20 Haziran 2012, Çarşamba 08:41:52

KLM'DEN EN UZUN UÇUŞ...

Atık pişirme yağından elde edilen biyoyakıt kullanılan en uzun uçak yolculuğu bugün Amsterdam ile Brezilya'nın Rio De Janeiro kentleri arasında yapılıyor...
  • Koku gelir mi? sorusu çok yerinde çünkü biyo yakıtın kullanıldığı toplu taşıma araçlarından oldukça yüklü miktarda geliyordu. Burada bize madalyonun bir yüzünü göstermişler, peki ya diğer yüzü? Hatırlayacak olursanız JAL'ın biyo yakıtları temel tüketim malzemelerinden oluşuyordu ki o ara basına yansıyan en önemli ürün "pirinç" idi. Öncelikle bu dünyada günlerce hatta haftalarca aç kanal insanların olduğu gerçeğini hepimizin unutmaması gerekiyor. Dünya nimetlerinden bazı ulusların payına düşenleri çalıp çırpıp bu şekilde kullanmak ancak ve ancak kapitalist düşüncenin eseri olabilir zaten. Bu iş kızartma yağı ile kalmaz yarın öbür gün evimize giren una kadar devam eder. E birşeye olan talebin artması da serbest piyasa ekonomisinde istenilen fiyatın alınabilmesi anlamına gelir..takdir edersiniz ki istenilen fiyat "en yüksek" fiyattır. Geçmiş olsun.
  • Kim ne derse desin kızartma yağıyla çalışan bir 777 motorunun bırakın uçmayı sesini duymak bile ürpertiyor,havalandırmalardan patates kızartması kokusu gelir mi:))

Hollanda havayolu şirketi KLM'ye ait bir Boeing 777-200 uçağı, Amsterdam'dan kalkarak Atlantik Okyanusu'nu geçecek ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı Rio 20'nin yapıldığı Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine gidecek.

KLM'den yapılan açıklamaya göre, en uzun biyoyakıtlı uçuşun yolcuları arasında Hollanda'nın altyapı ve çevreden sorumlu Devlet Bakanı Joop Atsma da bulunacak.

KLM Genel Müdürü Camiel Eurlings, biyoyakıtın önemine vurgu yaparken, "Sürdürülebilir biyoyakıt kullanımı, havacılık sektörünü daha sürdürülebilir kılmak için en önemli yollardan biri olacaktır" dedi.

Havacılığın küçük bir devrimin eşiğinde olduğuna işaret eden Eurlings, "Bugün doğanın üzerindeki baskıyı azaltanlar, yarının kazananları olacaktır. Alternatif, güvenilir biyoyakıtların hızlı gelişimi hayati derecede önemlidir" dedi.

KLM'DEN EN UZUN UÇUŞ...

Yorumlar

Sanalpilot ~ 12 yıl önce
Koku gelir mi? sorusu çok yerinde çünkü biyo yakıtın kullanıldığı toplu taşıma araçlarından oldukça yüklü miktarda geliyordu. Burada bize madalyonun bir yüzünü göstermişler, peki ya diğer yüzü? Hatırlayacak olursanız JAL'ın biyo yakıtları temel tüketim malzemelerinden oluşuyordu ki o ara basına yansıyan en önemli ürün "pirinç" idi. Öncelikle bu dünyada günlerce hatta haftalarca aç kanal insanların olduğu gerçeğini hepimizin unutmaması gerekiyor. Dünya nimetlerinden bazı ulusların payına düşenleri çalıp çırpıp bu şekilde kullanmak ancak ve ancak kapitalist düşüncenin eseri olabilir zaten. Bu iş kızartma yağı ile kalmaz yarın öbür gün evimize giren una kadar devam eder. E birşeye olan talebin artması da serbest piyasa ekonomisinde istenilen fiyatın alınabilmesi anlamına gelir..takdir edersiniz ki istenilen fiyat "en yüksek" fiyattır. Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 12 yıl önce
Kim ne derse desin kızartma yağıyla çalışan bir 777 motorunun bırakın uçmayı sesini duymak bile ürpertiyor,havalandırmalardan patates kızartması kokusu gelir mi:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000