16 Temmuz 2008, Çarşamba 07:44:39

Self servis yolcu işlemleri!

Amsterdam Schiphol Havalimanı ve KLM Hollanda Kraliyet Havayolları’nın yeni “self service baggage drop-off” - yolcuların kendi bagajlarını kendilerinin check-in işlemini yapmasına olanak tanıyan yeni ‘self-servis bagaj bırakma’-denemesi uygulaması 4 Temmuz’dan itibaren başladı.

Amsterdam Schiphol Havalimanı ve KLM Hollanda Kraliyet Havayolları’nın yeni “self service baggage drop-off” - yolcuların kendi bagajlarını kendilerinin check-in işlemini yapmasına olanak tanıyan yeni ‘self-servis bagaj bırakma’-denemesi uygulaması 4 Temmuz’dan itibaren başladı. Denemenin en az 6 ay sürmesi planlanıyor.

KLM Havayolları’ndan konuyla ilgili yağılan açıklamada, “Bu deneme, havaalanlarında tanıtımı yapılan, yolcular için seyahat süreçlerini kolaylaştıran ve kuyrukları azaltmaya yönelik yenilikçi bir programın bir parçasıdır. ‘Self-servis bagaj bırakma’ özellikle günümüzde havaalanında yolcuların kendi vakitlerini yönetme ihtiyacını karşılamak için ve beklemeleri en aza indirgemek için, KLM ve Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın  müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı hedeflediği programa yönelik girişimlerinden biridir” deniliyor.
 
Her geçen gün daha fazla yolcu self service kioskları (self check-in makineleri) ve online check-in opsiyonlarının daha fazla kullanıldığına işaret edilen KLM açıklamasında uygulama ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:

“Bu deneme, yolcuların kendi kendilerine check-in işlemlerini yapabildikleri check-in otomasyon sistemlerinin  bir sonraki adımını temsil etmektedir.  Eğer deneme başarılı olursa, self servis bagaj bırakma ilerde Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki check-in sürecinin standart bir parçası haline gelebilir. Yolcuların sistemi kullanmadaki deneyimleri oldukça önemlidir ve dikkate alınacaktır.
 
Deneme amaçlı bagaj bırakma bölümü, Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda
Giden Yolcu 2. Holde 12 numaralı sıraya kurulmuştur. KLM veya ortak havayollarından biriyle uçan ve biniş kartları yanlarında olan ve birden fazla bagajı olmayan yolcular denemede yer alabileceklerdir.  Sistemi kullanmak için yolcuların bagajlarını bu sistem için ayrılan bölüme yerleştirmeleri ve kişisel bilgilerini ve uçuş detaylarını girmeleri gerekmektedir, bu bilgiler sisteme otomatik olarak işlenecektir. KLM hostesleri detayları girerken yolcuları yardımcı olmak için hazır bulunacaklardır.”

Online işlemler için daha fazla bilgiye www.klm.com.tr ‘den ulaşılabiliyor.

 

Self servis yolcu işlemleri!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000