23 Mart 2013, Cumartesi 10:54:02

KLM UÇAĞININ KOKPİT CAMI ÇATLADI!

Hollanda Kraliyet Havayolları'nın (KLM) Amsterdam-Montreal seferini yapan yolcu uçağı inişe geçtiği sırada kokpit camı çatladı. Uçak seferden çekilmek zorunda kaldı.
  • MD-11 gayet güzel bir uçak DC-10 gibi geniş gövdede oldukca popüler olmuş bir uçağın yeni versiyonu. A340 4 motorlu bu uçak 3 motorlu. Hollandanın bulundugu konuma bakılırsa menzil anlamında yeterli ve özellikle kabin içi A340 tan daha geniş ferah bir uçak. Boeing firmasının kontrolunde artık bu uçaklar ve bakımları doğru yapıldıkca son derece güvenli bir uçak özellikle TRI-JET Döneminin son üyesi. Geyet başarılı bir model yıllarca DC-10 üzerine gidilerek mc donnell firmasına haksızlıklar yapıldı. Bu arada ucak yeniliğine ve modeline en çok biz Türkler takığız bunları araba sanıyoruz cunku bızım gibi baska ulkelerın dayattığı kulturde var sadece arabanın en yanısı telefonun en yenısı ev dekorunun en yanısı vs. Bakınız DELTA halen DC-9 ve MD-83 kullanıyor neden? Adamlar bızım gıbılere pahalı yenı herseyı kakalar kendılerı son kullanma zamanına kadar ınsan gıbı kullanıp gerekeız masraflar yapmazlar guvenlık yenı ucakla olsa DELTA nın her ay kaza yapması lazım.
  • Uçağa eski demek haksızlık. Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır. BU MD-11, 1997 model yani THY'nin A340'larından daha yeni. Ayrıca, A340ların yerine MD-11'ler alınmış olabilirdi. Eski genel müdürlerden Cem Kozlu'nun ilgili kitabını okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.
  • Bencede MD 11 in KLM gibi bir şirkette ne işi var eğer THY de olsaydı bu uçak avrupa bizi rezil etmişti aleme
  • KLM gibi avrupali bayrak tasiyici bir havayolunun hala MD-11 gibi eski nesil bir ucagi yolcu ucagi olarak kullanmasi cok garip geliyor bana zaten fokker'lari bile yeni cikardilar filodan.
  • kuşun ptt'de posta güvercini olarak çalışıyormuş ve "referans"ı varmış.
  • Kusu thy gonderdi, ben gordum, banane :) :)
  • bundada thy parmagı var diyin

KLM'in geçtiğimiz haftasonu Amsterdam-Montreal seferini yapan yolcu uçağı inişe geçtiği sırada bilinmeyen bir nedenle kokpit camının çatladığı ortaya çıktı.

McDonnel Douglas MD-11 tipi yolcu uçağının camında büyük çatlaklar meydana geldi. PH-KCK kuyruk tescilli uçak kokpit camının değiştirilmesi için teknik bakıma alındı. 

KLM'den yapılan açıklamada, KL672 seferiyle Montreal'den Amsterdam'a gelecek yolcuların da otele yerleştirildiği ve bir sonraki seferle Amsterdam'a gittikleri belirtildi.

KLM UÇAĞININ KOKPİT CAMI ÇATLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Yarasa ~ 11 yıl önce
MD-11 gayet güzel bir uçak DC-10 gibi geniş gövdede oldukca popüler olmuş bir uçağın yeni versiyonu. A340 4 motorlu bu uçak 3 motorlu. Hollandanın bulundugu konuma bakılırsa menzil anlamında yeterli ve özellikle kabin içi A340 tan daha geniş ferah bir uçak. Boeing firmasının kontrolunde artık bu uçaklar ve bakımları doğru yapıldıkca son derece güvenli bir uçak özellikle TRI-JET Döneminin son üyesi. Geyet başarılı bir model yıllarca DC-10 üzerine gidilerek mc donnell firmasına haksızlıklar yapıldı. Bu arada ucak yeniliğine ve modeline en çok biz Türkler takığız bunları araba sanıyoruz cunku bızım gibi baska ulkelerın dayattığı kulturde var sadece arabanın en yanısı telefonun en yenısı ev dekorunun en yanısı vs. Bakınız DELTA halen DC-9 ve MD-83 kullanıyor neden? Adamlar bızım gıbılere pahalı yenı herseyı kakalar kendılerı son kullanma zamanına kadar ınsan gıbı kullanıp gerekeız masraflar yapmazlar guvenlık yenı ucakla olsa DELTA nın her ay kaza yapması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski? ~ 11 yıl önce
Uçağa eski demek haksızlık. Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır. BU MD-11, 1997 model yani THY'nin A340'larından daha yeni. Ayrıca, A340ların yerine MD-11'ler alınmış olabilirdi. Eski genel müdürlerden Cem Kozlu'nun ilgili kitabını okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 11 yıl önce
Bencede MD 11 in KLM gibi bir şirkette ne işi var eğer THY de olsaydı bu uçak avrupa bizi rezil etmişti aleme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MD-11 ~ 11 yıl önce
KLM gibi avrupali bayrak tasiyici bir havayolunun hala MD-11 gibi eski nesil bir ucagi yolcu ucagi olarak kullanmasi cok garip geliyor bana zaten fokker'lari bile yeni cikardilar filodan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH ~ 11 yıl önce
ya saçma sapan yorumlar yapmayın uçak bu otobüs değil verim alana kadar kullanılır milyon dolarlık makinelerden bahsediyoruz 2 yıl sonra servis dışı olacak bir uçakmış zaten ayrıca 747 8 serisi dışında daha eski üretime başlanan bir uçak
ptt ~ 11 yıl önce
kuşun ptt'de posta güvercini olarak çalışıyormuş ve "referans"ı varmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kus ~ 11 yıl önce
Kusu thy gonderdi, ben gordum, banane :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bende gördüm ~ 11 yıl önce
Evet bende gördüm,,bu kuşu Thy gönderdi..yahu.....
globballyy foss ~ 11 yıl önce
bundada thy parmagı var diyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000