kez. Burnumuzu tıkar yine bekleriz. Ümidimizi hiç yitirmeden

THY: İmam ( Öksürürse ), Cemaat ( Boğmaca Olur)

Kurumun tepelerinin istihdama yönelik uygulamaları çalışanları sizden ve bizden şeklinde ayrıştırarak yapmaları alt seviyedeki yöneticilerin de aynı tarzda hareket etmelerine yol açar. Balık baştan kokar misali. Tepedeki ise durmadan öksürerek ayrıştırmayı pekiştirir. Bu durumda ast yöneticilerin tümü müzmin boğmacadır. Çalışanlar mı? Onlar ise hepten felç.

Planya'ya girmeğe ve pranga ile bağlanmaya düşkün yalakalar

Evet, planyadan geçip, ayağına sanal bir pranga takıldıktan sonra elde değil, sistemin, o kişinin savunucusu oluverirsin. Yaşamda hiçbir şeye düşüncesizce bağlanma, zira onun senden ne zaman vazgeçeceğini bilmezsin derler. Ağaç çürür, insan ölür. Sahi bu prangayı size hangisi takmıştı? Çürüyen mi, ölen mi? Artık Onu çıkartman gerek. Ama Nasıl? İzi kalacaktır

Şirketinize Kaliteli Yönetici Ve Çalışanlar Gerek. Eminim Sizler Öylesinizdir

Hedefe nasıl ulaşılabilir? Kurumun tüm çalışanlarının şirketin temel değerlerini benimsemesi, bu değerlere uygun hareket etmesi ile tabii ki. Şirketin değerlerine uyum sağlamanın kurumu vizyon ve misyonunda hedeflenen başarı noktasına götüreceği ve de sonuçta iç ve dış müşteri beklentilerine kaliteli bir yapı içerisinde karşılık verebileceği kuşkusuz.

Yazmak İnsanı Düşündürürmüş. Keşke THY’ de Görevdeyken Yazmaya Başlasaydınız.

Belki sizde yoktur bu iki büklüm adamlardan. Bizde var. En kötüsü uzun cüceler bizle ilgili karar da veriyorlar / Atlas Global ve Çelebiyi alkışlıyor, sektöre örnek olmasını diliyoruz / THY’ nin popüler kıldığı YK eski Bşk Hamdi Topçu kitap yazmış. Belli ki THY’ nı Yerelden Globale omzumda taşıdım diyecek. Bunu el altından söyleyen biri daha var. Hangisi doğru ki?

İşyerinde Unvan Yaratmak, Kiracılar, Kadük Olan Havalimanı

Terör PITTSBURGH Hava Limanını kadük bırakmış. Verimlilik ticari tedbirlerle düzelecek gibi değil. Ama Allah yardım etmiş ve Havalimanı arazisinde doğalgaz çıkmış / İşyerinde Torpil, başa bela. Çalışanı işinden soğutuyor. Yapacaksan akıllıca yap / İşyerine Kiracı gibi olmak gerek. Dışlanınca biten filmin ilk beş dakikasında ölen karakter gibi olacaksınız.

IHL’ de İkram Tesisi Yok. İkram Malzemeleri 43 Km Uzaktan Tırlar ile Taşınıyor.

Dünyada; içinde / yanı başında İkram tesisi olmayan bir havalimanı yoktur her halde. Ama IHL’ de yok. Projede yer almıyordu deseniz olmaz. Yapmayı unuttuk deseniz kargalar güler. İkinci fazla birlikte yaptıracağız deseniz o da uymaz. Hatayı hatırınız için IGA’ da üstlenmez. Öyle bir neden uydurun ki Cumhurbaşkanımız sizi haşlamasın. Bunun sonu kötü olabilir (?)

Tencere Kaynıyor. THY. İstanbul Havalimanı. Yoruma Yorum. Hz. Ömer.

İstanbul Hv. Limanının ve hizmet sunan Havayollarının hizmet aksaklıklarını insaf ölçüleri içinde bir adaptasyon süreci tanıyarak tenkit etmek gerek. THY Topsuz iş sözleşmesinde arabulucu ortaya çıktı. Bu zatın ismi neden sır gibi saklandı? Anlamak mümkün değil. Allaha şirk koşmanın anlamını bilmeyen kapkara cahillere verilen cevap. Ve bir ders Hz. Ömer’den

Devlet Baba, Halkım Acep Mutlu mu Diye Merak Etmiş & 1982 Referandumu &THY Anketi.

1982 yılında Anayasanın kabulü için yapılan referandumda % 92 oranında evet oyu çıkmıştı. THY Çalışanlarına 2017 yılı maaş zammı verilmemesi konusunda Sendika tarafından düzenlenen ankette % 92 oranında kabul oyu çıkmıştı. TUIK’in Yaşam memnuniyeti anketlerinden halkımızın çoğunluğunun mutlu olduğunu anlıyoruz. Doğru, Korku mantıktan daha kuvvetliymiş.

Gençliğimizi THY ve AHL’ ye Verdik. Anılarımız İse Milli Parka Gömülecek

YŞK ve ATA Havalimanları ulusa 66 yıl hizmet sundu. Biz de oradaydık. Kimimiz kırk sene, kimimiz daha az, bazılarımız daha fazla. Beğenin veya beğenmeyin o çorbada tuzumuz var. Dileriz ki: IHL TAV’ ın çizgisinin üzerine çıkabilsin. Başlangıç için önemli olan dünyanın en büyüğü olup olmamak değil, işletmedeki ustalık ve havalimanı yönetim sistemini oturtmak.

THY: İşinizin Geleceği Çalıştırdığınız İnsanların Elinde

Şayet akli selim avdet ederse TIS’ i çalışanlar lehine sonlandırın. Takım tutmayın, pilotların dayanışma aidatı ödemelerini sürdürebileceklerini söyleyin. Ve de 2018’in rekor sonuçlarını THY ve yan kuruluşlarda görev yapan personelimizin üstün çalışmalarına borçluyuz. Kendilerine teşekkür ediyoruz vb. bir şeyler söylemeyi deneyin. Hiç zor bir şey değil.

IHL: Doğa Tanrının Sanatıdır. İnsanoğlu Bu Tablonun Röprodüksiyonunu Yapamaz.

Yenikapı, Beşiktaş, Haydarpaşa, Kadıköy civarlarındaki kazılarda bulunan arkeolojik materyaller o bölgelerdeki yaşam izlerini kaç bin yıl geriye götürdü (?) Ist. Havalimanı için yapılan 76,5 milyon M2’lik kazılarda benzeri bir hayat izine rastlanıldı mı? Hayır. İnsanoğlu Marmara’da yaşamak için neden bölgenin ve Boğazın güneyini tercih etmiş dersiniz?

Türk Hava Yolları ve İstanbul Havalimanı: İki En Büyükten Küçük Küçük Konular.

Bir rüya anlatımı. Ne olacak bu IHL’ nin durumu? Sonuçta Devlete mi kalacak? O tamam da ya sonrası? Bir konunun önemi anlatımın uzunluğu ile ilintili değil. THY konusu çok önemli. IHL’ na sorunsuz taşınırız diyenler bu konu ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanımızı yanıltıyorlar. Yap İşlet Devret: İlk kez kime Devlet garantisi verildi, bu imtiyaz nasıl sonlandı?

Harvard Üniversitesinin Ömür Boyu ( 80 Yıl ) Süren Araştırması:

Evet; yine okur sayısını aşağıya çekecek bir konu seçtim size seslenmek için. Az okunma rekorum şimdilik 334. Bu yazının okuru daha az olacak. Sonuçta bu yazıyı hayli küçük miktarda okur için köşeme koyduğumu, düşüneceğim. Dilerim ki; raporu okuyacak olanlar bu araştırma sonuçlarında ucundan tutup dağarcıklarına atacak bir şeyler bulurlar. Ben okuyunca buldum

AHL coşkusu ile THY daha yüksekten uçacak ama bunun için yeterince pilot gerek

İş yaşamında çalışanların mutlu olmaları ve işlerini severek yapmaları esastır. Pilot, teknisyen ve mühendisleri mutsuz olan bir havayolunun varlığını düşünemiyorum. Biri yüzlerce can taşıyor arkasında. Diğeri ise uçağın her gün bakım, onarımını yapıyor. Bu insanların yönetim hatalarının huzursuzluklarına muhatap edilmeleri size de aptalca gelmiyor mu?

İst. Havalimanı, THY Başta Tüm Havayolları İçin Yeni Bir Resim Tuvali Gibi.

Ressamlar eskiz çalışmalarını her esere başlamadan yapar ve tablo aslının nasıl olacağını kâğıt üzerinde düşünürler. THY bir miktar çalışan ve az sayıda uçuş ile büyük operasyonunun eskiz çalışmasına başladı. Galerinin tanıtımını yapıp çalışanlarca yapılan eskizleri sergilerken çizimdeki detayların yerine oturduğunu söylüyor. Dileriz ki doğru olsun.

Tek Şansımız: Birbirimizi Anlamak Ve Farklılıklarımıza Saygı Göstermek

İnsanları anlamak, etkili bir insan olmak ve insanlar üzerinde olumlu etki bırakmak için, onların arasına karışmalı ve gerçekten hayatlarına dâhil olmak gerek. Şimdilerde insanlar öyle bölündü ki kimsenin hayatının içinde olmak mümkün değil. Bazı şirketlerimizi bu hale getirenleri Allah bildiği gibi yapsın. Ülkemizi de Allah İç ve Dış düşmanlardan korusun.

Taşınmak Zor İş. Planlamasını Yapmak İse İşin En Zor Kısmı

İst. Hv limanı ile ilgili bir tenkit yapılınca bunun iktidara ve hatta İktidar partisinin Gn.Bşk’nına yönelik olduğunu düşünerek yorumlarını bu noktadan hareketle acıtırcasına yapanlar var. Bu yaklaşım çirkin, orada bir aksaklık yaşanınca yapamadılar diye sevinmek daha büyük çirkinlik. Ağzı bağlı duran kötü söz (?) torbasının ipini sökesi geliyor insanın

“Bugün ve Yarın: Hayalimdeki Gelecek” Araştırması. Ve Yaşadığımız Beyin Göçü

Kalben diliyorum ki, devletimizin neresinde, hangi kuruluşunda olursa olsunlar, nerede çalışırlarsa çalışsınlar ama bizlerle olsunlar. Türkiye’de olsunlar ve de Türkiye’de kalsınlar. Onların THY’ na girebileceklerini (?) düşünün. Bu kardeşlerimizin gönlümüzü verdiğimiz “Bayrak Taşıyıcı Şirketimize” meyletmiş olmaları tabii ki çok sevindirici.

THY işe alım sürecinde yapay zeka tabanlı chatbot'lar kullanırsa?

Hele IK Robotlarının çalışmalarının sonucunu bir görün. Ve sorun onlara. Bizimkilerin hepsi işe girdi mi? Eğer Robotlar bunu sağlayamadılarsa aralarından performans nedeni ile ıskartaya çıkartılıp hurdacıya satılan oldu mu hiç? Bizimkilerin tümü mülakatta başarılılar öyle mi? Demek ki robotlar da bizleştiler. Artık bu teneke kafalılardan bize zarar gelmez

Türk Hava Yolları 2019’ da İyi Olacak

Sn. Gn. Md beyanında başarıyı Cumhurbaşkanımızın 2016 yılında THY heyetini kabulünün verdiği morale ve vizyonuna bağlıyor. Ben eski bir THY’li olarak “ Bu başarıyı Sn. Cumhurbaşkanımızın destek ve ileri görüşlülüğü ile Türk Hava Yolları personelinin üstün görev anlayışına borçluyuz “ demesini tercih ederdim. Bir Gn. Md’e bu yakışırdı. Tabii buna inanıyorlarsa...

Dış Müşteri İle THY Sadakat Yönetimi Meşgul. İç Müşteriler Ne Durumda?

Sevgi Yönetimi sistemine sektörümüz çalışanları hayli yabancı. Ülkemizde nerede ise bir kültür haline gelen korku yönetimi ile bazı şirketlerimiz iç içe. Bunun en büyük sakıncası ise çalışanların sudan nedenlerle birer birer kurumdan dışlanması. Şirketin malî dengesi yerinde göründüğü sürece çalışan kaybı ve personel devir hızı tepedekilerce önemsenmiyor

Yeni Yılı Karşılarken Türk Hava Yollarından Pembe Anılar.

Anıları yaşamanın insan üzerinde pozitif etki yaptığı ve de pembe renk kişiye canlılık, yumuşaklık verdiği bilinir. Bu renk sevgi ve şefkati çağrıştırdığı için kalbi temsil eder. Pembe rengin kötü enerjiyi çeken sakinleştirici bir rolü var. Bir hapishane de kapı ve pencere demirleri pembeye boyanınca mahkumların agresif davranışlarının kaybolduğu görülmüş.

Çürüme Neresinden Başlarsa Başlasın, Kokmuş Balık Yenmez.

Sektörümüzdeki kurumların yönetim halkalarında hiçbir kokunun üzerlerine bulaşmasına müsaade etmeyen yöneticiler de var. Etraftaki onca kötü örneğe rağmen yine de bu şartlarda elden geldiğince yöneticilik yapmaya çalışıyorlar. Allah onlara kuvvet ve tahammül gücü versin. Bu tür saygın yöneticilerimize ve görev yaptıkları kuruluşlara saygılar sunuyorum.