14 Aralık 2011, Çarşamba 08:59:50

ÖNCE TANIŞ SONRA YANYANA OTUR

KLM Royal Dutch Havayolu şirketi ilginç bir sosyal medya kampanyasına daha imza atıyor.
  • Maalesef güvenlik unsurları yolcuların güvenliği açısından firmaların bu şekilde yolcu isimlerini alenen kendi sitelerinde yayınlaması mümkün değildir.
  • buna bayıldım... hemen liste oluşturayımmm! teşekkürler
  • Adamlar boarding'le çöptanlığı birleştirmişler; yorumcular ise, bir sırada 6 koltuk olan 35-40 sıra yapmayı mühendislik veya askeri bir iş olarak yorumlamışlar. Biraz açık fikirli (open mind), geniş görüşlü (wide vision) ve yaratıcı olabilsek. Buna benzer araştırmalar yabancı üniversitelerde yapılıyor. Mesela boardingde önce pencere kenarı yolcuları, sonra orta sıra ve en son koridorda oturanları çağırmak gibi. Boardinge arka sıralardan başlayıp daha sonra ön sıraları almak gibi. Asansörlü araç park yerini duymadınız herhalde.
  • Bir Endüstri Mühendisi ,Bir yolcu salonuna aynı anda kaç tipte uçağın koltuklarını modelleyebilir acaba? Ayrıca yolcuların yüzde kaçı uçağını salonda bekliyor? Fikir sadece...
  • Arkadasim dedigin metod orduda uygulaniyor. Butun gun adam saymaktan Ahmet nerde Mehmet nerde demekten baska bir is yapilamiyor. Istersen insanlara microchip te takabilirsin daha ilk aramayi yapip havalimani icine girince. Mesela tuvalete gitti sak diye gorursun. Sen boyle dusuyorsun degil mi?
  • Yolcu bekleme salonundaki koltuklar uçak gibi olsa ve salonda beklerken herkes yerinde otursa hem sayım, hem gelmeyenlerin tespiti, hem arkadaşların yer değiştirme istekleri aynı anda yapılabildiği gibi; gatede arkadan başlayarak boarding yapılarak zamandan kazanılması olanağı da sağlanmış olabilir. Kimse de benim nyerim neresi diye sormaz. Sadece fikir, ENdüstri Mühendisleri de birşeyler düşünsün artık.
Alışılmadık sosyal medya kampanyalarıyla tanınan firma müşterilerine sosyal medya sayfaları üzerinden yol arkadaşı seçme şansı vermeyi hedefliyor.

'Tanış ve otur' (Meet and seat) isimli kampanya önümüzdeki yılın başında devreye girecek. Yolcular koltuk arkadaşlarını ilgi alanlarına göre seçebilecek.

Firma kampanyasını 'çöpçatanlık' olarak tanıtmasa da, iş özellikle basında bu şekilde yorumlanıyor.

Kampanyanın bir benzerini Malezya hava yolu şirketi yürütüyor. Firmanın sosyal medya sayfalarından kimlerle aynı uçağa bineceğinizi görebiliyorsunuz.
ÖNCE TANIŞ SONRA YANYANA OTUR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Maalesef güvenlik unsurları yolcuların güvenliği açısından firmaların bu şekilde yolcu isimlerini alenen kendi sitelerinde yayınlaması mümkün değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
buna bayıldım... hemen liste oluşturayımmm! teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adamlar boarding'le çöptanlığı birleştirmişler; yorumcular ise, bir sırada 6 koltuk olan 35-40 sıra yapmayı mühendislik veya askeri bir iş olarak yorumlamışlar. Biraz açık fikirli (open mind), geniş görüşlü (wide vision) ve yaratıcı olabilsek. Buna benzer araştırmalar yabancı üniversitelerde yapılıyor. Mesela boardingde önce pencere kenarı yolcuları, sonra orta sıra ve en son koridorda oturanları çağırmak gibi. Boardinge arka sıralardan başlayıp daha sonra ön sıraları almak gibi. Asansörlü araç park yerini duymadınız herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir Endüstri Mühendisi ,Bir yolcu salonuna aynı anda kaç tipte uçağın koltuklarını modelleyebilir acaba? Ayrıca yolcuların yüzde kaçı uçağını salonda bekliyor? Fikir sadece...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadasim dedigin metod orduda uygulaniyor. Butun gun adam saymaktan Ahmet nerde Mehmet nerde demekten baska bir is yapilamiyor. Istersen insanlara microchip te takabilirsin daha ilk aramayi yapip havalimani icine girince. Mesela tuvalete gitti sak diye gorursun. Sen boyle dusuyorsun degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yolcu bekleme salonundaki koltuklar uçak gibi olsa ve salonda beklerken herkes yerinde otursa hem sayım, hem gelmeyenlerin tespiti, hem arkadaşların yer değiştirme istekleri aynı anda yapılabildiği gibi; gatede arkadan başlayarak boarding yapılarak zamandan kazanılması olanağı da sağlanmış olabilir. Kimse de benim nyerim neresi diye sormaz. Sadece fikir, ENdüstri Mühendisleri de birşeyler düşünsün artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000