28 Mayıs 2008, Çarşamba 08:08:38

'Namahrem' yolcu ilk kez konuştu

KLM uçağında ‘namahrem’ gerekçesiyle yeri değiştirilen Lex van Drooge, ilk kez konuştu...
  • nedir bu zihniyet. yanınd aseyahat eden namahrem! beyin kendisini taciz edeceğinimi düşünmüş. yoksa kendisinin onu arzulayıp abdestinin kaçacağınımı. altı üstü yan koltukta seyaht eden bir yolcu. kabin görevlisi ne yapsın zavallı bizler. ey yolcu! haddini bil
  • Ne olursa olsun ben asla kalkmazdım çok istiyorsa kendine 3 koltuk alır tek başına ortada oturarak giderdi. Yada arabayla gidebilirdi..
  • Rahatsiz olan yolcu yerinden alinmaliydi.Uçak dolu ise, yolcularin tekrar yerlesimi zaman alir. "Namahrem sefer" yapilmali diye talep gelirse hiç sasirmayacagim!

Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’ye ait İstanbul-Amsterdam seferini yapan uçaktaki türbanlı bir Türk kadının ’namahrem’ olduğunu söyleyerek yanında oturan Hollandalı erkek yolcuyu yerinden kaldırtması krize neden olmuştu. Yerinden kaldırılan Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge, uçakta yaşananları anlattı:

Yüzüme sıkıntıyla baktı

“Türkiye’ye Amsterdam Belediyesi’nin meclis üyesi olarak 4 kişilik bir heyetle resmi temaslarda bulunmak üzere gelmiştik. İstanbul’da 3 gün kaldık. Dönüş için de KLM’ye ait İstanbul-Amsterdam uçağından biletimizi aldık. Üç koltuklu bir sırada en sağda koridora yakın oturuyordum. Pencere kenarında Müslüman olan sakallı bir bey vardı. Aramızdaki koltuk boştu ve biz kendisiyle sohbet etmeye başladık. O sırada türbanlı bir kadın geldi ve ikimizin arasındaki koltuğa oturdu. Biz bir süre daha o beyle sohbet etmeye devam ettik. Ancak türbanlı kadın bana bakarak sıkıntılı bir yüz ifadesi takındı. Ben de daha fazla rahatsız etmemek için konuşmayı kesip önüme döndüm.”

Sakallı adamı da kaldırttı

“Yanımdaki kadın uçağın kalkmasına birkaç dakika kala yerinden kalktı ve pilot kabininin önünde duran uçak personelinin yanına gitti. Kısa süre sonra tekrar gelip yanıma oturdu. Hemen ardından gelen uçak görevlisi benden yerimden kalkmamı rica etti. Nedenini öğrenmeye çalıştığımda net cevap alamadım. Yanımdaki kadın İngilizce olarak yüzüme bakmadan bunun namahrem olduğunu ve Müslüman bir kadının bir erkeğin bu kadar yakınında oturamayacağını anlattı. Kendisine nedenini sorduğumda bana tek kelime cevap bile vermedi. Kadına ’Demek ki türbanlı kadınların yanında oturmamam gerekiyormuş’ diyerek yerimden kalktım. Benim için bu yeni bir bilgiydi. Daha sonra aynı kadın yanındaki diğer erkeği de yerinden kaldırdı. O adam da hiçbir tepki vermeden kendisine gösterilen yere oturdu. Uçak tamamen doluydu ve bana yer bulabilmek için zorlandılar.”

‘Lütfen siz kalkın’ derim

“Şirket kabin görevlileri hakkında soruşturma başlattı. Ve bu uygulamanın kabul edilemeyeceği söylediler. Dava açmak bence akıllıca olmaz. Ayrıca bu davranış mahkeme kararıyla da o kadına öğretilemez. Kendisinin bunu sosyal hayatta öğrenmiş olması lazım. Aynı olay tekrar başıma gelse kesinlikle yerimden kalkmam. Benden bu istekte bulunan kadına şunu söylerim: Lütfen siz kalkın ve geleneğinize göre namahrem olmayan bir yere oturun.”

Vatan

'Namahrem' yolcu ilk kez konuştu

Yorumlar

diver0635 ~ 16 yıl önce
nedir bu zihniyet. yanınd aseyahat eden namahrem! beyin kendisini taciz edeceğinimi düşünmüş. yoksa kendisinin onu arzulayıp abdestinin kaçacağınımı. altı üstü yan koltukta seyaht eden bir yolcu. kabin görevlisi ne yapsın zavallı bizler. ey yolcu! haddini bil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
Ne olursa olsun ben asla kalkmazdım çok istiyorsa kendine 3 koltuk alır tek başına ortada oturarak giderdi. Yada arabayla gidebilirdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 16 yıl önce
Rahatsiz olan yolcu yerinden alinmaliydi.Uçak dolu ise, yolcularin tekrar yerlesimi zaman alir. "Namahrem sefer" yapilmali diye talep gelirse hiç sasirmayacagim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000