08 Mart 2015, Pazar 08:50:15

UÇAKTA ALKOL ALAN IŞİD MİLİTANI SINIR DIŞI EDİLDİ

Cihatçı John lakaplı IŞİD militanı Muhammed Emwazi’nin bir yolcu uçağında sarhoş olup olay çıkardığı için Tanzanya’dan sınır dışı edildiği iddia edildi.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu Cihadci itler ne zamandan beri alköl tüketiyorlar.???
  • Yazık ki böyle bir ismi bu ite vermişler. Çok yazık....

İngiliz Times gazetesi, Emwazi’nin  2009 yılında “Somali’ye gidip cihada katılmak” amacıyla KLM Havayolları’nın Amsterdam–Darüsselam seferini yapan uçağına bindiğini, ancak 10 saatlik uçuş boyunca sürekli alkol tüketip yolcuları rahatsız ettiği için havaalanında gözaltına alındığını yazdı.

Gazeteye konuşan Tanzanyalı yetkililer, Emwazi’nin “İngiliz istihbarat örgütü MI6’in müdahalesi sonucu Tanzanya’dan sınır dışı edildiği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, cihatçının sadece “sarhoş olduğu için” ülkeye alınmadığını söyledi.

Emwazi geçmişte “Tanzanya’ya safari yapmak için gittiğini ancak İngiliz istihbaratının yersiz baskıları nedeniyle ülkeye alınmadığını” iddia etmişti.

NEDEN GELDİKLERİNİ AÇIKLAYAMAMIŞLAR

Tanzanyalı milletvekili Mathias Chikawe konuya ilişkin basın açıklamasında, Enwazi’nin gözaltına alındığı sırada İngiliz Ali Adorus ve Alman Marcel Schodl ile birlikte seyahat etmekte olduğunu belirtti ve şüphelilerin gözaltına alındıktan sonra Tanzanya polisine “Ülkede neden bulunduklarını ya da buradan nereye gideceklerini” açıklamayı başaramadığını ve bu nedenle sınır dışı edilmelerine karar verildiğini açıkladı.

Chikawe, bir gece Darüsselam’da gözaltında kalan Emwazi ve arkadaşlarının ertesi sabah bir başka uçakla Amsterdam’a geri gönderildiklerini söyledi.

O İDDİALAR ÇOK KONUŞULDU

Batılı rehineleri vahşice infaz ettiği videolarla akıllara kazınan 26 yaşındaki IŞİD militanı Emwazi’nin alkol tükettiği yönündeki iddialar İngiltere’de büyük ilgi topladı.

İngiliz basını Kuveyt asıllı bir İngiliz vatandaşı olan 'Cihatçı John' ile ilgili bu yeni bilgilerin “Radikal dinci militanın iki yüzlü biri olduğunu ve İslam’la bağdaşmayan davranışlar sergilediğini” açıkça ortaya koyduğunu öne sürdü.

UÇAKTA ALKOL ALAN IŞİD MİLİTANI SINIR DIŞI EDİLDİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing 727 ~ 9 yıl önce
Bu Cihadci itler ne zamandan beri alköl tüketiyorlar.???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 9 yıl önce
Yazık ki böyle bir ismi bu ite vermişler. Çok yazık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000