01 Nisan 2014, Salı 08:57:19

YOLCU UÇAĞINA YILDIRIM ÇARPTI!

İngiltere'nin Birmingham kentinde, KLM'e ait yolcu uçağı inişe geçtiği sırada üç kez yıldırım çarptı. Yürekleri ağızlara getiren olay bir kadın tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
  • KLM B737 ? Ucak Airbus 380 gibi gözüküyor ! KLM B737 deniliyor 173 Yolcuyla. KLM de Airbus 380 yok bence ! TXL-MLX den selamlar
  • Yıldırım çarpacağını tecrübeli pilot anlar, adamı kaç kere çarpmış sadece anons yapmış
  • Sayın airporthaber yöneticileri, bu haberin görüntülerini de, dünkü gibi izleyemiyorum. Lütfen linkleri "youtube" dışında başka bir siteden verin. Bu arada "youtube vergi vermiyor" diyen yorumcu, sence evlerdeki kasalarda, ayakkabı kutularında saklanan "danışmanlık" paralarının vergisi verilmiş midir?. Bu millet bunları kapattı mı?, Hayır. Aksine onayladı. O zaman var mısınız "Youtube" yasağını da oylatmaya? Madem artık oylamalarla yargılama yapılıyor. Bunu da yapalım.
  • işte uçakta ve komponentlerde bonding kablosunun önemi bir kez daha vurgulanıyor... genel görüş önemsiz gibi görülsede aslında çok önemli...kanattan giriyor arka kuyruktan uçağa zarar vermeden çıkıyor...

Hollanda KLM Havayolları'na ait uçakta bulunan 173 yolcu, yıldırım isabet etmesiyle korku dolu anlar yaşadı. Yolculardan Tony Everitt (51), "O an uçağın motorlarından birinin patladığını sandım. Daha sonra her şeyin yolunda olduğunu öğrenip sakinleştim. Yıldırım çarpmadan bir süre önce etrafımızdaki kara bulutları fark etmiştim. Hatta yanımdaki yolcuya hava bozuk olmasına rağmen şimşek çakmadığını söyledim" sözleriyle anlattı.

Bu anı görüntüleyen 42 yaşımdaki Tracy Meakin adlı kadın ise; "Evimin bahçesindeydim. Cep telefonumla şimşeklerin çakmasını görüntülemeye çalışıyordum. Hayatımda bir daha böyle bir görüntü yakalayabileceğimi sanmıyorum. Profesyonel bir fotoğrafçı değilim. Her şey tamamen tesadüf" dedi.

KLM Havayolları bir açıklama yaparak uçağa defalarca yıldırım çarptığını ancak personelin bu tür durumlara karşı eğitimli olduğunu bildirdi. Uçağın havaalanına inmesinin hemen ardında kaptan pilot yolculara; "Sayın yolcularımız uçağımıza yıldırım çarptığını fark etmişsinizdir" şeklinde anons yaptı.

YOLCU UÇAĞINA YILDIRIM ÇARPTI!

Yorumlar

TXL-MLX ~ 10 yıl önce
KLM B737 ? Ucak Airbus 380 gibi gözüküyor ! KLM B737 deniliyor 173 Yolcuyla. KLM de Airbus 380 yok bence ! TXL-MLX den selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnanılmaz ~ 10 yıl önce
Yıldırım çarpacağını tecrübeli pilot anlar, adamı kaç kere çarpmış sadece anons yapmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Sayın airporthaber yöneticileri, bu haberin görüntülerini de, dünkü gibi izleyemiyorum. Lütfen linkleri "youtube" dışında başka bir siteden verin. Bu arada "youtube vergi vermiyor" diyen yorumcu, sence evlerdeki kasalarda, ayakkabı kutularında saklanan "danışmanlık" paralarının vergisi verilmiş midir?. Bu millet bunları kapattı mı?, Hayır. Aksine onayladı. O zaman var mısınız "Youtube" yasağını da oylatmaya? Madem artık oylamalarla yargılama yapılıyor. Bunu da yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bonding ~ 10 yıl önce
işte uçakta ve komponentlerde bonding kablosunun önemi bir kez daha vurgulanıyor... genel görüş önemsiz gibi görülsede aslında çok önemli...kanattan giriyor arka kuyruktan uçağa zarar vermeden çıkıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000