26 Haziran 2011, Pazar 17:12:49

KIZARTMA YAĞINI UÇAK YAKITI OLARAK KULLANACAK!

Hollanda Havayolu şirketi KLM, Paris ve Amstredam arasındaki uçuşlarında dönüştürülmüş kızartma yağı kullanmayı planlıyor...
  • Evet, hatta şişko personellerini liposakşın yaptırtıp onlardan çıkan yağları da jet yakıtına çevirsin. Hatta iş başvurusu yapanlardan para dolandırmak yerine bir teneke kızartma yağı getirmelerini istesin.
  • KIZARTMA YAGLARI ALMANYADA GENELDE ZATEN TOPLANIYOR VE BIO DIESEL OLARAK KULLANILIYOR.BENIM CEVREMDE TANIDIGIM INSANLAR VAR VE KIZATMA YAGI ILE MAZOTLU ARAC KULLANIYORLAR. SIMDI KOSKOCA UCAK SIRKETLERIDE BU ISE BULASTIMI TAM REKABET VE OLAN GARIBANA OLACAK.
  • ben buradan ali sabancıya bir tavsiyede bulunmak istiyorum her çalışanından evdeki ve çalıştıkları yere göre olursa kızartma yağlarını getirmeleri konusunda hassaslık göstermeleri güzel olabilir,neden bizde olmasın ki çokta zor birşey değil
90 dakikalık uçuşlarda uçak motorlarından sadece biri uçak yakıtı kullanacak. Diğer motorler ise biyoyakıtla çalışacak. KLM'nin diğer uçuşlarında ise yarı yarıya uçak yakıtı ve biyoyakıt kullanılacak. 
 
Hollanda'da oteller ve restoranlardan toplanan kullanılmış kızartma yağı dönüştürülmek üzere ABD'ye gönderiliyor. 
 
KLM Genel Müdürü Camiel Eurlings, şirketin bundan daha öteye giderek yüzde 100 sürdürülebilir ve sürekli enerji için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 
 
KLM, iki şehir arasındaki uçuşların şimdilik bir kısmında bu yakıtı kullanacak.Eylül ayından ise tüm uçuşlarını Biokerosene kullanarak gerçekleştirecek. 
 
AB, havayolları şirketlerine 2012 yılına kadar karbon emisyonunu yüzde 3 oranında azaltması için ciddi bir baskı uyguluyor.
 
KIZARTMA YAĞINI UÇAK YAKITI OLARAK KULLANACAK!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Evet, hatta şişko personellerini liposakşın yaptırtıp onlardan çıkan yağları da jet yakıtına çevirsin. Hatta iş başvurusu yapanlardan para dolandırmak yerine bir teneke kızartma yağı getirmelerini istesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KIZARTMA YAGLARI ALMANYADA GENELDE ZATEN TOPLANIYOR VE BIO DIESEL OLARAK KULLANILIYOR.BENIM CEVREMDE TANIDIGIM INSANLAR VAR VE KIZATMA YAGI ILE MAZOTLU ARAC KULLANIYORLAR. SIMDI KOSKOCA UCAK SIRKETLERIDE BU ISE BULASTIMI TAM REKABET VE OLAN GARIBANA OLACAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben buradan ali sabancıya bir tavsiyede bulunmak istiyorum her çalışanından evdeki ve çalıştıkları yere göre olursa kızartma yağlarını getirmeleri konusunda hassaslık göstermeleri güzel olabilir,neden bizde olmasın ki çokta zor birşey değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000